Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roden

Als je overweegt je huis in Roden te verkopen, is het handig om goed voorbereid te zijn. Makelaarskosten kunnen aanzienlijk variëren, dus het is belangrijk om te vergelijken en te onderhandelen. Hier vind je nuttige informatie om je door dit proces te begeleiden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roden

Als je van plan bent om je huis in Roden te verkopen, zijn er een aantal zaken die je zeker in je achterhoofd moet houden. Je wilt graag een goede prijs voor je huis, zonder daarvoor te veel aan de makelaar te moeten betalen. Bovendien wil je voorkomen dat je woning te lang op de markt blijft hangen, om dubbele woonlasten te mijden. Een snelle verkoop ligt vaak binnen handbereik door te kiezen voor een makelaar die aantoonbaar goede resultaten boekt in Roden.

Waarschijnlijk vraag je jezelf een aantal dingen af. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat huizen in Roden verkocht worden? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je eigenlijk besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Door bijvoorbeeld makelaars te vergelijken kan je hier een helder beeld van krijgen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Roden:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 435.769
Besparing (gem.)
€ 1.307

Je huis snel verkopen in Roden

In het pittoreske Roden worden woningen gemiddeld binnen 37 dagen verkocht. Dit is relatief snel, maar het kan altijd sneller. Wil je jouw woning in Roden nog sneller verkopen? Volg dan deze handige tips!

 1. Vind de juiste verkoopmakelaar. Niet alle makelaars zijn hetzelfde. Het vinden van de juiste makelaar kan het verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht. Vergelijk verschillende makelaars via onze vergelijkingstool en kies de makelaar die bij je past.
 2. Zorg dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Een strakke inrichting, een fris likje verf en een verzorgde tuin kunnen wonderen doen. Dit maakt de woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Ook kan je overwegen een professionele fotograaf in te huren om je woning op zijn best te laten zien.
 3. Wees flexibel met bezichtigingen. Door potentiële kopers de mogelijkheid te geven om op verschillende momenten te komen kijken, vergroot je de kans dat je woning snel verkocht wordt. Beschikbaarheid in de avonden en in het weekend kan hier aan bijdragen.

Tips in Roden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roden op?

Ben je van plan om in Roden een huis te verkopen? Houd dan rekening met de gemiddelde verkoopprijs in deze omgeving. Deze wordt momenteel indicatief geschat op € 435.769. De verkoopsom van een huis hangt af van verschillende factoren. Zo spelen het type woning, de staat van onderhoud en de ligging van de woning een grote rol bij het bepalen van de prijs. Daarnaast kan de verkoopprijs fluctueren met de huizenmarkt, die continu in beweging is.

Ook de gemiddelde prijs per m2 is van belang bij de verkoop van een huis. In Roden ligt deze prijs momenteel rond de € 3.366. Het is echter zinvol om een nauwkeurige waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars, zodat je een realistisch beeld krijgt van de waarde van jouw woning. Voor een gedetailleerde waardebepaling, kan je terecht op onze website via deze pagina om een waardebepaling aan te vragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roden bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roden.

Feitjes over Roden

 • Roden heeft een beeldentuin met de naam "Het Verborgen Rijk".
 • De Rodense jaarmarkt, Rodermarkt, trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
 • Het dorp is de bakermat van het bekende rijwielmerk Gazelle.

Tips om je woning te verkopen in Roden

Het verkopen van je huis in Roden kan een complex proces zijn met verschillende factoren die de uitkomst kunnen beïnvloeden. Daarom hebben we een aantal praktische tips voor je opgesteld. Volg deze en je zult zien dat ze een groot verschil maken voor je uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Prijsstrategie: Maak een realistische inschatting van de waarde van je huis, maar overweeg om een iets lagere prijs te vragen. Dit kan meer potentiële kopers aantrekken en een snellere verkoop bevorderen.
 • Goed onderhoud: Zorg dat je huis in optimale conditie is. Kleine reparaties en een vers laagje verf kunnen een wereld van verschil maken in hoe je huis op kopers overkomt.
 • Fotografie: Professionele fotografie is essentieel. Goede foto's geven een duidelijk en aantrekkelijk beeld van je huis, wat meer kijkers en potentiële kopers kan aantrekken.
 • Presentatie: Richt elke ruimte van je huis aantrekkelijk in. Zorg voor voldoende licht, frisse lucht en ruimte. Vermijd persoonlijke spullen, zodat kijkers zich het huis kunnen voorstellen als hun toekomstige thuis.

Ontdek jouw stappenplan in Roden:

 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Houd eenvoudig de stand van zaken bij
 • Maak gebruik van optionele stappen om waarde te verhogen
 • Regel alles makkelijk en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roden kost je als verkoper gemiddeld € 5.741. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 435.769) € 4.968
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.741

Kosten van makelaars in Roden

Wanneer je een huis in Roden wilt verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De gemiddelde kosten van een makelaar worden vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. Dit ligt in Roden gemiddeld op 1,14%.

Echter, staar je niet blind op de kosten van een makelaar. Het is minstens zo belangrijk om te kijken wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan door de juiste verkoopstrategie de verkoopprijs van je woning namelijk aanzienlijk verhogen.

Lees meer over makelaars in Roden.

Andere kosten bij verkoop

Kosten energielabel

Misschien niet de eerste kostenpost die in je opkomt, maar zeker niet minder belangrijk: het energielabel van je woning. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Dit label is wettelijk verplicht om te hebben bij verkoop van je huis.

Je vraagt je nu vast af waarom dit label dan zo belangrijk is. Welnu, het energielabel kan potentiële kopers een duidelijk beeld geven van de energiezuinigheid van je woning en kan daardoor een gunstige invloed hebben op de verkoopkeuze en -prijs.

Verkoopstyling en onderhoud

Een andere kostenpost die je niet over het hoofd moet zien, zijn de kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud. Deze omvatten zaken als het schilderen van muren, tuinonderhoud of een professionele opmaak van je woning voor de foto's.

Deze voorbereidingen dragen bij aan het verbeteren van de uitstraling van je woning en kunnen de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen. De gemiddelde kosten voor dergelijke voorbereidingen zijn € 875. Het zijn dus echt kosten die je eigenlijk niet wilt overwegen om te besparen.

Marketingkosten

In de wereld van woningverkoop speelt marketing een grote rol. Dit betekent dat je kosten maakt voor marketingactiviteiten zoals professionele foto's, deelname aan open huis dagen of online marketing. In veel gevallen vormen deze kosten een deel van de makelaarskosten.

Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze kosten en deze mee te nemen in je overweging bij het kiezen van jouw makelaar. Een goede vergelijking van makelaarstarieven kan je namelijk veel geld besparen op de totale verkoopkosten van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Roden?

Overweeg je jouw huis in Roden te verkopen? Dan kenmerkt mei 2024 zich als een gunstig moment! Velen zijn op zoek naar een nieuwe thuisbasis en de vraag naar woningen is groot.

Vraag je je af of de hoge vraag naar woningen daadwerkelijk jouw verkoopkansen vergroot? Een lokale makelaar kan hierin duidelijkheid verschaffen. Door hun diepgaande kennis over de lokale woningmarkt, kunnen zij een goed beeld schetsen van de verkoopkansen van jouw huis in deze periode.

Vergelijk makelaars in Roden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning brengt veel beslissingen met zich mee. Welke makelaar kies je? Ga je voor een snelle verkoop of voor de maximale verkoopopbrengst? En wat moet je allemaal regelen voor de verkoop? De website Huis Verkopen kan je hierbij helpen. Het platform biedt een helder stappenplan. Dit stappenplan begeleidt je door het volledige verkoopproces en helpt je bij het maken van de juiste keuzes. De website is jouw one-stop-shop die je op weg helpt naar een succesvolle huizenverkoop.

Lokale makelaars vergelijken op prestatie

Met de uitgebreide statistieken van Huis Verkopen kies je eenvoudig voor de best presterende lokale makelaar in Roden. Hierdoor weet je zeker dat je de beste beslissing neemt op basis van zaken als verkoopsnelheid en opbrengst.

Het besparen op kosten

Huis Verkopen maakt het mogelijk om verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, te vergelijken op tarief en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je heel eenvoudig op de makelaarskosten.

Honderd procent onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van huizenverkoop is Huis Verkopen volledig onafhankelijk. Het platform staat volledig in dienst van de woningverkopers en bestrijdt misinformatie in de huizenmarkt.

Het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je moeiteloos overzicht over het volledige verkoopproces. Je vindt alles op één plek en vinkt elke voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roden

Je moet verschillende dingen regelen, zoals het verzamelen van de benodigde documenten, het bepalen van de vraagprijs, het in orde maken van je huis voor bezichtigingen en nog veel meer. Het is aan te raden om een stappenplan te volgen, zodat je niets over het hoofd ziet.

De snelheid waarmee je je huis verkoopt, hangt af van verschillende factoren zoals de vraag in de markt, de staat van je woning, de vraagprijs en de marketingstrategie. In ons artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden vind je meer gedetailleerde informatie.

Verschillende factoren beïnvloeden de waarde van je huis, zoals de locatie, de staat van de woning, de marktsituatie en de vraag naar soortgelijke woningen. Het is aan te raden om inzicht te krijgen in woningwaarde en wellicht een taxatie te overwegen voor een nauwkeurige bepaling van de waarde van je huis.

Bij het kiezen van een makelaar is het van belang om te letten op aantoonbare ervaring, tarieven, reviews en de klik die je hebt met de makelaar. Maak gebruik van onze tool om makelaars te vergelijken en de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen