Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Veenhuizen

Het zoeken naar een geschikte makelaar in Veenhuizen voor de verkoop van je woning is een belangrijke taak. Elk makelaarskantoor verschilt in tarieven en andere factoren zoals expertise, ervaring en diensten. Onderzoek meerdere makelaars zorgvuldig voordat je een definitieve keuze maakt, zodat je de perfecte fit voor jouw situatie vindt.

Over makelaars in Veenhuizen

In Veenhuizen zie je dat de makelaars op diverse manieren van elkaar verschillen. Er zijn talloze factoren die een rol spelen in het succes van een woningverkoop, en elke makelaar heeft hierin zijn eigen aanpak. Van de communicatiestijl tot aan ervaring in de specifieke woningmarkt van Veenhuizen, van hun verkoopresultaten tot het kostenplaatje van de diensten. Dit maakt het niet alleen interessant, maar ook heel zinvol om een vergelijking te maken tussen deze makelaars. Je verdiepen in de verscheidene opties kan je helpen bij het kiezen van een makelaar die goed presteert en goed aansluit op jouw verwachtingen en behoeften. Dit kan je makkelijk online doen via een handige tool zoals deze.

Waarschijnlijk vliegen de vragen je om de oren als je overweegt om je woning te verkopen. Wat zijn de kosten van de beste makelaars in Veenhuizen? Behalen ze goed onderhandelingsresultaat? Kan je besparen door eerst de makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt? Het zijn allemaal legitieme vragen en laten we je daar nou eens bij helpen. Hieronder vind je de meest actuele cijfers van de top makelaars in Veenhuizen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.208
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.572
Besparing (gem.)
€ 1.017

Actueel

 • De gemiddelde courtage die makelaars in Veenhuizen rekenen ligt, zoals het er nu naar uitziet, rond de 1,20%. Houd er rekening mee dat deze percentages wat kunnen schommelen, afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt.
 • In Veenhuizen hebben we de afgelopen maanden gezien dat een woning gemiddeld verkocht wordt voor € 350.683 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt rond de € 2.875 (april 2024). Houd er rekening mee dat de huizenprijzen in Veenhuizen op dagelijkse basis kunnen fluctueren.
 • De tarieven van makelaars in Veenhuizen zijn continu aan verandering onderhevig. Het zou dus in je voordeel kunnen werken om deze tarieven te vergelijken. Wanneer je dit doet, kan het je gemiddeld een besparing van € 1.017 opleveren. Voel je dus absoluut niet bezwaard om de tarieven van verschillende makelaars op te vragen en deze tegen elkaar af te zetten.

Makelaars in de omgeving van Veenhuizen

In Veenhuizen zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Veenhuizen gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Veenhuizen verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Veenhuizen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Veenhuizen?

Makelaars baseren hun offerte vaak op de geschatte waarde van jouw woning. Dit komt doordat hoe hoger de verkoopprijs van het huis is, hoe meer werk een makelaar ervan heeft. Het is daarom aan te raden om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars voordat je een beslissing neemt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Veenhuizen 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.017 besparen door makelaars te vergelijken. Bedenk dat het vergelijken van verschillende makelaars je een beter inzicht kan geven in de markt en je uiteindelijk geld kan besparen.

Kosten van makelaars in Veenhuizen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Veenhuizen

Bij de verkoop van je woning in Veenhuizen is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten betreffen een eenmalige vergoeding aan de makelaar voor de initiële werkzaamheden die hij verricht om je huis te verkopen. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's van de woning, het aanmaken van een advertentie op diverse verkoopkanalen, en het afronden van de administratieve werkzaamheden die verbonden zijn aan het op de markt brengen van je huis.

De opstartkosten die makelaars in Veenhuizen vragen, variëren vaak. Als gemiddelde kan je rekening houden met een bedrag tussen € 400 en € 700. Echter, afhankelijk van de specifieke dienstverlening en eventuele extra's die de makelaar aanbiedt, kunnen de opstartkosten hoger of lager uitvallen. Het is daarom raadzaam om hierover duidelijke afspraken te maken met de makelaar voordat je het verkooptraject ingaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Veenhuizen

Zodra je besluit jouw woning te verkopen in Veenhuizen en daarbij een makelaar inschakelt, kunnen er kosten verbonden zijn aan de loskoppeling van de onderlinge samenwerking. In de makelaardij worden deze kosten vaak aangeduid als intrekkingskosten. Meestal zullen deze kosten in rekening worden gebracht als je besluit om de woning voortijdig uit de verkoop te halen of wanneer je wilt overstappen naar een andere makelaar. Iedere makelaar kan hier zijn eigen beleid voor hebben, dus het is raadzaam om dit bij aanvang van de samenwerking schriftelijk vast te leggen.

Intrekkingskosten zijn kosten die je betaalt aan jouw makelaar bij de beëindiging van een verkoopopdracht. Deze kosten dienen ter dekking van de uitgevoerde werkzaamheden en gemaakte kosten door de makelaar, zonder dat er resultaat (verkoop) is geboekt. Situaties waarbij je deze kosten kunt tegenkomen, zijn onder meer het voortijdig uit de verkoop halen van jouw woning of juist bij de verkoop aan een kennis, waarbij de makelaar niet betrokken is. In beide gevallen heeft de makelaar wel tijd en moeite in de verkoopopdracht gestoken, waarvoor je dan middels de intrekkingskosten een vergoeding betaalt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Veenhuizen met een vast tarief

In Veenhuizen zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit vaste tarief verschilt per makelaar en is direct transparant. Het voordeel daarvan is dat je van tevoren precies weet wat de kosten zullen zijn om jouw huis te verkopen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars in Veenhuizen hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, er kleven ook nadelen aan een vast makelaarstarief. Stel je eens voor: je verkoopt je woning voor een fors bedrag, maar de makelaar heeft er relatief weinig werk aan gehad. In dat geval betaal je relatief veel ten opzichte van de geleverde diensten. Bij een makelaar met courtage betaal je juist alleen voor de diensten die ook daadwerkelijk geleverd zijn.

Tip: Ga daarom niet blindelings af op een makelaar met een vast tarief. Overweeg jouw opties, bekijk hoeveel werk er waarschijnlijk in het verkopen van jouw woning zal gaan zitten, en welk soort tarief daar het beste bij past. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig is.

4 feitjes over makelaars in Veenhuizen

 • Woningen die in Veenhuizen op eigen houtje worden verkocht, brengen gemiddeld minder op dan woningen die door een professional, een makelaar, worden verkocht. Dit verschil kan oplopen tot wel 28.000 euro.
 • Bij het kiezen van een makelaar in Veenhuizen, geven de meeste woningverkopers aan dat ze het liefst werken met iemand die zichtbare ervaring in dit gebied heeft. Dit is te checken door eenvoudig de meest geschikte makelaars in Veenhuizen te vergelijken.
 • Het is verstandig om scherp te letten op de opstartkosten en de annuleringsvoorwaarden die verschillende Veenhuizer makelaars hanteren. Hier kan namelijk flink wat verschil in zitten. Je kan eenvoudig en gratis deze tarieven opvragen bij verschillende makelaars.
 • De snelheid waarmee makelaars in Veenhuizen een woning weten te verkopen is niet altijd hetzelfde. Over het algemeen, staat een huis in Veenhuizen gemiddeld 21 dagen te koop voordat het verkocht wordt.

Wat levert de beste makelaar in Veenhuizen op?

Het is geen geheim dat makelaars in Veenhuizen niet allemaal gelijke resultaten boeken bij de verkoop van woningen. De verschillen in prestaties tussen de makelaars kunnen aanzienlijk zijn. Dit maakt het raadzaam voor woningverkopers, om goed te kijken naar welke makelaar het meest passend is.

Dit is hoe je de beste makelaars in Veenhuizen herkent:

 • Volgens objectieve en onafhankelijke gegevens verkopen de beste makelaars in Veenhuizen woningen gemiddeld voor een bedrag dat hoger ligt dan de geschatte verkoopprijs. Om precies te zijn leveren ze gemiddeld € 9.735 meer op.
 • Uit onze uitgebreide database valt ook op te maken dat topmakelaars in Veenhuizen niet alleen een hogere verkoopprijs realiseren, maar ook beduidend sneller zijn in het afronden van de verkoop. Ze verkopen woningen gemiddeld 16 dagen sneller dan andere makelaars in Veenhuizen.

De beste makelaar in Veenhuizen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Veenhuizen? Wij verzamelen alle verkoopstatistieken van makelaars in deze regio. Zo kunnen we je precies vertellen welke makelaar het beste presteert op basis van onze data.

Maar de beste makelaar is niet alleen gebaseerd op verkoopstatistieken. Het is ook belangrijk dat een makelaar goed aansluit bij jouw unieke situatie en voorkeuren. Maak daarom gebruik van ons vergelijkingsformulier om de juiste match te vinden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Veenhuizen?

Het kiezen van de juiste makelaar in Veenhuizen om jouw huis te verkopen kan een uitdaging zijn. Let op de volgende vijf punten:

1. Ervaring en reputatie

Het is van belang dat de makelaar over ruime ervaring en een goede reputatie beschikt. Deze informatie kun je meestal online vinden.

2. Persoonlijke klik

Vind je het fijn om met de makelaar te praten? Een goede chemie kan de verkoop van je woning vergemakkelijken.

3. Verkoopstrategie

De verkoopstrategie van de makelaar moet aansluiten bij jouw verwachtingen. Vraag naar de aanpak en beoordeel of deze bij jou past.

4. Kostenstructuur

Wees duidelijk over de kosten. Wat is het tarief van de makelaar en welke diensten zijn hierbij inbegrepen?

5. Gratis verkoopadvies

Het is slim om een makelaar te zoeken die adviezen geeft die aansluiten bij jouw verwachtingen en wensen. Vraag bijvoorbeeld een gratis verkoopadvies aan via deze link.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Veenhuizen zijn diverse makelaars actief om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. De kracht van een NVM-verkoopmakelaar schuilt in zijn of haar kennis van de lokale vastgoedmarkt, gecombineerd met een uitgebreid netwerk.

Daarnaast onderscheiden de NVM-makelaars zich door gebruik te maken van de meest recente marktinformatie en ontwikkelingen. Andere geloofwaardige organisaties zoals de VBO en VastgoedPRO bieden ook deskundige makelaars die je kunnen helpen bij deze ingrijpende stap in je leven.

Wat doet een makelaar in Veenhuizen?

In Veenhuizen ondersteunt een makelaar je bij het proces van je huis verkopen door zijn expertise in het vastgoedvak en lokale marktkennis in te zetten. Een makelaar zorgt ervoor dat je verkoop een succes wordt zonder dat je zelf alle lastige stappen hoeft te doorlopen.

Door samen te werken met een makelaar, zorg je ervoor dat je je niet verliest in de complexiteit van het verkopen van een woning. Zo wordt je beschermd tegen onder andere onrealistische prijsvoorstellingen en biedt het de mogelijkheid om de beste prijs voor jouw woning te realiseren.

 • Waarderen van jouw woning volgens de huidige marktcondities.
 • Het opstellen van een grondige, aantrekkelijke woningomschrijving.
 • Begeleiden tijdens bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen.
 • Verzorgen van de nodige documentatie en contracten voor de verkoopoverdracht.
 • Begeleiden bij de overdracht van de woning aan de koper.

Waarom een makelaar in Veenhuizen inschakelen?

Wanneer je jouw woning in Veenhuizen wilt verkopen, ben je bij een makelaar aan het juiste adres. De makelaar is namelijk een specialist op het gebied van de lokale huizenmarkt. Door zijn brede kennis en ervaring, kan hij je begeleiden bij het verkoopproces en je kansen op een succesvolle verkoop vergroten. Dit doet hij door verschillende stappen te volgen.

Opstellen verkoopstrategie

In de eerste fase wordt de verkoopstrategie opgesteld. De makelaar komt bij je langs om de woning te bekijken, te analyseren en te waarderen. Deze informatie, gecombineerd met de huidige markttrends in Veenhuizen, wordt gebruikt om een sterke verkoopstrategie te ontwikkelen.

Verkoopklaar maken van de woning

Vervolgens helpt de makelaar bij het verkoopklaar maken van je huis. Hij geeft je tips over optimale presentatie en eventuele kleine aanpassingen of reparaties die de verkoop bevorderen. Ook zorgt hij voor professionele foto’s en een aantrekkelijke omschrijving.

Bezichtigingen begeleiden

De makelaar stuurt vervolgens het proces van bezichtigingen. Hij plant afspraken in, begeleidt de bezichtigingen en beantwoordt vragen van potentiële kopers. Zijn kennis en professionaliteit komen hierbij goed van pas.

Afhandeling verkoop

Tot slot verzorgt de makelaar de afhandeling van de verkoop. Hierbij onderhandelt hij over de verkoopprijs en de overige voorwaarden. Eenmaal de verkoopovereenkomst rond is, begeleidt hij ook het juridische proces om de eigendomsoverdracht vlekkeloos te laten verlopen.

Makelaars in Veenhuizen vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Veenhuizen om je huis te verkopen? Vergelijk dan eerst de makelaars voor de best mogelijke deal. Bij Huis Verkopen maken we dit gemakkelijk voor je!

 • Gratis en onafhankelijke vergelijking
 • Besparing op makelaarskosten
 • Identificeer de snelste verkoper
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Voer simpelweg je adres, voorkeuren en wensen in bij Huis Verkopen en je wordt gekoppeld aan de verkoopmakelaars die het beste bij je situatie aansluiten. Elke makelaar in Veenhuizen zal je verkoopadvies geven en een waardebepaling uitvoeren om je te helpen beslissen welk verkoopvoorstel het beste is.

Vergelijk makelaars in Veenhuizen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Veenhuizen

Zorg ervoor dat je meerdere makelaars vergelijkt voordat je een keuze maakt. Bekijk de ervaring, tarieven en verkoopresultaten van elke kandidaat. Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan bijvoorbeeld op deze pagina.

De gemiddelde makelaarskosten zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder de aard en waarde van je eigendom. Echter, in Veenhuizen liggen deze kosten gemiddeld op € 4.208.

Ja, door makelaars te vergelijken in Veenhuizen kan je flink besparen op de makelaarskosten. De gemiddelde besparing door te vergelijken ligt op € 1.017. Je kunt de vergelijking starten op deze pagina.

De gemiddelde verkoopprijs varieert per periode, maar op dit moment ligt deze in Veenhuizen rond de € 350.683.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, echter kan hun expertise heel nuttig zijn. Ze helpen je bij het complexe verkoopproces, onderhandelingen en zorgen voor de beste deal. Overweeg de voor- en nadelen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen