Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Drachten

Bij de verkoop van je huis in Drachten kunnen de kosten flink oplopen. Toch kun je aanzienlijke besparingen realiseren door de opties voor makelaars en hun tarieven goed te vergelijken. Degelijk vergelijkingsonderzoek kan het verschil maken tussen een goede deal of onnodig hoge kosten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Drachten

Als woningverkoper in Drachten heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Niet alleen streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopprijs, maar ook een snelle verkoop is van belang. Het vinden van een betrouwbare koper die zijn afspraken nakomt is een ander belangrijk aspect. En uiteraard wil je graag dat de algehele verkoop soepel verloopt. Een goed verkoopresultaat behaal je door te kiezen voor een makelaar die zichzelf al heeft bewezen in Drachten.

Je hebt vast wat vragen bij de verkoop van je woning in Drachten. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht wordt? Wat is de gemiddelde verkoopprijs in deze regio? Hoeveel kun je besparen door het vergelijken van makelaars? Voor een volledig advies over de verkoop van je woning kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Drachten:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 323.767
Besparing (gem.)
€ 1.036

Je huis snel verkopen in Drachten

Het verkopen van een woning kan een spannend en tijdrovend proces zijn. In Drachten is de gemiddelde verkooptijd van een huis 46 dagen. Ben jij van plan je huis te verkopen en wil je dit proces zo vlot mogelijk laten verlopen?

 1. Presenteer je woning optimaal. Een opgeruimde en schone woning geeft direct een goede indruk. Voer kleine reparaties uit, zorg dat het huis er verzorgd uitziet en optimaliseer de belichting in je woning. Potentiële kopers kunnen zich dan makkelijker voorstellen er zelf te wonen.
 2. Bepaal vooraf je bodemprijs en wees bereid deze los te laten. Hoe lager je bodemprijs, hoe sneller je woning zal verkopen. Denk realistisch over wat je minimaal wilt ontvangen en communiceer dit helder en transparant naar je makelaar.
 3. Zet sociale media in. Promoot je woning op verschillende online platforms om een groter publiek te bereiken. Deel mooie foto's, vertel persoonlijke anekdotes die jouw huis uniek maken en vraag vrienden en familie om je berichten te delen.

Tips in Drachten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Drachten op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Drachten is op dit moment € 323.767. Let wel, dit is een gemiddelde en er zijn altijd uitzonderingen. De uiteindelijke verkoopsom van jouw woning wordt bepaald door verschillende factoren zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de ligging en de huidige marktsituatie.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan is dat in Drachten op dit moment € 2.767. Dit getal kan je helpen bij het inschatten of een vraagprijs realistisch is. Vergeet niet dat de uiteindelijke vraagprijs ook afhankelijk is van andere factoren zoals eventuele verbouwingen of upgrades die in de woning zijn aangebracht.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Drachten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Drachten bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Drachten.

Feitjes over Drachten

 • Drachten is de tweede grootste plaats in Friesland.
 • De Lawei is een bekend theater en cultuurcentrum in Drachten.

Tips om je woning te verkopen in Drachten

Verkopen van je huis in Drachten kan een grotere uitdaging zijn dan je op het eerste gezicht denkt. Het is echter geen onmogelijke taak, mits je op de hoogte bent van enkele belangrijke tips en trucs om mooie resultaten te boeken.

 • Onderhoud is een sleutelwoord. Zorg dat je huis in topconditie is, los kleine defecten op en houd je tuin netjes. Potentiële kopers kijken naar elk detail.
 • Maak gebruik van professionele fotografie. Kwalitatief goede foto's laten je huis er op zijn best uitzien en trekken meer geïnteresseerden aan.
 • Stel een realistische vraagprijs in. Te hoog of te laag kan potentiële kopers afschrikken. Doe marktonderzoek om inzicht te krijgen in de huidige prijzen in Drachten.
 • Let op de presentatie van je huis. Een schoon, opgeruimd huis met een fris verfje en aantrekkelijke inrichting kan de kans op een snelle verkoop aanzienlijk vergroten.
 • Investeer in online marketing. Social media, websites en online advertenties kunnen een groot publiek bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Drachten:

 • Het stappenplan is specifiek ontworpen voor jouw woning
 • Je houdt eenvoudig bij wat je wel of niet wenst te doen
 • Je bent verzekerd dat je geen stap overslaat bij de verkoop
 • Dankzij ​​het stappenplan bespaar je duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Drachten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Drachten kost je als verkoper gemiddeld € 5.175. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Drachten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 323.767) € 3.756
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.175

Kosten van makelaars in Drachten

De verkoop van je huis in Drachten kan een hele uitdaging zijn. Je wilt dit natuurlijk op een voordelige en succesvolle manier doen. Een makelaar kan je hierin bijstaan, maar brengt wel kosten met zich mee. Afgezien van de 1,16% courtage die veel makelaars rekenen, moet je rekening houden met opstartkosten. De gemiddelde opstartkosten voor het verkopen van een huis in Drachten bedragen € 515.

Het is belangrijk om te beseffen dat makelaarstarieven aanzienlijk kunnen verschillen. Daarom is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen en deze grondig te vergelijken. Door een grondige vergelijking van de tarieven en diensten van verschillende makelaars, haal je het maximale uit je investering en kun je mogelijk aanzienlijk besparen op de verkoop van je huis in Drachten.

Lees meer over makelaars in Drachten.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Bij het verkopen van je woning komen onvermijdelijk verhuiskosten kijken. Deze kosten moet je niet onderschatten. Ze bestaan bijvoorbeeld uit de verhuur van een verhuisbus, de eventuele inschakeling van een verhuisbedrijf of de aanschaf van verhuisdozen.

Er is ook de mogelijkheid dat je tijdelijk opslagruimte moet huren voor je spullen. Dit is het geval als je nieuwe woning nog niet klaar is, maar je oude woning al wel verkocht is. Bedenk dus goed van tevoren hoe je deze verhuizing gaat aanpakken.

Kosten voor het energielabel

Bij de verkoop van je woning ben je verplicht een geldig energielabel te overleggen. Voordat je woning definitief geregistreerd kan worden, moet er geverifieerd worden hoe energiezuinig deze is. Dit label moet je aanvragen en hier zijn kosten aan verbonden.

Het energielabel wordt afgegeven door een gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseur. De kosten voor deze dienst kunnen variëren, afhankelijk van wie je inhuurt. Een energielabel is 10 jaar geldig, daarna moet een nieuwe worden aangevraagd.

Notariskosten testament

Het kan zijn dat je, in het kader van de verkoop, nog zaken moet regelen bij de notaris. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het wijzigen van je testament. Het is mogelijk dat de verkoop van je woning impact heeft op jouw nalatenschap en dat hier dus actie op moet worden ondernomen.

Notariskosten zijn sterk afhankelijk van het specifieke werk dat de notaris doet en de tarieven van de notaris zelf. Informeer dus altijd vooraf over de kosten die je bij jouw notaris kunt verwachten om verrassingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Drachten?

Denk je eraan om je huis in Drachten te verkopen? De huidige markt kan in je voordeel werken, zeker gezien de hoge vraag naar woningen. Grijp deze kans voordat de marktomstandigheden veranderen en laat mei 2024 jouw moment zijn om te profiteren van de woningverkoop.

Neemt de onzekerheid de overhand over waar je moet beginnen in dit proces? Een goede eerste stap is het vergelijken van lokale makelaars. Door de service en kosten te vergelijken van verschillende makelaars, kun je ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt en het verkoopproces soepel verloopt.

Vergelijk makelaars in Drachten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je woning te verkopen, wil je dat in één keer goed aanpakken. Je wilt geen belangrijke stappen overslaan en optimaal profiteren van de verkoop. Om dat doel te realiseren, biedt Huis Verkopen een praktisch, intuïtief en overzichtelijk stappenplan dat je begeleidt in het gehele verkoopproces. De structuur van dit plan maakt het mogelijk om iedere fase van de verkoop van je woning efficiënt te doorlopen. Door het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken, weet je zeker dat je goed voorbereid het verkoopproces in stapt.

Lokale makelaars vergelijken

Huis Verkopen verzamelt en analyseert statistieken van alle makelaars in Drachten. Zo geven we je de mogelijkheid om op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid lokale makelaars te vergelijken. Met deze informatie ontdek je de beste makelaar voor jou, op basis van feiten en data in plaats van gevoel.

Kosten besparen

Door het vergelijken van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs via ons stappenplan, kun je aanzienlijk besparen op je makelaarskosten. Je bent niet langer gebonden aan vaste tarieven, maar kunt kiezen voor de dienstverlener met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jou.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor de verkoop van woningen in Nederland, staat Huis Verkopen 100% aan jouw kant. We zijn volledig onafhankelijk en strijden tegen misinformatie in de markt. Ons doel is dat je als verkoper zo goed mogelijk geïnformeerd bent.

Het overzicht behouden

Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen helpt je bij alle aspecten van de woningverkoop. Je kunt je verkoopproces eenvoudig beheren, bent altijd op de hoogte en met een enkele klik vink je iedere voltooide stap af. Zo behoud je het overzicht en kun je je woningverkoop soepel laten verlopen.

Appartement verkopen in Drachten

Als je een appartement in Drachten wilt verkopen, zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk verschil met de verkoop van een woonhuis, is dat je te maken hebt met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit betekent dat er collectieve regels en afspraken zijn die gelden voor het gehele appartementencomplex. De gezondheid van de VvE kan invloed hebben op de verkoopbaarheid van jouw appartement. Een actieve VvE met een goed onderhoudsplan en voldoende financiële reserves is aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Daarnaast is een juiste vraagprijs van belang. Ook hierbij speelt de VvE een rol; de kosten hiervan hebben invloed op de maandelijkse lasten voor de nieuwe eigenaar en kunnen dus van invloed zijn op de vraagprijs. Het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar kan hierbij helpen. Zij kennen de lokale markt, houden rekening met de staat van de VvE en bepalen op basis daarvan de marktwaarde van jouw appartement. Bekijk ook onze pagina over het aanvragen van een waardebepaling voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Drachten

Een goede eerste stap bij de verkoop van je huis in Drachten, is het aanvragen van een waardebepaling door een lokale makelaar. Dit kan eenvoudig via deze link.

Het bepalen van de vraagprijs voor je woning kan lastig zijn. Neem hiervoor advies bij een makelaar en vergelijk jouw woning met gelijkwaardige woningen in Drachten. Lees meer op de woningwaarde pagina van HuisVerkopen.nl.

Je kunt met diverse kostenposten geconfronteerd worden bij de verkoop van je huis in Drachten. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel, notariskosten en soms ook kosten koper. Een overzicht van alle kosten vind je hier.

Snel een woning verkopen kan een uitdaging zijn. Goede promotie en een realistische vraagprijs zijn hierbij sleutelfactoren. Daarnaast kun je op onze pagina met tips om een woning snel te verkopen handige adviezen vinden.

Het vinden van de beste makelaar voor het verkopen van je huis in Drachten is afhankelijk van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Je kunt makelaars vergelijken op bijvoorbeeld tarieven, verkoopresultaten en beoordelingen. Begin met je zoektocht op de pagina voor het vergelijken van makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen