Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hijken

Ben je van plan je woning in Hijken op de markt te brengen? Een goede voorbereiding en presentatie kunnen hierbij een groot verschil maken. Denk aan een nette woning, prachtige foto's en een uitgebreid en overtuigend verhaal over de pluspunten van jouw huis en de prachtige omgeving.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hijken

Als woningverkoper in Hijken heb je diverse doelen voor ogen, het gaat namelijk niet alleen om het verkopen van je huis. Misschien wil je de verkoop zo snel mogelijk laten plaatsvinden om een nieuwe woning te kunnen kopen. Of wellicht is jouw belangrijkste doel het behalen van maximale winst uit de verkoop. Ook kan het zijn dat je het proces vlekkeloos wilt laten verlopen, zodat je belangrijke zaken bij het regelen van de verkoop niet over het hoofd ziet.

Maar hoe zit het eigenlijk met de woningmarkt in Hijken? Hoe snel worden huizen meestal verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door het vergelijken van makelaars voor jouw woning in Hijken? Dit zijn vragen waar je waarschijnlijk antwoorden op zoekt. Daarom volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Hijken:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
95 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 852.500
Besparing (gem.)
€ 1.705

Je huis snel verkopen in Hijken

Ben je van plan om je woning in Hijken te verkopen? Hou er dan rekening mee dat woningen in dit dorp gemiddeld binnen 95 dagen van de markt zijn. Gebruik onze adviezen om sneller te verkopen dan het gemiddelde.

 1. Vraagprijs bepalen: vraag gratis een waardebepaling aan bij een makelaar. Zo krijg je inzicht in de prijsklasse waarin kopers je huis zullen zoeken en kun je een strategische vraagprijs bepalen om je huis snel te verkopen.
 2. Presentatie van je woning: investeer tijd in het netjes maken en houden van je woning. Een opgeruimd en schoon huis komt aantrekkelijker over op foto's en bij bezichtigingen, wat kan leiden tot snellere verkoop.
 3. Effectieve promotie: maak gebruik van diverse online en offline kanalen om je woning onder de aandacht te brengen. Wees actief op sociale media en maak gebruik van je eigen netwerk voor meer zichtbaarheid.

Tips in Hijken

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hijken op?

Wil je weten wat jouw huis in Hijken oplevert als je het verkoopt in juni 2024? De gemiddelde verkoopprijs in Hijken ligt momenteel op € 852.500 euro. Deze prijs is sterk afhankelijk van factoren zoals het type huis, de grootte en locatie van de woning, en de huidige conditie van de woning.

Om een nog duidelijker inzicht te krijgen in de woningmarkt in Hijken, moeten we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze ligt momenteel op € 3.823 euro. Let wel, dit zijn de daadwerkelijke verkoopprijzen. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ligt vaak anders, omdat vraagprijs en verkoopprijs niet hetzelfde zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hijken

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hijken bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hijken.

Tips om je woning te verkopen in Hijken

Je huis in Hijken verkopen vereist meer dan alleen het plaatsen van een 'Te Koop'-bord in je voortuin. Naast het opstellen van de juiste prijs en de makelaarsinschakeling, zijn er nog enkele tactieken die je kunt toepassen om je huis sneller te verkopen. Hier zijn een paar direct te implementeren tips.

 • Persoonlijke spullen opbergen is vaak een onderschat aspect. Potential kopers willen zich inbeelden hoe zij in de woning zouden wonen, en jouw persoonlijke spullen kunnen hen hiervan afleiden.
 • Goede verlichting in huis kan de sfeer enorm bevorderen. Een donkere woning kan onuitnodigend en klein overkomen. Vervang eventuele kapotte lampen en open gordijnen voor bezichtigingen.
 • Onderhoud aan tuin en buitenkant woning is zeker aan te raden. Dit zorgt voor de eerste indruk van geïnteresseerden. Denk aan het schilderwerk, onkruid verwijderen en struiken snoeien.
 • Maak ruimtes niet te specifiek en doelgericht. Een gitaarkamer kan fantastisch zijn als je van gitaar houdt, maar kan potentiële kopers afschrikken die hier geen waarde in zien.
 • Overweeg om subtiele sfeerverhogende elementen toe te passen, zoals het plaatsen van een aantrekkelijk boeket bloemen of een schaal met verse vruchten in de keuken.

Ontdek jouw stappenplan in Hijken:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning en situatie.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij de verkoop.
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plek.
 • Zorgt voor een overzichtelijk en efficiënt verkoopproces.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hijken?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hijken kost je als verkoper gemiddeld € 6.801. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hijken In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 852.500) € 9.889
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.801

Kosten van makelaars in Hijken

Als je overweegt je huis in Hijken te verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars rekenen opstartkosten voor het verkopen van je huis. Je kunt verwachten dat deze kosten gemiddeld neerkomen op € 515.

Bovenop de opstartkosten werken de meeste makelaars met een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld genomen bedraagt de courtage in Hijken 1,16% van de uiteindelijke verkoopprijs. Hou deze kosten in gedachten bij het plannen van jouw verkoop.

Lees meer over makelaars in Hijken.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder aangegeven, variëren de gemiddelde makelaarskosten in Hijken afhankelijk van onder andere de courtage, opstart- en promotiekosten. Deze totale makelaarskosten komen uit op € 9.889. Echter, bij de verkoop van jouw huis komen nog meer kosten kijken. Naast de makelaarskosten moet je denken aan kostenposten zoals verkoopvoorbereiding, energielabel en notariskosten.

Verkoopvoorbereiding

De eerste kostenpost waar we op ingaan is de verkoopvoorbereiding. Wanneer je jouw woning in de verkoop zet, wil je natuurlijk dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Een frisse laag verf, het grondig schoonmaken en het opruimen van de woning zijn slechts enkele vormen van verkoopvoorbereiding.

Daarnaast kan je investeren in beroepsmatige verkoopstyling die van jouw huis een 'verkoopklare' woning maakt. Deze stappen dragen bij aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs. De gemiddelde kosten voor een optimale verkoopvoorbereiding inclusief verkoopstyling zijn € 875.

Energielabel

Een ander belangrijk kostenitem bij de verkoop van je woning in Hijken is het energielabel. Elke woning in Nederland moet bij verkoop een energielabel hebben. Dit is een label dat de energiezuinigheid van je huis aangeeft. Het is een wettelijke verplichting die je niet mag negeren.

Je vraagt een energielabel aan bij een erkend deskundige. De kosten voor dit label variëren, afhankelijk van de aanbieder. Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Bij het nalaten van het energielabel riskeer je een boete.

Notariskosten

De laatste kostenpost die we belichten zijn de notariskosten. Als verkoper ben je meestal verantwoordelijk voor de kosten van de transportakte. De transportakte is het document waarin staat dat de eigendom van jouw huis op de koper is overgegaan. Dit document wordt door de notaris opgesteld.

Het is gebruikelijk dat je als verkoper mag kiezen welke notaris de transportakte opstelt. De kosten voor de notaris kunnen sterk variëren, dus het kan lonen om de notaristarieven te vergelijken. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op jouw notariskosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Hijken?

Vraag je je af of dit het juiste moment is om je woning in Hijken te verkopen? Met de huidige markt kun je deze twijfels aan de kant zetten. Doordat er meer vraag dan aanbod is, krijgen veel woningen op dit moment meerdere bezichtigingen en ontvang je wellicht meerdere biedingen op jouw woning.

Maar hoe weet je wat je huis nu precies waard is? Een lokale makelaar kan je hierbij optimaal begeleiden. Zij kunnen de waarde van je huis gratis komen bepalen en adviseren je over het beste verkoopmoment. Je zit dus nergens aan vast, maar je bent wel een stuk wijzer over je mogelijkheden per juni 2024.

Vergelijk makelaars in Hijken Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je eraan denkt om je huis te verkopen en je vraagt je af hoe je dit het beste kunt aanpakken, dan biedt Huis Verkopen jou een simpel, overzichtelijk en makkelijk te volgen stappenplan. Het stappenplan geeft je houvast en helpt je keuzes maken op basis van feiten en gedegen informatie. Hierdoor weet je zeker dat je alle stappen van het verkoopproces op een slimme manier doorloopt en niets over het hoofd ziet.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

In Hijken houden we statistieken bij van alle makelaars. Door deze data te analyseren kun je makelaars vergelijken op zaken als verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jou, die je woning voor de hoogste prijs en in de kortste tijd kan verkopen.

Kosten besparen op dienstverleners

Via ons duidelijke stappenplan kun je dienstverleners als makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee kun je flink besparen op je makelaarskosten en zorg je ervoor dat de verkoop van je woning zo voordelig mogelijk uitpakt.

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk

Wij zijn het grootste platform voor de verkoop van huizen en we zijn 100% objectief en onafhankelijk. We staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt op basis van betrouwbare informatie.

Behoud het overzicht met ons stappenplan

Ons stappenplan is interactief en houdt je op de hoogte van alles wat je moet regelen tijdens het verkoopproces. Alles gebeurt op één plek, dus je blijft altijd goed geïnformeerd en je kunt iedere afgeronde stap eenvoudig afvinken. Zo houd jij het overzicht, zelfs tijdens de hectische periode van een woningverkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hijken

Er zijn verschillende manieren om je huis in Hijken te verkopen. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en de huidige woningmarkt kan je met een makelaar de beste strategie bepalen. Je kan ook ons stappenplan bekijken voor algemene tips.

De kosten voor het verkopen van je huis in Hijken zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de makelaarskosten en mogelijk advies over het energielabel en woningverbeteringen. Voor een gedetailleerd overzicht van potentiële kosten, bezoek je onze pagina over kosten.

Er zijn online tools om een schatting te krijgen van je woningwaarde. Maar voor een betrouwbare, uitgebreide waardebepaling adviseren we een professionele makelaar dit te laten doen. Je kan een waardebepaling aanvragen via onze pagina.

Het vinden van een goede makelaar in Hijken kan een uitdaging zijn. Probeer in je zoektocht naar ervaring, deskundigheid en een persoonlijke klik te kijken. Gebruik onze makelaarsvergelijkingstool om de beste makelaar te vinden voor jouw situatie.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de snelheid van het verkoopproces. Prijsstelling, presentatie en het kiezen van de juiste makelaar zijn essentieel. Voor meer gedetailleerde informatie en tips, bezoek je onze pagina over snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen