Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Smilde

Het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Smilde kan een uitdaging zijn, aangezien de kwaliteit flink kan verschillen. Door aandachtig te kijken naar de verschillen tussen lokale makelaars, kan je de juiste keuze maken voor het succesvol verkopen van jouw huis.

Over makelaars in Smilde

In de regio Smilde tref je een overvloed aan makelaars en hieruit een selectie maken kan best ingewikkeld zijn. Het is essentieel om de verschillen tussen deze makelaars zorgvuldig te onderzoeken. Zo varieert de mate van ervaring sterk per makelaar. Bovendien hanteert de één andere tarieven dan de ander.

Om je op weg te helpen, bieden we je diverse methodes aan om makelaars in Smilde te vergelijken. Zo kan je een verstandige keuze maken die aansluit bij jouw persoonlijke behoeftes. Tot slot, alle gegevens en informatie die je nodig hebt om de beste makelaar te vinden, is gemakkelijk te vinden op deze pagina.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.136
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.124
Besparing (gem.)
€ 1.352

Actueel

 • Als je overweegt je huis in Smilde te verkopen, is het zinvol op te merken dat de gemiddelde verkoopprijs in Smilde op dit moment € 450.514 is en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 2.646. Voor meer gedetailleerde informatie kun je een kijkje nemen op de huizenprijzen pagina.
 • Makelaarscourtage varieert, maar als richtlijn ligt de gemiddelde courtage in Smilde rond 1,14% per transactie zoals blijkt uit cijfers van juli 2024. Nog meer details kun je vinden op de Smilde pagina.
 • Er is een merkbare variatie in makelaarstarieven in Smilde en het vergelijken van tarieven kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 1.352. Gebruik dit als stimulans om de beste deal voor je woning te scoren.

Uitgelichte makelaars in Smilde

Direct onder deze tekst tref je een overzicht aan van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in Smilde. Het is goed om te weten dat er in Smilde meer makelaars zijn, echter, hun specialismen variëren. Bedenk dat de ideale makelaar voor jou niet specifiek de meest populaire in Smilde is, maar de makelaar die het beste past bij jouw soort woning, je huidige situatie en je persoonlijke voorkeuren.

Logo Makelaardij de Smelthe | Pieter Zijlstra

Makelaardij de Smelthe | Pieter Zijlstra

Makelaardij de Smelthe | Pieter Zijlstra is een ervaren makelaar in Noord-Nederland met een passie voor thuis. Ze werken sinds de jaren '80 in het prachtige gebied tussen Groningen, Leeuwarden en Meppel. Ze combineren ervaring met dynamiek, bieden diverse presentatiemogelijkheden en een verkoopstrategie afgestemd op jou en je woning. Ze zijn NVM-lid en gespecialiseerd in verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en veiling. Ze ondersteunen je met kennis, ervaring en realistische aanpak.

Let op: Er zijn in en rondom Smilde nog meer verkoopmakelaars actief dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Wij bij Huis Verkopen nemen alle makelaars in Smilde mee in onze vergelijking. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar niet in de lijst bovenaan staat, die ontdek je alleen door het grondig vergelijken van de opties.

Vergelijk makelaars in Smilde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Smilde?

Naast de courtage zijn er vaak ook opstartkosten die je als verkoper moet betalen. Deze kosten zijn onder andere voor het opmaken van de woningpresentatie, de opname van het huis en advertentiekosten. Houd hier dus rekening mee.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Smilde 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.352 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is dus een slimme zet om je goed te oriënteren en verschillende makelaars te vergelijken voordat je jouw huis te koop zet.

Kosten van makelaars in Smilde

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Smilde

Als je van plan bent je huis in Smilde te verkopen, dan kom je ongetwijfeld opstartkosten tegen. De meeste makelaars in deze regio rekenen namelijk opstartkosten. Dit zijn kosten die je vooraf betaalt aan de makelaar, nog voor de daadwerkelijke verkoop van je woning. Het is nuttig om dit financiële aspect in je overwegingen mee te nemen.

Opstartkosten zijn een vergoeding voor de voorbereidende werkzaamheden die een makelaar voor je uitvoert. Denk hierbij aan zaken zoals het opnemen van de woning, maken van foto's, plaatsen van een verkoopbord en het adverteren op verschillende kanalen. Hoewel deze kosten kunnen variëren, zijn ze een standaard onderdeel van het verkoopproces bij de meeste makelaars in Smilde.

Intrekkingskosten van makelaars in Smilde

Het verkopen van een huis in Smilde kan meer brengen dan alleen de vreugde van een succesvolle verkoop. De meeste makelaars rekenen namelijk intrekkingskosten indien je besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten vormen een soort 'boete', ter compensatie van de inspanningen en gemaakte kosten door de makelaar in het verkoopproces.

Wat zijn intrekkingskosten precies? Dit zijn kosten die je moet betalen als je jouw huis voortijdig uit de markt haalt, meestal omdat je het toch besluit niet te verkopen. Denk hierbij aan situaties waarin je gaat scheiden, je krijgt een nieuwe baan in dezelfde stad of je vindt de huidige huizenmarkt ongunstig. Hoe dan ook, de beslissing om voortijdig jouw huis uit de verkoop te halen, kan je een extra kostenpost bezorgen, namelijk de intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Smilde met een vast tarief

In Smilde zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit biedt voor jou als potentiële verkoper een belangrijk voordeel: je weet van tevoren precies wat je kwijt bent aan je makelaar. Geen verrassingen achteraf dus. Het gemiddelde tarief van deze makelaars bedraagt € 3.250 (update: juli 2024).

Aan de andere kant, kan een vast tarief ook een nadeel voor je zijn. Stel, de makelaar verkoopt je huis voor een veel hoger bedrag dan verwacht. Als de makelaar dan werkt met een courtage (percentage van de verkoopopbrengst) zou je in dit geval meer betalen dan het vaste tarief. Maar bij een vast tarief blijf je hetzelfde bedrag betalen, ongeacht de uiteindelijke verkoopsom.

Tip: Kijk niet alleen naar het tarief van de makelaar, maar besteed ook aandacht aan de kwaliteit en de diensten die worden aangeboden. Het kan voordeliger zijn om iets meer te betalen voor een makelaar die zijn vak verstaat en jouw huis snel en tegen een goede prijs kan verkopen.

4 feitjes over makelaars in Smilde

 • In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zoeken verkopers in Smilde niet per definitie naar de makelaar met de laagste prijs. In plaats daarvan wegen zij zorgvuldig de prijs af tegen de geboden diensten en kiezen daarbij vaak voor de makelaar met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Er is een merkbare voorkeur voor lokaal, full-service makelaarschap in Smilde. Een significante 91% van de huiseigenaren tekenen aan dat ze een full-service makelaar uit hun eigen stad verkiezen boven een internetmakelaar.
 • Het is van belang te onthouden dat de verkoopduur van een woning vaak aanzienlijk verbetert bij gebruik van een professionele makelaar. Huizen in Smilde worden, in vergelijking met zelfverkoop, 40% sneller verkocht wanneer er een makelaar bij betrokken is.
 • Hoewel het niet voor de hand liggend is, kan een makelaar je huis in Smilde met een grotere winstmarge verkopen. Woningen worden, gemiddeld, 20% winstgevender verkocht als een makelaar de verkoop begeleidt.

Wat levert de beste makelaar in Smilde op?

In Smilde zijn er diverse verkoopmakelaars die een streepje voor hebben op de rest. Hoe ze zich onderscheiden? Overwegend door de hogere verkoopprijzen die ze realiseren en de efficiëntere manier waarop ze de verkoop rond krijgen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Smilde herkent:

 • Verkoopsnelheid. De cijfers uit onze database laten zien dat topmakelaars in Smilde woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Daaraan kun je merken dat zij, dankzij hun sterke verkoopstrategie, doorgaans de beste verkoopsnelheid behalen.
 • Prijsverschil. Onze statistieken tonen eveneens aan dat de beste makelaars in Smilde woningen gemiddeld voor een bedrag van € 11.256 meer verkopen dan andere makelaars in de regio. Zij weten net dat beetje extra uit de verkoop te halen, waardoor ze de investering in een goede makelaar in Smilde moeiteloos rechtvaardigen.

De beste makelaar in Smilde vinden

We volgen nauwgezet de verkoopstatistieken van alle makelaars in Smilde en omgeving. Hierdoor kennen we de prestaties van elke makelaar en kunnen we met zekerheid zeggen welke makelaar het best presteert in Smilde.

Een makelaar moet echter ook goed aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het handig om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Op deze manier vind je de makelaar die perfect bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Smilde?

Als je een makelaar zoekt in Smilde voor de verkoop van je huis, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

Ervaring

De ervaring van een makelaar kan een groot verschil maken. Kies een makelaar die een gedegen ervaring heeft in het verkopen van huizen in Smilde.

Tarief

Kosten kunnen variëren van makelaar tot makelaar. Let op wat een makelaar rekent voor het verkopen van je huis en of dit tarief inclusive alle kosten is.

Persoonlijk contact

Je gaat intensief samenwerken met de makelaar, dus zorg ervoor dat je een makelaar kiest waarmee je goed kunt opschieten.

Snelheid van verkopen

Hoe snel een makelaar huizen verkoopt, kan ook een beslissende factor zijn. Bekijk hier hoe je een makelaar kiest die snel verkoopt.

Marketing

Goede marketing is essentieel voor de verkoop van je huis. Kies een makelaar die gebruikmaakt van verschillende marketingstrategieën om je huis te presenteren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je overweegt je huis in Smilde te verkopen, kan een NVM-makelaar van grote waarde zijn. Deze makelaars zijn zeer bekwaam in het op de juiste waarde schatten van vastgoed en het onderhandelen over een gunstige verkoopprijs. Zij houden nauwgezet alle ontwikkelingen in de woningmarkt bij en voorzien je van essentiële informatie.

Zowel de NVM, de VBO als VastgoedPRO zijn organisaties die de belangen van makelaars en taxateurs in Nederland behartigen. Ze zorgen voor opleidingen en certificeringen voor hun leden en staan garant voor kwaliteit en professionaliteit. Het inschakelen van een bij deze brancheorganisaties aangesloten makelaar bij de verkoop van je huis in Smilde kan je veel voordeel opleveren.

Wat doet een makelaar in Smilde?

Een makelaar in Smilde neemt bij het verkopen van je huis veel zorgen uit handen. Hij zorgt voor een correcte taxatie van je huis en stelt een verkoopprijs vast die past binnen de huidige marktomstandigheden.

Door zijn ervaring en netwerk heeft de makelaar ook inzicht in de potentiële kopers in de regio. Hij voert onderhandelingen over de verkoopprijs, behartigt jouw belangen en werkt toe naar een succesvolle verkoop van je huis.

 • Taxatie van je woning
 • Vaststellen van een passende verkoopprijs
 • Inzicht bieden in potentiële kopers
 • Onderhandelingen voeren over de verkoopprijs
 • Behartigen van de belangen van de verkoper

Waarom een makelaar in Smilde inschakelen?

Een makelaar is een belangrijke spil in het proces van de verkoop van jouw huis. Zodra je de beslissing hebt gemaakt om jouw woning in Smilde te verkopen, begint voor de makelaar zijn taak. Hij zal verschillende stappen doorlopen om de verkoop van jouw huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het zijn routine-activiteiten voor hem, maar voor jou is het wellicht nieuw en onbekend terrein. Hier volgt een uitleg van de stappen die de makelaar onderneemt.

Eerste stappen en waardebepaling

De ontmoeting met de makelaar is een belangrijke start. Hij zal jouw woning inspecteren en de waarde bepalen. Daarbij kijkt hij naar de staat van jouw huis, de locatie en de marktomstandigheden.

Marketing en promotie

Vervolgens zal de makelaar zorgen voor de promotie van jouw huis. Hij maakt professionele foto’s, schrijft een aantrekkelijke omschrijving en plaatst dit op diverse platformen, bijvoorbeeld Funda.

Bezichtigingen en biedingen

Bezichtigingen organiseren en begeleiden is de volgende stap. Hij helpt met het beantwoorden van vragen van potentiële kopers en begeleidt het biedingsproces.

Afronding en overdracht

Tenslotte rondt de makelaar het hele proces af. Hij helpt met de contractonderhandelingen, zorgt voor de verkoopakte en begeleidt je tot aan de notaris voor de overdracht.

Makelaars in Smilde vergelijken

Het proces van het verkopen van je huis in Smilde kan worden vereenvoudigd door te vergelijken met Huis Verkopen. Makelaars in jouw regio verschillen aanzienlijk in prestaties, waarbij de juiste keuze kan leiden tot een succesvolle verkoop.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Verkoopadvies en prijsbepaling
 • Scherpere makelaarstarieven
 • Koppeling met ervaren makelaars

Bij Huis Verkopen nemen wij het initiatief om je te koppelen aan de makelaars die het beste bij jouw situatie en wensen passen. Het enige wat jij hoeft te doen is je adres, voorkeuren en wensen invullen, waarna je wordt verbonden met verkoopmakelaars in Smilde. Zo ben je ervan verzekerd dat de makelaar die je huis verkoopt een ervaren specialist is die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en die de grootste kans heeft om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Smilde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Smilde

Een goede makelaar in Smilde herkennen kan door ervaringen van anderen te lezen en te vergelijken. Zorg ook dat je persoonlijk contact opneemt, zo kun je peilen of er een klik is. Vraag ook naar de verkoopcijfers van de makelaar.

De gemiddelde makelaarskosten in Smilde bedragen € 5.136. Let wel, dit is een gemiddelde. Prijzen kunnen variëren per makelaar, afhankelijk van hun servicepakket.

Vergelijk op basis van o.a. courtage, servicepakket en ervaringen van anderen. Wees je bewust dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste is. Zorg er ook voor dat je de verkoopkosten van verschillende makelaars vergelijkt.

De meeste makelaars in Smilde zijn transparant over hun kosten. Echter, let erop dat sommigen opstart- of intrekkingskosten berekenen. Deze kunnen oplopen tot € 515 en € 500 respectievelijk.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Smilde is 69 dagen. Dit getal kan echter variëren, afhankelijk van de marktomstandigheden en het vermogen van de makelaar om kopers aan te trekken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen