Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Klazienaveen

Voor het verkopen van je huis in Klazienaveen is het vinden van een betrouwbare makelaar van groot belang. Als je gaat zoeken, kijk dan naar ervaringen van anderen en de geboden diensten van de makelaar. De teksten hier bieden een volledige weergave van waarop je moet letten bij deze keuze.

Over makelaars in Klazienaveen

Kijk je naar de mogelijkheid om jouw huis in Klazienaveen te verkopen, dan zijn er enkele aandachtspunten als het op het kiezen van een makelaar aankomt. Je wilt natuurlijk een makelaar die goed presteert in jouw specifieke regio, een zeer effectieve marketingstrategie heeft en goede kennis van jouw soort woning heeft. Belangrijk is ook dat de makelaar goed kan onderhandelen om de beste verkoopprijs voor je huis te behalen.

Als potentiële woningverkoper, zul je je waarschijnlijk afvragen welke makelaar het snelste woningen verkoopt of welke makelaar consequent de best mogelijke prijzen weet te behalen. Het juiste antwoord op die vragen hangt sterk af van jouw specifieke situatie en wensen. Gelukkig kan het vergelijken van verschillende makelaars je op weg helpen om de makelaar te vinden die het best bij jouw behoeften past.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.877
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.662
Besparing (gem.)
€ 1.235

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen in Klazienaveen, dan is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars rond de 1,13% liggen. Dit percentage kan variëren van makelaar tot makelaar, dus het is raadzaam om je hier goed in te verdiepen.
 • De lokale woningmarkt is altijd van invloed op jouw verkoopproces. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Klazienaveen ongeveer € 343.093 en ligt de gemiddelde verkoopprijs per m² rond de € 2.564. Dergelijke gegevens over de woningmarkt zijn een goede indicator voor wat je mogelijk kunt verwachten bij de verkoop van jouw huis.
 • Tot slot is het geen geheim dat makelaarstarieven aanzienlijk kunnen variëren. Op dit moment liggen de gemiddelde tarieven in Klazienaveen rond de € 3.877. Gezien deze variatie is het zeker zinvol om verschillend aanbod te vergelijken voordat je besluit met welke makelaar je in zee gaat.

Uitgelichte makelaars in Klazienaveen

In Klazienaveen wemelt het van de makelaars die graag een helpende hand bieden bij het op de markt brengen van jouw woning. Maar het is niet verstandig om zo maar de eerste de beste te selecteren, want ze bieden allemaal iets anders. Het is een slimme zet om eerst verschillende makelaars in Klazienaveen met elkaar te vergelijken, let hierbij vooral op hun tarieven, ervaring, kennis van de lokale markt en klantbeoordelingen.

Logo Heidinga Makelaardij

Heidinga Makelaardij

Heidinga Makelaardij is een eenmanszaak met oog voor kwaliteit en persoonlijk contact. Als lid van de NVM en met diverse certificaten, levert het bedrijf betrouwbare services voor de verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Als je bezig bent met een belangrijke stap als het kopen of verkopen van een huis, biedt Heidinga Makelaardij je vakkundige begeleiding om met vertrouwen de juiste keuze te maken.
Logo Startbox Makelaars Klazienaveen

Startbox Makelaars Klazienaveen

Startbox Makelaars Klazienaveen is jouw go-to partner in Zuidoost-Drenthe voor het kopen, verkopen en huren van vastgoed. Met speciale kennis in woningstyling, woningfotografie, beleggen en andere specialismen, helpt het team van drie professionele medewerkers je elke stap van de weg. De nadruk ligt op begeleiding met begrip voor het emotionele aspect van de aankoop en verkoop. Met certificaten van VastgoedCert, NWWI en NRVT garandeert deze NVM-makelaar jou kwalitatieve diensten en betrouwbare taxatiebenaderingen.
Logo Uni Makelaardij

Uni Makelaardij

Uni Makelaardij is een professionele, klantgerichte makelaar die je optimaal begeleidt in het ingrijpende proces van een huis kopen of verkopen. Met aandacht voor je persoonlijke wensen, biedt Uni Makelaardij maatwerk en heeft het oog voor detail. Of het nu om verkoop, aankoop of verhuur gaat, je wordt deskundig bijgestaan, inclusief hypotheek- en andere financiële diensten. Uni Makelaardij specialiseert zich eveneens in buitenlands vastgoed en nieuwbouw.

Duijndam Makelaardij

Duijndam Makelaardij is een deskundige makelaar die je helpt bij verkoop, aankoop, taxaties en verhuur van woningen. Het kantoor onderscheidt zich met specialismen in woningfotografie, nieuwbouw en recreatie. Met 2 ervaren medewerkers en certificeringen zoals NWWI, NRVT, WOZ en SCVM garanderen ze professionaliteit. Daarnaast kun je ook in het Duits en Engels geholpen worden.

Vodoz Makelaardij

Bij Vodoz Makelaardij krijg je complete begeleiding bij het kopen of verkopen van een woning. Dit makelaarskantoor, gevestigd in Klazienaveen, biedt diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en is tevens taxateur. Daarmee is Vodoz ideaal als je de totale verkoop of aanschaf van een woning uit handen wilt geven. Hun specialismen omvatten aankoop, fiscale taxaties en verkoop. Ze bedienen meerdere locaties, waaronder Emmen en Nieuw-Schoonebeek.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Klazienaveen dan je misschien zou denken. Huis Verkopen houdt bij het vergelijkingsoverzicht rekening met al deze makelaars. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst staat, maar je vindt deze door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Klazienaveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Klazienaveen?

Een makelaar in Klazienaveen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 343.093 in Klazienaveen komt dit neer op € 3.877 aan makelaarskosten (update juni 2024).

De meeste makelaars in Klazienaveen maken gebruik van een courtagesysteem bij de verkoop van je woning. Dit betekent dat zij een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis ontvangen als hun vergoeding. Het is een gangbare methode onder makelaars in Klazienaveen.

Let op: de courtages van makelaars in Klazienaveen verschillen gemiddeld 0,72%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.235 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Klazienaveen. Houd er echter rekening mee dat makelaarscourtage niet vaststaat, maar afhankelijk is van de afspraken die je met de makelaar maakt.

Kosten van makelaars in Klazienaveen

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Klazienaveen

Als je je huis verkoopt in Klazienaveen, hanteert de meeste makelaars opstartkosten. Deze kosten dekken de voorbereidingen die de makelaar treft om de verkoop van jouw huis in gang te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto's van jouw huis, het opstellen van een verkooptekst of het plaatsen van jouw huis op verschillende huizenwebsites.

Ondanks dat deze opstartkosten onvermijdelijk lijken, kunnen ze sterk variëren tussen verschillende makelaars. Om te voorkomen dat je teveel betaalt, is het verstandig om vooraf goed de tarieven te vergelijken. Hiervoor kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Klazienaveen. Op deze manier krijg je een helder beeld van de opstartkosten die je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Klazienaveen

Wanneer je besluit jouw huis in Klazienaveen te koop te zetten, kan het zijn dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door makelaars worden gerekend wanneer je de verkoop van jouw woning voortijdig stopzet. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je hebt besloten om toch in jouw huidige huis te blijven of dat je besluit de verkoop via een andere makelaar voort te zetten. In dergelijke gevallen kunnen de meeste makelaars in Klazienaveen je deze kosten in rekening brengen.

Intrekkingskosten zijn dus kort gezegd kosten voor het voortijdig intrekken van de verkoop. Ze zijn bedoeld om de gederfde inkomsten van de makelaar te compenseren. Het is belangrijk te beseffen dat deze kosten kunnen variëren. De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Klazienaveen bedragen € 500. Zorg dus altijd dat je goed geïnformeerd bent over deze kosten en ze mee overweegt in je beslissing om je huis te verkopen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Klazienaveen met een vast tarief

In Klazienaveen zijn verschillende makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je een vooraf bepaald bedrag betaalt voor hun dienstverlening. In het pakket van een makelaar met een vast tarief zitten vaak diensten zoals adviesgesprekken, bezichtigingen, onderhandelingen en het opstellen van koopcontracten. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren in Klazienaveen is: € 3.250 (update: juni 2024).

Hoewel een vasttarief makelaar transparantie biedt, kunnen er risico's aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld, als je woning snel verkocht wordt, betaal je misschien meer dan nodig is. Anderzijds, als de verkoop ingewikkeld is of langer duurt, heb je kans dat de makelaar minder tijd en aandacht aan jouw woning besteedt. Dit komt omdat hij of zij niet meer kan verdienen aan de verkoop.

Tip: Voor wie zijn huis wil verkopen, is het nuttig om verschillende makelaars te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de verscheidenheid van tarieven en soorten tarieven. Dit helpt je beter te begrijpen welk effect deze keuzes op jouw situatie als woningverkoper kunnen hebben.

4 feitjes over makelaars in Klazienaveen

 • Verrassend genoeg blijkt dat 95% van de huizenverkopers in Klazienaveen de voorkeur geeft aan een full-service makelaar, in plaats van een internetmakelaar.
 • Verkopers in Klazienaveen lukt het niet om voor de laagste prijs te kiezen, maar eerder voor de makelaar met de beste verkoopprestaties. Het blijkt dat het meer oplevert om hogere verkoopprijzen te realiseren dan om te proberen op makelaarskosten te besparen.
 • Mensen die hun huis willen verkopen in Klazienaveen, hebben ontdekt dat hun pand 70% sneller verkocht wordt als ze de hulp van een makelaar inschakelen, dan wanneer ze het alleen proberen.
 • Het inschakelen van een professional lijkt gunstig te zijn voor de verkoopcijfers. Immers, woningen in Klazienaveen zijn 16% winstgevender wanneer ze worden verkocht met hulp van een makelaar, in plaats van het zelfstandig te doen.

Wat levert de beste makelaar in Klazienaveen op?

In Klazienaveen kan de juiste keuze van een makelaar je veel opleveren. Niet alle makelaars zijn gelijk in hun prestaties. Sommige presteren zichtbaar beter dan anderen, en deze verschillen kunnen van grote invloed zijn op de verkoopprijs van je huis.

Dit zijn de kenmerken van de beste makelaars in Klazienaveen:

 • Het is bewezen dat topmakelaars in Klazienaveen huizen voor meer dan de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Uit onze onafhankelijke statistieken komt naar voren dat deze makelaars huizen verkopen voor gemiddeld € 9.540 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Onze database toont aan dat de meest efficiënte makelaars in Klazienaveen huizen aanzienlijk sneller weten te verkopen. Ze doen dit gemiddeld 15 dagen sneller dan andere makelaars in Klazienaveen.

De beste makelaar in Klazienaveen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Klazienaveen? Het vinden van de optimale keuze hangt af van wie jouw woning kan verkopen voor de hoogste mogelijke prijs. Overweeg een makelaar die zowel jouw situatie begrijpt als jouw wensen realiseert.

Niet zeker waar te beginnen? Door middel van een uitgebreide vergelijking kun je ontdekken welke makelaar het beste bij je past. Deze vergelijking presenteert zich in de vorm van relevante informatie over de strategie, tarieven en mogelijkheden van elke bovengemiddeld presterende makelaar in Klazienaveen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Klazienaveen?

Er zijn verschillende aandachtspunten die bepalend kunnen zijn in je zoektocht naar de ideale makelaar in Klazienaveen voor de verkoop van je huis:

Ervaring in Klazienaveen

Bekijk hoeveel ervaring de makelaar heeft in Klazienaveen. Makelaars met lokale kennis kennen de woningmarkt goed en weten wat potentiële kopers zoeken.

Aantal verkochte woningen

Check hoeveel huizen de makelaar recent heeft verkocht. Een makelaar met een hoog verkoopvolume bezit meestal de vaardigheden om vloeiende transacties te begeleiden.

Kosten en tarieven

Neem een kijkje naar de kosten en tarieven van de makelaar. Het is belangrijk dat deze transparant zijn en passen binnen je budget.

Snelheid van verkopen

Op deze pagina kun je lezen over de voordelen van een makelaar die snel verkoopt. Kijk of deze kwaliteiten overeenkomen met die van je potentiële makelaar.

Communicatie en service

Tot slot, besteed aandacht aan de manier waarop de makelaar communiceert. Een goede makelaar houdt je proactief op de hoogte van het verkoopproces.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Zoeken naar een nieuwe woning in Klazienaveen of jouw huidige huis verkopen kan een uitdagende klus zijn. Een NVM-makelaar kan je hierbij ondersteunen. Deze makelaars zijn bekend met de lokale woningmarkt en kunnen jouw belangen optimaal behartigen.

Een NVM-makelaar, maar ook VBO- of VastgoedPRO-makelaars, bieden begeleiding tijdens het volledige verkoopproces. Van waardebepaling en bezichtigingen tot onderhandelingen en de afhandeling van de koop. Zo kun je je solide gesteund voelen.

Hoewel er veel zelfstandige makelaars in Klazienaveen zijn, kan het inschakelen van een NVM-, VastgoedPRO- of VBO-makelaar voordelig zijn. Deze makelaars hebben toegang tot een breed netwerk en beschikken over essentiële middelen om jouw pand succesvol te verkopen.

Tot slot, voor welke makelaar je ook kiest, onthoud dat jouw belangen altijd voorop staan. Dus kies de beste NVM-makelaar in Klazienaveen die je vertrouwt en die jouw woonwensen naar tevredenheid kan realiseren.

Wat doet een makelaar in Klazienaveen?

Een makelaar in Klazienaveen helpt je bij een zorgeloze verkoop van je huis. Hij neemt diverse taken op zich, van het opstellen van een verkoopdossier tot het begeleiden van bezichtigingen.

Naast uitstekende kennis van de lokale vastgoedmarkt, levert een makelaar ook onderhandelingsvaardigheden. Dit resulteert in de best mogelijke prijs voor je woning.

 • Waardering van je woning bepalen
 • Opstellen van het verkoopdossier
 • Organisatie en begeleiding bij bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Afronden van de verkoopovereenkomst

Waarom een makelaar in Klazienaveen inschakelen?

Als je besluit om je huis in Klazienaveen te verkopen, dan kan je hulp inschakelen van een professionele makelaar die de verkoop voor je regelt. Een makelaar kent de huizenmarkt goed en weet precies wat er bij een woningverkoop komt kijken. Om te starten kan je op de website verkoopmakelaars vergelijken om een geschikte makelaar voor jouw situatie te vinden.

Eerste communicatie

Als eerste maakt de makelaar een afspraak met je om over je wensen en verwachtingen van de woningverkoop te praten. Hij beantwoordt al je vragen over de verkoopprocedure, de kosten, en de diensten die hij aanbiedt.

Huisonderzoek

Nadat de makelaar de opdracht heeft gekregen, voert hij een woningonderzoek uit. Dit onderzoek omvat een grondige inspectie van het huis, waarbij hij de staat van het huis, eventueel nodige reparaties, en verbeterpunten vastlegt.

Verkoopstrategie en prijsstelling

Op basis van het woningonderzoek en de huidige vastgoedmarkt, werkt de makelaar een verkoopstrategie uit. Deze strategie omvat methoden om potentiele kopers te bereiken, evenals een realistische vraagprijs gebaseerd op vergelijkbare woningen in Klazienaveen.

Bezichtigingen en afronding

Tot slot organiseert de makelaar bezichtigingen voor geïnteresseerde kopers. Wanneer een koper een bod doet, gaat de makelaar in overleg met jou dit bod beoordelen. Als je akkoord gaat met het bod, helpt de makelaar je met de papierwerk en de overdracht van het huis.

Makelaars in Klazienaveen vergelijken

Bij Huis Verkopen begrijpen we hoe belangrijk het is om een makelaar te vinden die past bij jouw specifieke wensen en doelen. Daarvoor moet je makelaars in Klazienaveen kunnen vergelijken.

 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Onderhandel over makelaarstarieven
 • Vind de meest succesvolle makelaars
 • Kies een makelaar die aansluit bij jouw situatie

Vergelijk makelaars op basis van hun prestaties, zoals de verkoopopbrengsten en de snelheid waarmee zij huizen verkopen. Dankzij ons uitgebreide overzicht ben je verzekerd van een goed onderbouwde keuze en kun je wellicht besparen op je makelaarskosten.

Vergelijk makelaars in Klazienaveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Klazienaveen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Klazienaveen zijn € 515. Het is handig deze te vergelijken tussen verschillende makelaars.

De gemiddelde courtage in Klazienaveen is 1,13%. Dit percentage wordt van de verkoopprijs afgetrokken.

Gemiddeld duurt de verkoop van een huis in Klazienaveen 47 dagen. Je kunt dit versnellen met de juiste tips.

Gemiddelde makelaarskosten in Klazienaveen zijn rond de € 3.877. Deze kosten zijn inclusief courtage, maar exclusief opstart- en intrekkingskosten.

Door makelaars in Klazienaveen te vergelijken, bespaar je gemiddeld € 1.235. Een gedetailleerd overzicht kunnen we je geven op onze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen