Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Emmen

Verkopen van je eigendom in Emmen kan een uitdaging vormen. De juiste prijsstelling, presentatie en marketing is nodig om potentiële kopers aan te trekken. Als je slim handelt en de lokale woningmarkt begrijpt, verhoog je de kansen op een succesvolle verkoop aanzienlijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Emmen

Als woningverkoper in Emmen heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Misschien streef je naar de best mogelijke prijs, of wijs je nadrukkelijk op het belang van snelheid. Anderen vinden het juist cruciaal dat het verkoopproces soepel verloopt: met minimale stress en zonder verborgen verrassingen. Het vinden van een betrouwbare makelaar kan je helpen deze doelen te bereiken.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe de huidige woningmarkt in Emmen opereert. Hoe snel worden de huizen gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En, niet te vergeten, hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Je kunt al deze informatie en meer vinden door een kijkje te nemen op de pagina voor het vergelijken van makelaars. Hieronder geven we de meest recente cijfers over de woningmarkt in Emmen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
40 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 310.433
Besparing (gem.)
€ 900

Je huis snel verkopen in Emmen

In Emmen worden woningen gemiddeld verkocht binnen 43 dagen. Hoewel dit al vlot is, kan je met enkele doordachte acties de verkoopsnelheid wellicht nog meer versnellen. Hieronder worden drie strategieën gedeeld om je verkoopproces nóg efficiënter te maken.

 1. Professionele foto's: Goede foto's kunnen een wereld van verschil maken. Investeer in professionele foto’s van je woning. Dit maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers, kan meer bezichtigingen genereren en hierdoor je verkoopsnelheid verhogen.
 2. Gebruik het stappenplan: HuisVerkopen.nl biedt een gedetailleerd stappenplan aan. Het helpt je om niets over het hoofd te zien en alles zo snel mogelijk te regelen. Goede voorbereiding kan bijdragen aan een snelle en soepele verkoop.
 3. Onderhoud de woning: Zorg dat je woning er netjes en onderhouden uitziet. Gedateerde elementen vervangen en kleine reparaties doen kunnen de woningwaarde verhogen. Een verzorgd huis zal meer kopers aantrekken.

Tips in Emmen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Emmen op?

Als je jouw woning in Emmen wil verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 310.433 euro bedraagt. Dit gemiddelde is echter slechts een indicatie, want de werkelijke verkoopprijs hangt van diverse factoren af. Denk hierbij aan zaken zoals de ligging van je huis, de hoeveelheid kamers, de staat van het pand en de huidige vraag in de woningmarkt. Bovendien kunnen verkoopprijzen van huis tot huis sterk variëren, zelfs als deze in dezelfde buurt liggen.

Naast de gemiddelde verkoopprijs is het ook handig om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is in Emmen. Momenteel ligt deze op € 2.666 euro. Nogmaals, dit bedrag kan bij jouw huis anders zijn. Het is daarom zinvol om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Zo krijg je een nauwkeuriger beeld van de echte waarde van je woning, gebaseerd op de specifieke kenmerken en eigenschappen van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Emmen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Emmen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Emmen.

Feitjes over Emmen

 • Emmen is de grootste gemeente van Drenthe.
 • Wildlands Adventure Zoo is het grootste themapark in Emmen.
 • De Hunebedden liggen dichtbij Emmen en trekken veel toeristen.

Tips om je woning te verkopen in Emmen

Als je overweegt om je huis in Emmen te verkopen, dan wil je dat uiteraard zo voordelig en doeltreffend mogelijk doen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om dit proces efficiënter te laten verlopen en om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

 • Energiezuinigheid: Laat een energie-audit uitvoeren op je huis om te zien waar je energie kunt besparen. Een beter energielabel kan de verkoopwaarde van je huis verhogen en is aantrekkelijk voor kopers.
 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in om je woning te fotograferen. Goede foto's maken een wereld van verschil voor de online presentatie van je huis.
 • Verkoopprijs: Stel de verkoopprijs realistisch en concurrerend vast. Zorg voor een goede balans tussen wat je denkt dat je huis waard is en wat kopers bereid zijn te betalen.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijk onderhoud uit en herstel zichtbare gebreken. Een woning in goede staat heeft meer kans om snel verkocht te worden.
 • Open huis: Overweeg een open huis te organiseren. Dit kan een effectieve manier zijn om veel potentiële kopers te bereiken en hun interesse te wekken.

Ontdek jouw stappenplan in Emmen:

 • Gratis en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijkingsopties
 • Oriëntatie en regelen van de verkoop eenvoudiger dan ooit
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Emmen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Emmen kost je als verkoper gemiddeld € 5.186. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Emmen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 310.433) € 3.694
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.186

Kosten van makelaars in Emmen

De kosten die een makelaar rekent voor de verkoop van een huis variëren, maar in Emmen werken de meeste makelaars op basis van een courtage. Dit betekent dat je een percentage betaalt van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Het gemiddelde courtagepercentage in Emmen is momenteel 1,19%.

Een courtage is dus een kostenpercentage dat je de makelaar betaalt zodra jouw huis verkocht is. Effectief houdt dit in dat hoe hoger de verkoopwaarde, hoe meer geld de makelaar ontvangt voor zijn diensten. Vergeet niet dat je, afhankelijk van je makelaar, mogelijk nog extra kosten hebt, zoals advertentiekosten of kosten voor een woningshoot.

Lees meer over makelaars in Emmen.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Als verkoper hoef je je geen zorgen te maken over de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting is verkopersvrij, wat betekent dat deze kosten altijd voor de rekening van de koper komen. Wil je hier nog meer over weten, bekijk dan de informatiepagina op onze website.

Mocht je ondanks deze uitleg toch nog vragen hebben over de overdrachtsbelasting bij de verkoop van je huis, dan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met deze of andere aspecten van de verkoop van je woning.

Onderhoudskosten

Voordat je je huis op de markt brengt, is het waarschijnlijk dat je enige onderhoudskosten zult hebben. Dit kan variëren van schilderwerk en reparaties, tot grotere projecten zoals het vervangen van het dak of de cv-ketel. Je wilt immers dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers.

Een overzicht van alle verkoopkosten kun je vinden op onze website. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan. Je wilt immers niet dat de opbrengst van je huisverkoop ineens een stuk lager uitvalt door onverwacht hoge kosten.

Energielabel

Het is verplicht om bij verkoop van je huis een definitief energielabel te hebben. Zo weet de koper hoe energiezuinig je huis is. De kosten voor een energielabel kunnen verschillen, afhankelijk van wie het label opstelt en van de situatie van je woning.

De prijs van een definitief energielabel kan variëren en is gebaseerd op meerdere factoren. Wanneer je dus te maken krijgt met de kosten hiervan, is het belangrijk om je in deze kostenpost te verdiepen.

Wanneer mijn huis verkopen in Emmen?

Misschien vraag je je af: is dit het juiste moment om mijn huis in Emmen te verkopen? Het antwoord is ja. De markt is op dit moment overwegend gunstig voor verkopers, wat betekent dat je waarschijnlijk een maximale verkoopprijs voor je woning kunt krijgen.

Ondanks dat de marktomstandigheden fluctueren, lijkt mei 2024 een uitstekende tijd om tot verkoop over te gaan. Wil je graag nóg meer inzicht? Je kunt altijd even contact opnemen met een lokale makelaar. Hij of zij kan je een persoonlijk, op maat gemaakt advies geven om te zorgen dat je het meeste uit je verkoop haalt.

Vergelijk makelaars in Emmen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning kan een uitdagend proces zijn. Gelukkig is er Huis Verkopen, een handige website die je stap voor stap begeleidt. Via ons unieke stappenplan weet je precies waar je aan toe bent, welke zaken je moet regelen en in welke volgorde. Het resultaat? Een soepele verkoop van jouw woning, met minimale stress. Zo hebben wij dit platform speciaal ingericht voor iedereen die zijn of haar huis wil verkopen, om de verkoop zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Eenvoud via een overzichtelijk platform

Met Huis Verkopen heb je alles wat je nodig hebt op één centrale plek. Of je nu op zoek bent naar een makelaar of hulp nodig hebt bij het regelen van een energielabel, Huis Verkopen biedt het allemaal. Dit maakt het hele proces een stuk overzichtelijker en gemakkelijker.

Geschikte specialisten in Emmen

Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk door je te helpen in jouw zoektocht naar de beste verhuizer, ontruimer of andere specialisten in Emmen. We doen het harde werk voor je, zodat je zeker weet dat je de beste service krijgt voor de laagste prijs.

Verkoopopties voor iedereen

Of je nu haast hebt om je woning te verkopen, of juist de maximale prijs wilt krijgen, Huis Verkopen zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken. We bieden opties op maat voor ieders wens.

Uitgebreide informatie

Bij Huis Verkopen geloven we dat kennis kracht is. Ons platform biedt dan ook volop informatie over alle aspecten van woningverkoop, zodat je altijd de best geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Appartement verkopen in Emmen

Het verkopen van een appartement in Emmen heeft een andere insteek dan het verkopen van een vrijstaande woning. Je bezit in dit geval immers niet enkel de binnenmuren van je huis, maar hebt ook te maken met gemeenschappelijke ruimtes en een Vereniging van Eigenaren (VvE). Het verdient aanbeveling om potentiële kopers te informeren over de gezondheid en activiteiten van de VvE, de maandelijkse bijdrage en eventuele toekomstplannen of verwachte grote uitgaven.

Daarnaast is de presentatie van jouw appartement van groot belang bij de verkoop ervan. Zorg voor professionele foto’s en een sterke verkooptekst die zowel de positieve punten van het appartement zelf, als de omgeving, belicht. Wees eerlijk over mogelijke minpunten, bijvoorbeeld geluidsoverlast of verouderd onderhoud, om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Deze transparantie wordt vaak gewaardeerd door potentiele kopers en kan het verkoopproces versnellen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Emmen

Je kan de waarde van je huis in Emmen bepalen via een waardebepaling die je bij een makelaar kan aanvragen. Ze kijken naar vergelijkbare woningen in Emmen, de staat van je huis, en de vraag en aanbod in de markt. Het kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs.

Ja, er zijn zeker enkele tips die je kunnen helpen om je huis in Emmen te verkopen. Verzorg bijvoorbeeld je huis goed en zorg voor goede foto's. Voor meer tips kan je terecht op deze pagina.

Bij het verkopen van je huis in Emmen komen diverse kosten kijken. Denk hierbij aan makelaarskosten, de kosten voor een energielabel, notariskosten en eventueel de kosten voor het aflossen van je hypotheek. Deze pagina geeft je een compleet overzicht.

Een goede makelaar ka je helpen om je woning succesvol te verkopen. Wat voor jou een goede makelaar is, hangt af van je eigen wensen en behoeften. Je kunt makelaars vergelijken om te kijken welke het beste bij je past.

Bij het voorbereiden op de verkoop van je huis, is het handig om goed te oriënteren op de woningmarkt in Emmen en te weten wat de waarde van je woning is. Je kan ook kijken naar eventuele verbeteringen die je kan doen aan je woning om het aantrekkelijker te maken voor kopers. Vraag hier verkoopadvies aan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen