Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Peize

Je huis verkopen in Peize kan een grote stap zijn, maar een doordachte aanpak kan je flink wat geld besparen. Door makelaars goed te vergelijken, krijg je inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Succes met de volgende stap in je woontoekomst!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Peize

Als je jouw huis in Peize wil verkopen, is er een aantal dingen om in het oog te houden. Zo wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen en niet te veel uitgeven aan een makelaar. Dubbele woonlasten zijn vervelend, dus een snelle verkoop is cruciaal. Vooral de kosten kunnen jouw uiteindelijke opbrengst flink beïnvloeden, dus houd dat goed bij.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe lang het gemiddeld duurt voordat een huis in Peize verkocht is, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. En wat dacht je van het verschil in kosten tussen verschillende makelaars? Dankzij onze handige makelaarsvergelijkingspagina kun je hier snel achter komen. De actuele cijfers over de woningverkoop in Peize vind je hieronder:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 557.083
Besparing (gem.)
€ 1.560

Je huis snel verkopen in Peize

Heb je een woning in Peize die je graag wilt verkopen? Het goede nieuws is dat huizen in Peize gemiddeld in 43 dagen verkocht worden. Met de juiste insteek en strategie kan je dit proces mogelijk nog versnellen.

 1. Onderhandelingsruimte: Zorg dat je een realistische vraagprijs stelt voor je woning, maar houd tegelijkertijd wat onderhandelingsruimte. Een accurate woningwaarde is hiervoor essentieel. Je kan een gratis waardebepaling aanvragen bij de makelaar op deze pagina.
 2. Presentatie: De manier waarop je huis gepresenteerd wordt, kan een groot verschil maken. Zorg daarom voor professionele, heldere foto's, een duidelijke plattegrond en een uitgebreide, aantrekkelijke beschrijving van je huis.
 3. Staat van onderhoud: Potentiële kopers worden aangetrokken door huizen die goed onderhouden zijn. Zorg dus dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd en dat het huis er netjes en verzorgd uitziet. Het energielabel speelt hier ook een rol in en die kan je hier aanvragen.

Tips in Peize

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Peize op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kan vragen in Peize? De gemiddelde verkoopprijs in Peize ligt momenteel rond de € 557.083. Het is belangrijk om te realiseren dat de verkoopsom van een woning sterk afhangt van verschillende factoren zoals de staat van het onderhoud, de locatie en de grootte van de woning.

Nu je weet wat de gemiddelde verkoopprijs in Peize is, wil je waarschijnlijk ook weten wat de gemiddelde prijs per m2 is. In juli 2024 ligt deze prijs in Peize op gemiddeld € 3.444 per m2. Deze waarde kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat je voor je eigen woning kan vragen, maar vergeet niet dat dit slechts een gemiddelde is en de daadwerkelijke waarde van je woning hiervan kan afwijken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Peize

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Peize bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Peize.

Feitjes over Peize

 • Peize staat bekend om zijn gerenommeerde saunacomplex.
 • Het ligt op slechts 10 kilometer afstand van de stad Groningen.
 • De Sint-Mariakerk in Peize is een Rijksmonument uit de 12e eeuw.

Tips om je woning te verkopen in Peize

Het verkopen van je huis in Peize is een uitdaging waarbij een goede voorbereiding essentieel is. Om je op weg te helpen, hebben we een reeks praktische tips samengesteld voor een succesvolle huisverkoop. Met deze adviezen vergroot je de kans op een snelle verkoop en een goede verkoopprijs.

 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs vast. Maak een vergelijking met soortgelijke huizen in Peize die onlangs zijn verkocht. Dit helpt je een prijs te bepalen die potentiële kopers aantrekt.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je huis. Heldere en aantrekkelijke foto's benadrukken de sterke punten van je woning en trekken meer geïnteresseerden aan.
 • Onderhoud: Voer zichtbare reparaties uit en houd het huis netjes. Een goed onderhouden huis straalt vertrouwen uit naar potentiële kopers.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende promotiekanalen. Denk aan online platforms, sociale media en lokale advertenties om meer zichtbaarheid te creëren.
 • Persoonlijk contact: Sta open voor vragen en wees aanwezig tijdens bezichtigingen. Persoonlijk contact kan het verschil maken in de waargenomen waarde van je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Peize:

 • Gratis stappenplan op maat voor jouw woning
 • Jij bepaalt welke optionele stappen je wilt volgen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Peize?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Peize kost je als verkoper gemiddeld € 6.770. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Peize In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 557.083) € 5.961
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.770

Kosten van makelaars in Peize

De kosten die een makelaar in rekening brengt voor het verkopen van jouw huis in Peize kunnen behoorlijk variëren. Over het algemeen berekenen de meeste makelaars een courtage, oftewel een percentuele vergoeding gebaseerd op de verkoopprijs van het huis. Deze courtage ligt gemiddeld rond de 1,07% van de verkoopprijs, maar het daadwerkelijke percentage kan per makelaar verschillen.

Daarnaast rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Deze kosten verwerken zij onder andere voor het maken van foto's, plaatsen van advertenties of het opmaken van het verkoopcontract. Deze opstartkosten variëren ook per makelaar en komen gemiddeld neer op € 515. Aangezien de tarieven sterk kunnen verschillen, is het verstandig om deze goed te vergelijken voordat je een makelaar in de arm neemt.

Lees meer over makelaars in Peize.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je de woning gaat verkopen, kan het nodig zijn om enige opknapwerkzaamheden te verrichten. Dit zijn de zogenaamde verbeteringskosten. Dit kunnen bijvoorbeeld schilderklussen of reparaties aan het huis zijn, zodat de staat van de woning optimaal is voor de verkoop.

Daarnaast kunnen er ook kosten zijn voor de tuin, schoonmaken of het huis vrijmaken van spullen die je niet mee wilt nemen. Alles om een goede indruk achter te laten bij potentiele kopers. Het bedrag dat je hieraan uitgeeft, is afhankelijk van de staat van jouw woning.

Energielabel aanvragen

Als je een woning verkoopt, moet je in het bezit zijn van een definitief energielabel. Dit label toont de energie-efficentie van de woning en is een wettelijke vereiste.

Het aanvragen van dit label gaat via een officiele instantie en hier zijn kosten aan verbonden. Het label is 10 jaar geldig, dus als je al een recent energielabel hebt, hoef je geen nieuwe aan te vragen.

Marketingkosten

Verder heb je nog de marketingkosten. Deze kosten zijn over het algemeen onderdeel van de makelaarskosten. Het gaat hierbij om de kosten voor het promoten van de woning, bijvoorbeeld door middel van advertenties of professionele fotografie.

Niet alle makelaars berekenen dezelfde kosten voor marketing. Het kan daarom financieel voordelig zijn om makelaarstarieven te vergelijken. Dit kan je helpen om een geschikte en betaalbare makelaar te vinden voor de verkoop van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Peize?

Overweeg je jouw huis in Peize te verkopen? Dan is juli 2024 absoluut een uitstekend moment voor verkoop. De huizenmarkt is momenteel zeer gunstig, met een constante vraag naar kwaliteitswoningen zoals de jouwe. Dit kan leiden tot een snelle verkoop zonder veel gedoe.

Vraag je je af wat er zo relevant is aan dit specifieke moment? Nou, de actuele liquiditeit van de markt houdt in dat woningen redelijk snel verkopen. Jouw woning in Peize zal daarop geen uitzondering zijn. Het is daarom een ideale tijd om de stap te zetten en je huis in de verkoop te zetten.

Vergelijk makelaars in Peize Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt een praktisch stappenplan om je te begeleiden in de verkoop van je huis. Het op maat gemaakte stappenplan geeft een heldere en overzichtelijke invulling aan het verkoopproces. Van begin tot eind: het stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw huis, om je te verzekeren van de beste aanpak en te zorgen dat je geen enkele stap over het hoofd ziet.

Vergelijken van makelaars

Met Huis Verkopen is het eenvoudig om verschillende makelaars te vergelijken. Hiermee vind je gegarandeerd de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Peize. Je krijgt op basis van jouw wensen en behoeften een duidelijk overzicht van de beste opties.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op makelaarskosten. Je leert niet alleen over de gemiddelde tarieven maar ook welke makelaar jou de beste deal kan geven.

Volledig onafhankelijk en gratis

Ons online platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Hiermee waarborgen we dat je op een transparante en eerlijke manier alle informatie krijgt die je nodig hebt om de beste beslissingen te nemen.

Makkelijk diverse diensten regelen

Van het regelen van een energielabel, een verhuizer of een ontruimer tot woningstyling, Huis Verkopen biedt allerlei aanvullende diensten aan die je gemakkelijk kunt regelen. Dit alles om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Peize

Om de verkoop van jouw huis in Peize succesvol aan te pakken, is een goede voorbereiding essentieel. Het bepalen van de juiste vraagprijs, de woning verkoopklaar maken en een goede presentatie zijn enkele stappen van het proces. Het is aan te raden om een goede makelaar in te schakelen die ervaring heeft met de huizenmarkt in Peize.

Voor de verkoop van jouw huis in Peize moet je een aantal zaken regelen. Dit omvat het op orde brengen van alle documenten, het bepalen van de vraagprijs en het inrichten van de woning voor bezichtigingen. Meer details over wat je precies moet regelen voor de verkoop vind je hier.

Om jouw huis in Peize snel te verkopen, kan het helpen om een aantrekkelijke vraagprijs te stellen, goede foto's te maken en de woning verkoopklaar te maken. Ook kunnen je sociale netwerken en goede online zichtbaarheid bijdragen aan een snelle verkoop. Kijk hier voor meer tips.

Om jouw huis in Peize voor de hoogste prijs te verkopen, is het noodzakelijk om de unieke eigenschappen te benadrukken, uitstekende foto's te hebben, en flexibel te zijn met bezichtigingen. Een goed geprijsde woning trekt ook meer potentiële kopers aan. Check hier voor meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen