Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heerenveen

Bij het verkopen van je huis in Heerenveen staan we klaar met uitgebreide informatie. We geven je een goed beeld van de beste lokale makelaars, een overzicht van de verwachte kosten en handige vergelijkingstools om je makkelijk te oriënteren en de beste keuze te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heerenveen

Als je als woningverkoper in Heerenveen je huis op de markt wilt brengen, heb je zeker een aantal doelen die je wilt behalen. Misschien wil je een hoge verkoopprijs binnenhalen voor je woning en hoop je dat de verkoop vlot verloopt. Tevens kun je gedachten hebben over de soepele overdracht van je woning naar de nieuwe eigenaar en bezig zijn met het minimaliseren van stress tijdens het gehele proces.

Je vraagt je mogelijk af hoe de woningmarkt in Heerenveen er op dit moment uitziet. Hoe snel worden huizen in deze omgeving verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door het vergelijken van makelaars? Door makelaars te vergelijken, krijg je een beter beeld van wie er goed presteert in Heerenveen en wat ze kosten. En hoe achterhaal je de huidige waarde van je woning in Heerenveen? Laten we eens kijken naar de actuele cijfers van de woningmarkt in Heerenveen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
29 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 365.105
Besparing (gem.)
€ 1.004

Je huis snel verkopen in Heerenveen

In de bruisende stad Heerenveen worden woningen binnen gemiddeld 41 dagen verkocht. Hoewel dit redelijk snel is, vraag je je misschien af hoe je dit proces kunt versnellen. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen.

 1. Goede foto's kunnen een sterke eerste indruk creëren. Investeer in professionele fotografie die je huis er aantrekkelijk laat uitzien. Denk ook aan de inrichting van je huis voor de foto's: ruimte en helderheid zijn aantrekkelijk!
 2. Openbare verkoop via platformen zoals Funda kan zowel je verkoopbedrag verhogen als bijdragen aan een snelle verkoop. Door je woning op verschillende websites te adverteren, bereik je een groter publiek en verhoog je je kansen op een snelle verkoop.
 3. Overweeg de hulp van een professionele makelaar. Een makelaar kan je helpen om de juiste prijs vast te stellen, potentiële kopers te vinden, en om de onderhandelingen en papierwerk soepel te laten verlopen.

Tips in Heerenveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heerenveen op?

Huizen in Heerenveen worden op dit moment gemiddeld verkocht voor € 365.105 euro. Bij de bepaling van de verkoopprijs wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de locatie, het type huis en de staat van onderhoud. Het is dus mogelijk dat de specifieke verkoopprijs van jouw woning afwijkt van het gemiddelde.

Om de verkoopprijs in perspectief te plaatsen, is het nuttig om naar de gemiddelde prijs per m² te kijken. In Heerenveen ligt deze prijs momenteel op € 3.097 euro per m². Deze prijs geeft je een beter beeld van de waarde van huizen in de regio, onafhankelijk van de woninggrootte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heerenveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heerenveen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heerenveen.

Feitjes over Heerenveen

 • Heerenveen is de oudste hoogveenkolonie van Nederland.
 • Het Abe Lenstra Stadion kent een capaciteit van 27.224 zitplaatsen.
 • Thialf in Heerenveen is 's werelds bekendste schaatsstadion.

Tips om je woning te verkopen in Heerenveen

Bereid je voor om je woning in het pittoreske Heerenveen te verkopen? Jouw succes hangt af van de juiste strategie en het nut van deskundige hulp. Hier volgen vijf essentiële tips om je te helpen jouw woning succesvol te verkopen.

 • Schakel een makelaar in. Een ervaren makelaar heeft de expertise, lokale kennis en het netwerk om jouw woning efficiënt en voor de juiste prijs te verkopen.
 • Zorg voor een goede woningfotograaf. Goede foto's zijn cruciaal voor de eerste indruk. Een professionele fotograaf kan je huis op zijn best presenteren.
 • Verbeter de presentatie. Een opgeruimd, schoon en uitnodigend huis trekt meer kopers aan. Tijd doorbrengen op de kleine details kan een groot verschil maken.
 • Ken je doelgroep. Het kennen en begrijpen van je potentiële kopers kan helpen bij het marketen van je huis en het beslissen over de vraagprijs.
 • Onderhoud je woning. Een huis in goede staat verkoopt sneller. Kleine reparaties en verbeteringen kunnen je verkoopprijs verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Heerenveen:

 • Gratis, aangepast stappenplan voor woningverkoop
 • Zelf bijhouden acties en stand van zaken
 • Zorgt dat geen stappen worden overgeslagen
 • Bespaar duizenden euro's met vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heerenveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heerenveen kost je als verkoper gemiddeld € 5.789. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heerenveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 365.105) € 4.235
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.789

Kosten van makelaars in Heerenveen

De gemiddelde kosten van een makelaar in Heerenveen zijn gebaseerd op een courtage. Deze courtage is doorgaans een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage is gemiddeld 1,16%. Het is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Heerenveen, die momenteel € 365.105 bedraagt.

Het gemiddeld courtage van 1,16% betekent bij de gemiddelde verkoopprijs van € 365.105 dat je gemiddeld zo'n € 4.235 kwijt bent aan makelaarskosten. Echter, let op, makelaars hanteren verschillende voorwaarden. De makelaarskosten zijn daarom niet het enige om goed te vergelijken als je op zoek gaat naar geschikte makelaar om je woning in Heerenveen te verkopen.

Lees meer over makelaars in Heerenveen.

Andere kosten bij verkoop

Styling van de woning

Bij het verkopen van je woning is het van belang dat deze er aantrekkelijk en bewoonbaar uitziet. Het stylen van je woning kan helpen om kijkers een idee te geven van hoe het eruit kan zien als zij erin zouden wonen. Hier zullen echter kosten aan verbonden zijn: denk aan het inhuren van een professionele stylist, het aanschaffen van decoratie of het laten maken van professionele foto's.

Daarnaast zijn er vaak ook kleine aanpassingen nodig, zoals een likje verf of het repareren van kleine mankementen. Deze onderhoudskosten moet je ook in gedachten houden bij het budgetteren van het verkoopproces van je woning.

Verkoopklaar maken

Voordat je jouw woning kunt verkopen, moet deze eerst verkoopklaar worden gemaakt. Dit betekent dat je zorgt dat de woning schoon, opgeruimd en in goede staat van onderhoud is. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van zichtbare gebreken, schilderen, het vervangen van de vloerbedekking of het aanleggen van een nieuwe tuin.

Houd er rekening mee dat dit verbeteringskosten met zich mee kan brengen. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen, om kosten te besparen, maar mogelijk levert dit niet hetzelfde resultaat op en neemt het meer tijd in beslag.

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je ook te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten voor het opstellen van de akte van levering en het doorhalen van je huidige hypotheekakte. Jij als verkoper betaalt deze kosten.

De notariskosten variëren per notaris, dus het is verstandig om vooraf verschillende offertes aan te vragen en notarissen met elkaar te vergelijken. Zo kun je zorgen dat je niet te veel betaalt en krijg je een idee van de kosten die dit aspect van het verkoopproces met zich mee zal brengen.

Wanneer mijn huis verkopen in Heerenveen?

Denk je erover na om jouw huis te verkopen in Heerenveen? Gezien de huidige marktomstandigheden in de woningmarkt kan dit een geschikt moment zijn. Door de hoge vraag naar woningen, zijn er veel potentiële kopers voor jouw huis.

Vraag je je af wat precies de juiste timing is om jouw huis in Heerenveen op de markt te brengen? In juni 2024 kun je zeggen dat de tijd daar goed voor is. Deze periode kan voordelig zijn voor doorstromers dankzij de gunstige marktomstandigheden.

Vergelijk makelaars in Heerenveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Begin je met de verkoop van je woning en wil je dit proces soepel en doeltreffend laten verlopen? Dan is het stappenplan van Huis Verkopen precies wat je nodig hebt. Er komt veel kijken bij de verkoop van een huis, en ons overzichtelijke schema helpt om niets over het hoofd te zien. Zo ben je verzekerd van een efficiënte aanpak van de verkoop van je woning. Het bespaart je tijd, moeite en geeft gemoedsrust.

Presterende makelaars in Heerenveen

Met onze vergelijkingsfunctie voor lokale makelaars in Heerenveen, ben je in staat om de makelaar te kiezen die de hoogste verkoopopbrengst en snelheid garandeert. Je krijgt een duidelijk inzicht in de prestaties van makelaars, zodat jij de beste keus kunt maken.

Kosten besparen

Ons stappenplan helpt je niet alleen bij het vergelijken van makelaars, maar ook energieadviseurs op basis van hun tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor kun je kosten besparen en je makelaarskosten optimaal beheren.

100% onafhankelijk en objectief

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, zijn we volledig onafhankelijk en objectief. We bestrijden misinformatie en zorgen ervoor dat je als verkoper altijd het volledige overzicht behoudt.

Gratis en vrijblijvend

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om specialisten te vinden in Heerenveen die de beste dienstverlening bieden voor de laagste prijs. Of je jouw huis nu snel of voor de maximale prijs wilt verkopen, wij helpen je bij het vinden van de perfecte match!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heerenveen

Het is makkelijk om de waarde van je huis te bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Meer informatie over de kosten voor de verkoop van een huis is op onze website te vinden.

Er zijn verschillende tips om je woning snel te verkopen beschikbaar op onze website.

Onze tool om makelaars te vergelijken kan je helpen de beste makelaar te vinden voor de verkoop van jouw huis.

Wij hebben een aantal tips samengesteld om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen