Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sellingen

Als je overweegt je huis in Sellingen te verkopen, is kennis over de lokale woningmarkt onmisbaar. Deze sector kent diverse nuances, variërend van gemiddelde vraagprijzen tot het huidige verkoopaantal. Speciaal voor toekomstige woningverkopers, bieden we daarom relevante statistieken en cijfers voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sellingen

De gemiddelde verkoopprijs in Sellingen is in de laatste 3 maanden € 347.100 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 440.625 euro. Het verschil tussen deze twee prijzen kan je inzicht geven in hoe goed de huizenmarkt is in Sellingen, met de vraagprijs die vaak het optimistisch potentieel van een huis weerspiegelt, en de verkoopprijs dat een realistisch verwachte opbrengst toont. Zie de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht:

Huizenprijzen in Sellingen

Afgelopen 3 maanden

€ 12.000
€ 251.000
€ 491.000

Bij het inschatten van woningprijzen is het essentieel om rekening te houden met de waarde per vierkante meter, zeker in Sellingen. Door simpelweg de gemiddelde verkoopprijs per m2 te vermenigvuldigen met het aantal m2 van jouw woning, krijg je een ruwe indicatie van de mogelijke verkoopopbrengst. Verrijk je blik op de lokale woningmarkt met de onderstaande grafiek, die de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Sellingen toont:

Huizenprijzen in Sellingen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.000
€ 3.700

Prijsontwikkeling Sellingen laatste 12 maanden

In Sellingen zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden duidelijk in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in de afgelopen maand bedroeg € 347.100 euro.

Hoewel de precieze cijfers fluctueren, geven deze marktcijfers een algemeen beeld van de prijsontwikkeling. Voor een gedetailleerd inzicht in de prijsbewegingen in Sellingen over de voorbije 12 maanden, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Sellingen waard?

De waarde van jouw woning in Sellingen wordt bepaald door diverse factoren. Denk hierbij aan het oppervlakte, het aantal kamers, de staat van het onderhoud, de locatie in de wijk en de ligging ten opzichte van voorzieningen zoals winkels en scholen. Deze factoren spelen allemaal een rol in de uiteindelijke waardering van jouw woning.

Als je exact wilt weten wat jouw huis waard is, is het aangeraden een gratis waardebepaling door een makelaar te laten doen. Deze waardebepaling kan een goed startpunt zijn als je jouw woning wilt verkopen, maar ook wanneer je simpelweg een realistisch beeld wilt krijgen van de huidige marktwaarde. Je kunt een waardebepaling aanvragen via deze link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een uitstekend idee, omdat deze expertise in huis heeft om de correcte waarde van jouw woning te bepalen. Bij zo'n beoordeling komt de makelaar bij je thuis kijken om alle factoren die de waarde van het huis beïnvloeden persoonlijk te inspecteren. Bovendien is het uiteraard geheel kosteloos, waardoor je zonder enige financiële verplichting een duidelijk inzicht kan krijgen in de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult opmerken dat de woningmarktcijfers nogal kunnen variëren, afhankelijk van de regio. Zo zijn de verkoopprijzen in gebieden rondom Sellingen niet noodzakelijk hetzelfde als in Sellingen zelf, dit kan je aantonen.

Daarom is het verstandig om de prijzen in verscheidene gemeenten te overwegen. Door de prijzen van verschillende plaatsen naast elkaar te leggen, krijg je een compleet overzicht van de huidige marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Sellingen

Welkom op een plek waar jouw zoektocht naar de geschikte makelaar in Sellingen wordt vereenvoudigd. Wij zijn een platform dat zich toelegt op het grondig analyseren en bijhouden van de prestatiestatistieken van makelaars in Sellingen. Onze unieke data draait om de verkoopsnelheid, prijsprestaties, en het verkoopaantal van iedere actieve makelaar in dit gebied. Zo hebben we jouw zoektocht naar de meest geschikte makelaar al voor een groot deel gedaan.

Onze inzichtelijke analyse van lokale makelaarstatistieken kan je waardevolle hulp bieden bij het vinden van de juiste verkoopmakelaar. Door mee te liften op onze kennis, kun je een makelaar kiezen die consequent een hogere verkoopprijs behaalt, sneller verkoopt of gewoon meer woningen verkoopt dan andere makelaars. Wij geloven dat het kiezen van de juiste makelaar op basis van harde cijfers je meer succes kan bieden bij de verkoop van je huis in Sellingen.

Vergelijk makelaars in Sellingen Of lees meer over makelaars in Sellingen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sellingen

Let op, courtages kunnen flink verschillen! In Sellingen ligt het gemiddelde tarief van makelaars rond de 1,13%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van jouw huis. Dus stel, je verkoopt jouw huis voor een bedrag van € 347.100, dan zou de gemiddelde courtage neerkomen op € 3.922. Maar let op, dit bedrag kan lager of hoger uitvallen afhankelijk van de makelaar die je kiest.

Wie een huis gaat verkopen, doet er goed aan niet alleen naar de tarieven van makelaars te kijken. Belangrijker nog is de prijs/kwaliteit-verhouding. Wat doet de makelaar voor zijn courtage? Wordt jouw woning professioneel gefotografeerd? Wordt er een aantrekkelijke advertentietekst geschreven? En hoe actief is de makelaar in de promotie van jouw woning? Bedenk goed wat je nodig hebt en wat het je waard is. Kies voor de makelaar die je de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sellingen

In Sellingen vind je een aanzienlijk aantal koopwoningen, 1018 om precies te zijn. Deze koopwoningen worden vaak bewoond door de kopers zelf, maar soms ook gebruikt als huurwoningen. Echter, het is goed om te weten dat maar een klein deel van deze woningen beschikbaar is voor aankoop of verhuur. Dit maakt de keuze iets beperkter als je op zoek bent naar een woning in dit rustieke dorp.

Aantal verkochte woningen in Sellingen

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Sellingen verschillende woningen in de verkoop gegaan en uiteindelijk ook verkocht. Het aantal huizen dat daadwerkelijk een nieuwe eigenaar heeft gevonden (de transacties), is 21. Wil je weten hoe dit aantal zich verhoudt tot de nieuwe aanmeldingen in deze periode? Bekijk dan de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Sellingen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Sellingen kan een uitdaging zijn. De rustige ligging en kleine gemeenschap kunnen de potentiële koperspool beperken. Ook kan de lokale woningmarkt minder actief zijn, waardoor je mogelijk langer moet wachten op een koper.

Er zijn echter oplossingen die je kunnen helpen hiermee om te gaan. Eén daarvan is het gebruik maken van de juiste online marketingstrategieën. Met behulp van professionele foto's, een duidelijke beschrijving en doelgerichte advertenties, springt jouw woning sneller in het oog bij potentiele kopers. Ook is een juiste prijsstelling van groot belang. Voor een duidelijk plan om je woning in Sellingen te verkopen, kun je terecht bij ons speciaal opgestelde stappenplan, dat de hele procedure in gemakkelijk te begrijpen stappen uitlegt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Heb je je ooit afgevraagd wat jouw woning waard is in de altijd bruisende markt van Sellingen? Weet dan dat de woningmarktcijfers nooit stilstaan. Via onze site worden deze statistieken continu bijgewerkt zodat je altijd inzicht hebt in de meest recente marktinformatie. Deze cijfers zijn enorm waardevol. Ze geven namelijk inzicht in de gemiddelde woningwaarde, de vraag naar woningen en eventuele stijgingen of dalingen in de huizenprijzen. Door goed geïnformeerd te zijn, kan je geheel gefundeerd toewerken naar een succesvolle verkoop van je woning.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij verkoop

Huis Verkopen biedt je een handige toolkit om je te helpen bij de verkoop van je woning. Met dit online platform kan je gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen, makelaars vergelijken en zo de beste makelaar in Sellingen vinden. Bovendien kan je ook nog makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Met handige tools, zoals ons stappenplan, zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet bij de voorbereiding en verkoop van je woning. Kortom, Huis Verkopen is jouw betrouwbare en onafhankelijke partner voor het regelen van alle zaken rondom de verkoop van je woning in Sellingen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen