Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Smilde

Bereid je voor om je huis in Smilde te verkopen? Op deze pagina vind je een uitgebreide rondleiding door het gehele proces. We hebben zorgvuldig alle stappen in kaart gebracht, om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet in deze belangrijke fase.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Smilde

Als je op het punt staat je huis in Smilde te verkopen, zijn er verschillende doelen die je voor ogen zal hebben. Het behalen van een hoge verkoopprijs is natuurlijk een voor de hand liggend streven. Daarnaast wil je misschien ook een snelle verkoop realiseren. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn wanneer je al een andere woning op het oog hebt. Beide doelen kunnen gerealiseerd worden met een goede makelaar die aantoonbaar resultaat boekt in Smilde.

Je zult je vast afvragen: 'Hoe snel worden huizen in Smilde verkocht?' of 'Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst?' Maar ook 'Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken?' Op onze pagina over het verkoopproces van een woning vind je meer informatie en tips. Direct hieronder volgen de meest actuele cijfers omtrent de woningmarkt in Smilde:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
95 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 488.571
Besparing (gem.)
€ 1.466

Je huis snel verkopen in Smilde

In Smilde worden woningen gemiddeld binnen 68 dagen verkocht. Snel je huis verkopen kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak is het absoluut mogelijk. We geven je graag een aantal bruikbare tips.

 1. Vraag gratis waardebepalingen aan bij diverse makelaars.
  Door verschillende perspectieven te hebben, krijg je een realistischer beeld van de waarde van je huis en kun je je verkoopprijs beter bepalen. Vraag een waardebepaling aan.
 2. Elke woning heeft kleine gebreken of probleempjes. Maak deze in orde voordat je je huis te koop zet. Potentiële kopers kunnen worden afgeschrikt door kleine defecten die gemakkelijk te verhelpen zijn. Door deze te fixen laat je zien dat je huis met zorg is behandeld.
 3. Ben kein op de presentatie van je woning. Maak voor de foto's alles netjes en schoon. Styling, mooie foto's en een aantrekkelijke objectomschrijving doen wonderen en zorgen ervoor dat jouw huis sneller verkocht wordt.Bekijk onze tips.

Tips in Smilde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Smilde op?

Ben je benieuwd naar wat een huis in Smilde gemiddeld kost in de huidige markt? Dan zal je geïnteresseerd zijn in het bedrag van € 488.571. Dit is de gemiddelde verkoopprijs. Dit bedrag is echter slechts een gemiddelde en de werkelijke verkoopprijs van een huis hangt af van verschillende factoren. Onder andere de grootte en staat van het pand, de locatie binnen Smilde, en de huidige marktsituatie in april 2024 spelen een significante rol.

Bij het beoordelen van de gemiddelde woningprijs in Smilde is het ook nuttig om de prijs per vierkante meter te overwegen. Doorgaans wordt er in Smilde een gemiddelde prijs van € 3.001 per vierkante meter betaald. Houd er rekening mee dat woningprijzen altijd in beweging zijn en het is daarom raadzaam om dit in de gaten te houden als je overweegt om een woning te kopen of verkopen in Smilde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Smilde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Smilde bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Smilde.

Feitjes over Smilde

 • Smilde is een plaats in de provincie Drenthe met 4.757 inwoners.
 • Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van drie kerktorens.
 • De plaats is bekend om de heropgebouwde Smildiger Turfroute.

Tips om je woning te verkopen in Smilde

Het verkopen van een huis in Smilde kan soms best een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie kan het een stuk eenvoudiger worden. Met een paar eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je huis opvalt en sneller verkocht wordt, zonder in te leveren op de verkoopprijs.

 • Zorg voor optimale belichting in je huis. Heldere, goed-belichte kamers komen ruim en uitnodigend over. Open de gordijnen, vul donkere hoeken met sfeervolle lampen en investeer in heldere LED-lampen.
 • Besteed aandacht aan de voortuin en achtertuin. Verzorgde buitenruimtes kunnen de waarde van je huis verhogen. Zorg voor nette bestrating, goed onderhouden bloemen en planten en mooi schilderwerk.
 • Zorg voor moderne fotografie van je huis. Professionele foto's zijn essentieel in de vastgoedmarkt. Overweeg een dronefoto om zich te onderscheiden van de concurrentie.
 • Denk aan geuren in huis. Onaangename geuren kunnen potentiële kopers afschrikken. Zorg dat je huis fris ruikt; bak bijvoorbeeld koekjes vlak voor een bezichtiging.
 • Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Een schoon huis maakt een goede eerste indruk. Zorg dat er geen prullaria rondslingeren, ruim speelgoed op en zorg voor nette en opgeruimde kamers.

Ontdek jouw stappenplan in Smilde:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning.
 • Geen overslaande stappen bij woningverkoop.
 • Regel alles makkelijk vanaf één plek.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Smilde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Smilde kost je als verkoper gemiddeld € 5.633. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Smilde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 488.571) € 5.570
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.633

Kosten van makelaars in Smilde

De keuze om je huis in Smilde via een makelaar te verkopen kan financieel gezien een groot verschil maken. Gemiddeld genomen berekenen makelaars een courtage van 1,14% over de verkoopprijs van je huis. Bij een gemiddelde woningwaarde van € 488.571 in Smilde betekent dit een kostenpost van ongeveer € 5.570 aan makelaarscourtage.

Om te voorkomen dat je onnodig te veel betaalt, is het verstandig om offertes van meerdere makelaars op te vragen en ze thuis uit te nodigen voor een gesprek. Op deze manier kun je onderhandelen over de courtage en krijg je een scherp beeld van de totale verkoopkosten. Dit kan je aanzienlijke besparingen opleveren.

Lees meer over makelaars in Smilde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkosten

Als verkoper heb je vaak te maken met diverse verkoopkosten. Dit zijn kosten die je moet betalen om je huis te kunnen verkopen, naast de kosten van de makelaar. Denk hierbij aan kosten voor adverteren, het energielabel van je huis en eventuele reparatie- of renovatiekosten.

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van deze kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Als je meer wilt weten over alle kosten waar je als woningverkoper rekening mee moet houden, kun je deze informatie op onze website vinden. Het goed in kaart brengen van deze kosten helpt je om de verkoop van je huis beter te plannen en te budgetteren.

Notariskosten

Als je een huis verkoopt, krijg je mogelijk te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor de notariële diensten die nodig zijn om de eigendomsoverdracht van je huis officieel te maken. Het is belangrijk om op voorhand rekening te houden met deze kosten zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Voor meer informatie over deze notariskosten, kun je terecht op onze website. Het inzicht in de potentiële notariskosten kan helpen bij het berekenen van de totale kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis.

Onderhoudskosten

Voordat je je huis in de verkoop zet, wil je mogelijk enkele reparaties of verbeteringen aan je huis uitvoeren. Dit kan behoorlijk in de kosten lopen, afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Dit kan variëren van een likje verf tot het vervangen van een dak.

Denk eraan om deze onderhoudskosten op te nemen in je verkoopplanning. Door deze kosten op voorhand te berekenen, kan je er zeker van zijn dat je voldoende hebt gebudgetteerd voor de verkoop van je huis. Bovendien kan een goed onderhouden huis zorgen voor een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Smilde?

Is jouw besluit om je huis in Smilde ter verkoop aan te bieden definitief? Geweldig! De woningmarkt heeft op dit moment een goede uitgangspositie voor verkopers. Ondanks dat we geen uitspraken kunnen doen over de exacte waarde van jouw woning, speelt de huidige markt in jouw voordeel. Een lokale makelaar kan je hierover het best adviseren.

Vraag je je af wat de volgende stappen zijn na dit besluit? Oriënteren is hierin van groot belang. Zo krijg je een goed beeld van de vraagprijs waar je rekening mee kunt houden en kan je mogelijke kopers beter bereiken. Zo maak je de best mogelijke keuze voor jouw situatie en maak je optimaal gebruik van de huidige woningmarkt als van april 2024.

Vergelijk makelaars in Smilde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen is het van belang dat je dit goed voorbereidt. De website Huis Verkopen kan jou hierbij helpen. Met hun speciaal voor jou opgestelde stappenplan mis je geen enkele fase van het verkoopproces. Elke stap bevat handige tips en verwijzingen naar nuttige tools. Zo zorgen wij ervoor dat jij de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk laat verlopen.

Gratis waardebepaling

Wil jij weten wat jouw huis in Smilde waard is? Via de online tool op Huis Verkopen wordt er een gratis waardebepaling gedaan, gebaseerd op data van vergelijkbare verkochte huizen. Zo heb je direct inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van jouw huis.

Makelaars vergelijken

Het selecteren van de juiste makelaar is cruciaal. Op Huis Verkopen vind je een handige tool waar je makelaars kunt vergelijken op basis van hun tarieven, reviews en prestaties. Zo vind je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Smilde.

Makelaarstarieven opvragen

Ben je benieuwd naar de tarieven van lokale makelaars in Smilde? Op Huis Verkopen kun je makkelijk en snel makelaarstarieven opvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je mogelijk besparen op de makelaarskosten.

Aanvullende diensten

Huis Verkopen biedt veel meer dan alleen een stappenplan en makelaarsvergelijking. Zo kun je ook aanvullende diensten regelen zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Alles om jouw huisverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Smilde

Het verkopen van je huis in Smilde begint met een goede voorbereiding. Het eerste dat je kunt doen, is een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Dit zal je een goed idee geven van wat je woning waard is

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die kennis heeft van de lokale markt in Smilde. Op onze website kun je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor je situatie.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van een huis in Smilde, waaronder makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis om het klaar te maken voor de verkoop.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen in Smilde. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen en kies de strategie die het beste bij jouw situatie past.

Het is verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw woning is, wat voor veel kopers een belangrijke factor kan zijn.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen