Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ter Apel

Ben je van plan je huis te verkopen in Ter Apel en benieuwd naar de huidige stand van de woningmarkt? Op deze pagina vind je up-to-date informatie over de lokale vastgoedmarkt. Denk aan gemiddelde woning- en verkoopprijzen, het aantal transacties en nog veel meer relevante data. Krijg een duidelijk beeld van de woningprijzen om te weten wat je als woningverkoper kunt verwachten. Houd de vastgoedtrends in Ter Apel bij april 2024 in de gaten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ter Apel

De gemiddelde verkoopprijs in Ter Apel is in de laatste 3 maanden € 352.988 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 362.210 euro. De kennis van deze cijfers biedt inzicht in de huidige marktstatus in Ter Apel, en helpt zo in het maken van een weloverwogen beslissing bij het kopen of verkopen van een woning. Bereid je voor op de onderstaande grafiek die de fluctuatie van deze prijzen over de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Ter Apel

Afgelopen 3 maanden

€ 215.000
€ 314.000
€ 412.000

Een accurate weergave van de vastgoedmarkt krijg je door naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ter Apel te kijken. Dit is interessant omdat het je een realistisch beeld geeft van wat je kunt verwachten bij het verkopen van jouw woning. In Ter Apel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter momenteel € 2.580. Neem dit in overweging, want de actuele verkoopprijzen per m2 kunnen van grote invloed zijn op jouw verkoopstrategie. Laten we hieronder even kijken:

Huizenprijzen in Ter Apel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.500
€ 2.700

Prijsontwikkeling Ter Apel laatste 12 maanden

Het kan nuttig zijn om de ontwikkeling van de woningprijzen in Ter Apel van het afgelopen jaar te bekijken. Zo kun je een beter begrip krijgen van de lokale huizenmarkt. De gemiddelde verkoopprijs in deze periode was € 352.988. Deze wijzigingen volgen over het algemeen de landelijke trends. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek om dit in detail te bekijken:

Wat is mijn woning in Ter Apel waard?

De waarde van jouw woning in Ter Apel is afhankelijk van talrijke factoren. De ligging van de woning, de marktcondities en de staat van de woning zijn enkele van deze invloedsfactoren. Het is dus geen eenvoudige taak om een vast bedrag op jouw huis te plakken zonder deze factoren zorgvuldig te hebben geanalyseerd.

Als je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van jouw huis, kan een gratis waardebepaling door een makelaar erg nuttig zijn. Of je nu op het punt staat om te verkopen, of simpelweg een beter beeld wilt krijgen van de huidige marktwaarde, een waardebepaling geeft je inzicht en duidelijkheid. Zo'n waardebepaling kun je aanvragen op deze waardebepaling pagina.

Een van de grote voordelen van een gratis waardebepaling is dat een verkoopmakelaar bij je thuis komt. Deze expert zal je woonruimte grondig evalueren en op basis daarvan de waarde bepalen. Het is dus niet alleen handig, maar ook gratis! Zodoende is een waardebepaling door een makelaar altijd een goed idee wanneer je de waarde van je woning wilt weten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Alhoewel Ter Apel een eigen unieke woningmarkt heeft, is het ook belangrijk om de context te beschouwen. De huizenprijzen variëren namelijk sterk per locatie, en kunnen in omliggende plaatsen afwijken van die van Ter Apel. Verschillen in economische groei, vraag en aanbod en lokale voorzieningen kunnen hieraan ten grondslag liggen.

Om een helder beeld te krijgen van de huidige stand van de woningmarkt, is het raadzaam om niet alleen naar de prijzen in Ter Apel te kijken, maar om ook de cijfers van vergelijkbare plaatsen onder de loep te nemen. Deze informatieve grafieken die nu volgen, verschaffen hier een duidelijk overzicht van:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ter Apel

De woningmarkt in Ter Apel kent een divers landschap van verkoopmakelaars. Elk met hun eigen prestaties en verkoopstrategieën. Gelukkig houden wij als platform al deze gegevens bij, van het aantal verkochte woningen per makelaar tot de gemiddelde verkoopsnelheid. Hiermee helpen we jou een weloverwogen keuze te maken tussen deze verschillende makelaars.

De keuze voor een makelaar kan grote invloed hebben op de verkoop van jouw woning. Een goede makelaar kan een hogere verkoopprijs realiseren of je huis sneller verkopen. Door onze vergelijkingstool te gebruiken, kan je zelf bepalen welke makelaar het beste bij jouw verkoopdoelen past.

Vergelijk makelaars in Ter Apel Of lees meer over makelaars in Ter Apel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ter Apel

Als het om courtages gaat, hanteert een makelaar in Ter Apel gemiddeld een tarief van 1,13% van de verkoopprijs van je huis. Laten we het hypothetische voorbeeld nemen van de gemiddelde verkoopprijs in dit gebied, die is € 352.988. Dit betekent dat je, met dit courtagepercentage, gemiddeld ongeveer € 3.989 aan makelaarskosten zult hebben.

Zorg ervoor dat je goed de tarieven vergelijkt van verschillende makelaars in jouw gebied. Dit kan je doen door je op deze website te informeren bij verschillende makelaars over hun tarieven. Dat kun je gemakkelijk doen via de pagina waar je tarieven kunt opvragen. Vergeet hierbij niet dat veel makelaars ook opstartkosten rekenen om je huis in de verkoop te zetten, deze kosten bedragen gemiddeld € 515. De vergelijking van deze tarieven geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten als je besluit je huis te gaan verkopen in Ter Apel.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ter Apel

In Ter Apel is er een specifiek aantal koopwoningen, om precies te zijn 2361 stuks. Wanneer je overweegt om jouw woning te verkopen, is het goed om te weten wat de mogelijke bestemmingen kunnen zijn. De woning kan bij de nieuwe eigenaar dienen als hoofdverblijf, maar kan ook gebruikt worden als een investering voor verhuur. Realiseer je dat elke bestemming unieke kansen met zich meebrengt.

Aantal verkochte woningen in Ter Apel

In de afgelopen 12 maanden werden er een flink aantal woningen aangemeld in Ter Apel. Tegelijkertijd was er ook sprake van veel succesvolle transacties. Zo is het totaal aantal verkochte woningen, oftewel transacties, in Ter Apel het laatste jaar op 60 uitgekomen. Vergelijk deze aantallen met de onderstaande grafiek voor de maandelijkse details:

Ben je van plan jouw huis in Ter Apel te verkopen?

Wanneer je ervoor kiest om jouw huis in Ter Apel te verkopen, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om een juiste waardebepaling door een makelaar aan te vragen om te weten wat jouw woning waard is. Daarnaast is het van belang om een energielabel aan te vragen, dit is namelijk een wettelijke verplichting en geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van je woning.

Rondje alle moet-do's kan best overweldigend zijn bij het verkopen van je huis. Daarom helpt een overzichtelijk stappenplan je bij het doorgewinterde. Via dit stappenplan kan je systematisch en stressvrij door de verkoop heen manoeuvreren. Het brengt structuur aan in wat er allemaal op je afkomt en helpt dus bij het behouden van het overzicht tijdens dit uitgebreide proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken en cijfers die je op deze pagina ziet over de huizenmarkt in Ter Apel zijn steeds actueel en zijn met veel zorg voor jou samengesteld. Met dit heldere beeld van de huidige woningmarkt, kan je beter bepalen wanneer het juiste verkoopmoment is aangebroken. Door deze pagina regelmatig te raadplegen, blijf je op de hoogte van eventuele veranderingen die invloed kunnen hebben op je verkoopplannen.

Hoe helpt Huis Verkopen je?

Onze website Huis Verkopen is er speciaal om jou te helpen met de verkoop van je woning. Niet alleen krijg je een actueel beeld van de huizenmarkt, maar kan je ook gebruik maken van onze handige tools. Je kan bijvoorbeeld online een waardebepaling van je huis aanvragen, iets wat onmisbaar is bij de verkoop. Met de tool 'makelaars vergelijken' maken we het je makkelijk de beste makelaar in Ter Apel te vinden. Ook is het mogelijk om via onze website de tarieven van lokale makelaars op te vragen en zo te besparen op makelaarskosten. Tevens voorzien we je van een overzichtelijk stappenplan en allerlei aanvullende diensten. Kortom, met Huis Verkopen staat je er niet alleen voor tijdens het verkoopproces van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen