Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schoonebeek

In Schoonebeek kan het verkopen van je huis een uitdaging zijn. Het onderzoeken en vergelijken van verschillende makelaars maakt deel uit van die reis. Zorgvuldige selectie kan namelijk het verschil betekenen tussen een lange wachttijd of snelle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schoonebeek

Als je van plan bent om je huis in Schoonebeek te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Prijsbepaling speelt een cruciale rol, maar ook de presentatie van je woning kan van invloed zijn op het verkoopproces. Denk bijvoorbeeld aan professionele foto's of een overtuigende woningbeschrijving. Verder is het van belang om te bepalen welke verkoopstrategie het beste aansluit bij jouw situatie. Hierbij kan een ervaren makelaar hulp bieden.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Schoonebeek verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Een goed verkoopresultaat behaal je door de juiste makelaar te kiezen, die zichzelf reeds bewezen heeft in Schoonebeek. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Schoonebeek:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
64 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 324.800
Besparing (gem.)
€ 812

Je huis snel verkopen in Schoonebeek

Van harte gefeliciteerd met je besluit om te verhuizen! Jouw woning in Schoonebeek kan sneller verkocht worden dan je denkt. Wist je dat de gemiddelde verkoopsnelheid in Schoonebeek 69 dagen is?

 1. Zorg dat je woning opvalt. Presenteren is key, berg persoonlijke spullen op en maak je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers. Doe alsof je woning in een woonmagazine staat en denk na over de inrichting, kleurgebruik en de uitstraling van je huis.
 2. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar. Dit kan een houvast geven bij het vaststellen van de vraagprijs van je woning. Op onze website kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 3. Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel. Zorg ervoor dat je verschillende makelaars vergelijkt voor je jouw keuze maakt, zodat je zeker weet dat de makelaar past bij jou en je wensen. Hier kun je verschillende makelaars in Schoonebeek vergelijken.

Tips in Schoonebeek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schoonebeek op?

In Schoonebeek gaat een huis op dit moment gemiddeld over de toonbank voor € 324.800. Het is belangrijk te onthouden dat de uiteindelijke verkoopsom van vele factoren afhangt. Denk hierbij aan unieke eigenschappen van de woning, zoals de locatie, omvang en staat van onderhoud, maar ook aan de vraag en aanbod verhouding op het moment van verkoop.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, ligt deze momenteel in Schoonebeek op € 2.770. Houd bij het bekijken van deze cijferinformatie wel in je achterhoofd dat dit de daadwerkelijke verkoopprijzen vertegenwoordigt. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter kan namelijk aanzienlijk anders liggen, aangezien vraagprijs en verkoopprijs niet hetzelfde zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schoonebeek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schoonebeek bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schoonebeek.

Feitjes over Schoonebeek

 • Schoonebeek is de meest uitgestrekte plaats in Drenthe.
 • Het staat bekend om het grootste olieveld van West-Europa.
 • Archeologisch onderzoek toont aan dat Schoonebeek al in de prehistorie bewoond was.

Tips om je woning te verkopen in Schoonebeek

Het verkopen van je huis in Schoonebeek is een belangrijke stap waarbij veel factoren in het spel komen. Een goede voorbereiding en enkele nuttige tips kunnen het verschil maken in dit proces. Het kiezen van een goede verkoopmakelaar in Schoonebeek heeft veel invloed op je succes en kan het verschil maken.

 • Eerste indruk: Besteed aandacht aan de voorkant van je huis. Een verzorgde tuin en een frisse verflaag op de voordeur kunnen wonderen doen voor de eerste indruk.
 • Fotografie: Professionele foto's zijn essentieel. Laat het licht binnen, zorg voor een opgeruimd huis en leg de nadruk op de ruimte en sfeer van je woning.
 • Prijsbepaling: De prijs moet realistisch zijn. Vergelijk met gelijkaardige woningen in Schoonebeek en neem het advies van je makelaar serieus.
 • Reparaties: Herstel zichtbare gebreken en zorg voor een up-to-date onderhoud. Dit zal de potentiële kopers gerust stellen dat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Ontdek jouw stappenplan in Schoonebeek:

 • Persoonlijk stappenplan gebaseerd op jouw woning
 • Interactieve to-do-lijst helpt bij de woningverkoop
 • Mogelijke besparing van duizenden euro's bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schoonebeek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schoonebeek kost je als verkoper gemiddeld € 7.158. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schoonebeek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 324.800) € 3.540
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.158

Kosten van makelaars in Schoonebeek

Als je een huis wilt verkopen in Schoonebeek, komen er makelaarskosten bij kijken. De meeste makelaars rekenen eerst opstartkosten; deze kosten dekken de basisservices zoals het maken van foto's, het plaatsen van advertenties en het opzetten van een verkoopstrategie. Deze opstartkosten variëren per makelaar maar liggen gemiddeld op € 515.

Naast de opstartkosten, berekenen makelaars ook een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. De courtage varieert erg per makelaar, maar het gemiddelde courtagepercentage in Schoonebeek is 1,09%. Let er wel op dat de hoogte van je courtage afhankelijk is van factoren zoals je woningtype en locatie.

Lees meer over makelaars in Schoonebeek.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als eerste moet je rekening houden met onderhoudskosten. Misschien denk je dat je woning in prima staat is, maar een kritische blik kan geen kwaad. Denk aan een loszittende dakpan, een piepende deur, of schimmel in de badkamer. Dit soort kleine defecten kunnen potentiële kopers afschrikken.

Investeren in klein onderhoud kan je verkoopprijs verhogen. Hierbij kun je denken aan het vervangen van gebroken tegels, herstellen van lekkages of het opknappen van een verwaarloosde tuin. De gemiddelde kosten van deze investeringen zijn € 875, wat je dus weer terugverdient bij de verkoop.

Energielabel

Als woningeigenaar ben je verplicht om bij verkoop een geldig energielabel te overhandigen. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Een woning met een groen label (A of B) is aantrekkelijker voor kopers dan een woning met een rood label (E, F of G).

Soms is het mogelijk om met kleine aanpassingen je energielabel te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan betere isolatie of energiezuinige apparatuur. Vergeet niet om het aangepaste label opnieuw vast te leggen. Je kunt hier controleren of jouw woning al een geldig energielabel heeft.

Verkoopstyling

Naast onderhoudskosten en een energielabel, kun je je woning met verkoopstyling aantrekkelijker maken. Dit gaat verder dan een likje verf en opgeruimde kamers: denk aan de juiste meubels, accessoires en verlichting. Hiermee verhoog je de sfeer en help je kopers om zichzelf al in de woning te zien wonen.

Verkoopstyling is een investering, maar zeker niet onbelangrijk. Een professioneel gestylede woning kan namelijk meer geïnteresseerde kijkers trekken. En geïnteresseerde kijkers kunnen leiden tot hogere biedingen. Verkoopstyling en onderhoud zijn dus zeker investeringen die zichzelf terug kunnen verdienen bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Schoonebeek?

Is het een goed idee om nu, in juli 2024, je huis in Schoonebeek te verkopen? Het antwoord is over het algemeen: ja. Wij zien in de laatste maanden de huizenmarkt verbeteren voor verkopers en om die reden kan het slim zijn om nu jouw woning op de markt te brengen.

Vraag jij je misschien af of dit dan het goede moment is om de stap te zetten? Gezien de huidige trends lijkt dat wel zo. Maar let op, er zijn meer factoren van belang in het proces van een huis verkopen. De staat van je woning en de juiste marketing zijn bijvoorbeeld belangrijke aspecten. Doe goed onderzoek of voel je vrij om ons om advies te vragen.

Vergelijk makelaars in Schoonebeek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een grote stap en het is logisch dat je dit proces zo voordelig en efficiënt mogelijk wilt inrichten. Gelukkig biedt Huis Verkopen een gemakkelijk en informatief stappenplan die je bij elke fase van het verkoopproces begeleidt. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet en het beste uit de verkoop van je woning haalt. Je navigeert soepel door alle processen en bent voortdurend goed geïnformeerd over de te nemen stappen.

Statistieken van alle makelaars in Schoonebeek

Bij Huis Verkopen geloven we dat iedereen een eerlijke kans moet hebben om de beste makelaar te vinden. Daarom houden we statistieken bij van alle makelaars in Schoonebeek. Het platform helpt je om lokale makelaars te vergelijken op prestaties, zoals verkoopopbrengst en -snelheid, om zo de beste keuze te kunnen maken.

Kosten besparen met ons stappenplan

Denk je aan de kosten van verkoop? Maak je geen zorgen. Met ons stappenplan vergelijk je leveranciers zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit scheelt je niet alleen veel tijd maar helpt je ook om aanzienlijk te besparen op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk platform

Als grootste platform in het regelen van de verkoop van je huis, streven we naar 100% objectiviteit en onafhankelijkheid. We zetten jouw belang als verkoper voorop en gaan actief misinformatie in de markt tegen. Hiermee stellen we transparantie en eerlijkheid centraal in onze dienstverlening.

Overzicht behouden tijdens het verkoopproces

Het is belangrijk om overzicht te houden tijdens het verkoopproces, en ons interactieve stappenplan helpt je hier optimaal bij. Binnen een paar klikken weet je precies waar je op moet letten. Je regelt alles op één plek en kunt iedere voltooide stap eenvoudig afvinken. Zo behoud je overzicht en is het nog nooit zo eenvoudig geweest om je woning te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schoonebeek

De kosten kunnen variëren. Typische kosten zijn de makelaarskosten, kosten voor een energielabel, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren of opknappen van je woning. Op onze pagina kosten krijg je een duidelijk overzicht.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Let hierbij op tarieven, service en ervaringen van anderen. Op onze website kun je eenvoudig makelaars vergelijken.

Het verkoopproces van een woning bestaat uit verschillende stappen, zoals het bepalen van de vraagprijs, het voorbereiden van de woning voor bezichtigingen en het onderhandelen met kopers. We hebben een uitgebreid stappenplan om je hierbij te helpen.

De waarde van je huis bepaal je mede op basis van recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in jouw buurt, de staat van je huis en de marktomstandigheden. Op onze site vind je meer informatie over het bepalen van jouw woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen