Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zeist

Kies voor zekerheid bij de verkoop van je woning in Zeist. Jouw wensen staan centraal; je wilt immers dat de verkoop vlekkeloos verloopt. Daarom is een ervaren en betrouwbare makelaar, die met succes kan begeleiden en onderhandelen een absolute must.

Over makelaars in Zeist

Verkoopmakelaars zijn niet allemaal hetzelfde. Variërend van hun werkwijze, marktkennis tot hun communicatiestijl, elke makelaar heeft iets unieks te bieden. Het is essentieel om een makelaar te vinden die past bij jouw wensen en vereisten, want een goede match kan zorgen voor een soepel en succesvol verkoopproces.

We doen grondig onderzoek naar makelaars in Zeist. Hierdoor hebben we een uitgebreid overzicht van hun diensten, sterke punten en kenmerken. Gebaseerd op deze gedetailleerde informatie kunnen we je helpen de beste makelaars in Zeist te vinden die passen bij jouw specifieke situatie. Zo maken we de keuze een stuk gemakkelijker voor je.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.348
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.457
Besparing (gem.)
€ 1.530

Actueel

 • Zeist heeft een gemiddelde verkoopprijs van € 566.789 en een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 4.786. Voor een duidelijk beeld van de huizenprijzen in Zeist, is het handig om online cijfers te raadplegen.
 • Gemiddeld vragen makelaars in Zeist een courtage van 1,12% voor hun diensten (gegevens van april 2024). Dit percentage kan nogal variëren, dus onderhandel hierover bij het huis verkopen in Zeist.
 • In Zeist verschillen de tarieven van makelaars sterk. Het kan je daarom flink wat geld besparen om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. De gemiddelde besparing door vergelijkend onderzoek is momenteel € 1.530.

Uitgelichte makelaars in Zeist

In Zeist heb je de keuze uit diverse makelaars die zich specifiek richten op verkoop. Je ontdekt direct onder deze tekst een overzicht van verschillende verkoopmakelaars actief in deze regio. Het is voordelig om deze makelaars te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de variëteit van hun diensten, zoals hun prijsniveau, de services die ze bieden en de aanpak die ze hanteren in de verkoop van huizen.

Logo Antoon Verkaik Makelaardij o.g.

Antoon Verkaik Makelaardij og

Antoon Verkaik Makelaardij is een compact en betrokken makelaarskantoor met gedegen kennis van de woningmarkt in Zeist en omgeving. Door hun heldere communicatie en realistische advies, begeleiden ze je vakkundig bij het aan- of verkopen van je huis. Daarnaast zijn hun diensten glashelder, bieden ze een hoge kwaliteit en service en wordt er altijd persoonlijk en op maat geadviseerd. Ze zijn lid van de NVM en beschikken over diverse certificaten.
Logo Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist is een bewezen specialist in luxe vastgoed met een bijzonder oog voor unieke woningen, villa’s en landhuizen. Met meer dan 35 jaar ervaring, biedt dit familiebedrijf expertise in verkoop, aankoop en taxaties. Je kan rekenen op persoonlijke aandacht, uitgebreide lokale kennis en een uitmuntende presentatie van jouw onroerend goed. Denk je aan verhuizen of heb je een monumentaal pand, dan is Drieklomp Makelaars een geschikte partner.
Logo DIRK Makelaars Taxateurs BV

DIRK Makelaars Taxateurs BV

Betrouwbaar en professioneel: dat is DIRK Makelaars Taxateurs. Met uitgebreide kennis van de regio, zorgen ze voor een optimale presentatie van jouw woning op Funda en social media, terwijl je wordt ontzorgd op administratief en juridisch gebied. Naast Nederlands, kun je ook terecht in het Engels of Duits. Met diensten als verkoop, aankoop en taxaties, 20 jaar ervaring en specialismen in bijzonder beheer en monumenten, is dit de ideale partner voor jouw vastgoedwensen.
Logo BURGERSDIJK MAKELAARS ZEIST

BURGERSDIJK MAKELAARS ZEIST

Burgersdijk Makelaars in Zeist, buitengewoon betrokken en met vijf vestigingen actief sinds 1957, combineert betrouwbare kennis en visie op de woning- en bedrijfsmakelaardij met persoonlijke begeleiding. De makelaar, lid van branchevereniging NVM en in bezit van VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, is gespecialiseerd in nieuwbouw. Met een team van vier medewerkers en extra aandacht voor professionele presentatie van het woningaanbod, streeft Burgersdijk steeds naar het beste voor zijn klanten. Ze zijn open van maandag tot vrijdag.
Logo Halbertsma van den Boom

Halbertsma van den Boom

Het makelaarskantoor Halbertsma van den Boom staat al jaren bekend in Zeist en omgeving. Ze onderscheiden zich door persoonlijke aandacht, expertise en ervaring bij verkoop, aankoop en taxaties van woningen. Dit energieke team, bestaande uit drie gedreven en ervaren makelaars, is een expert in nieuwbouw en lid van de NVM. Ze zijn gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT. Bij deze makelaar ben je aan het goede adres voor al jouw woninggerelateerde behoeften.
Logo Giesberts Makelaars

Giesberts Makelaars

Giesberts Makelaars is een zorgvuldige, betrokken makelaar. Met een compact team van vijf medewerkers worden uiteenlopende diensten aangeboden, zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ook specialiseert het kantoor zich in woningfotografie, monumenten en nieuwbouw. Ze zijn lid van de NVM en in bezit van meerdere certificaten. Klanttevredenheid staat zeer hoog in het vaandel, getuige hun gemiddelde score van 9,6 op Funda. Bezoek ze op de 1e Hogeweg in Zeist.
Logo Molenbeek Makelaars Zeist

Molenbeek Makelaars Zeist

Molenbeek Makelaars Zeist is een regionaal makelaarskantoor dat zich onderscheidt door een hoge servicegraad en klantwaardering. Ze bieden volledige service op het gebied van woningverkoop, -aankoop, taxaties, en meer. Je kunt op hen rekenen voor professioneel en persoonlijk advies, ook op het gebied van bedrijfsruimte en monumentale panden. Met hun lidmaatschap bij Dynamis zorgen ze voor landelijke dekking en met hun diverse certificaten waarborgen ze hun betrouwbaarheid.
Logo Nijland Makelaars Zeist

Nijland Makelaars Zeist

Nijland Makelaars Zeist is een makelaarskantoor met een heldere missie: ze willen dat je je thuis voelt, zowel in je nieuwe huis als bij hen. Ze staan bekend om hun professionele werkwijze en persoonlijke aandacht. Met zeven kantoren in de regio Utrechtse Heuvelrug hebben ze een groot afzet- en zoekgebied. Hun ervaren team is naast verkoop, aankoop en taxaties ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld nieuwbouw en woningfotografie. Bij Nijland Makelaars Zeist ben je verzekerd van ouderwetse service met hedendaagse kwaliteit.

Let op: het overzicht dat je net hebt gezien is niet volledig. Er zijn nog veel andere verkoopmakelaars actief in Zeist. Bij Huis Verkopen houden we rekening met al deze makelaars in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en woning kan mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Daarom is het belangrijk om ook te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zeist Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zeist?

Een makelaar in Zeist rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 566.789 in Zeist komt dit neer op € 6.348 aan makelaarskosten (update april 2024).

Dit courtage tarief stimuleert de makelaar om jouw huis te verkopen voor de hoogste prijs. Het percentage fungeert dus als een actieve motivator voor de makelaar, want bij een hogere verkoopprijs ontvangt hij meer courtage.

Let op: de courtages van makelaars in Zeist verschillen gemiddeld 0,54%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.530 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Zeist. Het is dus zinvol om tijd te investeren in het vergelijken van makelaars voordat je de verkoop van je huis start.

Kosten van makelaars in Zeist

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zeist

Als je jouw woning in Zeist wil verkopen, moet je rekening houden met bepaalde kosten die door makelaars in rekening gebracht worden. Een vaak voorkomende kost zijn de zogenaamde opstartkosten. Het is waarschijnlijk dat de meeste makelaars in Zeist deze opstartkosten hanteren, en het is belangrijk om te weten wat ze inhouden.

Opstartkosten zijn een vast bedrag dat de makelaar vraagt voor de diensten die hij vóór de daadwerkelijke verkoop van jouw woning levert. Denk hierbij aan diensten zoals het maken van foto's, het opstellen van de woningbrochure, of het plaatsen van de advertentie online. De gemiddelde opstartkosten bij de makelaars in Zeist zijn momenteel € 515. Dit bedrag kan dus een belangrijke factor zijn bij het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Zeist

Als woningverkoper in Zeist kan het zo zijn dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je betaalt aan de makelaar als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is een manier waarop makelaars zichzelf beschermen tegen verloren tijd en moeite die ze in de verkoop hebben gestoken. Het kan zijn dat je hiermee te maken krijgt als je van makelaar wilt wisselen, of als je besluit dat je jouw woning toch niet wilt verkopen.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren per makelaar. Het is een goed idee om hierover duidelijke afspraken te maken voordat je jouw makelaar inschakelt. Bijvoorbeeld, stel je hebt besloten om te verhuizen naar een andere stad, maar je nieuwe baan gaat niet door en je besluit in Zeist te blijven. In dat geval zou je de verkoop van je huis willen stopzetten. Maar voordat je deze stap zet, is het belangrijk om duidelijk te hebben of er sprake is van intrekkingskosten en hoe hoog deze zijn.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zeist met een vast tarief

In Zeist zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je als verkoper van tevoren precies weet wat je kwijt bent aan makelaarskosten, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit biedt je zekerheid en transparantie. De makelaars in Zeist die een vast tarief hanteren, vragen gemiddeld € 3.250 (update: april 2024) voor hun diensten.

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om een zo hoog mogelijke prijs voor je woning te krijgen. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, heeft de makelaar een direct financieel belang bij een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Stel je voor dat je een woning verkoopt voor €300.000. Bij een courtage van 1,5% ontvangt de makelaar €4500, terwijl hij bij een vast tarief misschien maar €3500 ontvangt.

Tip: Neem de tijd om verschillende makelaars in Zeist te vergelijken op basis van hun tarieven, maar kijk ook naar hun service en verkoopresultaten. Een lagere kostenpost lijkt aantrekkelijk, maar kan als gevolg hebben dat minder tijd en aandacht aan je woning besteed wordt. Het is belangrijk om een makelaar te vinden die zowel qua kosten als service bij jouw situatie past.

4 feitjes over makelaars in Zeist

 • Het merendeel van de woningverkopers in Zeist opteert om samen te werken met een makelaar die lid is van een erkende brancheorganisatie. Zo'n 92% kiest specifiek voor een NVM, VBO of VastgoedPRO aangesloten expert.
 • De regulier makelaar die de volledige verkoopproces aanpakt komt in Zeist nog steeds als voorkeursoptie naar voren. Een duidelijke 94% van verkopers kiest dit boven een online makelaar, die enkel de online plaatsing verzorgt.
 • Het verkopen van een huis in Zeist gaat vaak 45% vlotter wanneer deze verkocht wordt met ondersteuning van een professional. Makelaars lijken dus huizen sneller te kunnen verkopen.
 • Opvallend is dat het merendeel van de Zeister woningverkopers uitspreekt dat ze bij een vergelijking de voorkeur geven aan een makelaar die zich aantoonbaar onderscheidt van anderen. Je kunt hier makelaars vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Zeist op?

Er is een opmerkelijk onderscheid te zien tussen de prestaties van de makelaars in Zeist. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een vaardige makelaar kan een wereld van verschil maken in de beleving van de huizenverkoop. Als voorbeeld: een vakkundige makelaar tilt je verkoopstrategie naar een nieuw niveau, wat resulteert in betere financiële opbrengsten en een vlottere verkoop.

Hoe kun je de beste makelaars in Zeist herkennen? Hier volgen twee belangrijke indicatoren:

 • Een sterk onderscheidend kenmerk van de beste makelaars in Zeist is dat ze, op basis van onze statistieken, huizen gemiddeld voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs kunnen verkopen. Dit verschil bedraagt vaak € 18.527 extra, wat een aanzienlijke meerwaarde is voor de verkoper.
 • Een ander kenmerk dat uit onze gegevens naar voren komt, is dat de meest efficiënte makelaars in Zeist woningen gemiddeld zo'n 14 dagen sneller kunnen verkopen in vergelijking met hun concurrenten. Zo'n tijdwinst betekent minder stress en snellere toegang tot je verkoopopbrengsten.

De beste makelaar in Zeist vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Makelaars kunnen namelijk sterk variëren in hun benadering, tarieven en verkoopstrategieën. Hier komt het bijvoorbeeld aan op hun ervaring, kennis van de lokale markt in Zeist, en hoe zij met je communiceren.

Het selecteren van de juiste makelaar is een fundamentele stap in de voorbereiding op de verkoop van jouw woning. Daarom bieden wij een eenvoudig, maar grondig proces van makelaar vergelijken om je daarbij te ondersteunen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zeist?

Als je op het punt staat je huis in Zeist te verkopen, zijn er vijf dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste makelaar:

1. Ervaring in Zeist

De makelaar die je kiest, moet ervaring hebben met verkopen in Zeist. Dit toont aan dat hij of zij inzicht heeft in de lokale markt en prijstrends.

2. Heldere communicatie

Zorg ervoor dat de makelaar duidelijk kan communiceren. Je moet op de hoogte blijven van alle stappen in het verkoopproces zonder dat je er zelf achteraan hoeft te gaan.

3. Juiste taxatie

Een correcte woningwaardering zorgt ervoor dat je huis niet over- of ondergeprijsd wordt. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je wellicht nuttige winst kost.

4. Transparantie in kosten

Inzicht in de kosten is essentieel. Je wilt niet verrast worden door onverwachte of verborgen kosten.

5. Marketingstrategie

Een goede makelaar heeft een sterke marketingstrategie. Vraag hoe zij je woning gaan promoten om ervoor te zorgen dat je woning opvalt tussen het aanbod.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je je huis in Zeist wilt verkopen, wordt je door een NVM-makelaar door het complexe verkoopproces begeleid. Ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO bieden hierin hun hulp aan.

Wat de NVM, VBO en VastgoedPRO gemeen hebben, is dat ze een strikte gedragscode hanteren. Deze waarborgt dat hun makelaars handelen volgens strikte ethische normen en dat het belang van de cliënt voorop staat.

Weetje: De NVM is, gezien door hun indrukwekkende ledental, de grootste branchevereniging in de makelaardij in Nederland. Wil je meer weten over de NVM? Je kunt ze hier vinden: NVM.

Wat doet een makelaar in Zeist?

In de complexe wereld van vastgoedverkoop is de rol van een makelaar in Zeist onmisbaar. Zo biedt de makelaar je ervaring, expertise en kennis van de lokale vastgoedmarkt.

Een Zeister makelaar stelt je in staat om jouw huis zo voordelig mogelijk in de markt te zetten. Daarnaast neemt de makelaar administratieve lasten uit handen.

 • Huizenprijzen bepalen op basis van marktanalyse.
 • Zorgdragen voor marketingactiviteiten, zoals professionele fotografie en tekstschrijven.
 • Het leiden van bezichtigingen met potentiële kopers.
 • Het voeren van onderhandelingen met kopers.
 • Het opstellen van contracten en verzorgen van de wettelijke documentatie.

Waarom een makelaar in Zeist inschakelen?

Sta je aan de vooravond van het verkopen van je huis in Zeist? De keuze voor een geschikte verkoopmakelaar kan een belangrijke bijdrage leveren aan een soepele verkoop van je woning. De lokale marktkennis van de makelaar kan ervoor zorgen dat je huis tegen de meest gunstige prijs wordt verkocht. Bovendien kan de makelaar ontzorgen bij het volledige verkoopproces. De kunst is om de beste verkoopmakelaar te kiezen voor jouw situatie.

Lokale marktkennis

Een makelaar in Zeist beschikt over diepgaande kennis van de lokale markt. Door deze lokale ervaring weet de makelaar precies hoe de markt in elkaar zit, wat er speelt en welke prijs reëel is voor jouw woning.

Professionele presentatie

Professionele presentatie van je woning is een vak apart. De makelaar zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van je huis, inclusief professionele foto's, een gedetailleerde plattegrond en een aantrekkelijke verkooptekst.

Netwerk en promotie

Een goede verkoopmakelaar maakt gebruik van een uitgebreid netwerk en diverse promotiekanalen om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, wat de kans op een voorspoedige verkoop vergroot.

Begeleiding en advies

Tijdens het verkooptraject kan er veel op je afkomen. Een makelaar biedt begeleiding en advies bij iedere stap in het proces, van de voorbereiding tot de afronding bij de notaris. Dit bespaart je stress en verhoogt het uiteindelijke verkoopbedrag.

Informatie over Zeist

Gelegen in het bosrijke midden van ons land, vind je de gemeente Zeist. Deze stad kenmerkt zich door zijn rijke historie en prachtige groene omgeving.

Zeist is met haar talrijke villa's en landhuizen werkelijk een plaatje om te zien. De monumentale panden getuigen van een eeuwenoude grandeur die nog steeds voelbaar is.

Ook op het gebied van cultuur en recreatie heeft Zeist veel te bieden. Je geniet er van kunst, muziek, theater en de vele natuurparken in en rondom de stad.

Weetje: De prijsontwikkeling van de huizen in Zeist heeft een stijgende trend. De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren gestegen. Wil je meer weten over deze ontwikkeling? Bekijk dan de woningmarktcijfers van Zeist.

Makelaars in Zeist vergelijken

Huis Verkopen maakt makelaars vergelijken in Zeist gemakkelijk en levert je een duidelijke meerwaarde op. Het is een helder proces dat je helpt om de meest geschikte verkoopmakelaar in Zeist te vinden.

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Scherpere makelaarstarieven
 • Zekerheid van ervaren, succesvolle makelaars
 • Besparing op makelaarskosten

Vergelijken via Huis Verkopen helpt iedere maand meer dan duizend mensen hun ideale verkoopmakelaar te vinden. Het is niet alleen eenvoudig en gratis, maar ook gericht op het maximaliseren van jouw verkoopopbrengst en het vlot verkopen van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Zeist Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zeist

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun prestaties, kosten en service. Aan de hand hiervan kun je een keuze maken. Via onze vergelijkingspagina kun je makelaars in Zeist vergelijken.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Zeist zijn € 6.348. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de diensten die je kiest.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.530 besparen op makelaarskosten. Dit kan een groot verschil maken in je uiteindelijke winst.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Zeist is 43 dagen. Een makelaar kan je helpen deze tijd te verkorten.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Zeist zijn € 515. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, kan je hier de tarieven van verschillende makelaars opvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen