Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Leeuwarden

Wil je je huis in Leeuwarden verkopen? Op deze website vind je alle informatie over de verschillende fases van het verkooptraject. We lichten elke stap uitgebreid toe en voorzien je van relevante tips, zodat je goed geïnformeerd jouw woning kunt verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Leeuwarden

Als woningverkoper in Leeuwarden zul je ongetwijfeld diverse doelen hebben wanneer je van plan bent jouw huis te verkopen. Het kan zijn dat je een maximale verkoopprijs nastreeft, of wellicht wil je snel een koper vinden om een vlotte verkoop te realiseren. Het kan ook zijn dat je streeft naar een soepel verkoopproces zonder stress. Maar het allerbelangrijkste is zonder twijfel de bijkomende kosten. Emoties en wensen terzijde, de economische realiteit van de verkoop kan een grote impact hebben op jouw financiële toekomst.

Je vraagt je mogelijk af: wat is de gemiddelde snelheid waarin huizen in Leeuwarden verkocht worden? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van huizen in Leeuwarden? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Het antwoord op al deze vragen en de optie tot het aanvragen van een gratis verkoopadvies vind je hier. Nu naar de hamvraag: wat zijn de actuele cijfers over de woningmarkt in Leeuwarden? Hieronder volgen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 319.226
Besparing (gem.)
€ 1.325

Je huis snel verkopen in Leeuwarden

In Leeuwarden vliegen de te koop staande woningen de deur uit. Gemiddeld worden huizen hier binnen 48 dagen verkocht. Wil je zorgen dat jouw woning nog sneller verkocht wordt? Hieronder geven we je 3 tips.

 1. Krijg een professionele waardebepaling. Een correcte prijsstelling trekt meer potentiële kopers aan en vermindert de kans op lange onderhandelingen. Een professionele waardebepaling brengt de reële waarde van je huis in beeld en helpt je de verkoopprijs te bepalen. Maak gebruik van onze service en vraag een waardebepaling aan op onze website.
 2. Zorg voor maximale exposure. Door je huis breed in de markt te zetten, bereik je een groter publiek. Denk hierbij aan professionele foto's, een aantrekkelijk tekst en de woning promoten op verschillende websites en social media kanalen.
 3. Verbeter de uitstraling van je woning. Een goede eerste indruk is allesbepalend. Maak je woning zo aantrekkelijk mogelijk voor foto's en bezichtigingen. Denk aan een net interieur, een strakke voortuin en een opgeruimde achtertuin. Een goed energielabel kan ook helpen, deze kun je gemakkelijk aanvragen via onze website.

Tips in Leeuwarden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Leeuwarden op?

Als je op zoek bent naar actuele data rondom de woningverkoop in Leeuwarden, dan is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs nu op € 319.226 ligt. Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de woningmarkt in mei 2024.

Als je het liever in vierkante meters uitdrukt, dan bedraagt de gemiddelijke prijs per m2 in Leeuwarden op dit moment € 2.805. Maar onthoud, de gemiddelde prijs per m2 vertelt niet het hele verhaal. De grootte van het perceel, bijvoorbeeld, wordt hierbij niet meegerekend, wat een groot verschil kan maken in de totale verkoopprijs van een woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Leeuwarden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Leeuwarden bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Leeuwarden.

Feitjes over Leeuwarden

 • Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa.
 • Het symbool van de stad is de scheve Oldehove toren.
 • Leeuwarden is de geboorteplaats van kunstenaar M.C. Escher.

Tips om je woning te verkopen in Leeuwarden

Je denkt erover je huis in Leeuwarden te verkopen. Het lijkt een grote uitdaging, maar met de juiste voorbereiding kan je zelf een groot verschil maken. In dit korte overzicht geven we je handige tips om je hierbij te helpen.

 • Eerste indruk: Zorg ervoor dat jouw huis eruit springt tussen het andere aanbod. Een frisse, schone en opgeruimde woning trekt potentiële kopers.
 • Prijsbepaling: Maak een realistische inschatting van de waarde van jouw huis, voordat je het te koop zet. Laat je eventueel bijstaan door een taxateur.
 • Online presentatie: De online presentatie van je huis is cruciaal. Goede foto's en een pakkende tekst kunnen het verschil maken.
 • Flexibel met bezichtigingen: Wees zo flexibel mogelijk met het inplannen van bezichtigingen. Hoe meer mensen het huis kunnen zien, hoe groter de kans op verkoop.
 • Goede communicatie: Communiceer helder en eerlijk naar potentiële kopers toe en zorg dat je bereikbaar bent voor vragen.

Ontdek jouw stappenplan in Leeuwarden:

 • Het stappenplan zorgt voor een helder overzicht
 • Je slaat geen belangrijke stappen over
 • Je regelt de verkoop makkelijk vanuit één plek
 • Potentieel kun je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Leeuwarden

Leeuwarden, als bruisende en historische stad, is verrijkt met diverse bezienswaardigheden. Dit divers cultureel aanbod trekt een breed scala aan potentiele kopers, waardoor de verkoop van je huis in deze stad met meer gemak gerealiseerd kan worden.

De volgende bezienswaardigheden in Leeuwarden zijn zeker aantrekkelijk voor kopers:

 • De Oldehove: Dit is een scheve kerktoren die tevens dienst doet als uitkijkpunt over de stad. Een uniek stukje architectuur die Leeuwarden haar karakter geeft.
 • Fries Museum: In dit museum wordt de rijke geschiedenis van Friesland tentoongesteld. Het museum biedt ook regelmatig wisselende exposities.
 • Natuurgebied De Groene Ster: Dit recreatieve gebied biedt ruimte voor een scala aan outdooractiviteiten. Het is zomer en winter een plek van rust en ontspanning.
 • Prinsentuin: Dit historische park, gelegen in het hart van de stad, is een prachtige plek voor een wandeling, picknick of evenement.
 • Blokhuispoort: Dit voormalige gevangeniscomplex is nu een creatief bolwerk met allerlei ateliers, restaurants en evenementlocaties.

Wat kost een huis verkopen in Leeuwarden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Leeuwarden kost je als verkoper gemiddeld € 4.754. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Leeuwarden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 319.226) € 3.480
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.754

Kosten van makelaars in Leeuwarden

Wanneer je jouw huis in Leeuwarden wilt verkopen, is het handig een makelaar in te schakelen. De kosten van een makelaar in Leeuwarden liggen gemiddeld rond het courtagetarief van 1,09% over de verkoopprijs van de woning. Let op, makelaarskosten kunnen per makelaar verschillend zijn en het is belangrijk dit mee te nemen in je overweging.

Maar vergeet niet dat het niet alleen gaat om de kosten van de makelaar. Deze professional heeft immers kennis van de lokale woningmarkt in Leeuwarden en kan vaak een realistische verkoopprijs voor jouw huis bepalen. Het kan dus voorkomen dat een makelaar met een iets hoger courtagetarief jouw huis voor een aanzienlijk hoger bedrag kan verkopen. Dus kijk niet alleen naar de kosten, maar vooral naar wat de makelaar voor jou kan betekenen.

Lees meer over makelaars in Leeuwarden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper draai je op voor de kosten van de notaris. Hoewel de koper de akte van levering betaalt, is het opmaken van de koopakte wel voor jouw rekening. Hierbij zijn de tarieven van notarissen vrij, wat betekent dat ze zelf bepalen wat ze ervoor vragen.

Het is belangrijk om te weten dat er naast de kosten voor het opmaken van de koopakte ook extra kosten kunnen zijn. Naast de basiskosten kunnen er namelijk ook nog bijkomen voor bijvoorbeeld inschrijving bij het Kadaster of bij extra advies van de notaris.

Marketingkosten

Met alleen een bord in de tuin is je woning nog niet verkocht. Marketingkosten zijn een belangrijk deel van de verkoop. Denk hierbij aan professionele foto's en teksten voor op internet, het maken van een plattegrond en eventueel een promotievideo.

Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een goede online presentatie kan bijdragen aan een succesvolle verkoop, maar heeft wel een prijskaartje. Overleg goed met je makelaar welke mogelijkheden er zijn en wat voor jouw woning het beste werkt.

Opknappen van de woning

Voordat je woning in de verkoop gaat, is het verstandig om kleine mankementen te verhelpen. Denk aan een likje verf, reparatie van een lekkende kraan of een loszittende deurknop. Dit noemen we ook wel de opknapkosten van de woning.

Naast deze opknapkosten, zijn er nog tal van andere kosten bij het verkopen van een woning. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan eventuele boeterente bij vervroegd aflossen van de hypotheek of eventuele overdrachtsbelasting. Ga voorbereid het verkoopproces in!

Wanneer mijn huis verkopen in Leeuwarden?

In Leeuwarden is het momenteel een verkopersmarkt, waardoor dit een uitstekende tijd lijkt om je huis te verkopen. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod aanzienlijk, waardoor op veel panden snel geboden wordt en huizen veel sneller van de hand gaan dan gemiddeld. Hierbij speelt de woningwaarde vanzelfsprekend een grote rol, en om die waarde goed in kaart te brengen, kun je op de website een waardebepaling aanvragen.

Vraag je je af hoe je het beste kunt handelen in de huidige markt? Het antwoord is simpel: wees proactief. Laat je huis optimaal presenteren, stel een realistische vraagprijs vast gebaseerd op de huidige woningwaarde en wees bereid om de onderhandelingen in te gaan. Door actief te blijven in de verkoopprocedure, kun je ervoor zorgen dat je woning snel en tegen een goede prijs verkocht wordt in mei 2024.

Vergelijk makelaars in Leeuwarden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wij begrijpen dat het verkopen van een woning spannend en soms complex kan zijn. Daarom is Huis Verkopen, een platform dat wij speciaal hebben ontwikkeld voor toekomstige woningverkopers. Door gebruik te maken van onze diensten, kun je eenvoudig de verkoop van je woning voorbereiden en regelen, zonder dat je iets over het hoofd ziet. Met Huis Verkopen maak je de verkoop van je huis makkelijk en regel je alles op een moderne manier.

Gratis waardebepaling

Wat is je woning waard? Een essentiële vraag bij de verkoop van je woning. Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling. Hiermee heb je direct inzicht in de huidige waarde van je woning, een goede basis voor je verkoopprijs.

Vergelijk makelaars

De juiste makelaar kan het verschil maken. Met onze tool om makelaars te vergelijken, vind je eenvoudig de beste makelaar in Leeuwarden. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten.

Handig stappenplan

Met ons online stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij de voorbereiding en verkoop van je woning. Van energielabel aanvragen tot woningstyling, we zorgen dat je aan alles gedacht hebt.

Appartement verkopen in Leeuwarden

Wanneer je een appartement in Leeuwarden te koop zet, komen er specifieke zaken kijken die bij het verkopen van een woonhuis niet spelen. Een belangrijk element van appartementsverkoop is de Vereniging van Eigenaars (VvE). Je bent immers mede-eigenaar van het hele gebouw en de gezamenlijke ruimtes. Het is daarom belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van de gezondheid van de VvE, wat de maandelijkse bijdrage is en wat er in de pot zit voor toekomstig onderhoud. Hier kijken potentiële kopers naar.

Ook de presentatie van je appartement kan de verkoopsnelheid en -prijs beïnvloeden. Een goed onderhouden, schoon en opgeruimd appartement maakt een betere indruk en trekt sneller serieus geïnteresseerde kopers. Denk ook aan een energielabel: dit geeft aan hoe energiezuinig je appartement is, wat voor veel kopers een belangrijk aspect is. Voor het maximaliseren van de verkoopsucces is het aan te raden verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Leeuwarden

De eerste stappen zijn het opstellen van een goed verkoopplan en een correcte prijsbepaling. Zorg ervoor dat je huis verkoopklaar is en overweeg professionele hulp voor optimale presentatie. Een handig stappenplan kan je hierbij helpen.

De verkoopprijs bepaal je aan de hand van de actuele woningwaarde en de verwachte verkoopsnelheid. Het kan handig zijn om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Effectieve marketing, een realistische vraagprijs en een optimaal gepresenteerd huis dragen bij aan een snelle verkoop. Bekijk deze tips voor een snelle verkoop van je huis.

De kosten van de verkoop van je huis hangen af van verschillende factoren zoals de makelaarstarieven, notariskosten en eventueel bijkomende marketingkosten. Meer informatie vind je op deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke beslissing, gebaseerd op wensen, behoeften en budget. Maak een overwogen keuze door verschillende makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen