Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Franeker

Verkoop je jouw woning in het prachtige Franeker? Dan ben je hier op de juiste plek. In de volgende paragrafen ga je nuttige tips en adviezen vinden over hoe je jouw huis in Franeker op een vlotte en effectieve manier kunt verkopen. Begeleiding, lokale marktkennis en strategie - alles komt aan bod.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Franeker

Als woningverkoper in Franeker heb je diverse doelen wanneer je jouw huis wilt verkopen. Een van de belangrijkste doelen is natuurlijk het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Ook is het belangrijk dat je huis snel wordt verkocht; je wilt immers niet dat je woning langdurig te koop staat. En niet te vergeten wil je natuurlijk de beste deal sluiten wat betreft makelaarskosten. Een goed verkoopresultaat hangt onder andere samen met de keuze van een geschikte makelaar die zichzelf reeds heeft bewezen in Franeker.

Je zit waarschijnlijk vol vragen. Hoe snel worden huizen in Franeker momenteel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Je wilt misschien ook wel weten hoe je jouw huis optimaal kunt voorbereiden op de verkoop. Daarvoor heeft onze website een handig stappenplan voor de verkoop van een woning in Franeker. Dit is een goed startpunt om jouw verkoopavontuur succesvol te laten verlopen. Om alle overige vragen te beantwoorden, vind je hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Franeker:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 304.580
Besparing (gem.)
€ 1.081

Je huis snel verkopen in Franeker

Als je overweegt je woning in Franeker te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkooptijd hier 60 dagen bedraagt. Maar geen zorgen, dit is slechts een gemiddelde. We hebben ook enkele tips waarmee je jouw woning sneller kunt verkopen.

 1. Realistische vraagprijs: Een van de belangrijkste factoren bij het verkopen van je woning is de vraagprijs. Zorg ervoor dat deze realistisch is, in lijn met de markt en de specifieke kenmerken van je woning. Dit kan je doen met behulp van een professionele waardebepaling.
 2. Presentatie van de woning: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Een schone, opgeruimde en goed onderhouden woning spreekt meer aan dan een verwaarloosd pand. Kleine reparaties, een frisse verflaag of een nieuwe vloer kunnen veel verschil maken.
 3. Promotie: Last but not least, zorg voor een effectieve promotie van je woning. Dit kan via online platforms, sociale media, maar ook via een professionele makelaar. Overweeg ook het aanvragen van verkoopadvies om je promotie te optimaliseren.

Tips in Franeker

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Franeker op?

Ben je geïnteresseerd om in Franeker een woning te verkopen? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in deze regio op € 304.580. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld het type woning, het oppervlakte van zowel het huis als de tuin, de staat van onderhoud en natuurlijk de locatie binnen Franeker.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde prijs per m2. In Franeker is dat momenteel € 2.658 per vierkante meter. Toch bepaalt niet alleen de gemiddelde prijs per m2 de verkoopwaarde van jouw huis. Er spelen altijd andere factoren een rol, zoals de algehele staat van de woning, de extra faciliteiten (zoals bijvoorbeeld een uitbouw of garage) en de populariteit van jouw specifieke wijk in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Franeker

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.500
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Franeker bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Franeker.

Feitjes over Franeker

 • Franeker is bekend om het jaarlijkse Kaatskampioenschap.
 • De oudste nog werkende planetarium ter wereld bevindt zich hier.
 • In Franeker staat een 16e-eeuws stadshuis met renaissancestijl.

Tips om je woning te verkopen in Franeker

Het verkopen van een huis in Franeker neemt net als in de rest van het land wat voorbereiding met zich mee. Deze taak kan aanzienlijk eenvoudiger worden gemaakt door een aantal kleine investeringen die een groot verschil kunnen maken voor de uiteindelijke verkoopprijs. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen bij het bereiken van je doel.

 • Renoveer de entree: Een verzorgde en uitnodigende entree laat een goede eerste indruk achter bij potentiële kopers. Denk aan een frisse laag verf op de voordeur en verzorgde bloemen of planten bij de ingang.
 • Schoonmaak en reparaties: Een grondige schoonmaakbeurt en het repareren van eventuele schade draagt bij aan de presentatie van je huis. Kleine reparaties, zoals het herstellen van een lekkende kraan, kunnen al een wereld van verschil maken.
 • Neutrale inrichting: Overweeg kamers met een uitgesproken kleurenschema te herschilderen in neutrale kleuren. Dit helpt potentiële kopers om zichzelf in de ruimte te zien wonen.
 • Verlichting: Goede verlichting kan een ruimte groter en uitnodigender maken. Zorg voor voldoende lichtbronnen, vooral in donkere hoeken of kleinere ruimten.
 • Tuinonderhoud: Een verzorgde tuin of balkon is een aantrekkelijk verkoopargument. Het hoeft niet veel te kosten om de tuin er netjes uit te laten zien, maar kan wel een groot verschil maken in hoe het huis wordt ervaren.

Ontdek jouw stappenplan in Franeker:

 • Stappenplan afgestemd op jouw specifieke woning
 • Biedt overzicht en voorkomt missen van belangrijke stappen
 • Gratis en vrijblijvend, ondersteunt efficiente woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Franeker?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Franeker kost je als verkoper gemiddeld € 4.599. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Franeker In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 304.580) € 3.564
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.599

Kosten van makelaars in Franeker

Wanneer je jouw huis in Franeker wilt verkopen, komen daar de kosten van een makelaar bij kijken. De gemiddelde makelaarskosten bestaan meestal uit een courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Deze courtage ligt gemiddeld rond de 1,17% van de verkoopprijs. Dit heeft als gevolg dat als jouw huis meer oplevert, de makelaar ook meer verdient. Er zijn echter ook makelaars die een vast tarief hanteren, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs.

Om concreet te zijn, met een gemiddelde verkoopprijs van € 304.580 voor woningen in Franeker, betekent een gemiddelde courtage van 1,17% dat je aan makelaarskosten ongeveer € 3.564 kwijt zou zijn. Dit is echter een schatting, de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis en de afspraken die je maakt met de makelaar.

Lees meer over makelaars in Franeker.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor de verkoop van je woning wil je dat je huis er op zijn best uitziet. Dit betekent dat je mogelijk onderhoudskosten hebt. Denk aan reparaties, schilderwerk of het verhelpen van kleine gebreken.

Het is aan te raden om je huis in optimale staat te presenteren, zodat potentiële kopers een positieve eerste indruk krijgen. Zorg dus dat eventuele onderhoudswerkzaamheden voor de bezichtigingen zijn uitgevoerd.

Verhuiskosten

De verkoop van je huis gaat ook gepaard met de verhuizing naar je nieuwe woning. Hier komen kosten bij kijken, zoals de huur van een verhuisbus, of inhuur van een verhuisbedrijf.

Natuurlijk kun je ook besluiten alles zelf te doen. Houd er dan rekening mee dat je wellicht kosten hebt voor het huren van een aanhangwagen, of voor het kopen van verhuisdozen en inpakmateriaal.

Energielabel kosten

Het is verplicht om bij de verkoop van je huis een definitief energielabel aan te leveren. Het bedrag dat je hiervoor betaalt, varieert per aanbieder. Neem de tijd om deze kosten te vergelijken.

De kosten voor het energielabel betaal je direct na de aanvraag. Binnen enkele dagen ontvang je het label. Meer informatie over de verkoopkosten lees je op onze website. Deze zijn divers en kunnen flink oplopen, dus houd hiermee rekening in je budget.

Wanneer mijn huis verkopen in Franeker?

Het verkopen van je huis is een belangrijke beslissing en het is begrijpelijk dat je je afvraagt of mei 2024 het juiste moment daarvoor is. Het goede nieuws is dat de woningmarkt in Franeker volop in beweging is, wat wordt weerspiegeld in vele andere vergelijkbare steden. Over het algemeen is het een goede tijd om je huis te verkopen.

Vraag je je af hoe de lokale marktomstandigheden van Franeker zijn? Net als in andere vergelijkbare steden in Nederland, worden woningen in Franeker doorgaans snel verkocht. Aan interesse van kopers geen gebrek, wat je verkoopkansen ten goede komt. Kortom, het lijkt erop dat je een gunstige tijd hebt uitgekozen om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Franeker Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis kan een complex en tijdrovend proces zijn, maar Huis Verkopen maakt het verrassend gemakkelijk. Door het handige, interactieve stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken, behoud je overzicht tijdens het volledige verkoopproces. Dit bespaart niet alleen tijd en stress, maar zorgt er ook voor dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet. Aan alles is gedacht, van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel. Het slimme stappenplan helpt je om overal aan te denken en niets te vergeten.

Statistieken voor de beste makelaar

Je wilt natuurlijk werken met de beste lokale makelaar in Franeker en met ons platform heb je deze zo gevonden. We houden statistieken bij van alle makelaars, zodat je ze kunt vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je altijd de beste match voor jouw situatie.

Kosten besparen met ons stappenplan

Via Huis Verkopen bespaar je ook nog eens op jouw makelaarskosten. Met ons stappenplan kun je verschillende dienstverleners vergelijken op zowel tarieven als beschikbaarheid. Het resultaat? Een flinke besparing op jouw verkoopkosten van je huis.

We zijn 100% onafhankelijk

Bij Huis Verkopen staan wij volledig aan jouw kant. We zijn het grootste platform op het gebied van woningverkoop en opereren 100% onafhankelijk. Wij geloven in het belang van eerlijke en objectieve informatie om verkoop gemakkelijker te maken.

Het overzicht behouden met ons stappenplan

Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je aandacht aan moet besteden. Je regelt alles op één plek, blijft goed geïnformeerd en kunt iedere voltooide stap van je verkoopproces eenvoudig afvinken. Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk om je woning te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Franeker

Het is een goed idee om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen om de exacte waarde van je huis in Franeker te bepalen. De makelaar zal verschillende factoren meenemen in de beoordeling zoals de ligging, grootte, staat van onderhoud en de huidige woningmarkt.

Een energielabel aanvragenis de eerste stap. Zorg daarnaast dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. Kleine reparaties uitvoeren, muren een neutrale kleur geven en de tuin netjes maken zijn enkele stappen je kunt ondernemen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Het kan nuttig zijn om te beginnen met oriënteren voor verkoop. Daarnaast kan een lokale makelaar die bekend is met de woningmarkt in Franeker je adviseren over de beste verkoopstrategie. Ook kan de makelaar je ondersteunen bij het gehele verkoopproces.

Hoewel verkoop in de huidige markt in veel gevallen de betere keuze lijkt, is dit sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en doelen. Een makelaar in Franeker kan jou hierover het beste adviseren, gebaseerd op jouw doelen en de huidige woningmarkt in Franeker.

Let op de ervaring en expertises van de makelaar en of deze aansluiten op jouw situatie. Ook is het belangrijk om de tarieven en diensten van verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt hier onze tool gebruiken om makelaars te vergelijken en de beste makelaar te vinden voor verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen