Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Klazienaveen

Wanneer je je huis in Klazienaveen wilt verkopen, betreed je een complex proces vol allerlei stappen. Om je door dit proces te leiden, bieden wij een helder stappenplan aan waarin alle fasen van de verkoop grondig worden toegelicht. Dit plan zal je inzicht verschaffen en zorgen voor een soepele verkoopervaring.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Klazienaveen

Als je jouw huis in Klazienaveen wilt verkopen, zijn er diverse factoren om aan te denken. Je wilt ongetwijfeld de beste prijs voor je woning krijgen, maar vergeet niet dat er ook kosten aan de verkoop verbonden zijn. Makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Bereken deze kosten van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij de verkoop van je huis kun je met veel vragen zitten. Hoe snel worden huizen in Klazienaveen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Dat is iets wat je kunt ontdekken op de pagina makelaars vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Klazienaveen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 294.618
Besparing (gem.)
€ 1.061

Je huis snel verkopen in Klazienaveen

In het fraaie Klazienaveen verkopen woningen verrassend snel. De markt is hier gunstig voor verkopers, met een gemiddelde verkooptijd van 48 dagen. Dit is sneller dan het landelijk gemiddeld, maar hoe versnel je nu zelf je verkoopproces? Lees hier onze tips.

 1. Vergelijk makelaars. Investeer tijd in het vinden van een goede verkoopmakelaar. Door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, kunt u iemand vinden die uw belangen goed begrijpt en vertegenwoordigt en die het verkooptraject aanzienlijk kan versnellen.
 2. Zorg voor een net en goed onderhouden huis. Iets simpels als schoonmaken, opruimen en kleine reparaties uitvoeren geeft al een hele positieve indruk. Een verzorgd huis spreekt altijd sneller aan, waardoor je woning eerder verkocht kan worden.
 3. Prijs je woning correct. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Doe daarom een grondige marktonderzoek en zet de prijs op een realistisch niveau. Een juiste prijs helpt om je huis sneller te verkopen.

Tips in Klazienaveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Klazienaveen op?

Wat is jouw huis in Klazienaveen in deze periode waard? De gemiddelde verkoopprijs ligt op dit moment rond de € 294.618 euro. Deze prijs kan variëren door verschillende factoren zoals de grootte van de woning, de locatie binnen Klazienaveen en de staat van onderhoud. Het is van belang om rekening te houden met deze factoren bij het bepalen van de verkoopwaarde van jouw huis.

Daarnaast is het interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. In Klazienaveen bedraagt deze gemiddeld € 2.315 euro. Let wel, de waarde van jouw huis wordt niet uitsluitend bepaald door deze gemiddelde prijs per m2. Factoren zoals de indeling van je woning, het perceeloppervlak, de staat van onderhoud en de energieprestaties spelen eveneens een belangrijke rol bij de verkoop van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Klazienaveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 1.900
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Klazienaveen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Klazienaveen.

Feitjes over Klazienaveen

 • Klazienaveen maakt deel uit van de gemeente Emmen.
 • De plaats is ontstaan in 1851 tijdens de turfafgravingen.
 • Klazienaveen heeft een rijke geschiedenis in de veenkoloniale tijd.

Tips om je woning te verkopen in Klazienaveen

Je huis verkopen in Klazienaveen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën kun je dit proces succesvol én winstgevend doorlopen. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Klazienaveen heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Daarbij zijn er ook diverse andere factoren waarmee je rekening kunt houden om je huis zo aantrekkelijk mogelijk aan te bieden.

 • Presenteer je huis op een manier die het potentieel ervan maximaliseert. Haal persoonlijke items weg om kijkers te helpen zichzelf in jouw ruimte te visualiseren.
 • Zorg dat jouw huis schoon en opgeruimd is tijdens bezichtigingen. Vieze geuren of een rommelig uiterlijk kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Denk aan de prijsstelling: stel een realistische vraagprijs op basis van de marktwaarde van vergelijkbare huizen in Klazienaveen, in overleg met je makelaar.
 • Creëer een spraakmakende online presentatie van je huis, inclusief professionele foto's en een goed geschreven beschrijving.
 • Laat je huis regelmatig inspecteren om eventuele gebreken te identificeren en aan te pakken voordat kopers deze opmerken.

Ontdek jouw stappenplan in Klazienaveen:

 • Persoonlijk stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Kosteloos en interactief; houdt gemakkelijk de voortgang bij
 • Voorkomt overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Klazienaveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Klazienaveen kost je als verkoper gemiddeld € 5.009. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Klazienaveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 294.618) € 3.329
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.009

Kosten van makelaars in Klazienaveen

Als je overweegt je huis in Klazienaveen te verkopen, is het goed om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Makelaars in Klazienaveen hanteren vaak een courtage van 1,13% over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Met een [gemiddelde verkoopprijs van woningen in Klazienaveen|gemiddelde_prijs_3_maanden|price|0], betekent dit dus ongeveer € 3.329 aan makelaarskosten.

Houd er rekening mee dat er flinke verschillen kunnen zijn in de tarieven die makelaars hanteren. De ene makelaar kan een lager percentage aan courtage vragen dan de andere. Het is daarom altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je makelaar in Klazienaveen.

Lees meer over makelaars in Klazienaveen.

Andere kosten bij verkoop

In Klazienaveen ligt de gemiddelde courtage van een makelaar rond 1,13% van de verkoopprijs. Afhankelijk van de verkoopprijs van je woning, wat gemiddeld € 294.618 is, vormen makelaarskosten meestal de grootste post. Vergeet echter niet dat er ook andere kosten bij komen kijken.

Energieprestatiecertificaat

Bij het verkopen van je huis in Klazienaveen moet je een energieprestatiecertificaat aanvragen. Hiermee geef je potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van je woning. De kosten hiervoor variëren en zijn o.a. afhankelijk van de professional die je inschakelt.

De aanvraag van een energieprestatiecertificaat kun je door verschillende bedrijven laten doen. Kies een betrouwbaar bedrijf om te vermijden dat je teveel betaalt. Overweeg ook om tijdig te beginnen, zodat je de tijd hebt om een goede keuze te maken.

Verkoopstyling

Om je woning aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers, kan je overwegen om een verkoopstylist in te huren. Een verkoopstylist zal jouw woning zodanig inrichten dat deze voor een breed publiek aantrekkelijk is.

De kosten voor een verkoopstylist variëren en hangen af van het werk dat moet worden gedaan. Het kan een goede investering zijn als dit betekent dat je huis sneller wordt verkocht en/of een hogere verkoopprijs oplevert.

Verhuiskosten

Als je je woning verkoopt, ben je hoogstwaarschijnlijk ook van plan te verhuizen. De kosten voor het inpakken en verhuizen van je spullen kunnen oplopen, afhankelijk van de hoeveelheid en de afstand.

Er zijn verschillende verhuisbedrijven beschikbaar in Klazienaveen, houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren. Dit zou je in je budget moeten verwerken, naast de andere kosten die verbonden zijn aan de verkoop van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Klazienaveen?

Overweeg je om je huis in Klazienaveen te verkopen? Dan is dit een uitgelezen moment. De woningmarkt is dynamisch en in april 2024 verkeert de markt in een gunstige situatie voor verkopers. Een hoge woningwaarde kan de doorslag geven in het besluit om daadwerkelijk te verkopen.

Maar hoe weet je of de woningwaarde op peil is? Het is belangrijk dit te weten voordat je de stap zet om je huis te verkopen. Een indicatie hiervan krijg je door een gratis waardebepaling aan te vragen. Dit kan gemakkelijk en snel op onze website via deze link.

Vergelijk makelaars in Klazienaveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis? Dan wil je dit waarschijnlijk goed regelen. Niet elke dag verkoop je een huis, dus deze keer wil je het echt goed doen, tot in de kleinste details. Daarbij is Huis Verkopen jouw trouwe metgezel. Met ons uitgebreid scala aan tools, gratis diensten en informatie, word je door elk stapje in het proces geleid, zodat niets aan je aandacht ontsnapt. Trust us, je wil dit efficiëntere proces ervaren.

Gratis waardebepaling

Weten wat jouw woning waard is, is essentieel om toe te werken naar een succesvolle verkoop. Daarom biedt Huis Verkopen een gratis waardebepaling aan. Op deze manier weet je zeker dat je jouw woning niet voor een te lage prijs verkoopt.

Onafhankelijk makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen vinden we dat je de beste makelaar verdient. Daarom kun je met onze tool op eenvoudige wijze makelaars vergelijken. Op deze manier krijg je alleen de beste opties voor jouw situatie gepresenteerd.

Geen stap over het hoofd zien

Met ons handige stappenplan voorkom je dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet in het verkoopproces. Het zit vol slimme tips en adviezen om de verkoop van je woning soepel te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Klazienaveen

Het bepalen van de vraagprijs hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de staat van het huis en de prijzen van vergelijkbare woningen in Klazienaveen. Een taxateur of makelaar kan je hierbij helpen. Lees meer op onze pagina over het bepalen van de vraagprijs.

De snelheid waarmee je jouw woning kunt verkopen is afhankelijk van aantal factoren, zoals de huidige staat van de woningmarkt in Klazienaveen, de vraagprijs en de conditie van het huis. Meer informatie kan je vinden op onze pagina over dit onderwerp.

Je hebt verschillende documenten nodig, zoals een eigendomsbewijs, kadastrale uittreksels en tekeningen, en eventuele informatie over erfpacht. Kijk voor een volledige lijst op onze pagina over de benodigde documenten.

Na de succesvolle verkoop van jouw huis, zijn er nog verschillende zaken te regelen, zoals het overschrijven van abonnementen en het op de hoogte stellen van de gemeente, energieleverancier en verzekeraar. Op onze info-pagina staat een handige checklist.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen