Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hooghalen

Ben je van plan je huis in Hooghalen te verkopen? Maak gebruik van praktische tips en de lokale kennis over de vastgoedmarkt in Hooghalen die wij bieden. Samen zorgen we voor een soepel en succesvol verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hooghalen

Als woningverkoper in Hooghalen heb je diverse doelen die je wilt bereiken. Allereerst is het belangrijk om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw huis te halen. Daarnaast wil je jouw woning hoogstwaarschijnlijk ook zo snel mogelijk verkopen. Dit kan je bereiken door een passende makelaar te kiezen die aantoonbaar goede resultaten behaalt in jouw regio.

Nu vraag je je misschien af: hoe snel verkopen huizen doorgaans in Hooghalen? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Ook kan je benieuwd zijn naar de stappen die je moet ondernemen bij de verkoop van een woning. Hiervoor kun je een kijkje nemen op onze speciale stappenplan pagina voor het verkopen van een huis. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Hooghalen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
281 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 232.500
Besparing (gem.)
€ 570

Je huis snel verkopen in Hooghalen

In Hooghalen weten huiseigenaren hun woningen gemiddeld in 101 dagen te verkopen. Dezelfde prestatie behalen of zelfs overtreffen? Wij helpen je graag met het optimaliseren van je verkoopstrategie.

 1. Kies voor professionele fotografie. Duidelijke, lichte foto's van je woning trekken de aandacht van potentiële kopers. Onderschat het verschil tussen smartphone kiekjes en professionele foto's niet en investeer in een vastgoedfotograaf.
 2. Zorg voor een up-to-date energielabel. Dit geeft niet alleen inzage in de energiezuinigheid van je woning, maar toont ook aan dat je transparant bent naar kopers. Het label kun je zelf aanvragen via energielabel aanvragen.
 3. Stel jezelf realistische verkoopdoelen. Zorg dat je jouw huis niet te hoog prijst. Een goede prijsbepaling door een lokale makelaar kan hiervoor zorgen. Vraag daarom een vrijblijvende waardebepaling aan via waardebepaling aanvragen.

Tips in Hooghalen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hooghalen op?

Als je een woning in Hooghalen wilt verkopen, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua opbrengst. Naar verwachting ligt de gemiddelde verkoopprijs rond € 232.500. Het definitieve bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van factoren zoals de staat van het huis, de grootte en eventuele unieke kenmerken. De huidige woningmarkt speelt hierbij ook een grote rol.

Naast de totale verkoopsom is het ook interessant om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. Momenteel ligt deze in Hooghalen rond de € 2.596. Houd er rekening mee dat zowel vraagprijzen als verkoopprijzen continu in beweging zijn. Als je overweegt jouw huis te verkopen, is het raadzaam om deze prijzen nauwlettend in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hooghalen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 2.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hooghalen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hooghalen.

Tips om je woning te verkopen in Hooghalen

Als je jouw huis in Hooghalen wilt verkopen, zijn er tal van factoren die je in overweging moet nemen om het proces zo vloeiend en winstgevend mogelijk te laten verlopen. Het kiezen van de juiste strategie kan je helpen om jouw huis sneller – en voor een hogere prijs - op de markt te brengen.

 • Competitieve prijsstelling: Doe onderzoek naar de lokale markt in Hooghalen om je huis in een competitieve prijsklasse te plaatsen. Een reële vraagprijs prikkelt potentiële kopers om een bezichtiging te plannen.
 • Onderhoud: Zorg dat alle kleine reparaties zijn uitgevoerd voordat je jouw huis op de markt brengt. Dit bespaart potentiële kopers een hoop gedoe en kan dus een aanzienlijke invloed hebben op hun besluitvorming.
 • Fotografie: Investeer in hoogwaardige vastgoedfotografie om jouw huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Professionele foto's weerspiegelen de waarde van je huis en kunnen een wereld van verschil maken.
 • Energie-efficiëntie: Probeer je huis energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld door betere isolatie of zonnepanelen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor kopers, omdat het hun helpt om op lange termijn geld te besparen.

Ontdek jouw stappenplan in Hooghalen:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat in het verkoopproces
 • Bespaaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Het stappenplan wordt op maat gemaakt voor jouw woning
 • Je houdt eenvoudig bij wat de stand van zaken is
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hooghalen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hooghalen kost je als verkoper gemiddeld € 5.344. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hooghalen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 232.500) € 2.744
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.344

Kosten van makelaars in Hooghalen

Als je je huis in Hooghalen wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars in Hooghalen rekenen opstartkosten. Deze kosten zijn gemiddeld € 515. Daarnaast rekenen makelaars een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,18%.

Het is belangrijk om niet enkel te focussen op wat een makelaar kost, maar ook wat deze je kan opleveren. Een goede makelaar kan door zijn expertise en netwerk je huis sneller en voor een hogere prijs verkopen dan dat je het zelf zou doen. Zo kan het inroepen van de hulp van een makelaar je uiteindelijk meer opleveren dan het kost.

Lees meer over makelaars in Hooghalen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud

Om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, kun je overwegen om te investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Denk hierbij aan het fris laten ogen van verfwerk, kleine reparaties en de tuin netjes maken. Dit kan soms voor meerwaarde zorgen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een hogere prijs te vragen.

Investeer in het opknappen van ruimtes die het meest worden gebruikt, zoals de keuken, badkamer en woonkamer. Je hoeft dit niet altijd met dure middelen te doen, soms kan een kleine touch zoals nieuwe kranen of een likje verf al veel doen. De gemiddelde kosten voor deze vorm van voorbereiding op de verkoop zijn: € 875.

Energielabel

De overheid vraagt je om bij verkoop van een huis een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Hiermee kan de koper de energiezuinigheid van de woning beoordelen. Als aanbieder ben je dus verplicht om een energielabel aan te vragen, anders riskeren je een boete.

Hoewel het wat kosten met zich mee brengt, kan een energiezuiniger huis aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers. Investeren in energiebesparende maatregelen zoals isolatie kan de waarde van jouw woning verhogen en kan het verkoopproces versnellen.

Onderhoud lokalen

Wanneer je jouw huis verkoopt, kun je niet alleen de binnenzijde opknappen, maar ook de buitenkant en de tuin verdienen aandacht. Bijvoorbeeld het vervangen van de bestrating of het opknappen van de schutting kunnen bijdragen aan een goede eerste indruk.

Een mooi onderhouden tuin en een aantrekkelijke gevel zorgen voor aantrekkingskracht. Koop of huur een hogedrukreiniger en maak de bestrating en de buitenkant van het huis schoon. Dit straalt uit dat jouw huis met liefde en zorg is onderhouden en dat kan zeker de verkoopprijs ten goede komen.

Wanneer mijn huis verkopen in Hooghalen?

Misschien vraag je jezelf af of dit een goed moment is om je huis in Hooghalen te verkopen. Met de dynamische huizenmarkt in mei 2024 kun je gerust stellen: "ja". In deze periode zijn er namelijk veel potentiële kopers actief, wat de kans op een succesvolle verkoop vergroot.

Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je een goede makelaar aan jouw zijde hebt. Maar hoe vind je de juiste persoon of het juiste bedrijf dat bij je past? De sleutel tot succes ligt in het vergelijken van makelaars. Dat kan je enorm helpen bij het maken van de juiste keuze, een stap die erg belangrijk is bij het succesvol verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Hooghalen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, wil je natuurlijk dat dit soepel en efficiënt verloopt. Het stappenplan van Huis Verkopen is ontworpen om dit proces voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dankzij dit stappenplan vergeet je niets en houd je het overzicht. Ook krijg je inzicht in welke partijen je kunnen helpen en hoe je kosten kunt besparen. Dit alles helpt je om het maximale uit de verkoop van je woning te halen. Maak het jezelf makkelijk en bekijk het stappenplan.

Praktische tools

Het Huis Verkopen platform biedt je gratis en vrijblijvend een schat aan praktische tools. Zo helpt het bij het vinden van een energielabel of makelaar, tot het organiseren van de perfecte ontruiming of verhuizing. Zo regel je de complete verkoop van je woning, simpelweg vanuit je luie stoel.

Gespecialiseerde hulp

Vind kwaliteitsspecialisten in Hooghalen direct via Huis Verkopen. Het matcht je met professionals: van makelaars tot ontruimers. Zo vind je altijd de beste dienstverlening tegen de scherpste prijs, aangepast aan jouw specifieke verkoopeisen en -wensen.

Vergelijken en besparen

Huis Verkopen benut haar omvangrijke netwerk om je kosten te besparen. Of je nu snel wilt verkopen, of voor maximale prijs: door de beschikbare specialisten te vergelijken garandeert het platform je altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Alles wat je moet weten

Wil je helemaal op de hoogte zijn van de ins en outs van woningverkoop? Huis Verkopen biedt uitgebreide, leesbare informatie over woningverkoop. Zo kun je met vertrouwen de beste beslissingen nemen tijdens iedere fase van het verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hooghalen

Je kan de waarde van je woning in Hooghalen te weten komen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Dit geeft je een goed beeld van de vraagprijs die je kan hanteren tijdens de verkoop.

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij de verkoop van een woning in Hooghalen. Een adequaat stappenplan kan je op weg helpen om het verkoopproces te stroomlijnen.

Het vinden van een goede makelaar in Hooghalen begint bij het vergelijken van verschillende makelaars. De tool van HuisVerkopen.nl kan je hierbij helpen.

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij het verkopen van een woning in Hooghalen. Een overzicht van deze verkoopkosten kan je vinden op HuisVerkopen.nl.

Voor het snel verkopen van je woning in Hooghalen kan je enkele handige tips van HuisVerkopen.nl volgen. Dit kan helpen om potentiële kopers sneller aan te trekken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen