Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zwartemeer

In dit stuk bespreken we de zoektocht naar de beste makelaar in Zwartemeer; een belangrijke stap als je jouw huis wilt verkopen. Ook belichten we de kosten die komen kijken bij de verkoop van jouw woning in dit prachtige Drentse dorp. Het vinden van een betrouwbare makelaar kan een complex proces zijn, maar wij helpen je daarbij.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zwartemeer

Als woningverkoper in Zwartemeer, heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Een hoge verkoopprijs is meestal het eerste waar je aan denkt. Maar andere relevante doelen, zoals een snelle verkoop, spelen eveneens een belangrijke rol. Het zijn tenslotte deze factoren die uiteindelijk bepalen hoe succesvol de verkoop van jouw huis wordt.

Waaraan ben je als mogelijke woningverkoper in Zwartemeer allicht benieuwd? Hoe snel huizen in jouw regio worden verkocht, wellicht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Misschien vraag je je ook af hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken en zo de juiste makelaar te vinden voor jouw situatie. Volgen hier de actuele cijfers over de woningmarkt in Zwartemeer:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 393.166
Besparing (gem.)
€ 1.179

Je huis snel verkopen in Zwartemeer

In Zwartemeer worden woningen gemiddeld in 67 dagen verkocht. Dat is sneller dan in veel andere delen van het land. Zo snel je huis verkopen, doe je echter niet zonder een strategie. Hier zijn drie tips om de verkoopsnelheid van jouw woning in Zwartemeer te verhogen.

 1. Prijsstrategie: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is een delicate balans tussen aantrekkelijkheid voor kopers en een goede winst voor jou. Doe marktonderzoek en raadpleeg professionals om de optimale prijs voor jouw woning te vinden.
 2. Kies een geschikte makelaar: Niet alle makelaars leveren dezelfde service. Vergelijk verschillende makelaars in Zwartemeer om te ontdekken wie het beste jouw woning kan promoten en zo snel mogelijk kan verkopen.
 3. Persoonlijke touch: Hoewel je wilt dat je woning neutraal en aantrekkelijk is voor een breed publiek, zal juist een beetje persoonlijkheid het uit de massa laten springen. Denk aan unieke, maar subtiele decoratie en levendige kleuren om een memorabele indruk achter te laten.

Tips in Zwartemeer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zwartemeer op?

Heb je een woning in Zwartemeer en ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs in dit gebied? Zoals het er nu voor staat, ligt de gemiddelde verkoopprijs rond de € 393.166. Het is goed om te weten dat deze prijs afhankelijk is van diverse factoren. Zo speelt onder andere de staat van de woning, de grootte van het perceel en de recente verkopen in je buurt een rol bij het bepalen van de verkoopprijs van jouw huis.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Zwartemeer. Momenteel ligt deze prijs op ongeveer € 2.148. Maar vergeet niet dat de waardebepaling van je huis uit meer bestaat dan alleen deze gemiddelde prijs per m2. Ook zaken zoals de aanwezigheid van een tuin of garage, de afstand tot voorzieningen, en mogelijke verbouwingsmogelijkheden dragen bij aan de waarde van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zwartemeer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 1.900
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zwartemeer bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zwartemeer.

Tips om je woning te verkopen in Zwartemeer

Ben je van plan je huis in Zwartemeer te verkopen en wil je de beste deal krijgen? Hier zijn enkele eenvoudige en doeltreffende tips om je hierbij te helpen. De juiste voorbereidingen treffen, kan je potentieel meer winst en een snellere verkoop opleveren.

 • Vind de juiste makelaar. Doe grondig onderzoek. Praat met meerdere makelaars, vergelijk prijzen en diensten en kies degene die het beste bij je past.
 • Voer belangrijke reparaties uit voordat je je huis te koop aanbiedt. Dit kan de waarde van je huis verhogen en potentiële problemen tijdens de verkoop elimineren.
 • Zorg voor een opgeruimd huis. Potentiële kopers moeten zich het huis met hun eigen spullen kunnen voorstellen, dus zorg ervoor dat het huis er neutraal en opgeruimd uitziet.
 • Fotografie wordt vaak onderschat. Professionele foto's kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop of langdurige onderhandelingen. Schakel eventueel een professional in.
 • Beperk je niet enkel tot potentiële kopers uit Zwartemeer. Door je verkoopkanalen te diversifiëren bereik je mogelijk meer potentieel geïnteresseerden.

Ontdek jouw stappenplan in Zwartemeer:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop van je woning
 • Maakt de oriëntatie en verkoopregeling eenvoudiger
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zwartemeer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zwartemeer kost je als verkoper gemiddeld € 5.228. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zwartemeer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 393.166) € 4.639
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.228

Kosten van makelaars in Zwartemeer

Als je jouw huis in Zwartemeer wilt verkopen, dan kun je een makelaar inschakelen. Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen, die gemiddeld uitkomen op € 515. Dit zijn kosten voor onder andere het opmaken van het huis, het maken van foto's en het plaatsen van het huis op diverse websites.

Het inschakelen van een makelaar betekent ook dat je een courtage betaalt, dat is een vastgestelde percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Dit percentage, de 1,18%, wordt vaak op maat vastgesteld en is afhankelijk van bijvoorbeeld jouw type woning en locatie. Onderhandelen over dit percentage is vaak mogelijk, dus bepaal voor jezelf wat je redelijk vindt.

Lees meer over makelaars in Zwartemeer.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Mogelijk heb je te maken met onderhoudskosten bij de verkoop van je huis. Deze investering is aan te raden als er reparaties nodig zijn. Denk aan een lekkend dak, een defecte verwarmingsinstallatie of andere zichtbare schade aan je huis.

Goed onderhoud zorgt ervoor dat jouw woning aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Hiermee kun je wellicht je vraagprijs realiseren en de verkoop versnellen. Om kosten en moeite te besparen, kun je eventuele kleine klusjes zelf uitvoeren.

Kosten energielabel

Als je je huis in Zwartemeer verkoopt, moet je een geldig energielabel hebben. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is en is verplicht bij de verkoop van je woning. Het labelsysteem loopt van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig).

Het aanvragen van een energielabel kan online. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Na het invullen en betalen, controleert een energieadviseur jouw aanvraag. Als alles goed bevonden is, registreert de adviseur het energielabel. Vervolgens ontvang je het energielabel per mail.

Verhuiskosten

Na de verkoop van je huis in Zwartemeer moet je verhuizen. Afhankelijk van de grootte van je inboedel, de afstand tot je nieuwe woning en of je zelf gaat verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelt, kunnen deze kosten variëren.

Als je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, vraag dan bij meerdere bedrijven een offerte op. Zo kun je de kosten vergelijken en mogelijk besparen. Of ga voor de DIY-aanpak en regel zelf een busje en vraag vrienden en familie om hulp.

Wanneer mijn huis verkopen in Zwartemeer?

Is juni 2024 een goede periode om jouw huis in Zwartemeer te verkopen? Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden zonder het grotere plaatje te kennen. Aan de ene kant zijn er veel factoren die spelen bij het verkopen van een huis en elke situatie is uniek, aan de andere kant maken de huidige marktcondities en de toenemende vraag naar woningen het een potentieel geschikte tijd voor de verkoop.

Het kan overweldigend zijn om te beslissen, maar maak je vooral geen zorgen. Want ook in deze tijd kan een goede verkoop gerealiseerd worden met een goed verkoopplan. Een passende makelaar kan daar een essentiële rol in spelen. Op onze website kun je makelaars vergelijken en vinden die je hierbij kunnen helpen.

Vergelijk makelaars in Zwartemeer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Aan de verkoop van je woning wil je uiteraard moeiteloos en zonder stress kunnen werken. Dat begrijpen wij bij Huis Verkopen als geen ander en daarom bieden wij een speciaal op jouw woning afgestemd stappenplan aan. Dit stappenplan vertelt je precies wat er geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning, zodat je geen stap over het hoofd ziet. Een efficiënte voorbereiding is het halve werk en met Huis Verkopen zorgen we ervoor dat je deze voorbereiding in jouw eigen tempo en in je eigen tijd kunt doen.

gratis waardebepaling van je huis

Meteen weten wat je huis waard is? Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling van je woning. Zo heb je een betrouwbaar uitgangspunt bij de verkoop van je woning en weet je wat je kunt verwachten.

Vind de beste makelaar in Zwartemeer

Huis Verkopen helpt je bij het vergelijken van makelaars. Je krijgt inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties, zodat je de beste keus kunt maken voor de verkoop van je woning in Zwartemeer.

Besparen op makelaarskosten

Met de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, kan je flink besparen op makelaarskosten. Zo verkoop je je woning niet alleen snel en efficiënt, maar ook op kostenbewuste wijze.

Gebruiksvriendelijk online platform

Het online platform van Huis Verkopen is gratis en heel makkelijk te gebruiken. Een huis verkopen kan ingewikkeld zijn, maar met het platform van Huis Verkopen is het eenvoudig en overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zwartemeer

De eerste stap is het oriënteren en inzicht krijgen in de huidige waarde van je huis. Je zult ook een betrouwbare makelaar moeten kiezen. Overweeg ook het opstellen van een verkoopplan voor je huis. Voor meer informatie, bekijk ons uitgebreide stappenplan.

De verkoopprijs van je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige marktcondities en de staat van je huis. Het is daarom verstandig om een professionele taxatie van je huis te laten uitvoeren. Lees het artikel over het bepalen van de vraagprijs voor meer informatie.

Er zijn een aantal documenten die je nodig hebt tijdens het verkoopproces, waaronder een bewijs van eigendom, een energielabel, en documenten met betrekking tot de VvE indien van toepassing. Ga naar deze pagina over benodigde documenten voor een volledige lijst.

De beste aanpak hangt af van jouw specifieke situatie en wensen. Het is echter vaak nuttig om een verkoopstrategie te hebben, grondig onderzoek te doen en een ervaren makelaar in te schakelen. Vraag gratis en vrijblijvend verkoopadvies bij een makelaar aan voor hulp met je verkoopstrategie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen