Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Barger-Compascuum

Ben jij van plan je huis in Barger-Compascuum te verkopen? Het is cruciaal te beseffen hoe een goede voorbereiding het verschil kan maken. Vind je een maximale verkoopprijs belangrijk? De juiste strategie kan je dichter bij jouw financiële doelen brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Barger-Compascuum

Als je van plan bent om je huis in Barger-Compascuum te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je zorgvuldig op moet letten. Denk aan het inschatten van de juiste verkoopprijs, het aantrekkelijk presenteren van je woning en het strategisch onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Allemaal factoren die je verkoop kunnen maken of breken. Datgene wat je verkoop echt een boost geeft is het kiezen van een geschikte makelaar, een professional die zichzelf reeds heeft bewezen in Barger-Compascuum.

Nu vraag je je wellicht af hoe snel huizen in Barger-Compascuum doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit zijn allemaal punten waar je aandacht aan wilt besteden bij het kiezen van de juiste makelaar. Maar niet getreurd, we hebben de actuele cijfers voor je op een rijtje gezet. Hier volgen de laatste statistieken over woningverkoop in Barger-Compascuum:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 282.805
Besparing (gem.)
€ 848

Je huis snel verkopen in Barger-Compascuum

Als je in Barger-Compascuum je huis wilt verkopen, dan duurt dit gemiddeld 36 dagen. Dit is een redelijk vlot proces, maar met enkele tips kan je dit proces wellicht versnellen.

 1. Bereid je goed voor: Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de potentiele marktwaarde van je huis. Vraag daarom bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan. Op deze manier verkrijg je een breder beeld van de waarde van je woning. Een aanvraag voor een waardebepaling kan je bijvoorbeeld doen via deze link.
 2. Optimaliseer de presentatie: Om een goede indruk op de potentiële kopers te maken, moet je huis er op zijn best uit zien. Zowel van binnen als buiten. Schoonmaken, opruimen, kleine reparaties uitvoeren en desnoods nieuwe verf aanbrengen, kunnen wonderen doen voor de eerste indruk.
 3. Flexibiliteit bij bezichtigingen: Zorg ervoor dat je altijd beschikbaar bent voor bezichtigingen. Zo kunnen potentiële kopers snel en op een moment dat hen uitkomt, de woning bezichtigen. Dit kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.

Tips in Barger-Compascuum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Barger-Compascuum op?

Als je van plan bent je huis te verkopen in Barger-Compascuum, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de huidige marktprijzen. Voor een indruk van de huidige gemiddelde verkoopprijs in dit gebied, moet je denken aan een bedrag van € 282.805 euro's. Enkele factoren die deze prijs beïnvloeden zijn bijvoorbeeld: de staat van het huis, de grootte van het perceel en de locatie binnen Barger-Compascuum.

Nog specifieker is de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment ligt die gemiddeld rond de € 2.437 euro's in Barger-Compascuum. Het kennen van dit getal is zinvol, omdat het je helpt de waarde van je huis beter in te schatten. Ook geeft het een duidelijk beeld bij het vergelijken van verschillende huizen op de markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Barger-Compascuum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Barger-Compascuum bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Barger-Compascuum.

Tips om je woning te verkopen in Barger-Compascuum

Verkopen van een woning in Barger-Compascuum kan voor velen een intimiderend proces lijken. Om je te helpen je huis succesvol te verkopen in deze rustige, groene omgeving in Drenthe, hebben we een aantal doeltreffende tips voor je opgesteld.

 • Professionele foto's: Mensen worden visueel gestimuleerd. Zorg dus voor professionele foto's die je huis in het beste licht presenteren.
 • Onderhoud: Het kan verleidelijk zijn om kleine mankementen te negeren. Echter, het opknappen van kleine zaken kan een groot verschil maken bij de verkoop.
 • Neutrale inrichting: Hoewel je huis je thuis is, zal een neutrale inrichting aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.
 • Prijsbepaling: Het correct prijzen van je huis kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe snel het wordt verkocht. Doe je onderzoek of raadpleeg een professional.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media of lokale gemeenschapsgroepen om het woord over je huis te verspreiden.

Ontdek jouw stappenplan in Barger-Compascuum:

 • Het stappenplan zorgt voor overzicht in het verkoopproces
 • Jouw wensen en voorkeuren zijn leidend in het plan
 • Met het plan bespaar je duizenden euro’s door goed te vergelijken
 • Het is een gratis en vrijblijvend hulpmiddel. Je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Barger-Compascuum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Barger-Compascuum kost je als verkoper gemiddeld € 5.159. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Barger-Compascuum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 282.805) € 3.337
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.159

Kosten van makelaars in Barger-Compascuum

Als je overweegt om je huis in Barger-Compascuum te verkopen, kun je een makelaar inschakelen. De meeste makelaars rekenen opstartkosten voor het verkopen van een huis en deze kosten komen gemiddeld neer op € 515. Daar bovenop betaal je een courtage aan de makelaar, wat doorgaans een percentage is van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage bedraagt gemiddeld 1,18%.

Het is goed om te beseffen dat makelaars niet alleen verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Er zijn makelaars die alles voor je uit handen nemen, van bezichtigingen tot aan de onderhandelingen. Andere makelaars verwachten dat je zelf meehelpt, bijvoorbeeld door zelf de bezichtigingen te begeleiden. Dit heeft invloed op de uiteindelijke kosten, dus zorg dat je een makelaar kiest die past bij jouw wensen en budget.

Lees meer over makelaars in Barger-Compascuum.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je je huis beter verkoopbaar wilt maken, is het de moeite waard om te investeren in verkoopstyling en onderhoud. Door de ruimtes op een aantrekkelijke manier in te richten en klein onderhoud uit te voeren, trek je meer potentiële kopers. Denk bij klein onderhoud aan het schilderen van muren, het repareren van lekkende kranen of het bijwerken van oude voegen.

Ja, dit brengt kosten met zich mee, maar verkoopstyling en onderhoud kunnen je huis beter verkoopbaar maken en de potentiële verkoopprijs verhogen. Op de lange termijn is dit de investering waard. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding liggen rond de € 875.

Verkooptaxatie

Een taxatie van je woning kan ook onderdeel zijn van het verkoopproces. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de prijs die je vraagt voor je woning wel overeenkomt met de werkelijke waarde ervan. Een taxateur stelt deze waarde vast op basis van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de ligging en de marktwaarde.

De kosten van een taxatie verschilt per taxateur, maar gemiddeld bedragen deze enkele honderden euros. Verkooptaxatie is een investering, maar de uitkomst kan je helpen in de onderhandelingen over de verkoopprijs.

Overdrachtsbelasting

Als verkoper hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen, dit is voor de koper. Echter, als je zelf een nieuw huis koopt, dien je deze belasting wel te betalen. Over het algemeen is dit een percentage van de koopsom, ongeacht of dit een eerste woning of een volgende woning is.

Houd rekening met deze overdrachtsbelasting bij het berekenen van de totale kosten die je zult maken bij het verkopen van je huis en het kopen van een nieuw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Barger-Compascuum?

Overweeg je om in deze periode je woning in Barger-Compascuum te verkopen? Dit kan inderdaad een goed idee zijn. De woningmarkt heeft de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, en hoewel we niet zeker weten hoe de prijzen zich verder ontwikkelen, is het duidelijk dat er in juli 2024 nog steeds veel vraag is naar woningen.

Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Een eerste stap kan zijn om verschillende makelaars te vergelijken. Op onze website kun je eenvoudig en voordelig makelaars vergelijken. Dit geeft je een goed beeld van de verschillen en helpt je om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Barger-Compascuum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Stap voor stap je huis verkopen, alles overzichtelijk op een rijtje, dat is wat de website Huis Verkopen je biedt. Het handige stappenplan leidt je soepel door het verkoopproces, waarbij je eenvoudig alle aspecten van woningverkoop overziet. Hiermee neemt Huis Verkopen je een belangrijk deel van de verkoopstress uit handen en houd je bovendien grip op de gang van zaken. Het stappenplan is jouw kompas in de complexe wereld van woningverkoop.

Vergelijk de beste makelaars

Wist je dat Huis Verkopen een uitgebreide database heeft van alle makelaars in Barger-Compascuum? Zo vind je bij ons snel de beste makelaar voor jouw huis, op basis van transparante prestatie-indicatoren zoals de verkoopopbrengst en verkoopsnelheid. Zo maak je altijd een geïnformeerde keuze!

Bespaar op kosten

Met Huis Verkopen vergelijk je dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Van makelaars tot energieadviseurs, je krijgt inzicht in de beste aanbiedingen en dat betekent kosten besparen! Je verkoopt je huis tegen de beste prijs en minimaliseert onnodige uitgaven.

Volledig onafhankelijk advies

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, staan we voor het belang van verkopers. We bieden 100% objectieve en onafhankelijke informatie en bestrijden misinformatie in de markt. Met Huis Verkopen sta je sterk.

Houd het overzicht

Huis Verkopen zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt tijdens het gehele verkoopproces. Ons interactieve stappenplan helpt je te focussen op wat echt belangrijk is. Zo vink je iedere voltooide stap eenvoudig af en weet je altijd waar je staat.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Barger-Compascuum

Om de verkoopwaarde van je huis te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. In Barger-Compascuum kunnen verschillende makelaars deze service bieden. Bezoek onze waardebepaling pagina voor meer informatie.

Verkoop van een huis omvat verschillende stappen, waaronder de initiële voorbereiding, de vaststelling van een prijs, marketing, onderhandelingen en uiteindelijk de afronding van de verkoop. Het is belangrijk om elke stap zorgvuldig te doorlopen. Bekijk ons stappenplan voor een uitgebreide uitleg.

Wil je je huis in Barger-Compascuum snel verkopen? Dan is het handig om je huis aantrekkelijk te presenteren, de juiste prijs te bepalen en effectieve marketingstrategieën te gebruiken. We hebben een aantal bruikbare tips voor je om jouw huis snel te verkopen.

Makelaarskosten kunnen variëren op basis van de diensten die je afneemt en de makelaar waar je mee werkt. Het is handig om vooraf offertes aan te vragen om een idee te krijgen van de kosten. Bekijk onze tarieven pagina om makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars.

Het kiezen van de juiste makelaar hangt af van meerdere factoren zoals ervaring, expertise en tarieven. Via onze vergelijkingstool kan je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor de verkoop van je huis in Barger-Compascuum.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen