Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lemmer

Ben je woonachtig in Lemmer en van plan je woning te verkopen? Het selecteren van een geschikte lokale makelaar is een belangrijke stap. Op deze pagina vind je alle noodzakelijke informatie over de makelaars in Lemmer, hiermee kun je zelf een doordachte keuze maken voor een makelaar die bij je past.

Over makelaars in Lemmer

We houden bij ons alles bij over makelaars in Lemmer. Van courtagekosten tot verkoopsnelheid en klanttevredenheid. Het vergelijken van verschillende makelaars geeft jou een duidelijk beeld van wat de een te bieden heeft ten opzichte van de ander. Hierdoor kun je de makelaar vinden die het beste past bij jouw specifieke wensen en behoeften, en mogelijk aardig wat kosten besparen.

Als potentiële woningverkoper in Lemmer zou je jezelf waarschijnlijk vragen stellen als: ‘Hoe snel verkopen deze makelaars gemiddeld een woning?’ en ‘Hoe hoog liggen de courtagekosten gemiddeld?’ Of misschien ben je wel benieuwd naar de algehele klanttevredenheid van voorgaande verkopers. Het is heel normaal dat je vol vragen zit, en we hebben goed nieuws voor je. Op deze plek vind je alle benodigde informatie over makelaars in Lemmer die je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.497
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.367
Besparing (gem.)
€ 1.370

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Lemmer, is het goed om te weten dat de makelaarscourtage gemiddeld 1,10% bedraagt. Dit kan echter per makelaar verschillen.
 • Daarbij is het eveneens van belang kennis te hebben over de huidige huizenprijzen in Lemmer. De gemiddelde verkoopprijs van een woning ligt momenteel rond de € 408.861 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 3.557. Meer info over de woningprijzen in Lemmer kan heel inzichtelijk zijn.
 • Maar de situatie op de markt verandert continu. Zo wisselen de tarieven van makelaars in Lemmer regelmatig. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.370 besparen! Dit kan zeker de moeite waard zijn.

Uitgelichte makelaars in Lemmer

In het sfeervolle Lemmer vind je talrijke verkoopmakelaars om je te begeleiden bij de verkoop van je woning. Laat ons je helpen bij het oriëntatieproces door diverse makelaars voor je op een rijtje te zetten. Echter blijft de beste makelaar in Lemmer subjectief, deze is namelijk degene die perfect aansluit bij jouw specifieke woning en omstandigheden, alsook jouw persoonlijke voorkeuren. Daarom is het raadzaam om de verschillende mogelijkheden te vergelijken.

Logo Frieslandgoed

Frieslandgoed

Bij Frieslandgoed krijg je een op maat gemaakte service voor het hogere segment. Dit makelaarskantoor, met 1 gespecialiseerd medewerker, richt zich voornamelijk op verkoop, aankoop en taxaties. Het heeft sterke specialismen zoals woningstyling, -fotografie en monumenten. Met een actieve aanpak en doelgerichte social mediaplannen, zorgt Frieslandgoed voor meer bezichtigingen en snellere verkoop. Bij dit NVM-lid kun je naast Nederlands ook terecht in het Engels, Duits en Fries.
Logo MAKELAARDIJ VAN ENGELENBURG B.V.

MAKELAARDIJ VAN ENGELENBURG BV

Makelaardij Van Engelenburg is een actief en betrokken team gevestigd in Lemmer. Ze bedienen de hele Zuidwesthoek en spreken naast Nederlands ook Fries, Duits en Engels. Als lid van de NVM bieden ze verkoop, aankoop en taxatieservices, en zijn ze gespecialiseerd in recreatie, herbestemming, monument en nieuwbouw. Ze ondersteunen SOS Kinderdorpen en streven ernaar om voor jou de hoogste opbrengst te behalen.

Dijkman Makelaardij

Dijkman Makelaardij is een moderne, energieke makelaar met diepgaande kennis van de lokale en regionale huizenmarkt. Dankzij hun service, deskundigheid en inlevingsvermogen kunnen ze je bijstaan bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze hebben een hoge klanttevredenheid met een gemiddelde score van 9,5 op Funda. Je vindt Dijkman Makelaardij in Lemmer aan Kortestreek 12. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging VBO, waardoor je verzekerd bent van een betrouwbare partner.

Huizenlinq Makelaars onroerende zaken

Huizenlinq Makelaars is een aangesloten lid van branchevereniging VBO en biedt diensten voor verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie van jouw woning. Met hun scherpe, vaste tarief ben je gegarandeerd van kwalitatieve service zonder verborgen kosten. Hierdoor is Huizenlinq een uitstekende keuze voor al je vastgoed behoeftes.

Kingma & Walinga makelaars en taxateurs

Kingma & Walinga zijn gecertificeerde NVM-makelaars met een indrukwekkende transactiegeschiedenis. Ze bieden een scala aan diensten, waaronder verkoop, aankoop en taxatie. In de afgelopen 12 maanden hebben ze zich bewezen met 74 verkochte, 20 beschikbare en 5 aangekochte woningen. Kies voor Kingma & Walinga voor betrouwbare en vakkundige makelaarsdiensten.

mijnWoonboerderijnl & mijnStreekwoningnl

Bij mijnWoonboerderij.nl & mijnStreekwoning.nl krijg je als klant deskundige en professionele service. Lid van branchevereniging Vastgoedpro, ze stellen jouw behoeften centraal. Of je nu jouw droomhuis zoekt of je woning wilt verkopen, deze makelaar is de betrouwbare partner die je nodig hebt. Ze spreken meerdere talen, wat de communicatie vergemakkelijkt. Kies voor kwaliteit, kies voor mijnWoonboerderij.nl & mijnStreekwoning.nl.

Let op: Er zijn nog meer makelaars actief in Lemmer dan je mogelijk hebt gezien in het overzicht. Bij Huis Verkopen houden we daar rekening mee en betrekken alle makelaars in ons vergelijkingsproces. De meest geschikte makelaar voor jouw woning, situatie en voorkeuren staat wellicht niet in de eerder getoonde lijst. Vergelijken kan je helpen de ideale makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Lemmer Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lemmer?

Een makelaar in Lemmer rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 408.861 in Lemmer komt dit neer op € 4.497 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Hoewel de meeste makelaars in Lemmer werken volgens een courtage, zijn er ook makelaars die een vaste prijs hanteren. Het verschil? Courtage is een percentage van de verkoopprijs, een vaste prijs staat vooraf vast.

Let op: de courtages van makelaars in Lemmer verschillen gemiddeld 0,67%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.370 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Lemmer. Het vergelijken van makelaars is dan ook een slimme stap bij het voorbereiden van de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Lemmer

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lemmer

Bijna alle makelaars in Lemmer hanteren een vorm van opstartkosten. Dit zijn kosten die je moet betalen voordat de makelaar daadwerkelijk voor je aan de slag gaat. Het betalen van deze kosten geeft de makelaar de mogelijkheid om enige voorbereidende werkzaamheden te dekken. Deze kosten variëren sterk per makelaar.

Wat valt er onder deze opstartkosten? Voorbeelden van werkzaamheden die hieronder kunnen vallen zijn: het inmeten van de woning, het maken van goede foto's, het schrijven van een pakkende verkooptekst en het plaatsen van jouw woning op huizensites en/of Funda. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wat je exact betaalt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Lemmer

Wonen in het prachtige Lemmer brengt vele voordelen met zich mee. Toch kun je om verschillende redenen besluiten je woning van de markt te halen. Besef je goed dat wanneer je deze stap zet, de meeste makelaars in dit pittoreske dorpje je zogeheten intrekkingskosten in rekening zullen brengen. Deze kosten ontstaan wanneer je ervoor kiest je huis uit de verkoop te halen, bijvoorbeeld omdat er iets verandert in je persoonlijke situatie of omdat je van gedachten verandert over de verkoop.

Misschien vraag je je af hoe hoog deze intrekkingskosten zijn. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Lemmer rekenen zijn € 500. Dit bedrag zorgt ervoor dat makelaars gemaakte kosten kunnen dekken, zoals foto’s, advertenties en de tijd die ze in jouw woning hebben geïnvesteerd. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je overweegt je woning uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lemmer met een vast tarief

Je staat op het punt je woning in Lemmer te verkopen en overweegt een makelaar in te schakelen. Weet dan dat er makelaars in Lemmer zijn die werken met een vast tarief. Hierdoor weet je vooraf exact waar je aan toe bent. Geen verrassingen achteraf, omdat je weet dat het gemiddelde vaste tarief € 3.250 bedraagt (laatste update: mei 2024).

Het is echter belangrijk om te weten dat een vast tarief niet altijd in je voordeel werkt. Stel je woning wordt verkocht voor een bedrag dat aanzienlijk hoger ligt dan de vraagprijs. Als het makelaarstarief vaststaat, profiteert de makelaar niet mee van deze overwaarde. Hierdoor ontbreekt mogelijk de prikkel om een maximaal verkoopresultaat voor jou te behalen.

Tip: Informeer altijd naar de structuur en de hoogte van de tarieven voordat je een makelaar in Lemmer inschakelt. Begrijp hoe ze worden berekend en bereken voor jezelf of een vast tarief of courtage beter bij de verkoop van jouw specifieke woning past.

4 feitjes over makelaars in Lemmer

 • Het is een algemeen aanvaard feit dat de meeste makelaars in Lemmer hun diensten aanbieden op basis van courtage. Dit is vooral omdat het overgrote deel van de huizenverkopers de voorkeur geeft aan deze betalingsstructuur. Courtage biedt een zekere mate van zekerheid en transparantie waar het gaat om de kosten van de makelaar.
 • Als je ooit de waarde van een huis in Lemmer hebt laten inschatten door verschillende verkoopmakelaars, kan het je zijn opgevallen dat de schattingen aanzienlijk kunnen variëren, soms tot wel €27.000 verschil. Dit benadrukt het belang van het aanvragen van een waardebepaling bij meerdere makelaars.
 • Volgens recente gegevens kiest een mooie 92% van de huizenverkopers in Lemmer voor een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging, zoals NVM, VBO, of VastgoedPRO. Dit geeft vertrouwen in de deskundigheid en betrouwbaarheid van de makelaar.
 • Daarnaast blijkt uit hetzelfde onderzoek dat veel huizenverkopers in Lemmer bij het vergelijken van makelaars sterk de voorkeur geven aan makelaars die aantoonbaar beter presteren dan hun concurrenten. Zij bevelen vaak het aanvragen van een vergelijkingsformulier aan, dat kan worden gedaan door hier te klikken.

Wat levert de beste makelaar in Lemmer op?

Bij de verkoop van je woning in Lemmer draait het niet om wat de makelaar kost, maar eerder om wat de makelaar oplevert. De toegevoegde waarde van een goede makelaar komt tot uiting in de uiteindelijke opbrengst van de verkoop. Investeren in een kwalitatieve makelaar kan dus resulteren in een hogere winst, in tegenstelling tot kostenbesparing bij een goedkopere makelaar.

Aan welke kenmerken kun je de beste makelaars in Lemmer herkennen? We lichten het graag toe:

 • Uit de gegevens in onze database blijkt dat de best presterende makelaars in Lemmer gemiddeld 15 dagen sneller woningen verkopen dan hun concurrenten. Makelaars met een doordachte verkoopstrategie weten doorgaans een vlotte verkoop te realiseren.
 • Ook wordt duidelijk dat de topmakelaars in Lemmer woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan andere makelaars in de stad. Gemiddeld brengen zij € 11.187 meer op dan hun collega's. Het is dus duidelijk: Een goede makelaar verdient zijn kosten dubbel en dwars terug.

De beste makelaar in Lemmer vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Lemmer? Met onze vergelijkingstool kun je gemakkelijk jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren opgeven om direct de meest geschikte makelaars te kunnen vinden.

Deze getalenteerde makelaars zullen je inzicht geven in hun tarieven, hun unieke verkoopstrategieën, de door hen geschatte waarde van jouw woning en ze geven je zelfs extra tips. Maak de keuze eenvoudiger en vind concrete matches met bovengemiddeld presterende makelaars in Lemmer.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lemmer?

Er zijn meerdere factoren om in acht te nemen bij het selecteren van de juiste makelaar in Lemmer voor de verkoop van je woning:

Ervaring

De ervaring van de makelaar is van belang. Een doorgewinterde makelaar is bekend met het totale verkoopproces en zal je goed kunnen ondersteunen.

Reputatie

De reputatie van de makelaar kan een grote rol spelen bij je besluit. Kijk naar recensies of vraag rond in je netwerk om hier een beeld van te krijgen.

Communicatie

Een goede communicatie met je makelaar is essentieel. Je moet je comfortabel voelen om zaken te bespreken en vertrouwen hebben in het advies dat je krijgt.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een sleutelaspect. Je wilt een makelaar die transparant is over kosten en processen. Informatie over tarieven kan je hier opvragen.

Lokale marktkennis

De makelaar moet goede kennis hebben van de lokale markt in Lemmer. Dit is nuttig bij de prijsbepaling en verkoopstrategie voor je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De keuze voor een verkoopmakelaar kan een belangrijke stap zijn in het proces van een woningverkoop. Binnen de branche zijn er diverse organisaties te vinden, waaronder de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze organisaties hebben allen hun eigen kenmerken en voordelen.

Een NVM-verkoopmakelaar biedt bijvoorbeeld begeleiding bij de verkoop van jouw woning, met als doel het beste resultaat te bereiken. Daarnaast zijn VBO en VastgoedPRO ook bekende namen op deze markt. Beide bieden zij eveneens kwalitatieve ondersteuning aan bij de verkoop.

Wat doet een makelaar in Lemmer?

Een makelaar in Lemmer biedt waardevolle ondersteuning bij de verkoop van je woning. Met inzicht in de lokale marktcondities is hij een belangrijke schakel in het verkoopproces.

Van het waarderen van jouw huis, het opstellen van een verkoopstrategie tot het voeren van onderhandelingen; een makelaar doet meer dan alleen een 'te koop'-bord in de tuin plaatsen.

 • Waardering van de woning; op basis van kenmerken en de huidige marktwaarde.
 • Opstellen van een realistische verkoopstrategie; gebaseerd op de eigenschappen van de woning.
 • Bieden van juridische ondersteuning; bij het opmaken van de verkoopovereenkomst.
 • Marketing van de woning; o.a. via social media en woningplatforms.
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers; om de beste verkoopprijs te realiseren.

Waarom een makelaar in Lemmer inschakelen?

Het verschil tussen een gemiddelde makelaar en een uitzonderlijke is als dag en nacht, en dat merk je in elke fase van de verkoop van je huis in Lemmer. Misschien vraag je je af wat precies het verschil is tussen deze twee. In essentie komt het neer op ervaring, deskundigheid, en de bereidheid om dat extra stapje te zetten voor jou als cliënt. Een goede verkoopmakelaar verdiept zich in je situatie, begrijpt jouw behoeften en doelen, en stelt vervolgens een strategisch verkoopplan op om die doelen te bereiken.

Ervaren onderhandelaar

Wat een uitstekende makelaar definieert, is onderhandelingsvaardigheden. Een bekwame makelaar weet exact hoe hij een hoog verkoopbedrag voor je huis in Lemmer kan realiseren. Door zijn ervaring en kennis van de lokale markt, weet hij precies hoe ver hij kan gaan in de onderhandelingen, waarmee hij de beste verkoopcondities voor je creëert.

Begrijpen van de lokale markt

Een geweldige makelaar heeft een grondige kennis van de lokale woningmarkt in Lemmer. Zij volgen marktontwikkelingen op de voet, weten wat vergelijkbare huizen in de buurt hebben opgeleverd en kunnen zo een realistische verkoopprijs voor jouw huis vaststellen.

Effectieve marketingstrategie

Verder gebruikt een topmakelaar innovatieve marketingstrategieën om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Ze hebben toegang tot een netwerk van potentiële kopers en kennen alle moderne technieken om je huis optimaal te presenteren, waardoor je huis sneller verkocht wordt.

Persoonlijke betrokkenheid

Tot slot toont een goede verkoopmakelaar een grote mate van persoonlijke betrokkenheid. Ze staan je bij in elk stadium van het verkoopproces, luisteren naar je wensen, zorgen voor regelmatige updates en geven je het gevoel dat jouw belang altijd voorop staat.

Makelaars in Lemmer vergelijken

De eerste stap in het verkopen van jouw woning begint met het selecteren van de juiste makelaar. Deze keuze kan stressvol en overweldigend zijn, maar Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudiger.

 • Vergelijk makelaars op prestaties en prijs
 • Ontvang gratis en vrijblijvend verkoopadvies
 • Profiteer van betere makelaarstarieven

Dankzij ons uitgebreide platform, gebaseerd op lokale statistieken en jouw specifieke wensen, vinden we makelaars die aansluiten bij jouw situatie. Ontdek welke makelaar in Lemmer de grootste kans heeft jouw huis voor de maximale prijs te verkopen en maak gebruik van de ervaringen en successen van vele anderen die ons al hebben ingeschakeld voor het vergelijken van makelaars.

Vergelijk makelaars in Lemmer Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lemmer

Het is belangrijk dat je zoekt naar een makelaar met ervaring in de woningmarkt van Lemmer. Beslis op basis van tarieven , ervaring, en reviews. Vergelijken kan tot € 1.370 besparen.

De gemiddelde makelaarskosten in Lemmer zijn € 4.497. Deze kunnen variëren, dus het is zinvol om de tarieven te vergelijken.

De verkoopsnelheid kan variëren per makelaar. De gemiddelde verkoopsnelheid in Lemmer is 78 dagen. Kijk naar de ervaringen van anderen voor een precisere inschatting.

Via onze site kun je eenvoudig tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Lemmer. Zo kun je eenvoudig de tarieven vergelijken en de beste keus maken.

De gemiddelde courtage bedraagt 1,10% in Lemmer. Echter, tarieven kunnen per makelaar verschillen, vergelijk daarom altijd eerst.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen