Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ter Apel

Wanneer je je huis in Ter Apel wilt verkopen, speelt het interpreteren van recente vastgoedcijfers een belangrijke rol. Het op de hoogte zijn van recente transactiecijfers kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Een kennisrijk verkoopproces verschaft je de beste kans op een succesvolle en lucratieve woningverkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ter Apel

Wanneer je jouw huis in Ter Apel gaat verkopen, zijn er een aantal zaken om goed in de gaten te houden. Natuurlijk wil je dat de verkoopwaarde van jouw huis zo hoog mogelijk is. Over de kosten van een makelaar wil je niet te veel betalen en bovendien wil je het liefst jouw woning snel verkopen, om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de presentatie van jouw woning optimaal te hebben, aangezien de eerste indruk bij kijkers een beslissende factor kan zijn.

Een logische vraag in dit proces kan zijn: "Hoe snel worden huizen in Ter Apel eigenlijk verkocht?", of "Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio?". Misschien vraag je je ook af hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Een handig startpunt hiervoor is bijvoorbeeld de pagina waar je makelaars kunt vergelijken of het verkoopadvies aanvragen. Een kijkje in de actuele cijfers over woningverkoop in Ter Apel kan deze vragen verder beantwoorden:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 292.159
Besparing (gem.)
€ 1.037

Je huis snel verkopen in Ter Apel

In Ter Apel worden woningen gemiddeld binnen 54 dagen verkocht. Met de juiste aanpak kun je ervoor zorgen dat jouw woning sneller verkocht wordt. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

 1. Presenteer je woning op zijn best. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Goede verlichting en kleurgebruik kunnen een groot verschil maken. Een tuin een onderhoudsbeurt geven helpt ook bij het aantrekken van potentiële kopers.
 2. Vraag meerdere makelaars om advies. Kies niet zomaar de eerste de beste, maar vraag verschillende makelaars om een plan van aanpak voor de verkoop van je woning. Zo krijg je een idee welke makelaar het beste plan heeft voor de verkoop van jouw huis.
 3. Realistische prijs is van essentieel belang. Vraag je makelaar om een realistische inschatting van de verkoopprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kost.

Tips in Ter Apel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ter Apel op?

In Ter Apel liggen de huizenprijzen op dit moment gemiddeld rond de € 292.159 euro. De definitieve verkoopsom van een huis is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Onder andere de grootte, de staat van het onderhoud, de locatie en eventuele recente verbouwingen of verbeteringen kunnen een grote impact hebben op deze prijs.

Als we inzoomen op de gemiddelde prijs per m2, ligt deze momenteel op € 2.386 euro in Ter Apel. Het is voor jou als koper of verkoper goed om deze prijs te kennen. Het geeft je namelijk een duidelijk beeld van de lokale woningmarkt en kan helpen bij het bepalen van een realistische vraag- of biedprijs. Daarnaast geeft de m2 prijs je een goed vergelijkingspunt wanneer je huizen van verschillende grootte met elkaar wilt vergelijken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ter Apel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.200
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ter Apel bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ter Apel.

Feitjes over Ter Apel

 • Ter Apel staat bekend om het grootste Klooster van Noord-Nederland.
 • Het dorp organiseert jaarlijks een Middeleeuws festijn, bekend in heel Nederland.
 • Het in Ter Apel gevestigde AZC is het grootste van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Ter Apel

Je huis in Ter Apel verkopen kan een hele uitdaging zijn, maar met een beetje voorbereiding en strategie kan je een succesvolle verkoop realiseren. Jij als verkoper hebt veel invloed op het verloop van de verkoop door bij de voorbereiding goede keuzes te maken. Hier zijn enkele nuttige tips om dit proces te vergemakkelijken.

 • Prijsbepaling: Investeer tijd in het nauwkeurig bepalen van de juiste verkoopprijs. Overweeg een taxatie om zeker te zijn van een prijs die marktconform en realistisch is.
 • Fotografie: Professionele foto's van je huis kunnen ervoor zorgen dat je huis opvalt onder potentiële kopers. Zorg dat elke ruimte goed belicht is en netjes oogt.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen om je huis te promoten, zoals sociale media, online vastgoedportalen en je persoonlijke netwerk.
 • Open huis: Overweeg een open huis te organiseren om meerdere geïnteresseerde partijen tegelijk te bereiken. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet op deze dag.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in goede staat is. Repareer indien nodig kapotte items, verf muren opnieuw en onderhoud de tuin netjes om een goede eerste indruk te maken.

Ontdek jouw stappenplan in Ter Apel:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
 • Persoonlijk stappenplan voor jouw specifieke situatie
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ter Apel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ter Apel kost je als verkoper gemiddeld € 5.060. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ter Apel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 292.159) € 3.301
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.060

Kosten van makelaars in Ter Apel

Als je overweegt om je huis in Ter Apel te verkopen, is het van belang na te denken over de kosten van een makelaar. De gemiddelde makelaarskosten liggen vaak tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs van een woning. Dus met een courtage van 1,13% liggen de kosten bij een gemiddelde woningprijs in Ter Apel al snel tussen de €2.000 en €4.000. Deze kosten zijn inclusief btw en alle overige kosten die de makelaar maakt voor de verkoop van je woning.

Vergeet echter niet dat de makelaarskosten niet het enige zijn waar je rekening mee moet houden. Het is ook cruciaal om te kijken naar de verkoopprijs die de makelaar voor jouw huis denkt te kunnen realiseren. Een goede makelaar zou je wellicht een hogere verkoopprijs kunnen opleveren, wat de hogere makelaarskosten dan weer zou kunnen compenseren.

Andere kosten bij verkoop

Energie label

Een item dat je niet mag vergeten in je kostenplaatje is het energielabel. Dit label geeft aan hoe zuinig je woning is. De aanvraag van zo'n label is verplicht bij de verkoop van je woning. De gemiddelde prijs hiervoor ligt op € 315.

Er zijn ook kosten verbonden aan de verplichte registratie van het label. Je kunt deze registratie zelf regelen of uitbesteden aan een erkend deskundige. Hoewel dit een extra kostenpost is, kan een gunstig energielabel wel een meerwaarde bieden voor potentiële kopers.

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Je wilt je huis natuurlijk in de best mogelijke staat presenteren. Dit kan betekenen dat er enige onderhoudskosten gemaakt moeten worden om alles op orde te brengen. Denk aan een likje verf, het repareren van kleine mankementen of het opfrissen van je tuin. De gemiddelde kosten hiervoor bedragen € 875.

Ook een professionele verkoopstyling kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Een stylist weet precies hoe hij je woning aantrekkelijk moet maken voor potentiële kopers. Deze kosten kunnen variëren, maar zijn meestal een goede investering.

Notariskosten

Als laatste zijn er nog de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten maak je nadat de woning is verkocht en de hypotheek moet worden afgelost. Deze kosten kunnen ook variëren afhankelijk van welke notaris je kiest.

Samengevat zijn er behoorlijk wat kosten waar je rekening mee moet houden als je je woning wilt verkopen in Ter Apel. Echter, de meeste van deze kosten verdien je terug bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Ter Apel?

Overweeg je om in Ter Apel je huis te verkopen? Goede timing, want met de huidige woningmarktcondities kan dit in mei 2024 een slimme stap zijn. Verkopen van je huis is een grote transactie, het is dus verstandig om je goed in te lezen voordat je stappen onderneemt.

Wellicht vraag je jezelf af of dit echt een goede tijd is om je huis te verkopen. Ondanks dat we geen concrete voorspellingen kunnen doen over een mogelijke stijging van woningprijzen, is het zo dat de woningmarkt in bepaalde perioden aantrekkelijker kan zijn om te opereren. Denk bij het verkopen van je huis aan alle aspecten; van vraag en aanbod in Ter Apel tot het vinden van een nieuwe woning.

Vergelijk makelaars in Ter Apel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis is een belangrijke gebeurtenis die je waarschijnlijk niet vaak in je leven doet. Daarom wil je vanzelfsprekend dat dit proces zo soepel en voordelig mogelijk verloopt. Met Huis Verkopen heb je alles wat je nodig hebt bij de verkoop van je woning binnen handbereik. Van een eenvoudig stappenplan dat elk element van de huizenverkoop inzichtelijk maakt, tot uitgebreide informatie om potentieel dure fouten te vermijden; Huis Verkopen biedt je een moderne en makkelijke manier om je huis op een slimme manier zelf te verkopen.

Gratis waardebepaling met Huis Verkopen

Het is essentieel om een nauwkeurige inschatting van de waarde van je woning te krijgen. Om hierbij te helpen, biedt Huis Verkopen gratis waardebepaling aan. Je kunt eenvoudig de waardebepaling bij een makelaar aanvragen, wat je helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor je woning.

Oriënteer met onafhankelijk advies

Huis Verkopen biedt objectief en onafhankelijk verkoopadvies. Dit kan je enorm helpen bij het maken van belangrijke beslissingen over de verkoop en mogelijke verbeteringen aan je huis, om zo de verkoopwaarde te optimaliseren.

Regel aanvullende diensten eenvoudig

Naast advies en waardebepaling, biedt Huis Verkopen ook talloze andere diensten om de verkoop te bevorderen en te vergemakkelijken. Denk aan het aanvragen van een energielabel, verhuisdiensten, ontruimers en woningstyling. Je kunt op de website makkelijk energielabel aanvragen, wat je huis aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ter Apel

De kosten van het verkopen van je huis kunnen variëren. Dit hangt af van de tarieven van de gekozen makelaar, eventuele advertentiekosten en kosten voor het energielabel. Over alle kosten lees je meer op deze pagina over kosten van de verkoop van een huis.

De waarde van je huis wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de locatie, grootte, afwerking en de staat van onderhoud. Het is verstandig om hiervoor een professionele waardebepaling aan te vragen.

De keuze voor een goede makelaar is persoonlijk en hangt af van je wensen, de diensten van de makelaar en de tarieven. Het kan helpen om verschillende makelaars te vergelijken.

Ja, bij de verkoop van je huis is het verplicht om een geldig energielabel te overhandigen aan de koper. Je kunt een energielabel aanvragen op onze website.

Een goede voorbereiding op de verkoop begint bij het vergaren van informatie en het maken van duidelijke afspraken met je makelaar. Ons stappenplan kan je hierbij verder helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen