Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Veenhuizen

Als je overweegt je huis in Veenhuizen te verkopen, dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je nuttige statistieken en gegevens over de vastgoedmarkt, zoals gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal onroerend goed transacties. De markt is continu in beweging, dus deze informatie, die door lokale makelaars scherp in de gaten wordt gehouden, biedt jou een compleet beeld van de huidige stand van zaken juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Veenhuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Veenhuizen is in de laatste 3 maanden € 358.625 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 312.000 euro. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het aantal huizen dat op de markt komt in een bepaald kwartaal. Kijk voor een visueel overzicht van de prijsontwikkeling in deze periode naar de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Veenhuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 87.000
€ 248.000
€ 409.000

Als je overweegt een huis te kopen of verkopen in Veenhuizen, is een nauwkeurige evaluatie van de prijs per vierkante meter van groot belang. Dit kan je namelijk een beter inzicht geven in de echte waarde van een woning. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Veenhuizen is € 2.641 euro. In de onderstaande grafiek kun je de recente vraag- en verkoopprijzen per m2 in Veenhuizen van de afgelopen drie maanden bekijken:

Huizenprijzen in Veenhuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.300
€ 2.700

Prijsontwikkeling Veenhuizen laatste 12 maanden

Over de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Veenhuizen niet stilstaand geweest. De prijzen van woningen hebben bewegingen laten zien - dit blijkt uit de gegevens van de afgelopen maand.

Interessant om te weten is dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Veenhuizen afgelopen maand op € 358.625 euro lag. Voor meer gedetailleerde informatie over deze marktbewegingen, zie de grafiek hieronder:

Wat is mijn woning in Veenhuizen waard?

De woningwaarde in Veenhuizen is voortdurend in beweging. De waardebepaling wordt beïnvloed door de woningmarkt, keuzes van consumenten en economische trends. Er is geen vast waardecijfer voor je huis, dat illustreert de continu fluctuerende aard van de woningwaarde.

Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de actuele waarde van jouw woning. Kennis hiervan kan je inzicht geven in je eventuele verkoopmogelijkheden of herfinancieringsmogelijkheden. Voor een nauwkeurige waardebepaling kan je een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen.

De gratis waardebepaling vindt plaats aan huis. In een persoonlijk gesprek zal de makelaar je woning beoordelen. Met alleen wat tijd van je kant, zal je wegwijs worden in het hedendaagse, fluctuerende woningwaardelandschap.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De lokale markt geeft een divers beeld als het gaat om de verkoopprijzen van woningen. Zo zien we bijvoorbeeld dat de prijzen in plaatsen nabij Veenhuizen sterk kunnen variëren ten opzichte van Veenhuizen zelf. Dit is een belangrijk aspect om mee te nemen bij het bestuderen van de woningmarkt.

Door niet alleen de woningprijzen in Veenhuizen, maar ook die in omliggende gemeenten onder de loep te nemen, krijg je een gedetailleerd beeld van de huidige markt. Het biedt een volledige kijk op de nuances die elke plaats op de huizenmarkt met zich meebrengt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Veenhuizen

Het vinden van de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Veenhuizen kan een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk iemand die uitblinkt in zowel communicatie als onderhandelingsvaardigheden en bekend is met de lokale markt. Let bijvoorbeeld op het aantal huizen dat de makelaar heeft verkocht, de snelheid van verkoop en hoe dicht de uiteindelijke verkoopprijs ligt bij de vraagprijs.

Het is duidelijk dat de keuze voor een goede makelaar in Veenhuizen belangrijk is. Deze keuze kan een aanzienlijk verschil maken in hoeveel jouw huis uiteindelijk opbrengt, en hoe snel de verkoop plaatsvindt. Vergeet ook niet dat makelaarstarieven kunnen verschillen. Wij raden je sterk aan om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Veenhuizen Of lees meer over makelaars in Veenhuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Veenhuizen

Veel mensen weten niet dat broker courtages kunnen variëren. In Veenhuizen ligt het gemiddelde courtagepercentage voor makelaars op 1,20% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Het is waardevol om te beseffen dat een lager tarief niet noodzakelijkerwijs beter is. Je wilt immers een makelaar die effectief is, en niet per se de goedkoopste.

Je kunt via makelaarstarieven opvragen bij verschillende makelaars in en rond Veenhuizen. Door het opdoen van deze kennis, creëer je een enorme mate van transparantie en kun je een weloverwogen beslissing maken. Denk eraan, de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Veenhuizen is € 358.625, dus zorg ervoor dat je ervoor zorgt dat hun tarieven die investering waard zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Veenhuizen

In Veenhuizen treffen we voornamelijk koopwoningen aan. Tegelijkertijd bestaan er ook woningen met andere bestemmingen. Zo kom je bijvoorbeeld ook sociale huurwoningen tegen. Het precieze aantal koopwoningen in Veenhuizen is 390. Ondanks dat dit het grootste deel van de woningmarkt betreft, wil dit niet zeggen dat er geen variatie is in het type woningen dat je in Veenhuizen kunt vinden.

Aantal verkochte woningen in Veenhuizen

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Veenhuizen diverse woningverkopen plaatsgevonden. Het exacte aantal huizen dat van eigenaar is gewisseld ziet u terug als het aantal 11 in de hierna volgende grafiek. Daarnaast worden ook de aanmeldingen, dat wil zeggen de huizen die te koop werden aangeboden, getoond:

Ben je van plan jouw huis in Veenhuizen te verkopen?

Verkopen van je huis in Veenhuizen kan een uitdaging zijn, omdat je te maken hebt met verschillende taken. Zo moet je belangrijke documenten verzamelen zoals het energielabel, en de juiste makelaar kiezen die bij je past. Daarnaast kan het vinden van een verhuisbedrijf ook intensief zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn oplossingen beschikbaar om deze processen te vergemakkelijken.

We hebben specifiek voor jou een handig stappenplan ontwikkeld. Deze gedetailleerde gids bevat alle noodzakelijke stappen voor jouw woning in Veenhuizen. Het bevat tips over het kiezen van een makelaar, het verzamelen van documenten en andere zaken die je moet regelen. Met deze gids aan je zijde, kun je deze taken gemakkelijker en efficiënter aanpakken. Vertrouw op de processen en laat het huis verkopen soepel verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Elke woningeigenaar die zijn woning in Veenhuizen te koop overweegt te zetten, kan op Huis Verkopen terecht voor de meest recente woningcijfers. Met de nodige zorg zijn deze gegevens op de website verzameld en voor je inzichtelijk gemaakt. Altijd bijgewerkt, altijd accuraat. Je krijgt hierdoor een duidelijk inzicht in de huidige woningmarkt in Veenhuizen, wat je kan helpen bij het bepalen van het meest gunstige verkoopmoment.

De voordelen van Huis Verkopen

Met het aanbod van diverse nuttige tools, kan Huis Verkopen je op vele fronten ondersteunen als je jouw huis wilt verkopen in Veenhuizen. In het uitgebreide stappenplan vind je precies welke zaken je moet regelen voor de verkoop, niets wordt over het hoofd gezien. Vraag een gratis waardebepaling aan of vergelijk makelaars met elkaar. Ook kun je makelaarstarieven opvragen via deze link en zodoende besparen op de verkoopkosten. Gebruik het platform van Huis Verkopen in jouw voordeel, alles is erop gericht om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen