Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Joure

Het verkopen van je woning in Joure is geen kwestie van zomaar een 'te koop' bord in de tuin zetten. Het vraagt om een doordachte aanpak en goede voorbereiding. Volg ons slimme stappenplan om zorgeloos en succesvol je huis te verkopen in dit mooie Friese stadje.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Joure

Wanneer je jouw woning in Joure gaat verkopen, heb je verschillende doelen. Natuurlijk wil je de allerbeste verkoopprijs realiseren. Maar er is meer. Je wilt de woning snel verkopen, zonder daarbij belangrijke zaken over het hoofd te zien. Een soepel verkoopproces zonder stress is net zo belangrijk. En dan is er nog het streven naar complete tevredenheid. Je wilt met een goed gevoel terugkijken op een mooie verkoop en de succesvolle transitie naar een nieuwe levensfase.

Nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Joure gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Deze vragen en meer kunnen worden beantwoord dankzij de informatie op de pagina makelaars vergelijken. De actuele cijfers over de woningmarkt in Joure staan klaar om je te helpen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
32 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 312.385
Besparing (gem.)
€ 922

Je huis snel verkopen in Joure

In Joure wisselen woningen gemiddeld snel van eigenaar. Binnen 42 dagen hebben de meeste huizen er een nieuwe eigenaar. Wil je jouw woning in Joure nog sneller verkopen? Met deze tips gaat het je lukken.

 1. Zorg dat je huis opvalt. Dit kan je doen door goede en aantrekkelijke foto's te maken, een accurate en vlotte beschrijving van het huis te geven, en je huis netjes en opgeruimd te houden voor bezichtigingen. Voor meer verkoopadvies kan je een advies aanvragen bij een makelaar.
 2. Bepaal de bodemprijs. Hoe lager deze prijs, hoe sneller de woning verkocht zal worden. Het bepalen van deze minimumprijs vergt een grondige kennis van de huidige woningmarkt. Een waardebepaling door een makelaar kan hierbij erg nuttig zijn. Je kan een waardebepaling aanvragen op onze website.
 3. Maak je huis energie-efficiënt. Dit is niet alleen een pluspunt voor het milieu, maar ook voor de verkoop van je huis. Potentiële kopers kijken steeds vaker naar het energielabel van een woning. Wil je weten hoe je je huis energiezuiniger kan maken? Vraag hier een energielabel aan.

Tips in Joure

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Joure op?

Als je van plan bent om je huis in Joure te verkopen, is het interessant om te weten wat de huidige gemiddelde verkoopsom is. Deze bedraagt momenteel € 312.385. De uiteindelijke verkoopopbrengst hangt van verschillende factoren af, zoals de staat van je huis, de locatie en de vraag in de markt. Ook speelt de snelheid waarin je je huis wilt verkopen een rol. Deze zaken bepalen uiteindelijk de opbrengst.

Naast de totale opbrengst, is het waardevol om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. In Joure is dit momenteel € 3.498. Omdat ieder huis uniek is en de huizenprijzen continu fluctueren, geeft een algemene gemiddelde prijs slechts een indicatie. Om een nauwkeurige waarde van je huis te krijgen, is het raadzaam een waardebepaling te laten doen. Via deze link kun je een gratis waardebepaling aanvragen, zodat je precies weet wat je huis in juli 2024 waard is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Joure

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Joure bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Joure.

Feitjes over Joure

 • Joure is de hoofdplaats van de gemeente De Fryske Marren.
 • Het telt meer dan 13.000 inwoners en is bekend om de Friese Ballonfeesten.
 • Het heeft de grootste rotonde van Nederland, de 'Driebond'.

Tips om je woning te verkopen in Joure

Als je overweegt om je huis in Joure te verkopen, wil je het liefst dat dit vlot en soepel verloopt, terwijl je ook een prijs krijgt die reflecteert hoeveel je woning werkelijk waard is. Daarom hebben we een aantal waardevolle en praktische tips voor huiseigenaren die hun huis op de markt willen brengen.

 • Kies een makelaar die de lokale markt goed kent, aangezien zij jou kunnen voorzien van inzicht over hoeveel je woning waard is en hoe je het het best kunt presenteren.
 • Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is bij bezichtigingen. Een opgeruimd huis geeft potentiële kopers de kans om hun eigen bezittingen en hun toekomstige leven in je woning te visualiseren.
 • Als je een goede verkoopprijs wilt behalen, zorg dan dat grote gebreken zijn gerepareerd en laat je huis schilderen of opknappen waar nodig. Kopers willen immers vaak zo min mogelijk klussen overnemen.
 • Zorg voor professionele foto's en een duidelijke plattegrond. Dit zijn de eerste dingen die potentiële kopers zien en ze moeten een accurate indruk van jouw huis geven.
 • Regel de verkoop slim. Denk na over de prijsonderhandelingen, het overhandigen van de sleutels en duidelijke afspraken over wat er in de woning achterblijft.

Ontdek jouw stappenplan in Joure:

 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen in verkoop
 • Behoud overzicht en controle via interactief plan
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Organiseer de verkoop handig en efficiënt vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Joure?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Joure kost je als verkoper gemiddeld € 5.952. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Joure In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 312.385) € 3.467
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.952

Kosten van makelaars in Joure

Wanneer je jouw huis in Joure wil verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars rekenen opstartkosten, die gemiddeld uitkomen op € 515. Daarnaast rekenen de meeste makelaars courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Joure is 1,11%.

De kosten van een makelaar zijn zeer variabel en afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom belangrijk om te weten dat een voorgesteld tarief altijd een voorstel is, de courtage kan namelijk nog onderhandelbaar zijn. Elke makelaar heeft een ander tarief en het is daarom belangrijk om verschillende makelaars in Joure te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Joure.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparatie

Als woningverkoper in Joure ben je waarschijnlijk verantwoordelijk voor de kosten van onderhoud en reparatie aan je woning. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om reparatie van daken, muren en lekkende kranen. Hoewel de kosten hiervan variëren, is het belangrijk om hier rekening mee te houden om een goede verkoopprijs te krijgen.

Onderhoud en reparaties kunnen je ook helpen om je huis sneller te verkopen. Daarom is het vaak een goede investering om je huis in een goede staat te brengen. Dit zou zorgen voor een betere eerste indruk bij potentiële kopers en mogelijke problemen tijdens de woninginspectie kunnen voorkomen.

Energiebesparende maatregelen

Daarnaast kun je investeren in energiebesparende maatregelen om de waarde van je woning te verhogen en aantrekkelijker te maken voor kopers. Denk aan zonnepanelen, isolatie of een energiezuinige cv-ketel. Deze upgrades kunnen initieel duur zijn, maar renderen op de lange termijn en kunnen je woning makkelijker verkoopbaar maken.

Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor subsidies voor energiebesparende maatregelen, waardoor de initiële kosten lager uitvallen. Informeer hierover bij de gemeente Joure. Vergeet ook niet de investeringen in deze maatregelen mee te nemen in de vraagprijs van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Joure?

Is het een goed moment om je huis in Joure te verkopen? Het antwoord op die vraag is: ja. De woningmarkt is op dit moment zeer dynamisch en dat geldt ook voor Joure. Aangezien veel mensen op zoek zijn naar een huis, kan dit een gunstige periode zijn om je huis in de markt te zetten.

Maar hoe weet je nu wanneer je jouw huis het beste in de verkoop kan zetten? Daar komt de expertise van een goede makelaar bij kijken. Door in een vroeg stadium met een makelaar in gesprek te gaan, kan je ervoor zorgen dat je het juiste moment kiest en zo het maximale uit de verkoop haalt. Denk eraan, jouw woning is uniek en de verkoop vereist een strategie op maat, zeker in deze snelle markt zoals die van juli 2024.

Vergelijk makelaars in Joure Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van jouw woning komt heel wat kijken. Gelukkig kun je vertrouwen op Huis Verkopen om dit proces te vereenvoudigen en te organiseren. Door het heldere stappenplan te volgen, weet je precies welke stappen je moet nemen om jouw woning te verkopen. Van het kiezen van de juiste makelaar tot het regelen van het energielabel; met behulp van Huis Verkopen's stappenplan ben je altijd goed voorbereid. Het gebruik van dit slimme, interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Vergelijken makelaars in Joure

Ga je jouw huis in Joure verkopen? Huis Verkopen helpt je bij het vergelijken van lokale makelaars. Je krijgt inzicht in prestatie indicatoren van de makelaars, zoals verkoopopbrengst en snelheid van verkoop. Op deze manier selecteer je de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen en prioriteiten.

Kosten besparen

Wist je dat je dankzij huisverkopen.nl ook flink kunt besparen op jouw makelaarskosten? Via ons stappenplan vergelijk je eenvoudig de tarieven en beschikbaarheid van verschillende dienstverleners. Zoals naast makelaars, ook energieadviseurs en nog veel meer!

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor woningverkoop, is Huis Verkopen volledig objectief en onafhankelijk. We hebben geen banden met makelaars of andere dienstverleners, maar staan enkel voor het belang van de verkoper. Je kunt er dus van uitgaan dat je altijd de beste deals krijgt.

Overzichtelijk stappenplan

Wat maakt het stappenplan van Huis Verkopen zo aantrekkelijk? Het overzichtelijke karakter ervan. Je krijgt een helder beeld van het totale proces, waarbij je iedere uitgevoerde stap kan afvinken. Dat geeft rust en zorgt dat je succesvol jouw woning kunt verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Joure

Het kiezen van de juiste verkoopstrategie hangt af van je persoonlijke situatie en woningvoorraad in Joure. Start met een gratis online waardebepaling en vraag deskundig verkooptips aan een lokale makelaar.

Belangrijke factoren zijn ervaring in Joure, verkoopresultaten en tarieven. Vergelijk daarom meerdere makelaars. Op HuisVerkopen.nl kan je gratis en vrijblijvend makelaars vergelijken.

De kosten kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, kosten voor het aanmaken van het koopcontract en de overdrachtsbelasting. Op HuisVerkopen.nl vind je een overzicht van alle mogelijke verkoopkosten.

Door je woning goed te onderhouden en tijdig te moderniseren, verhoog je de waarde. Ook kan een energiezuinig huis meer waard zijn. Een overzicht van tips vind je op onze pagina met verkooptips.

De verkoopsnelheid hangt af van de vraag in Joure en de staat van je woning. Op HuisVerkopen.nl vind je tips om je woning sneller te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen