Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Steenwijk

Als je je woning in Steenwijk wilt verkopen, ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je graag door het proces te vereenvoudigen met nuttige informatie en slimme tips. Samen zorgen we voor een succesvolle verkoop van je eigendom.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Steenwijk

Als woningverkoper in Steenwijk heb je diverse doelen bij het verkopen van je woning. Misschien wil je snel je huis verkopen, omdat je een nieuw huis op het oog hebt of al een andere woning hebt gekocht. Of misschien is jouw belangrijkste doel om je huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Het kan ook zijn dat je graag een transparante en voordelige verkoop wilt realiseren, waarbij alle kosten en bijbehorende services van makelaars duidelijk zijn.

Je vraagt je misschien af: hoe snel worden huizen in Steenwijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Een uitgebreid, persoonlijk verkoopadvies zou hier antwoord op kunnen geven. Op de website van huisverkopen.nl kun je zo'n advies aanvragen. Maar laten we eerst eens kijken naar de huidige stand van zaken in de Steenwijker woningmarkt. Hieronder volgen de actuele cijfers:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 363.908
Besparing (gem.)
€ 964

Je huis snel verkopen in Steenwijk

Als je van plan bent jouw woning in Steenwijk te verkopen, wil je uiteraard dat dit proces zo soepel en snel mogelijk verloopt. De gemiddelde verkoopsnelheid ligt hier op 67 dagen, dat is mooi om te weten. Maar hoe versnel je zelf het verkoopproces van jouw huis?

 1. Presentatie is alles. Zorg ervoor dat je woning op zijn best is als potentiële kopers op bezoek komen. Een opgeruimd huis, sfeervolle verlichting en een frisse geur kunnen wonderen doen.
 2. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Met dit uitgebreide plan zorg je als verkoper ervoor dat je niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen.
 3. Vraagprijs en marketing zijn essentieel. Stel een realistische vraagprijs vast en gebruik diverse media om je woning onder de aandacht te brengen. Een juiste prijszetting en goede marketing kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk versnellen.
Huis verkopen Steenwijk tips

Tips in Steenwijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Steenwijk op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Steenwijk ligt momenteel rond de € 363.908. Dit is slechts een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopsom hangt af van diverse factoren. Dit varieert van de staat van het huis en de locatie, tot de marktomstandigheden in april 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Steenwijk zit momenteel op € 2.817. Houd er rekening mee dat de waarde van een woning echter nooit enkel en alleen op deze factor gebaseerd is. Op de pagina woningwaarde lees je meer over de diverse factoren die de waarde van een huis bepalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Steenwijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Steenwijk bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Steenwijk.

Feitjes over Steenwijk

 • Steenwijk is een vestingstad met veel historie.
 • De stad telt meer dan 200 rijksmonumenten.
 • Het natuurpark De Weerribben-Wieden ligt nabij Steenwijk.

Tips om je woning te verkopen in Steenwijk

Het verkopen van je huis in Steenwijk kan een uitdaging zijn, gezien de unieke marktdynamiek en eigenschappen van deze stad. Hier zijn enkele deskundige tips die je kunnen helpen om de beste deal voor je woning te krijgen.

 • Ken je kopers: Identificeer de mogelijke kopers voor je huis, zoals gezinnen, jonge professionals of gepensioneerden. Pas je marketingstrategie aan om aan te sluiten bij hun voorkeuren en levensstijl.
 • Onderzoek de markt: Ken de prijzen van vergelijkbare woningen in je omgeving. Dit helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs en geeft je een concurrentievoordeel.
 • Professionele fotografie: Huur een professionele fotograaf in die de beste aspecten van je huis kan vastleggen en weergeven. Goede foto's zijn essentieel voor online advertenties en kunnen de aantrekkingskracht van je huis aanzienlijk vergroten.
 • Energie-efficiënte upgrades: Overtuig potentiële kopers met energie-efficiëntie. Het installeren van zonne-energiesystemen of isolatie kan je huis aantrekkelijker maken.
 • Opvallende advertenties: Schrijf een boeiende omschrijving en gebruik krachtige bewoordingen in je advertenties. Dit kan helpen om het aantal bezichtigingen te verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Steenwijk:

 • Specifiek voor jouw woning samengesteld
 • Avoid de overschrijving van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Het stappenplan is volledig gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Steenwijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Steenwijk kost je als verkoper gemiddeld € 5.639. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Steenwijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 363.908) € 4.294
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.639

Kosten van makelaars in Steenwijk

Wanneer je besluit je woning in Steenwijk te verkopen, speelt de keuze voor een makelaar een belangrijke rol. Het honorarium van een makelaar kan variëren en is vaak een percentage van de verkoopprijs, oftewel de courtage. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,18%.

Uitgaande van de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Steenwijk, namelijk € 363.908, betekent dit dat de gemiddelde kosten voor een makelaar in Steenwijk oplopen tot ongeveer € 4.294. Sommige makelaars hanteren echter een vast tarief, waardoor de kosten onafhankelijk zijn van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Het is belangrijk om deze opties goed te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Steenwijk.

Andere kosten bij verkoop

Meerdere kosten bij verkoop

Bij de verkoop van je woning komen diverse kosten kijken. Ze gaan verder dan alleen de makelaarskosten. Denk aan kosten voor het in orde maken van papierwerk, het energielabel en marketingkosten. Deze diverse kosten kunnen uiteenlopende bedragen inhouden, afhankelijk van veel factoren.

Het is belangrijk goed zicht te houden op deze kosten omdat onverwachte uitgaven kunnen leiden tot ongewenste financiële situaties. Bovendien, je wilt natuurlijk een goed beeld hebben van de totale kosten van de verkoop.

Energielabel kosten

Een van de kosten waar veel mensen niet meteen aan denken, is het energielabel. Dit is een document dat aantoont hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van dit label is verplicht bij de verkoop van je huis.

Een label kan je aanvragen of checken op de daarvoor bestemde website. Het is raadzaam dit op tijd te doen. Voorkom zo onnodige stress en stel potentiële kopers op de hoogte van de energiezuinigheid van jouw woning.

Marketingkosten

Ook marketingkosten kunnen een rol spelen bij de verkoop van je woning. Denk aan fotografie, advertenties en open huis dagen. Ja, sommige van deze kosten kunnen deel uitmaken van de makelaarskosten, maar dat is niet altijd het geval.

Daarom is het zinvol om tarieven te vergelijken en te checken of marketingkosten inbegrepen zijn. Zo vermijd je onaangename verrassingen wanneer de factuur van de makelaar komt.

Wanneer mijn huis verkopen in Steenwijk?

Als je overweegt om jouw huis in Steenwijk te verkopen, wil je vast weten: is dit het juiste moment om die stap te zetten? Wij denken van wel! Zowel de landelijke trend als lokale marktomstandigheden geven aan dat het inderdaad een gunstige tijd is. Bovendien kunnen lokale makelaars in Steenwijk je verder inzicht bieden in de specifieke situatie ter plaatse.

Maar hoe weet je of deze positieve tendens ook geldt voor jouw specifieke huis in Steenwijk? Zeker in een stad als Steenwijk variëren de huizenprijzen en verkoopkansen enorm tussen verschillende wijken en typen huizen. Een ervaren Steenwijker makelaar kan je daar het beste advies over geven. Vertrouw op zijn expertise en maak een weloverwogen beslissing tijdens deze april 2024.

Vergelijk makelaars in Steenwijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bereid je voor op de verkoop van jouw woning met het gemakkelijke stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is speciaal voor jouw woning samengesteld. Het gidst je moeiteloos door het gehele verkoopproces, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet en goed voorbereid bent. Je wilt jouw woning immers zo goed mogelijk verkopen, daarom is dit stappenplan een verstandige keuze!

Gratis online waardebepaling

Vraag een gratis online waardebepaling van je woning aan. Dit is een krachtige tool die je inzicht geeft in de mogelijke opbrengst van jouw woning. Inzicht in de waarde van je woning helpt je bij het maken van de beste verkoopbeslissingen.

Vind de beste makelaar

Op Huis Verkopen vergelijk je de tarieven en ervaringen van verschillende makelaars in Steenwijk. Zo vind je de beste makelaar voor de verkoop van je woning. Je ziet in één oogopslag welke makelaar de beste deal biedt.

Bespaar op makelaarskosten

Vraag makelaarstarieven op en bespaar op makelaarskosten. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, weet je zeker dat je de beste prijs betaalt voor professionele ondersteuning bij de verkoop van je woning.

Regel nodige diensten moeiteloos

Met Huis Verkopen regel je makkelijk aanvullende diensten zoals een energielabel, verhuizer, ontruimer en woningstyling. Alles wat je nodig hebt voor de succesvolle verkoop van je woning vind je op één plek. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Steenwijk

Een professionele makelaar kan een waardebepaling van je woning in Steenwijk doen. Ook kun je online waardeberekeningsapps gebruiken, maar die zijn minder accuraat.

Het is belangrijk om recensies te lezen en meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Onze vergelijkingstool kan je daarbij helpen.

Zorg ervoor dat je woning er netjes en uitnodigend uitziet. Fix kleine defecten, voeg een likje verf toe waar nodig en minimaliseer onnodige spullen. Bekijk ons handige stappenplan voor meer tips.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van een woning, zoals makelaarskosten, energielabelkosten en kosten voor het verzorgen van de apotheekakte. Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht.

Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het verplicht om dit label te hebben bij de verkoop, verhuur of oplevering van jouw huis. Je kunt hier jouw energielabel aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen