Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lemmer

Ben je van plan om je woning in Lemmer te verkopen? Op deze pagina krijg je een duidelijk overzicht welke lokale makelaar het beste bij jou past. Daarnaast informeren wij je over de bijkomende kosten bij de verkoop en bieden we handige vergelijkingstools aan om de oriëntatiefase te vergemakkelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lemmer

Als je van plan bent om in Lemmer jouw huis te verkopen, zijn er aantal belangrijke punten om op te letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat jouw woning er tip-top uitziet voor potentiële kopers: repareer gebroken zaken, verf muren opnieuw en zorg voor een nette tuin. Daarnaast is het belangrijk dat je kent de lokale woningmarkt, zodat je een realistische vraagprijs kunt vaststellen. Ten slotte is het hebben van een betrouwbare makelaar essentieel in dit proces.

Je zult waarschijnlijk benieuwd zijn naar een aantal zaken als het gaat om de verkoop van jouw woning. Hoe lang duurt het gemiddeld om een huis in Lemmer te verkopen? Wat is de gemiddelde opbrengst van een woningverkoop in deze regio? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Op de pagina makelaars vergelijken kun je deze informatie vinden. Wij delen hieronder enige actuele statistieken over woningverkoop in Lemmer:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
121 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 408.861
Besparing (gem.)
€ 1.370

Je huis snel verkopen in Lemmer

In Lemmer verlopen woningverkopen gemiddeld binnen een tijdsbestek van 78 dagen. Natuurlijk wil je als huiseigenaar dat je woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Wij hebben een aantal waardevolle tips voor je om dit proces te bespoedigen.

 1. Presenteer je huis optimaal. Zorg dat je woning netjes en opgeruimd is voor bezichtigingen. Kleine reparaties of een vers laagje verf kunnen wonderen doen. Een goed gepresenteerde woning spreekt potentiële kopers meer aan en verkoopt sneller.
 2. Ga voor een realistische prijsstelling. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken. Vergelijk soortgelijke woningen in je omgeving en stel aan de hand daarvan een concurrerende prijs in.
 3. Overweeg het inschakelen van een professionele verkoopmakelaar. Makelaars hebben ervaring met de lokale woningmarkt en kunnen je adviseren over de beste verkoopstrategie. Vergelijk meerdere makelaars op basis van hun tarieven, expertise en track-record om de beste match te vinden.

Tips in Lemmer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lemmer op?

Tijdens het verkopen van een woning in Lemmer, kun je rekenen op een gemiddelde verkoopprijs van € 408.861. Deze prijs hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan verschillen in locatie, woningtype en de staat van de woning. Deze zaken kunnen de genoemde gemiddelde prijs behoorlijk beïnvloeden, de eveneens actuele marktomstandigheden worden hier in juni 2024 ook in meegewogen.

Naast de totale verkoopprijs is het ook van belang om naar de prijs per vierkante meter te kijken. Momenteel ligt de gemiddelde prijs per m2 in Lemmer op € 3.607. Deze informatie is gebaseerd op de verkopen die in de afgelopen 3 maanden in Lemmer hebben plaatsgevonden. Het biedt jou een prima indicatie om te zien waar je aan toe bent bij een eventuele aankoop of verkoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lemmer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lemmer bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lemmer.

Feitjes over Lemmer

 • Lemmer bezit de grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.
 • Het dorp is populair onder watersportliefhebbers vanwege de ligging.
 • Lemmer heeft een rijke geschiedenis als vissers- en handelsplaats.

Tips om je woning te verkopen in Lemmer

Je huis verkopen in Lemmer is een belangrijke stap en kan best tijdrovend zijn. Het is van cruciaal belang om eenvoudige, doch effectieve strategieën te volgen die je woning onweerstaanbaar maken voor potentiële kopers. Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen dit te realiseren.

 • Pand opfrissen: Een nieuwe lik verf, het repareren van scheuren en lekkages of gewoonweg het grondig reinigen van je woning kan een aanzienlijk verschil maken in de perceptie van kopers.
 • Verlichting: Investeer in goede verlichting. Heldere, warme verlichting kan je woning uitnodigend en aantrekkelijk maken. Probeer de natuurlijke lichtinval gedurende de dag te maximaliseren.
 • Geur: Een frisse, aangename geur maakt een goede indruk. Steek kaarsen aan of bak koekjes voor bezichtigingen. Vermijd sterke geuren zoals rook of dieren.
 • Ontpersoonlijk verkoopklaar maken: Verwijder persoonlijke spullen en maak het interieur neutraal. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers zich gemakkelijker kunnen inbeelden dat het hun huis is.
 • Fotografie: Professionele foto's laten nemen van je woning kan aanzienlijk helpen om je huis sneller te verkopen. Een goede presentatie nodigt uit tot een bezoek.

Ontdek jouw stappenplan in Lemmer:

 • Personaliseerbaar stappenplan, afgestemd op jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de woningverkoop
 • Gratis, interactief en vrijblijvend - zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lemmer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lemmer kost je als verkoper gemiddeld € 5.608. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lemmer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 408.861) € 4.497
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.608

Kosten van makelaars in Lemmer

Als je overweegt je woning in Lemmer te verkopen en een makelaar te betrekken, verwacht dan gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Lemmer, die momenteel € 408.861 is, zou dit neerkomen op ongeveer € 4.497 aan makelaarskosten. Het is handig om voorafgaand aan je beslissing je opties goed te overwegen.

Makelaars hanteren verschillende kostenstructuren en het is daarom altijd belangrijk om zorgvuldig te vergelijken. Niet alle makelaars in Lemmer rekenen een percentage van de verkoopprijs, sommigen rekenen een vast tarief onafhankelijk van het verkoopbedrag. Bovendien kunnen er extra kosten van toepassing zijn voor aanvullende diensten zoals professionele fotografie of een promotiepakket voor je huis. Neem hier de tijd voor om verrassingen te voorkomen.

Lees meer over makelaars in Lemmer.

Andere kosten bij verkoop

Hypotheek aflossen

Bij verkoop van de woning zal je in veel gevallen de hypotheek moeten aflossen. Dit is een verplichting die je aangaat bij het afsluiten van de hypotheek en die bij verkoop blijft bestaan. Het kan zijn dat je zelfs een boete moet betalen als je de hypotheek vroegtijdig aflost.

De hoogte van eventuele boetes varieert sterk per hypotheekverstrekker en per hypotheek. Lees je hypotheekcontract dus goed door en neem eventueel contact op met je hypotheekverstrekker. Zo weet je precies wat je kan verwachten bij het aflossen van je hypotheek.

Lopende kosten

Ook tijdens het verkoopproces lopen bepaalde kosten door, zoals onderhoudskosten, verzekeringen en belastingen. Je moet er dus rekening mee houden dat je niet direct al je verkoopopbrengst kunt besteden. Zo kan het langer duren voordat je huis is verkocht dan je had verwacht.

Daarnaast zijn er bij de verkoop diverse onverwachte kosten. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten, om financiële verrassingen te voorkomen. Daarom is een goed overzicht van de totale kosten een must.

Energielabel

Wanneer je je huis gaat verkopen, is het verplicht om een energielabel aan te leveren. Dit geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het aanvragen van het energielabel doe je online en daar zijn kosten aan verbonden.

Zonder een geldig energielabel riskeer je een boete. De hoogte van de boete kan oplopen tot wel honderden euro’s. Het is dus belangrijk om dit tijdig te regelen. Het label blijft tien jaar geldig, dus je kunt het ook al aanvragen als je nog geen verkoopplannen hebt.

Wanneer mijn huis verkopen in Lemmer?

Is juni 2024 het ideale moment om jouw huis in Lemmer te verkopen? Die kans is groot. De vastgoedmarkt is momenteel bijzonder actief en er is veel vraag naar woningen. Dit kan betekenen dat je nu een maximale verkoopprijs voor je huis kunt realiseren.

Je vraagt je misschien af of de actieve markt ook garant staat voor een snelle verkoop? Vaak wel. Veel potentiële kopers zijn op zoek en staan klaar om te handelen. Dit kan ervoor zorgen dat je huis snel van de markt is, terwijl je profiteert van een optimale verkoopprijs.

Vergelijk makelaars in Lemmer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een huis op de markt brengen kan voelen als een immense taak, maar met het juiste stappenplan kan het proces soepel en stressvrij verlopen. Huis Verkopen biedt een speciaal op jouw woning aangepast stappenplan. Een handleiding die je bij elke stap ondersteunt en ervoor zorgt dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Het is dan ook verstandig om gebruik te maken van dit stappenplan. Het zorgt ervoor dat je goed voorbereid en met vertrouwen je woning op de markt kunt brengen, met als doel jouw huis optimaal te verkopen. Het stappenplan is gebruiksvriendelijk en geeft je de mogelijkheid om te navigeren op basis van jouw persoonlijke behoeften.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om een gratis waardebepaling te krijgen. Een nauwkeurige inschatting van de marktwaarde is essentieel voor een succesvolle verkoop, en door deze service kun je een reële vraagprijs voor je woning bepalen. Zo zorg je voor een goede start in het verkoopproces.

Vergelijk makelaars

Een belangrijk onderdeel van het stappenplan is het vergelijken van makelaars. Deze tool helpt je bij het vinden van de beste makelaar in Lemmer. Hierdoor ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken op basis van betrouwbare informatie en kies je de meest geschikte makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Bespaar op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen kun je ook makelaarstarieven opvragen. Dit geeft je de mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten. Zo kun je ervoor zorgen dat de verkoop van jouw huis niet alleen effectief, maar ook kostenefficiënt is. Want elke besparing is mooi meegenomen bij de verkoop van je huis.

Aanvullende diensten

Huis Verkopen biedt meer dan alleen hulp bij de verkoop van je huis. Er zijn allerlei aanvullende diensten eenvoudig te regelen, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en woningstyling. Alles om ervoor te zorgen dat je huis op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd en verkocht.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lemmer

Er is geen 'beste' periode om een huis te verkopen, omdat dit afhankelijk is van vele factoren zoals de lokale markt. Echter, over het algemeen kan het handig zijn om rekening te houden met de seizoenen. Bezoek voor meer informatie over de beste verkoopperiode onze tips pagina.

Je kunt de waarde van je huis in Lemmer bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zij hebben kennis van de lokale markt en gebruiken verschillende methodes om de waarde van je woning te bepalen.

Inzetten van een makelaar is niet verplicht, maar kan wel veel voordelen bieden. Een makelaar kan je ondersteunen in het verkoopproces en heeft kennis van de lokale markt in Lemmer. Overweeg om makelaars te vergelijken om de beste keuze te maken.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het verbeteren van je huis. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijke kosten van de verkoop.

Een goed geprijsd, goed voorbereid en goed gepresenteerd huis zal sneller verkopen. Bekijk de snel verkoop tips om het proces te versnellen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen