Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veenhuizen

Denk je aan het verkopen van je huis in Veenhuizen? De voorbereiding op deze belangrijke stap kan complex zijn, met talloze factoren om rekening mee te houden. Wil je deze uitdaging goed geïnformeerd en met zelfvertrouwen aangaan?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veenhuizen

Als je jouw huis gaat verkopen in Veenhuizen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Het is van belang dat je een goede prijs voor je huis kan krijgen, zonder dat je te veel betaalt voor de makelaar. Bovendien wil je de woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Het kiezen van een makelaar die aantoonbaar goed presteert in Veenhuizen kan helpen om een snelle verkoop te realiseren.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar hoe snel huizen in Veenhuizen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel kosten je kan besparen door makelaars te vergelijken. Op de pagina Vind een Goede Makelaar kan je makelaars in Veenhuizen vergelijken en zo kosten besparen. De actuele cijfers over de woningverkoop in Veenhuizen volgen hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
16 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 312.275
Besparing (gem.)
€ 906

Je huis snel verkopen in Veenhuizen

Woningen in Veenhuizen staan doorgaans gemiddeld 20 dagen te koop voordat ze succesvol verkocht worden. Dit geeft je een idee over de verwachte verkoopduur. Maar natuurlijk wil je dat je woning zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar vindt. Hieronder vind je enkele tips om dit te bewerkstelligen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding: Een goede start is het halve werk. Zorg daarom voor een zorgvuldige voorbereiding van de verkoop van je woning. Maak een overzicht van wat er gedaan moet worden, van het vaststellen van de vraagprijs tot het regelen van de bezichtigingen. Bezoek onze stappenplan voor een handig overzicht.
 2. Realistische vraagprijs: Het bepalen van een eerlijke en realistische vraagprijs is cruciaal voor een snelle verkoop. Je kunt hiervoor een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Zo weet je zeker dat je niet te hoog of te laag zit met je vraagprijs.
 3. Presentatie van je woning: Een woning die er netjes en verzorgd uitziet, trekt meer potentiële kopers. Maak dus grondig schoon, ruim op en zorg voor voldoende licht in huis. Meer tips over de presentatie van je woning vind je hier.

Tips in Veenhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veenhuizen op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Veenhuizen? Op dit moment ligt het gemiddelde bij € 312.275. Dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en staat van het huis, de vraag, maar ook van de buurt waarin het huis gelegen is.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Veenhuizen ook een interessant gegeven. Op dit moment ligt die op € 2.348. Het hanteren van prijs per m2 helpt jou om een beter beeld te vormen van de waarde van verschillende soorten huizen. Hiermee kun je de prijzen van kleinere en grotere woningen in verhouding tot elkaar zien, wat je ondersteunt in je zoekproces.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veenhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.200
€ 2.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veenhuizen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veenhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Veenhuizen

Als je overweegt je huis in Veenhuizen te verkopen, zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden om de verkoop zo soepel en winstgevend mogelijk te laten verlopen. Het proces omvat meer dan alleen een bord in de tuin plaatsen. Daarom hier enkele waardevolle tips die je kunnen helpen om succesvol je huis te verkopen.

 • Verzorg je tuin: Zorg dat je tuin er netjes en aantrekkelijk uitziet, hier begint immers de eerste indruk van potentiële kopers. Snoei bomen, struiken en plant kleurrijke bloemen om een goede indruk te maken.
 • Neutrale inrichting: Overweeg je huis zo neutraal mogelijk in te richten. Dit kan potentiële kopers helpen zichzelf in de woning te zien wonen, omdat ze niet worden afgeleid door jouw persoonlijke stijl.
 • Schoonmaakbeurt: Een grondige schoonmaakbeurt maakt je huis aantrekkelijker voor maakt de woning aantrekkelijker voor kopers. Schone ramen, muren en vloeren creëren een verzorgde uitstraling.
 • Reparaties: Zorg ervoor dat kleine reparaties, zoals een lekkende kraan of scheuren in muren, gerepareerd zijn. Dit voorkomt dat potentiële kopers denken dat de woning niet goed onderhouden is.
 • Prijsstelling: Het bepalen van de juiste vraagprijs vergt zorgvuldig onderzoek. Vergelijk soortgelijke woningen in de buurt en overweeg eventueel om een taxateur in te schakelen.

Ontdek jouw stappenplan in Veenhuizen:

 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in het verkoopproces overslaat.
 • Biedt een gestructureerd en interactief overzicht op maat voor jouw woning.
 • Optionele stappen geven de keuzemogelijkheid om de waarde van je huis te verhogen.
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veenhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veenhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 5.080. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veenhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 312.275) € 3.747
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.080

Kosten van makelaars in Veenhuizen

In Veenhuizen zijn de kosten voor een makelaar zeer gevarieerd, afhankelijk van de diensten die je nodig hebt. Meestal rekenen makelaars een percentage van de verkoopprijs van uw huis als courtage, gemiddeld is dit 1,20%. Daarnaast kunnen er nog kosten in rekening worden gebracht voor opstartkosten en marketingkosten, waardoor de totale kosten verder kunnen oplopen.

Het is van groot belang om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Dit omdat kosten en voorwaarden sterk kunnen variëren bij verschillende makelaars in Veenhuizen. Door tarieven te vergelijken, zorg je ervoor dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt en dat je niet meer betaalt dan nodig voor de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Veenhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Of je nu nog in het huis woont tijdens de verkoop of dat je het leeg kunt laten zien, de kosten voor onderhoud en reparatie blijven doorgaan. Het gaat hierbij om de kosten voor bijvoorbeeld de verwarming, elektriciteit, water en mogelijke reparaties. Denk alleen al aan het doorsmeren van een piepende deur of het aanpakken van lekkende kranen, zodat je potentiele kopers kunnen zien dat het huis goed onderhouden is. Ook de kosten voor het maaien van het gras of het snoeien van de struiken in de tuin horen hierbij.

Daarbij komen nog de eventuele kosten voor grotere reparaties of renovaties. Is het dak aan vervanging toe, moeten er nieuwe kozijnen geplaatst worden of zijn er andere grote zaken die gedaan moeten worden voor de verkoop? Het is een investering die je vaak terugziet in de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Maar het bedrag moet je wel eerst voorschieten.

De notariskosten

Niet alle notariskosten komen voor de rekening van de koper. Als verkoper ben jij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de kosten van de akte van royement. Dit zijn de kosten voor het doorhalen van je hypotheek uit het Kadaster. De prijs hiervoor verschilt per notaris, maar ligt vaak rond de 150 euro.

Maak je gebruik van een volmacht omdat je bij de overdracht niet aanwezig kunt zijn? Ook die kosten komen voor jouw rekening. Het is dus niet zo dat alle notariskosten bij de 'kosten koper' horen. Er zijn diverse kosten die jij als verkoper moet betalen.

Verhuiskosten

Natuurlijk gaat de verkoop van je woning gepaard met een verhuizing. Dit is een factor die vaak wordt vergeten bij de kosten van de verkoop, maar deze kunnen flink oplopen. Van het inhuren van een verhuisbedrijf tot het aanschaffen van verhuisdozen en het huren van een tijdelijke opslag voor je inboedel.

Daarnaast zijn er de kosten van het transport, bijvoorbeeld de huur van een verhuiswagen of het inschakelen van een verhuisservice. En vergeet ook de kosten voor het schoonmaken van je oude woning niet, evenals eventuele werkdagen die je vrij dient te nemen voor de verhuizing. Al deze kosten zijn onderdeel van de totale uitgaven als je je woning verkoopt.

Wanneer mijn huis verkopen in Veenhuizen?

Is de huidige woningmarkt geschikt om je huis in Veenhuizen te verkopen? Gezien de huidige marktsituatie in juni 2024 is dit een zeer relevante vraag. Over het algemeen is dit een goede periode voor verkopers. Toch hangt veel af van jouw specifieke situatie en het soort woning dat je bezit. Het strategisch opstellen van de vraagprijs en timing zijn daarbij ook bepalend.

Wellicht vraag je je af of je nu actie moet ondernemen? Een professional, zoals een erkende makelaar in Veenhuizen, kan je hierin bijstaan. Zij zijn op de hoogte van de lokale woningmarkt en kunnen optimaal adviseren over de verkoopstrategie. Zo kun je met vertrouwen en goed voorbereid je woning in de verkoop zetten.

Vergelijk makelaars in Veenhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is het online platform dat jou helpt het maximale uit de verkoop van je woning te halen. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken bij het verkopen van een woning - van het regelen van een energielabel tot het vinden van een makelaar. Met het handige en gratis te gebruiken stappenplan van Huis Verkopen wordt dit proces gereduceerd tot een eenvoudige checklist, zodat je snel en eenvoudig het overzicht behoudt.

Specialisten vergelijken

Op Huis Verkopen kun je makkelijk specialisten vergelijken die je kunnen helpen bij het verkoopklaar maken van je woning. Of je nu een ontruimer, verhuizer of makelaar nodig hebt, op Huis Verkopen vind je de beste dienstverlening voor de laagste prijs.

Alles op één plek

Wat zo handig is aan Huis Verkopen, is dat je alles op één plek kunt regelen. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van de juiste specialisten in Veenhuizen. Alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je woning, vind je hier.

Informatie over woningverkoop

Huis Verkopen voorziet je niet alleen van de nodige dienstverlening, maar biedt ook uitgebreide informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo weet je precies wat er komt kijken bij de verkoop van je woning en kun je de juiste beslissingen maken.

Maximaliseer je verkoop

Of je nu je woning snel wilt verkopen, of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je om de beste keuzes te maken. Zo zorgen we samen dat je het maximale uit de verkoop van je woning in Veenhuizen haalt!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veenhuizen

Een goede prijs bepalen is de start van de verkoop. Factoren als de staat van het huis, ligging en marktomstandigheden spelen een rol. Doe jouw voordeel met onze gids voor het bepalen van de vraagprijs. Zo krijg je een goed inzicht en maak je een slimme start bij de verkoop van je huis in Veenhuizen.

De juiste strategie hangt af van je situatie. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om jouw huis via een makelaar te verkopen. Ook kun je eventueel kiezen voor het zelf verkopen. Welke strategie je ook kiest, een goede voorbereiding is het halve werk. Ons handige stappenplan kan je helpen bij de voorbereiding.

Bij de verkoop van een huis komen verschillende documenten kijken. Je hebt bijvoorbeeld bewijzen van eigendom nodig, en informatie over de staat van het huis. Een overzicht van alle benodigde documenten voor de verkoop van je huis vind je op onze site.

De waarde van je huis is onder andere afhankelijk van de locatie, de staat van onderhoud en de huidige woningmarkt. Een taxateur kan de exacte waarde van je huis bepalen. Om een indicatie te krijgen van de waarde van je huis in Veenhuizen kun je onze informatie over woningwaarde raadplegen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen