Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sellingen

Het selecteren van een kwalitatieve makelaar in Sellingen voor de verkoop van je woning kan een lastige taak zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb jij de voorkeur voor een makelaar die zowel een optimale prijs voor je woning realiseert, als ook deze binnen een redelijk tijdsbestek verkoopt. Doe gedegen onderzoek, vraag rond in je netwerk en neem de tijd voor deze waardevolle stap.

Over makelaars in Sellingen

In de regio Sellingen wemelt het van de makelaars. Met zoveel opties kan je keuze een behoorlijke uitdaging zijn. Niet alle makelaars bieden dezelfde diensten of hanteren dezelfde prijzen. Het is essentieel om de verschillen tussen deze makelaars te onderzoeken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Zo zal makelaar A misschien een uitgebreide marketingstrategie hanteren, terwijl makelaar B een meer persoonlijke en betrokken aanpak heeft.

We willen de zoektocht naar een makelaar in Sellingen makkelijker voor je maken. Daarom bieden wij op onze site diverse manieren aan om makelaars te vergelijken. Hiermee kun je een weloverwogen keuze maken. Een goede tip: let niet alleen op prijs, maar ook op de verkoopstrategie en klantbeoordelingen. En vergeet niet: alle nuttige informatie over makelaars in Sellingen is te vinden op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.259
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.462
Besparing (gem.)
€ 1.117

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, wil je natuurlijk weten wat je aan courtagekosten kunt verwachten. Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Sellingen ligt op het moment rond de 1,13% van de verkoopprijs.
 • Overweeg je je huis te verkopen, dan zijn de huizenprijzen in Sellingen ook relevant voor je. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Sellingen ligt momenteel rond de € 465.375. Wil je meer details weten over de woningmarkt in Sellingen, dan kun je die vinden op onze woningmarktpagina.
 • Naast de courtagekosten zijn er vaak nog andere kosten die makelaars in rekening brengen. Het is momenteel extra zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, want de tarieven van makelaars in Sellingen liggen gemiddeld rond de € 5.259.

Makelaars in de omgeving van Sellingen

In Sellingen zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Sellingen gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Sellingen verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Sellingen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sellingen?

De meeste makelaars in Sellingen rekenen een makelaar courtage, die is gebaseerd op een percentage van de verkoopopbrengst van jouw huis. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vaste prijs. Deze prijs hangt niet af van de verkoopopbrengst, maar staat vooraf vast.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sellingen 0,48% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.117 besparen door makelaars te vergelijken. Overweeg dus zorgvuldig en maak een weloverwogen besluit, aangezien deze vergelijking een belangrijke stap kan zijn in de voorbereiding naar het verkopen van je huis.

Kosten van makelaars in Sellingen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sellingen

Als je van plan bent om je woning in Sellingen te verkopen, is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Deze kosten zijn een soort investering voor de verkoop van je woning. Het zijn kosten die een makelaar maakt om jouw woning op de markt te brengen. Denk aan het maken van foto's, het opstellen van een verkoopbrochure en het plaatsen van je woning op diverse verkoopkanalen.

Opstartkosten kunnen per makelaar verschillen. Bij de ene makelaar zijn ze bijvoorbeeld inbegrepen bij de courtage (het percentage dat je de makelaar betaalt na de verkoop van je woning), terwijl je bij een andere makelaar de opstartkosten apart betaalt. Het kan ook zijn dat bepaalde kosten niet onder opstartkosten vallen, maar apart in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld het plaatsen van een 'te koop' bord of het maken van een plattegrond van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Sellingen

Wanneer je besluit om je woning in Sellingen via een makelaar te verkopen, kan er een situatie ontstaan waarin je de verkoop voortijdig wilt staken. Dit kan verschillende redenen hebben: wellicht heb je een verhuisplan gewijzigd, een hoger bod ontvangen van een privékoper of besloten om de woning toch te houden. Intrekkingskostencan dan in rekening worden gebracht door de makelaar. Dit zijn kosten die je aan de makelaar verschuldigd bent voor het werk dat zij tot dan toe hebben verricht, ook al is de woning niet verkocht.

De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Sellingen hanteren, variëren sterk. Deze kosten kunnen door de makelaar zelf vastgesteld worden en elk makelaarskantoor hanteert hier een eigen beleid voor. Op dit moment ligt het gemiddelde bedrag aan intrekkingskosten bij makelaars in Sellingen op € 500. Let erop dat deze kosten kunnen fluctueren, en het is daarom altijd belangrijk om vooraf met de makelaar duidelijk te bespreken wat hun beleid is rondom intrekkingskosten, om verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sellingen met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Sellingen die werken met een vast tarief. Dit is een geweldige optie als je graag van tevoren wilt weten wat de kosten zullen zijn. Je krijgt te maken met een vooraf vastgestelde prijs, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. In Sellingen hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld als tarief € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Denk aan een situatie waarin jouw huis meer waard blijkt te zijn dan verwacht en snel verkocht wordt. In dit geval zou je met een courtage misschien goedkoper uit zijn geweest, omdat de courtage dan lager zou zijn dan het vaste tarief.

Tip: Overweeg goed welk soort tarief het beste bij jou past. Als je denkt dat jouw woning gemakkelijk zal verkopen, kan een courtage voordeliger zijn. Maar als je van tevoren wilt weten wat de makelaarskosten zijn, dan is een vast tarief misschien de betere optie voor jou.

4 feitjes over makelaars in Sellingen

 • De kans op winstgevendheid bij huisverkoop in Sellingen wordt significant vergroot wanneer je gebruik maakt van een makelaar. Het helpt om een prijsstijging van maar liefst 11% te behalen ten opzichte van eigenhandige verkoop.
 • In Sellingen schatten makelaars de waarde van hetzelfde huis vaak heel verschillend in. Zo kan een inschatting tot wel een verschil van 32.000 euro hebben. Adviseren we om altijd meerdere makelaars te raadplegen voor een waardebepaling van je huis.
 • De gemiddelde courtage van een makelaar in Sellingen is geenszins een fractie van je huiswaarde, deze wordt aangeduid met de variabele 1,13%. Het is een vergoeding voor de dienstverlening van de makelaar.
 • Gemiddeld nodigen woningverkopers in Sellingen drie makelaars uit voor een kennismaking en waardeschatting voordat ze hun definitieve keuze maken. Door het vergelijken van makelaars, krijg je inzicht in de verschillende kosten en services.

Wat levert de beste makelaar in Sellingen op?

Het kan buitengewoon lonend zijn om een hoogpresterende makelaar te kiezen voor de verkoop van je huis in Sellingen. Een goede makelaar onderscheidt zich namelijk door snellere verkooptijden en hogere verkoopprijzen, wat een aanzienlijk verschil kan maken op de totale opbrengst van je woning.

Maar hoe kun je de beste makelaars in Sellingen onderscheiden? Let op het volgende:

 • Snelheid. Uit de gegevens in onze database blijkt dat de beste makelaars in Sellingen woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Ze maken dit mogelijk door het toepassen van een effectieve verkoopstrategie.
 • Prijs. Onze statistieken laten ook zien dat toonaangevende makelaars in Sellingen woningen kunnen verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag dan andere makelaars. Dit hogere bedrag is gemiddeld € 14.097 euro. Zo betaalt een goede makelaar zichzelf uiteindelijk terug.

De beste makelaar in Sellingen vinden

De beste makelaar in Sellingen is degene die je woning tegen de hoogst mogelijke prijs weet te verkopen. Deze gewenste uitkomst vereist expertise, kennis van de lokale markt en een effectieve verkoopstrategie. Dat is hetgeen wat deze makelaars uitmuntend maakt in hun vakgebied.

Natuurlijk wil je toch zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Dat kan door een goede vergelijking te maken van verschillende makelaars. Dankzij ons handige vergelijkingsformulier kan je ontdekken welke makelaar het best bij jouw behoeften aansluit.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sellingen?

Als je van plan bent je huis in Sellingen te verkopen, zijn er vijf belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met de makelaar is essentieel. Gezien de makelaar je woning gaat verkopen, is een goede communicatie en wederzijds begrip van groot belang.

Ervaring in Sellingen

Kies voor een makelaar die ervaring heeft met de verkoop van huizen in Sellingen. Deze lokale kennis kan heel waardevol zijn bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Dienstverleningspakket

Let op het dienstverleningspakket van de makelaar. Dit kan variëren van enkel de verkoop tot aan volledige begeleiding inclusief juridische ondersteuning en onderhandelingen.

Vraagprijs

Wees alert op de vraagprijs die de makelaar voorstelt. Dit moet in lijn zijn met de marktwaarde en niet te hoog of te laag zijn om realistische kansen te hebben.

Verkoopstrategie

De verkoopstrategie die de makelaar voorstelt, dient aan te sluiten bij jouw wensen en situatie. Dit kan variëren van een snelle verkoop tot het maximaliseren van winst.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Sellingen werken diverse NVM-verkoopmakelaars met het doel om je huis op de beste manier te verkopen. Omdat de verkoopcijfers per makelaar verschillen, horlogeren we zorgvuldig om de beste ervaring te bieden.

Naast NVM-verkoopmakelaars, zijn er in Sellingen ook makelaars die zijn aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Het is belangrijk om te weten wat elke vereniging biedt en hoe dit bijdraagt aan de verkoop van jouw huis.

Wat doet een makelaar in Sellingen?

Een makelaar in Sellingen neemt veel werk uit handen wanneer je jouw huis wilt verkopen. Deze full-service makelaar coördineert het gehele verkoopproces van A tot Z. Van de promotie van jouw woning tot de uiteindelijke verkoop.

Dit doet de makelaar door grondige kennis van de lokale markt te combineren met deskundigheid op het gebied van onderhandelingen en bovenal, jouw belangen te behartigen. Zijn doel is om een zo goed mogelijke verkoopprijs voor je te realiseren.

 • Woningpresentatie: het optimaal presenteren van je huis.
 • Juridisch advies: begeleiding in de juridische aspecten van de verkoop.
 • Onderhandelingen voeren: zorgen voor een uitstekende verkoopprijs.
 • Opstellen van verkoopcontract: op maat gemaakt contract voor de verkoop.
 • Begeleiding bij overdracht: ondersteuning tot aan de sleuteloverdracht.

Waarom een makelaar in Sellingen inschakelen?

Overweeg je jouw huis in Sellingen te verkopen? Dan is het aannemen van een ervaren makelaar in Sellingen reuze voordelig. Ze zijn immer bekend met de lokale markt, hebben een netwerk van potentiële kopers en zijn op de hoogte van de huidige huisverkoop trends. Ze kunnen je helpen bij het creëren van een strategie om je woning zo snel mogelijk te verkopen en bovendien de beste prijs te verkrijgen. Hier kun je een goede makelaar vinden die aan jouw behoeftes voldoet.

Marktkennis van Sellingen

Een lokale makelaar kent Sellingen als geen ander. Ze weten wat vergelijkbare huizen in de regio hebben opgebracht en kunnen op basis daarvan je huis van een realistische verkoopprijs voorzien. Dit kan je helpen de beste prijs voor jouw huis te krijgen.

Jouw netwerk vergroten

Een andere grote voordeel van een makelaar is hun uitgebreide netwerk. Naast toegang tot een groot aantal potentiële kopers, hebben ze ook relaties met andere makelaars, notarissen en bouwkundigen. Dit kan de verkoop van je huis aanzienlijk versnellen.

Deskundig verkoopadvies

Wil je advies over hoe je huis er op z'n best uit kan zien voor bezichtigingen? Een makelaar is speciaal opgeleid om dit advies te geven. Ze kunnen nuttige tips geven over styling, verlichting en onderhoud om je huis voor te bereiden op een verkoop.

Tijdbesparing

Laatste voordeel - een makelaar bespaart je kostbare tijd. Dankzij hun ervaring en expertise kunnen zij veel taken overnemen, waaronder het organiseren van bezichtigingen, het afhandelen van onderhandelingen en het supervisie over de verkoopovereenkomst. Onderschat dit gemak niet!

Makelaars in Sellingen vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Sellingen gemakkelijk en inzichtelijk. Dankzij onze statistieken krijg je een duidelijk beeld van lokale makelaars op basis van hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid van verkopen.

 • Gratis waardebepaling uitgevoerd door makelaars
 • Ontvang verkoopadvies en inzicht in verkoopprijzen
 • Vind makelaars met lage kosten en goede ervaringen
 • Ontdek makelaars die aansluiten bij jouw wensen

We koppelen je snel en simpel aan de beste makelaars op basis van jouw woning en persoonlijke wensen. Met onze hulp maak je de juiste keuzes voor het verkopen van je huis, ongeacht of je doel nu een snelle verkoop of juist een maximale opbrengst is.

Vergelijk makelaars in Sellingen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sellingen

De gemiddelde makelaarskosten in Sellingen zijn € 5.259. Deze kosten kunnen variëren, dus het is raadzaam om verschillende lokale makelaars te vergelijken. Vraag gerust hun tarieven op.

Bij het kiezen van een makelaar, moet je het tarief, de verkooptijd en de courtage van verschillende makelaars vergelijken. Elk van deze factoren kan sterk variëren. Vergelijk meerdere makelaars om een goede keuze te kunnen maken.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Sellingen is 1,13%. Dit percentage is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de woning en de complexiteit van de verkoop.

Het aantal dagen dat een huis te koop staat, kan erg variëren, maar de gemiddelde verkoopsnelheid in Sellingen is 89 dagen. Verdiep je in de ervaring en deskundigheid van de makelaar om inzicht te krijgen in de verwachte verkoopsnelheid.

Een goede manier om de waarde van je woning in Sellingen te bepalen, is door een professionele waardebepaling aan te vragen bij verschillende lokale makelaars. Dit zal je een reëel inzicht geven in de verwachte verkoopprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen