Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hoofddorp

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Hoofddorp is geen sinecure. Een bewuste keuze vraagt om het vergelijken van verschillende makelaars die je kan bijstaan bij deze belangrijke stap. Baseer je beslissing op hun ervaring, tarieven en eerdere verkoopresultaten.

Over makelaars in Hoofddorp

Als je van plan bent je woning in Hoofddorp te verkopen, is het kiezen van een geschikte makelaar een essentiële stap in het proces. Maar er zijn nog andere belangrijke stappen die je moet zetten. Denk aan het vaststellen van een realistische vraagprijs, het in topconditie brengen van je huis voor bezichtigingen, het afhandelen van administratieve processen en nog veel meer. Voor een volledige lijst en een handige leidraad verwijs ik je graag door naar ons interactieve stappenplan. Het kiezen van de perfecte verkoopmakelaar kan deze complexe reis veel soepeler en succesvoller maken.

Maar waar vind je zo'n verkoopmakelaar in Hoofddorp? Dat is waar ons platform jou bij helpt. We bieden uitgebreide informatie en reviews over lokale makelaars, zodat je een geïnformeerde keuze kan maken. We kijken naar alles, van eerdere verkoopresultaten tot de manier waarop de makelaar met klanten communiceert. Onze missie is om het perfecte partnerschap te bevorderen tussen jou en je makelaar, om de verkoop van je woning zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.207
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.069
Besparing (gem.)
€ 1.275

Actueel

 • Als je van plan bent je woning te koop te zetten in Hoofddorp, is het goed om te weten dat de makelaarskosten waarschijnlijk variëren. In deze periode van mei 2024 kunnen de courtagepercentages tussen de 1,00% en 1,00% liggen.
 • Begrijpen hoe de woningmarkt in Hoofddorp werkt, kan ook je een beter beeld geven van de mogelijke verkoopprijs van je huis. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt momenteel € 4.998. Kijk voor meer informatie over de huizenprijzen in Hoofddorp.
 • Tenslotte is het belangrijk om te weten dat de tarieven van makelaars in Hoofddorp voortdurend veranderen. Het vergelijken van verschillende tarieven kan je een behoorlijke besparing opleveren, gemiddeld is dit momenteel € 1.275.

Uitgelichte makelaars in Hoofddorp

Als je jouw woning wilt verkopen, dan zijn er in Hoofddorp tal van verschillende makelaars waar je een keuze uit kunt maken. Wij bieden je een handig overzicht aan waarin je meerdere verkoopmakelaars uit Hoofddorp kunt zien, inclusief een specifieke beschrijving van wat elke makelaar te bieden heeft. Het is handig om een vergelijking van deze makelaars te bekijken, zodat je inzicht krijgt in de verscheidenheid aan diensten, kosten en aanpakken die zij hanteren.

Logo gWoon Makelaars

gWoon Makelaars

Bij gWoon Makelaars ben je in goede handen voor de (ver)koop en taxatie van jouw woning. Dit jonge maar ervaren kantoor gaat graag een stapje extra voor je, met een team dat volledige service en transparantie hoog in het vaandel heeft. Met hun lokale kennis en recente succesvolle transacties, biedt gWoon Makelaars betrouwbare expertise aan, onderbouwd door certificeringen als VastgoedCert, NWWI, NRVT en SCVM.
Logo Hoofddorp makelaars c.s.

Hoofddorp makelaars cs

Hoofddorp makelaars c.s. is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren '50. Met hun lidmaatschap van NVM en diverse certificaten bewijzen ze hun professionaliteit. Ze bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Bij deze makelaar ben je zeker van persoonlijke aandacht en optimaal bereikbaarheid. Hierdoor voel je je als klant gewaardeerd en gesteund. Dus, ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar met een persoonlijke touch? Dan zit je hier goed.
Logo Hoekstra en Van Eck Haarlemmermeer

Hoekstra en Van Eck Haarlemmermeer

Hoekstra en Van Eck Haarlemmermeer is een full-service makelaarskantoor dat zich focust op persoonlijke benadering, digitale efficiëntie en marketingexpertise. Met specialismen in verkoop, aankoop, financieel advies en taxaties, ze bieden ook woningfotografie aan. Ze hebben daarbij een handige 'no cure, no pay' instelling. Door de online aanpak kunnen potentiële kopers op elk moment met hen communiceren en afspraken inplannen. Naast Nederlands kunnen ze een andere nog nader te specificeren taal spreken.
Logo Floriande Makelaars

Floriande Makelaars

Floriande Makelaars is een gedreven makelaarskantoor middenin het winkelcentrum Floriande. Met ruim 15 jaar ervaring en passie voor het vak, biedt dit kantoor ondersteuning bij koop- en verkoopprocessen. Flexibiliteit staat centraal, met afspraken mogelijk buiten reguliere openingstijden en specifieke diensten zoals woningstyling, woningfotografie en expat-begeleiding. Keer op keer maken ze het verschil met gedegen advies op maat op het adres Genderenplein 8 in Hoofddorp.
Logo Keijser & Drieman NVM Makelaars

Keijser & Drieman NVM Makelaars

Keijser & Drieman NVM Makelaars is een ervaren, betrouwbaar makelaarskantoor met meer dan 25 jaar ervaring in de Haarlemmermeer. Het team streeft naar realisme en de beste match voor je; ze zetten zich in voor de beste prijs voor je huis en selecteren het beste huis binnen jouw budget. Ze bieden diensten aan in verkoop, aankoop en taxaties. Naast Nederlands, kun je er ook voor kiezen om in het Engels bediend te worden.
Logo KIJCK. makelaars Hoofddorp

KIJCK makelaars Hoofddorp

Kijck. makelaars is een NVM-makelaar in de regio Haarlemmermeer die zich onderscheidt door met één vast tarief van 2950,- te werken, ongeacht de verkoopwaarde van je huis. Ze bieden alle diensten die je van een makelaar verwacht, met duidelijke en transparante afspraken. Zowel voor directe verkoop als op langere termijn, ze regelen kosteloos alle voorbereidingen. Met vier medewerkers en uitstekende beoordelingen op Funda, zijn ze een betrouwbare keuze.
Logo JandeMakelaar

JandeMakelaar

Bij JandeMakelaar kun je terecht voor een persoonlijke en deskundige aanpak van de verkoop, aankoop en taxatie van jouw woning. Met een hoge klanttevredenheid en kennis van de Haarlemmermeer en omliggende gemeentes, realiseren ze de beste prijs voor je woning. Het kantoor is klein, flexibel en altijd bereikbaar, ook buiten kantooruren. Ze zijn lid van de NVM en je kunt er ook in het Engels terecht.
Logo Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer zet zich al 40 jaar in voor een zorgeloze aankoop- en verkoopervaring. Met hun team specialisten, voortdurende kennisupdates en indrukwekkende netwerk, doen ze er alles aan om je duurzaam gelukkig te maken in jouw nieuwe thuis. Ze bieden een scala aan diensten aan, waaronder verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met kantoorleden die zowel Nederlands als Engels spreken, staan ze klaar om jou te helpen.

Let op: Hoewel we je een lijst hebben gegeven van actieve verkoopmakelaars in Hoofddorp, zijn er mogelijk makelaars die beter bij jouw situatie passen en die niet in deze lijst voorkomen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Hoofddorp mee in onze vergelijking. Het vinden van je ideale makelaar gaat immers verder dan alleen deze lijst.

Vergelijk makelaars in Hoofddorp Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hoofddorp?

Een makelaar in Hoofddorp rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 554.158 in Hoofddorp komt dit neer op € 6.207 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars hanteren deze courtage als beloning voor hun diensten. Er zijn echter ook makelaars in Hoofddorp die werken met een vaste prijs. Dit zijn zogenoemde vaste-prijs-makelaars waarbij de kosten vooraf bekend zijn, ongeacht de verkoopprijs van het huis.

Let op: de courtages van makelaars in Hoofddorp verschillen gemiddeld 0,46%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.275 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Hoofddorp. Het kan dus lonen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken als voorbereiding op de verkoop van jouw woning.

Kosten van makelaars in Hoofddorp

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 6.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hoofddorp

Bij het verkopen van je huis in Hoofddorp, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten worden gemaakt om de verkoop van jouw woning op gang te brengen. Ze betreffen vaak uitgaven aan bijvoorbeeld professionele fotografie, de aanmaak van brochures en de plaatsing van jouw woning op huizensites als Funda.

De daadwerkelijke hoogte van de opstartkosten kan flink variëren per makelaar en per huis. Toch vragen de meeste makelaars een bedrag dat grofweg rond de € 515 schommelt. Dit is een gemiddelde prijs, gebaseerd op een brede selectie van makelaarskantoren in Hoofddorp. Opstartkosten zullen dus altijd een deel vormen van het totale kostenplaatje bij de verkoop van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Hoofddorp

Woon je in Hoofddorp en denk je erover om je huis te verkopen? Dan is het goed om te weten dat de meeste makelaars in deze omgeving intrekkingskosten rekenen indien je beslist de verkoop van jouw woning vroegtijdig stop te zetten. Preciezer gezegd, hiermee wordt uitdrukking gegeven aan de kosten die de makelaar in rekening brengt als vergoeding voor de reeds verrichte diensten en gedane investeringen wanneer je als verkoper niet langer wilt dat jouw woning verkocht wordt.

Intrekkingskosten zijn eigenlijk de kosten die je moet betalen als je besluit af te zien van de verkoop van jouw woning, nadat je een contract met de makelaar hebt getekend. Hierbij kun je denken aan situaties waarin je bijvoorbeeld een nieuwe baan aangeboden krijgt in een andere stad, maar waarbij het toch niet doorgaat. Of misschien heb je een mooi huis op het oog dat je graag wilt kopen, maar lukt het je uiteindelijk niet om de financiering rond te krijgen. In dat geval blijf je liever in je oude huis wonen en wil je de verkoop stopzetten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hoofddorp met een vast tarief

Jazeker, in Hoofddorp zijn er ook makelaars die met een vast tarief werken. Dit betekent dat je vooraf weet wat de kosten zijn die je aan de makelaar betaalt, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. De diensten die meestal bij dit tarief inbegrepen zijn, omvatten onder meer de taxatie, promotie van jouw huis, onderhandelingen met potentiële kopers en de afhandeling van de verkoop. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: mei 2024).

Voor sommige mensen kan een makelaar met een vast tarief niet de beste keuze zijn. Dit komt omdat het risico bestaat dat de makelaar minder gedreven is om een hogere verkoopprijs voor jouw huis te realiseren omdat hun vergoeding al vaststaat. Het is denkbaar dat je hierdoor mogelijk een lager verkoopprijs krijgt dan je had gehoopt.

Tip: Een handige stap om duidelijkheid te krijgen over wat de verschillende tariefmodellen betekenen voor jou als woningverkoper, is door het maken van een vergelijking van verschillende makelaars. Hierdoor krijg je inzicht in de tarieven die ze hanteren en weet je beter wat je kunt verwachten in termen van dienstverlening en kosten.

4 feitjes over makelaars in Hoofddorp

 • Het is interessant om te observeren dat 58% van de huizen in Hoofddorp sneller verkocht worden als er een makelaar bij betrokken is dan zonder makelaar.
 • Wist je dat de waardebepaling van woningen in Hoofddorp door verschillende verkoopmakelaars tot maar liefst €40.000 kan verschillen? Het is raadzaam om een waardebepaling aan te vragen om een nauwkeurige schatting te krijgen.
 • De meerderheid van de makelaars in Hoofddorp werken op basis van courtage, een praktijk die door de meeste woningverkopers wordt geprefereerd. Dit biedt namelijk meer zekerheid, omdat de makelaar ook baat heeft bij een succesvolle verkoop.
 • Gemiddeld nodigen woningverkopers in Hoofddorp drie makelaars uit bij hen thuis, voordat ze een definitieve keuze maken. Het is makkelijk om verschillende makelaars uit te nodigen door gebruik te maken van dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Hoofddorp op?

Veel mensen zoeken een |makelaar op basis van de kosten, maar het belangrijker om te kijken wat deze kan opleveren. De winst die een goede makelaar je kan bezorgen bij de verkoop van je huis, kan veel hoger uitvallen dan wat je aan kosten kunt besparen met een goedkopere makelaar.

Maar hoe herken je dan een goede makelaar in Hoofddorp:

 • Uit onze database blijkt dat de snelste makelaars in Hoofddorp huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Ze hebben vaak behendige verkoopstrategieën, wat leidt tot deze uitstekende verkoopsnelheid.
 • Verder toont onze data aan dat de hoogst scorende makelaars in Hoofddorp woningen gemiddeld verkopen voor een hoger bedrag dan hun collega's. Op gemiddeld komt dit neer op een verschil van € 15.678 euro. De kosten van een goede makelaar worden hierdoor vaak ruimschoots terugverdiend.

De beste makelaar in Hoofddorp vinden

De beste makelaar in Hoofddorp is degene die het meest aan jouw specifieke wensen en situatie voldoet. Dit is de makelaar die een bovengemiddelde prestatie levert, jouw woning correct waardeert, een sterke verkoopstrategie heeft en een redelijk tarief biedt.

Om de ideale makelaar in Hoofddorp te vinden, adviseren we je om diverse makelaars te vergelijken. Vul je gegevens in en deze tool matcht jou met de meest geschikte makelaars. Deze service is gratis en geheel vrijblijvend.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hoofddorp?

Het kiezen van de juiste makelaar in Hoofddorp voor de verkoop van je huis vraagt om aandacht voor meerdere belangrijke aspecten:

Kennis van de lokale markt

Hoofddorp heeft een unieke woningmarkt met veel diversiteit. Kies dus een makelaar met een diepgaande kennis van de lokale markt en trends.

Verkoopresultaten

Sta stil bij de verkoopresultaten van de makelaar. De beste makelaars in Hoofddorp kunnen huizen gemiddeld voor een € 15.678 hogere verkoopprijs verkopen.

Communicatie en service

Hoe communiceren de makelaars met jou? De kwaliteit van de service en mate van communicatie zijn essentieel voor een positieve ervaring.

Tarieven

Prijsstructuren van makelaars kunnen sterk variëren. Het is belangrijk om een duidelijk inzicht te hebben in de tarieven voordat je een keuze maakt. Vraag de tarieven op via deze link.

Referenties en recensies

Ga op zoek naar referenties en recensies over de betreffende makelaar. Deze kunnen een goede indicatie geven van de betrouwbaarheid en het niveau van dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als woningverkoper in Hoofddorp kan de keuze voor een NVM-verkoopmakelaar een verschil maken. Deze makelaars brengen ervaring, lokale marktkennis en een breed netwerk mee. Ze zorgen voor een optimale presentatie van jouw pand in de vastgoedmarkt.

Niet alleen NVM-makelaars bieden echter hoge service. Ook bij de VBO en VastgoedPRO vind je kwalitatief hoogstaande makelaars. Deze deskundigen kennen de specifieke uitdagingen en mogelijkheden van de Hoofddorpse huizenmarkt. Samen streef je naar de beste verkoopresultaten voor jouw woning.

Wat doet een makelaar in Hoofddorp?

Een makelaar in Hoofddorp is je begeleider bij het verkopen van je huis. Vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de overdracht van de sleutels bij de notaris, de makelaar staat aan je zijde. Ze helpen je om een realistische verkoopprijs vast te stellen en om je huis verkoopklaar te maken.

Bovendien zullen ze de advertenties, bezichtigingen en onderhandelingen met potentiële kopers voor je regelen. Dit bespaart je veel tijd en zorgen, en vergroot de kans op een snelle en succesvolle verkoop. Maar wat is nu echt de meerwaarde van het inschakelen van een lokale makelaar?

 • Brede marktkennis - voor een reëel prijsadvies.
 • Netwerk binnen Hoofddopr - voor het vinden van potentiële kopers.
 • Onderhandelingsexpertise - om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.
 • Administratieve ondersteuning - om ervoor te zorgen dat alle papieren en juridische zaken op orde zijn.
 • Persoonlijke begeleiding - omdat verhuizen al stressvol genoeg is.

Waarom een makelaar in Hoofddorp inschakelen?

Een goede makelaar in Hoofddorp kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Deze professional is bekend met de lokale markt en begrijpt jouw specifieke behoeften. Dat maakt hem de beste bondgenoot voor een vlotte verkoop van je eigendom. Hij streeft naar de maximale verkoopprijs, terwijl hij tegelijkertijd zorgt dat het verkoopproces zonder complicaties verloopt.

Makelaar en marktkennis

In Hoofddorp is het hebben van lokale marktkennis een belangrijk voordeel. Jouw makelaar weet wat de huidige trends zijn, heeft een goed inzicht in de huizenprijzen en weet welke eigenschappen een huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Deze kennis helpt je om je huis beter te positioneren en om een optimale prijs vast te stellen.

Professionele presentatie van je woning

Grafische presentatie is een waardevol instrument bij de verkoop van je huis. Jouw makelaar weet hoe hij professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving kan maken om de aandacht te trekken. Hij kan ook virtuele rondleidingen of drone-opname organiseren om je eigendom van zijn beste kant te laten zien.

Netwerk en onderhandeling

Met zijn uitgebreide netwerk, kent je makelaar veel potentiële kopers en andere makelaars. Dit netwerk kan hij gebruiken om de beste deal voor je te bereiken. Tegelijkertijd heeft hij met zijn ervaring de nodige vaardigheden ontwikkeld om een sterke onderhandelaar te zijn, wat je kan helpen om de maximale verkoopprijs te behalen.

Begeleiding gedurende het proces

Een makelaar biedt niet alleen expertise aan maar ook begeleiding en ondersteuning gedurende het gehele verkoopproces. Hij legt je de verschillende stappen uit, beantwoordt je vragen en neemt veel van de stressvolle taken op zich. Dit bespaart je tijd en zorgt voor een gemakkelijke verkoopervaring.

Informatie over Hoofddorp

Hoofddorp is een bekende plaats in de provincie Noord-Holland met een bevolking van meer dan 75.000 inwoners. Het is de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

De regio is rijk aan natuur en recreatiemogelijkheden. Hoofddorp is ook een belangrijk knooppunt van openbaar vervoer door zijn nabijheid tot Schiphol.

In het centrum vind je een gevarieerd aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Er is een goede balans tussen stedelijke voorzieningen en de rust van een groene omgeving.

Weetje: Het is interessant om te zien dat de huiswaarden in Hoofddorp gestegen zijn. De gemiddelde prijs van een huis is nu € 554.158 (update: mei 2024). Check de laatste woningmarktcijfers voor de meeste recente ontwikkelingen.

Makelaars in Hoofddorp vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Hoofddorp is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij Huis Verkopen. Wij koppelen je aan de beste makelaars op basis van jouw woning en wensen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in de verkoopprijs die makelaars voorstellen
 • Gratis verkoopadvies voor een volledig beeld van je mogelijkheden
 • Scherpere makelaarstarieven door vergelijking

Op basis van je gegevens en voorkeuren verbinden we je met de verkoopmakelaars in Hoofddorp die het beste bij jou passen. Deze makelaars zullen je informeren over precies wat je wilt weten. Zo krijg je een goed beeld om te beslissen welke makelaar in Hoofddorp het beste voorstel voor verkoop heeft. Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Hoofddorp Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hoofddorp

Het is belangrijk dat de makelaar goede kennis heeft van de lokale markt in Hoofddorp. Je kunt verschillende makelaars vergelijken op ons platform op onze pagina ‘makelaars vergelijken’. Zo vind je een makelaar die past bij jouw specifieke verkoopsituatie.

De gemiddelde makelaarskosten in Hoofddorp zijn € 6.207. Het is waardevol om meerdere offertes aan te vragen bij diverse makelaars om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Een nauwkeurige inschatting van de waarde van je huis krijg je door een waardebepaling aan te vragen bij een ervaren makelaar in Hoofddorp.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Hoofddorp is 41 dagen. Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren zoals de prijs, ligging en staat van onderhoud van je huis.

Een betrouwbare makelaar is aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO, of VastgoedPRO. Deze makelaars houden zich aan bepaalde regels, waardoor je meer zekerheid hebt over de kwaliteit en betrouwbaarheid.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen