Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nieuw-Dordrecht

Bij het verkopen van je huis in Nieuw-Dordrecht is het essentieel om de ondersteuning van een kundige makelaar in te schakelen. Deze kan op aanvraag de juiste strategieën toepassen en de aantrekkelijkheid van jouw eigendom in de markt verhogen. In deze competitieve woningmarkt kan een effectieve makelaar het verschil maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nieuw-Dordrecht

Als woningverkoper in Nieuw-Dordrecht heb je diverse doelen als je je huis gaat verkopen. Bijvoorbeeld, het behalen van een hoge verkoopprijs en het realiseren van een snelle verkoop zijn vaak belangrijke ambities. Maar daarnaast wil je ook de kosten in de hand houden. Niet alleen de vraagprijs van je huis is immers belangrijk, ook wat je uiteindelijk in je zak houdt na de verkoop speelt een aanzienlijke rol.

Je wilt waarschijnlijk weten hoe snel huizen in Nieuw-Dordrecht worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe veel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit soort informatie kan je helpen om je doelen te behalen. Heb je al een helder overzicht van de stappen die je kunt nemen om soepel je woning te verkopen? Zo niet, dan kan je dat bekijken op onze pagina met een handig stappenplan voor de verkoop van een woning in Nieuw-Dordrecht. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Nieuw-Dordrecht:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 382.500
Besparing (gem.)
€ 1.109

Je huis snel verkopen in Nieuw-Dordrecht

Wonen in Nieuw-Dordrecht is populair, maar hoe lang duurt het gemiddeld om een huis hier te verkopen? Het antwoord kan verrassen: gemiddeld worden woningen binnen 46 dagen verkocht. Gelukkig kun je zelf invloed uitoefenen om dit proces te versnellen. Hier zijn drie tips.

 1. Focus je met name op de eerste indruk van je woning. Een netjes en opgeruimd huis trekt sneller potentiële kopers. Maak grondig schoon en voer mogelijke kleine reparaties uit voordat je je huis presenteert. Een goed verzorgde woning draagt bij aan een snelle verkoop.
 2. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een makelaar. Dit geeft je een goed beeld van de impact van de hoogte van de vraagprijs op de snelheid waarmee je woning verkocht zal worden. Meer informatie hierover vind je hier.
 3. Fotografie is een krachtig hulpmiddel bij de verkoop van je woning. Goede foto's trekken de aandacht en zorgen ervoor dat potentiële kopers interesse krijgen in je huis. Zorg voor professionele, heldere en aantrekkelijke foto's voor een snelle verkoop.

Tips in Nieuw-Dordrecht

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nieuw-Dordrecht op?

In Nieuw-Dordrecht ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 382.500. Dit bedrag is niet constant en kan variëren afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de locatie binnen de wijk en de recente verkopen in de buurt een rol in de uiteindelijke verkoopsom.

Als we verder inzoomen, zien we dat de gemiddelde prijs per m2 in Nieuw-Dordrecht momenteel ligt op € 1.972. Dit geeft echter geen volledig beeld van de waarde van een woning. Zo wordt bij deze berekening de tuin vaak niet meegerekend, terwijl die wel een invloed kan hebben op de waarde van de woning. Ook zaken zoals een recente verbouwing of het uitzicht kunnen de woningwaarde beïnvloeden, maar worden niet meegenomen in de m2 prijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nieuw-Dordrecht

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 1.700
€ 2.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nieuw-Dordrecht bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nieuw-Dordrecht.

Tips om je woning te verkopen in Nieuw-Dordrecht

Wil je je huis in Nieuw-Dordrecht op de markt zetten? Het kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je snel succes behalen. Hier volgen enkele waardevolle tips waarmee je de verkoopprijs kunt maximaliseren met kleine investeringen.

 • Onderhoud: Het opknappen van kleine schades, zoals verfbladders, loszittende tegels of beschadigde deurklinken kunnen een groot effect hebben op de eerste indruk van potentiële kopers.
 • Verlichting: Een helder en goed verlicht huis lijkt groter en vriendelijker. Vervang alle kapotte lampen en gebruik waar nodig extra staande lampen.
 • Tuinonderhoud: Een verzorgde tuin draagt bij aan de eerste indruk. Maai het gazon, snoei overhangende takken en plaats hier en daar wat kleurrijke bloemen.
 • Neutraliseer: Maak je huis aantrekkelijk voor de meerderheid van de kopers door het interieur te neutraliseren. Verwijder persoonlijke items en kies voor neutrale kleuren.
 • Geur: Zorg ervoor dat je huis fris ruikt. Vermijd zware en overheersende geuren. Een subtiele en aangename geur kan bijdragen aan een positieve indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Nieuw-Dordrecht:

 • Een speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan.
 • Vergeet geen stappen bij het regelen van de verkoop.
 • Regel alles makkelijk en direct vanaf één plek.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Nieuw-Dordrecht?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nieuw-Dordrecht kost je als verkoper gemiddeld € 5.466. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nieuw-Dordrecht In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 382.500) € 4.475
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.466

Kosten van makelaars in Nieuw-Dordrecht

Wanneer je een huis wilt verkopen in Nieuw-Dordrecht, zal je te maken krijgen met de kosten van een makelaar. De makelaar hanteert meestal een courtage, een tarief uitgedrukt als percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,17%.

Let op, elke makelaar kan andere kostenstructuren hanteren. Sommigen kunnen bijvoorbeeld een vaste prijs aanbieden of extra kosten voor marketing of advertenties in rekening brengen. Daarom is het van cruciaal belang om zorgvuldig te vergelijken tussen makelaars om de beste deal voor jouw specifieke situatie te krijgen.

Lees meer over makelaars in Nieuw-Dordrecht.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Nieuw-Dordrecht wilt verkopen, heb je te maken met een aantal kosten. De meest voor de hand liggende kosten zijn de makelaarskosten. Met een gemiddelde courtage van 1,17%, betekent dat dat je kunt rekenen op ongeveer € 4.475 aan makelaarskosten. Maar vergeet niet: dit zijn niet alle kosten die bij de verkoop van een woning komen kijken.

Notariskosten

De notariskosten zijn een kostenpost die je als verkoper op je moet nemen. De notaris stelt de akte van levering op, stellen deze verkoopakte wordt aan de koper overhandigd. Dit zijn kosten die je als verkoper betaalt en maken dus deel uit van jouw verkoopkosten.

De hoogte van de notariskosten kan variëren. Dit hangt bijvoorbeeld af van het type woning en de complexiteit van de verkoop. Het is daarom verstandig om vooraf een inschatting te maken van deze kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoudskosten

Een andere belangrijke kostenpost zijn de onderhoudskosten. Voordat je jouw woning in de verkoop zet, wil je natuurlijk dat deze er op zijn best uitziet. Dit kan betekenen dat je nog wat onderhouds- of reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren.

Dit kunnen kleine klusjes zijn, zoals het repareren van een lekkende kraan, maar ook grotere klussen, zoals het vervangen van verouderde apparatuur. Deze kosten zijn van tevoren moeilijk in te schatten, maar het is belangrijk om hier rekening mee te houden in je budget.

Verhuiskosten

Verder moet je ook de verhuiskosten niet vergeten. Als je jouw woning verkoopt, betekent dit dat je zelf ook ergens anders gaat wonen. Vaak betekent dit dat je jouw spullen moet verhuizen, wat ook kosten met zich meebrengt.

Hierbij kun je denken aan de kosten van een verhuisbedrijf, het inhuren van een verhuiswagen of de aanschaf van verhuisdozen. Ook deze kosten variëren, afhankelijk van de omvang van je verhuizing en de afstand tot je nieuwe woning. Houd hier in je budget dus ook zeker rekening mee.

Wanneer mijn huis verkopen in Nieuw-Dordrecht?

Ben je je aan het afvragen of het mei 2024 een goed moment is om je huis in Nieuw-Dordrecht te verkopen? Dat is een logische vraag. Hoewel het onvoorspelbaar is hoe de markt exact zal evolueren, is het zeker dat een goede makelaar het beste zicht heeft op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd.

Zou je willen weten wat de precieze voordelen kunnen zijn van het verkopen van je huis in deze periode? Goed nieuws, een ervaren makelaar kan met jou alles doornemen om tot een goed overwogen besluit te komen. Zij hebben immers de vakkennis en ervaring in huis om jouw situatie correct in te schatten.

Vergelijk makelaars in Nieuw-Dordrecht Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je op het punt staat je woning te verkopen wil je er het maximale uithalen. Huis Verkopen ondersteunt je in dit proces met een gemakkelijk te volgen stappenplan. Dit stappenplan helpt je bij iedere stap van de verkoop, van de eerste voorbereiding tot aan de uiteindelijke overdracht. Het volgen van dit stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en voorkomt onnodige tegenslagen.

Regel alles op één plek

Met Huis Verkopen regel je alles eenvoudig op één plek. Energielabel, makelaar of een verhuizer nodig? Met een paar klikken heb je het allemaal geregeld. Dit maakt Huis Verkopen niet alleen gebruiksvriendelijk, maar bespaart je ook kostbare tijd.

Vind de beste specialisten

Huis Verkopen maakt het makkelijk om specialisten te vinden die de beste dienstverlening leveren voor de laagste prijs. Hierdoor kom je snel in contact met de meest geschikte makelaar in Nieuw-Dordrecht voor de verkoop van jouw woning.

Optimaal resultaat

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of optimaal wilt profiteren van de beste prijs-kwaliteitverhouding, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Hiermee haal je het beste resultaat uit de verkoop van je woning.

Besparen op de verkoopkosten

Met de diensten van Huis Verkopen bespaar je op de verkoopkosten. Zo kun je gemakkelijk dienstverleners vergelijken en kiezen voor de meest gunstige optie. Zo haal je maximale winst uit de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nieuw-Dordrecht

Een belangrijke eerste stap is het bepalen van de waarde van je huis. Op onze website bieden we verschillende tools aan die je hierbij kunnen helpen. Bezoek bijvoorbeeld onze pagina met informatie over woningwaarde.

Om een goede makelaar te vinden, is het belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. We hebben een eenvoudig te gebruiken tool ontwikkeld dat je kunt gebruiken om makelaars te vergelijken.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen bij de verkoop van je huis, zoals het verkrijgen van een energielabel en het opstellen van een verkoopplan. We hebben een uitgebreide lijst samengesteld wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Om je huis snel te verkopen, zijn er diverse factoren van belang. Zo kan een goede prijsstelling en presentatie helpen. Op onze website delen we verschillende tips om een woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen