Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stadskanaal

Het selecteren van een kundige makelaar voor de verkoop van je woning in Stadskanaal vereist een zorgvuldige aanpak. Geef voorrang aan makelaars met uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt. Deze ervaring kan het verschil maken in zowel de vraagprijs als de uiteindelijke verkoopsom van je woning.

Over makelaars in Stadskanaal

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een betrouwbare makelaar in Stadskanaal die jouw woning tegen de beste voorwaarden kan verkopen. Je wilt iemand die jouw belangen begrijpt, de lokale markt kent en sterk is in onderhandelen. Iemand die proactief met je communiceert gedurende het hele proces en die transparant is over de tarieven.

Op ons platform helpen we je de perfecte verkoopmakelaar in Stadskanaal te vinden. We bieden objectieve informatie, waardevolle statistieken en een handige vergelijkingstool. Zo kun je met gemak de makelaars beoordelen op basis van hun prestaties en prijzen. Het is belangrijk dat je zo'n belangrijke keuze maakt op basis van alle feiten en niet alleen op basis van een gevoel. Ga er dus even rustig voor zitten en kijk rond op deze pagina om erachter te komen hoe de makelaars in Stadskanaal presteren op het gebied van tarieven en verkoop:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.737
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.277
Besparing (gem.)
€ 1.131

Actueel

 • Voor het verkopen van je huis in Stadskanaal, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars op dit moment rond de 1,19% ligt. De exacte kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en jouw specifieke situatie.
 • Daarnaast is het relevant om kennis te nemen van de huidige huizenprijzen in Stadskanaal. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt op dit moment € 2.524. Meer informatie over de actuele huizenprijzen in Stadskanaal kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor jouw woning.

Uitgelichte makelaars in Stadskanaal

Als je jouw huis wilt verkopen, ben je in Stadskanaal niet beperkt in je keuze uit makelaars. We presenteren je een gedetailleerd overzicht van verschillende verkoopmakelaars in deze regio, inclusief achtergrondinformatie over elke makelaar. Kijkend naar het aanbod is het nuttig om de diverse makelaars te vergelijken, zodat je op de hoogte bent van variaties in dienstverlening, tarieven en aanpak.

Logo Huize Muller Makelaars

Huize Muller Makelaars

Als je op zoek bent naar een makelaar in Stadskanaal, dan is Huize Muller Makelaars een geweldige keuze. Ze zijn ervaren, hebben een klantwaardering van 9,8 en zijn altijd bereikbaar. Klanten loven hun klantvriendelijkheid en deskundigheid. Ze zijn gespecialiseerd in nieuw- en bijzonder beheer. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren, verhuren of een taxatie nodig hebt, ze helpen je met een marktconforme verkoopstrategie en voorkomen verrassingen achteraf.
Logo Kral Westen Makelaardij

Kral Westen Makelaardij

Kral Westen Makelaardij is een actieve speler in de makelaarswereld van Oost-Groningen met kantoren in Ter Apel en Stadskanaal. Ze zijn gespecialiseerd in nieuw- en bedrijfspanden, en staan bekend om hun maatwerk dienstverlening. Door goed te luisteren, jouw wensen te begrijpen en deze nauwkeurig te verwerken, garanderen ze een professioneel en passend advies. Ze zijn niet alleen gedreven in hun vak, maar ook erkend NVM-lid en beschikken over NWWI en NRVT certificeringen.
Logo Van Beilen Makelaars

Van Beilen Makelaars

Bij Van Beilen Makelaars ligt de nadruk op persoonlijke aandacht. Met hun gedreven en actieve marktbenadering zorgen ze ervoor dat jouw huisaankoop of -verkoop vlekkeloos verloopt. Ze nemen graag extra tijd voor je, ook buiten de standaard kantooruren. Dit NVM-makelaarskantoor biedt meerdere diensten aan, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, en heeft een specialisme in bedrijfsruimtes en nieuwbouw. Hun klantgerichte aanpak wordt bevestigd met een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda.

Boerma Makelaardij

Bij Boerma Makelaardij krijg je professionele ondersteuning in de vastgoedsector. Het is aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro, wat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kunt hier genieten van gedegen diensten, zonder overdreven toeters en bellen.

Makelaars & Assurantiekantoor Boekelo

Makelaars & Assurantiekantoor Boekelo is een kantoor dat zichzelf niet alleen presenteert als makelaar, maar ook als assurantiekantoor. Ze zijn gevestigd aan de Cereskade in Stadskanaal. Ondanks dat ze niet bij een branchevereniging zijn aangesloten, hebben ze diverse certificaten die hun professionaliteit aantonen. Kies voor Boekelo als je op zoek bent naar een betrouwbare makelaar met extra expertise in verzekeringen.

MakelaarNu

MakelaarNu is een deskundig en gecertificeerd makelaarskantoor, dat lid is van branchevereniging Vastgoedpro. Ze hebben in de afgelopen 12 maanden 8 panden met succes verkocht en 4 panden in de verkoop. Daarnaast hebben ze 2 panden verhuurd. Met deze recente transacties bewijzen ze hun effectiviteit en kun je vertrouwen in hun diensten stellen. Kies voor MakelaarNu voor professionele begeleiding bij de verkoop of verhuur van jouw pand.

Makelaardij Stavast-de Vries BV

Makelaardij Stavast-de Vries staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Met bijna vijftig jaar ervaring in de sector, helpen ze je graag met de verkoop, aankoop, taxatie of verhuur van jouw woning. Ze hechten veel waarde aan een menselijke en vriendelijke omgang met hun klanten. Bij deze VBO-gecertificeerde makelaar ben je ook aan het juiste adres voor onafhankelijke verzekeringsdiensten.

Makelaardij Sisters

Makelaardij Sisters is een door twee zussen gerund kantoor in Stadskanaal, gespecialiseerd in aan- en verkoop, taxaties, verzekeringen en hypotheken. Ze streven naar een hoge servicegraad met een optimale telefonische bereikbaarheid, ook buiten kantooruren. In hun eerste gesprek bieden ze open en eerlijke informatie zodat je weet waar je aan toe bent. Met hun expertise op het gebied van nieuw- en bestaande bouw, zijn ze een slimme keuze.

Let op: het overzicht dat je zojuist hebt bekeken is niet volledig. Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Stadskanaal. Hoewel je nu al een goed idee hebt van de verschillende makelaars, is het mogelijk dat de meest geschikte makelaar voor jouw situatie nog niet in deze lijst staat. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Stadskanaal mee in onze vergelijking. Zo ontdek je welke makelaar het beste bij jouw woning en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Stadskanaal Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stadskanaal?

Net zoals de huizenprijzen in Stadskanaal sterk kunnen variëren, is dat ook het geval met de tarieven van de makelaars. Het is daarom raadzaam niet direct voor de eerste de beste makelaar te kiezen zonder verder te kijken. Het loont om je te informeren over het actuele tarievenlandschap voordat je een beslissing neemt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Stadskanaal 0,72% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.131 besparen door makelaars te vergelijken. Door je tijd te nemen en meerdere makelaars te toetsen, kun je verzekerd zijn van de beste deal die voldoet aan jouw specifieke behoeften en budget.

Kosten van makelaars in Stadskanaal

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stadskanaal

In Stadskanaal rekenen de meeste makelaars zogenaamde opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt om het verkoopproces van jouw woning te starten. Het is een soort basisvergoeding voor de diensten die de makelaar gaat leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een verkoopplan, het maken van foto's en plattegronden van jouw huis, het verrijken van jouw woningpresentatie en de plaatsing van jouw woning op verschillende huizensites en Funda.

De opstartkosten variëren meestal tussen € 400 en € 700. Dit is een gemiddelde. Er zijn ook makelaars die meer of minder vragen. Het is belangrijk om je dit te realiseren bij het kiezen van een makelaar. Kijk dus niet alleen naar de courtage (verkooppercentage) maar ook naar de opstartkosten die de makelaar hanteert. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren over deze kosten en vraag eventueel offertes op bij verschillende makelaars.

Intrekkingskosten van makelaars in Stadskanaal

Als je besluit om jouw huis te koop te stellen in Stadskanaal, zijn er financiële elementen die je moet overwegen. Een van deze factoren is dat veel makelaars intrekkingskosten in rekening brengen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. Dit zijn kosten die makelaars vragen om het werk dat zij al verricht hebben, te vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan de tijd en het werk geïnvesteerd in marketingactiviteiten, de tijd besteed aan het begeleiden van bezichtigingen of onderhandelingen die reeds zijn gevoerd.

De kosten kunnen flink oplopen en het gemiddelde bedrag van intrekkingskosten varieert per makelaar. In Stadskanaal ligt dit gemiddelde op € 500. Stel je voor, je besluit om je woning van de markt te halen omdat je van gedachten bent veranderd of misschien vanwege onvoorziene persoonlijke omstandigheden. In zo'n situatie zou je dus rekening moeten houden met deze extra kostenpost.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stadskanaal met een vast tarief

Wist je dat sommige makelaars in Stadskanaal werken met een vast tarief? Dit betekent dat je een vooraf afgesproken bedrag betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Je weet hierdoor direct waar je aan toe bent en dit geeft zekerheid. Gemiddeld rekenen deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het kan echter ook een nadeel zijn om voor een makelaar met een vast tarief te kiezen. Stel je voor: je woning wordt uiteindelijk voor een veel hogere prijs verkocht dan verwacht. In dit geval zou je met een courtage veel minder aan de makelaar hebben betaald dan het vaste tarief.

Tip: Zorg dat je goed overweegt welke betalingsmethode je prefereert voordat je een makelaar kiest. Een vast tarief geeft je zekerheid, maar kan in sommige gevallen duurder uitvallen dan courtage. Neem dus de tijd om je opties te overwegen en te vergelijken.

4 feitjes over makelaars in Stadskanaal

 • Woningen die in Stadskanaal zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, brengen gemiddeld minder op vergeleken met de woningen waarbij een makelaar is betrokken. Dit verschil kan oplopen tot wel €22.000.
 • De snelheid van de woningverkoop in Stadskanaal verschilt aanzienlijk tussen verschillende makelaars. Gemiddeld staat een woning hier voor een periode van 62 dagen in de etalage.
 • Op het moment dat je tarieven bij makelaars in Stadskanaal gaat opvragen, is het de moeite waard om goed te letten op de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden. Deze kunnen namelijk aanzienlijk variëren.
 • Bij een vergelijking van makelaars in Stadskanaal merken we dat de meeste verkopers een duidelijke voorkeur hebben voor een makelaar die kan aantonen ervaring te hebben op de lokale markt.

Wat levert de beste makelaar in Stadskanaal op?

Het is begrijpelijk als je in eerste instantie focust op de kosten van een makelaar in Stadskanaal, maar het is net zo belangrijk - zo niet belangrijker - wat de makelaar oplevert. Soms levert een iets duurdere makelaar je namelijk meer winst op bij verkoop dan wat je met een goedkopere makelaar aan kosten bespaart.

Je herkent de beste makelaars in Stadskanaal aan de volgende twee punten:

 • Volgens onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de beste makelaars in Stadskanaal huizen verkopen met een bedrag dat gemiddeld € 8.027 boven de verwachte verkoopprijs ligt.
 • Uit de gegevens in onze database komt naar voren dat toppresteerders onder de makelaars in Stadskanaal woningen gemiddeld zo'n 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's.

De beste makelaar in Stadskanaal vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Stadskanaal? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt. De meest geschikte makelaar is degene die naadloos aansluit bij jouw woning en specifieke situatie, afgestemd op jouw persoonlijke wensen en eisen.

Om jouw ideale makelaar in Stadskanaal te vinden, hebben we een unieke oplossing: het vergelijkingsformulier. Hiermee vergelijk je verschillende makelaars en hun strategieën, tarieven en meer, zodat je de best mogelijke keuze kunt maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stadskanaal?

Overweeg je jouw huis in Stadskanaal te verkopen en ben je op zoek naar de juiste makelaar? Hier zijn vijf belangrijke punten om rekening mee te houden bij het maken van je keuze:

Deskundigheid

Kies voor een makelaar met veel kennis van de lokale huizenmarkt. Een deskundige makelaar kan je adviseren over de juiste verkoopstrategie, waardoor je huis mogelijk sneller wordt verkocht.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar. Je moet immers veel overleggen en vertrouwen hebben in de manier van werken. Een makelaar die bij jou past, draagt bij aan een prettige verkoopervaring.

Communicatie

Een goede communicatie is essentieel. De makelaar moet je continu op de hoogte houden van de vorderingen en eventuele biedingen. Vraag bij de kennismaking hoe de makelaar communiceert en hoe vaak je een update kunt verwachten.

Kosten

Let ook op de kosten die een makelaar in rekening brengt. Deze kunnen namelijk flink variëren. Naast de courtage zijn er mogelijk extra kosten voor bijvoorbeeld fotografie en advertenties. Maak hier duidelijke afspraken over.

Reviews en referenties

Lees de beoordelingen van klanten die jou voor zijn gegaan. Ook kun je om referenties vragen. Zo krijg je een beeld van de tevredenheid van eerdere klanten en de kwaliteit van het werk van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Op zoek naar een NVM-makelaar in Stadskanaal? Er zijn verschillende spelers op de markt, waaronder NVM, VBO en VastgoedPRO. Al deze makelaarsnetwerken hebben hun kernkwaliteiten en specialiteiten, maar wat maakt een NVM-makelaar nu echt uniek?

Het voordeel van een NVM-makelaar is dat ze nauwkeurige kennis hebben van de lokale vastgoedmarkt. Ze hanteren een strikte gedragscode, bieden een hoge servicekwaliteit en hebben zowel landelijke als lokale marktinformatie. Dit draagt allemaal bij aan het succesvol afronden van jouw vastgoedtransactie.

Wat doet een makelaar in Stadskanaal?

Als je jouw huis in Stadskanaal wilt verkopen, kan de juiste makelaar een wereld van verschil maken. Niet alleen vanwege hun uitgebreide kennis, maar ook door hun lokale netwerk en marketingstrategieën.

Zo zijn zij op de hoogte van de laatste markttrends, kunnen ze jouw woning onder de juiste doelgroep promoten en onderhandelen ze met potentiële kopers over de beste verkoopprijs.

 • Onderzoek naar de huidige woningmarkt in Stadskanaal
 • Maken van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Promoten van jouw huis onder potentiële kopers
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met geïnteresseerden
 • Begeleiden bij het juridische en administratieve proces

Waarom een makelaar in Stadskanaal inschakelen?

Als je van plan bent jouw huis in Stadskanaal te verkopen, kan het inschakelen van een makelaar van enorme waarde zijn. Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt en kan met deze expertise jouw kansen op een succesvolle verkoop vergroten. Daarbij neemt een makelaar veel werk uit handen en biedt deze een professioneel netwerk. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van een makelaar bij de verkoop van je huis.

Kennis van de lokale huizenmarkt

Een makelaar is dagelijks actief in de lokale huizenmarkt en heeft daardoor een goed beeld van de actuele vraag en aanbod. De makelaar weet exact wat de concurrentie is en kan jouw woning daar optimaal tegenover positioneren om de verkoop te bevorderen.

Professioneel netwerk en marketing

Netwerken is een belangrijk aspect bij de verkoop van een woning. Een makelaar heeft een breed netwerk aan potentiële kopers en andere makelaars, wat van grote waarde kan zijn. Bovendien weet een makelaar precies hoe je woning professioneel in de markt gezet moet worden.

Ondersteuning bij de verkoopprijs

Een van de moeilijkste aspecten van het verkopen van je woning is het bepalen van de juiste verkoopprijs. Met een ervaren makelaar aan jouw zijde ontvang je deskundig advies over de waarde van je woning in de huidige markt van Stadskanaal.

Administratieve en juridische zaken

Het verkopen van jouw huis in Stadskanaal gaat gepaard met allerlei juridische en administratieve zaken. Een makelaar heeft hier ervaring mee en kan je hierbij ondersteunen, zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Informatie over Stadskanaal

Gelegen in het noordoosten van Nederland, ligt de gemeente Stadskanaal. Het heeft een rijke geschiedenis gedomineerd door veenontginning en scheepvaart, die de stad haar unieke karakter geven.

Stadskanaal ontwikkelde zich door de jaren heen tot een belangrijk industrieel centrum. Het is nu een levendige stad met tal van voorzieningen, zoals scholen, winkels en medische faciliteiten.

Met een bevolking van ongeveer 33.000 mensen heeft Stadskanaal een klein maar gezellig stadsgevoel. Het is een plaats waar tradities en modern leven hand in hand gaan.

Weetje: De laatste jaren is er een opmerkelijke trend waar te nemen in de huizenprijzen in Stadskanaal. Net als in de rest van het land, zie je een stijging van de gemiddelde verkoopprijs van de woningen.

Makelaars in Stadskanaal vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar voor jouw woning in Stadskanaal? Met de handige vergelijkingstool van Huis Verkopen, identificeer je op basis van jouw wensen en voorkeuren de ideale makelaar.

 • Online vergelijking van lokale makelaars
 • Inzicht in resultaten en dienstverlening
 • Potentiële makelaarskosten besparen

Onze 100% onafhankelijke tool maakt het mogelijk om een simpel en gedetailleerd overzicht te verkrijgen van de prestaties van makelaars in Stadskanaal. Of je het huis snel wilt verkopen of ernaar streeft om de maximale verkoopprijs te behalen, we helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Vergelijk makelaars in Stadskanaal Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stadskanaal

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Stadskanaal zijn over het algemeen € 515. Het is wel belangrijk om te realiseren dat deze kosten kunnen variëren tussen verschillende makelaars.

Start door de courtage en kosten van verschillende makelaars naast elkaar te leggen, bij Huis Verkopen kan je hiervoor eenvoudig makelaars vergelijken. Let ook op de diensten die ze aanbieden en hun gemiddelde verkoopsnelheid.

De gemiddelde kosten van makelaars in Stadskanaal liggen rond de € 3.737. Deze kosten zijn inclusief courtage, opstartkosten en in sommige gevallen intrekkingskosten.

Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Stadskanaal rekenen is 1,19%. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Gemiddeld worden huizen in Stadskanaal verkocht binnen 62 dagen. De werkelijke verkoopsnelheid kan verschillen, afhangend van de makelaar en de marktomstandigheden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen