Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Steenwijk

Als je overweegt om je woning in Steenwijk te verkopen, is het aan te raden om goed op de hoogte te zijn van de huidige marktcijfers. Deze geven inzicht in de ontwikkeling van prijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Steenwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Steenwijk is in de laatste 3 maanden € 345.854 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 419.366 euro. Ter illustratie hebben wij een overzichtelijke grafiek samengesteld, direct te vinden onder deze tekst. Hierbij is duidelijk te zien dat de huizenmarkt in Steenwijk uniform is aan de rest van Nederland. Bereid je voor op een visuele weergave hiervan:

Huizenprijzen in Steenwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 58.000
€ 264.000
€ 469.000

In de onderstaande grafiek tref je de prijsontwikkelingen van de afgelopen drie maanden in Steenwijk aan. Concreet zie je de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2. Zo krijg je een helder beeld van de gemiddelde marktwaarde van woningen in deze periode:

Huizenprijzen in Steenwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.200

Prijsontwikkeling Steenwijk laatste 12 maanden

De evolutie in de prijzen van woningen in Steenwijk vormt een indicatie van de richting waarin de lokale markt zich kan ontwikkelen. Het tonen van deze prijsontwikkeling biedt een inzichtelijke weergave van de marktverandering, zonder vooronderstellingen.

Vorige maand kende Steenwijk een gemiddelde verkoopprijs van € 345.854. Terwijl de woningmarkt in Steenwijk uniek is, beweegt het zich wel in harmonie met de algehele Nederlandse woningmarkt:

Wat is mijn woning in Steenwijk waard?

Wanneer je overweegt om jouw huis in Steenwijk te verkopen, zal de geschatte opbrengst op de huidige woningmarkt een grote rol spelen in die beslissing. Woningen in Steenwijk kunnen variëren in prijs, afhankelijk van hun locatie, grootte en staat van onderhoud. Het is daarom belangrijk om een accurate inschatting te hebben van de woningwaarde.

Denk je over de verkoop van je woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar beslist aan te raden. Het geeft je een beter inzicht in jouw financiële situatie en het helpt je een realistische vraagprijs te bepalen. Het aanvragen van een gratis waardebepaling kan gemakkelijk via deze link.

Bij een gratis waardebepaling, zal een professionele makelaar je huis bezoeken en beoordelen op verschillende punten, zoals de staat van onderhoud, de ligging en de grootte. De makelaar geeft vervolgens een inschatting van de woningwaarde. Het kan echter raadzaam zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, aangezien de geschatte waardes kunnen variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Ken je de situatie dat je het woningmarktcijfer van je plaats wilt vergelijken met die van de omliggende gebieden? Bijvoorbeeld, je woont in Steenwijk, een gezellige gemeente, maar je vraagt je wellicht af of de huizenprijzen hier hetzelfde zijn als in omliggende plaatsen.

Om een realistisch beeld te krijgen van de huizenmarkt, is het nuttig om de prijzen van verschillende plaatsen te vergelijken. Hieronder vind je twee grafieken die een dergelijk vergelijkbaar overzicht bieden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Steenwijk

Op zoek naar een geschikte makelaar in Steenwijk voor de verkoop van jouw huis? Dan zul je snel ontdekken dat makelaars verschillen in hun manier van werken, expertise en de kosten die ze berekenen. Terwijl sommige makelaars gebruik maken van moderne marketingtechnieken, zijn anderen meer traditioneel en vertrouwen ze op hun netwerk en lokale kennis om je huis te verkopen.

Het kiezen van een goede makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van jouw huis. De juiste makelaar kan handig onderhandelen, heeft uitgebreide kennis van de Steenwijkse woningmarkt en helpt je om de perfecte koper te vinden. Voordat je een beslissing maakt, kan het raadzaam zijn om makelaars te vergelijken zodat je er een vindt die goed bij jou en je verkoopplannen aansluit.

Vergelijk makelaars in Steenwijk Of lees meer over makelaars in Steenwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Steenwijk

Ooit gehoord van courtages? Dit is de vergoeding, meestal een percentage, die je betaalt aan de makelaar na de verkoop van jouw woning. De gemiddelde courtage in Steenwijk is 1,18%. Concreet betekent dit bij een gemiddelde verkoopprijs van € 345.854 dat je gemiddeld € 4.081 aan makelaarskosten betaalt.

Het is handig om hier rekening mee te houden als je jouw huis wilt verkopen. Het is ook belangrijk om te beseffen dat makelaars niet alleen verschillen in tarief. Ze hanteren verschillende verkooptechnieken, hebben uiteenlopende specialiteiten en bieden diverse extra diensten. Bepaal wat belangrijk is voor jou en neem de tijd om makelaars te vergelijken. Uiteindelijk bespaar je niet alleen geld, maar vind je ook de makelaar die past bij jouw wensen en behoeften.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Steenwijk

Steenwijk, een stad waar het merendeel van de huizen bestaat uit koopwoningen. Het precieze aantal is 4418, wat een illustratie is van de overwegend privé-woningmarkt van deze stad. Dit betekent echter niet dat er geen andere woonopties zijn. De vaste huizenmarkt bevat ook een percentage van (sociale) huurwoningen en panden met alternatieve doeleinden, wat je een ruime keuze aan woonmogelijkheden biedt.

Aantal verkochte woningen in Steenwijk

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Steenwijk diverse woningen zien komen en gaan. Er zijn een flink aantal woningen in de verkoop gegaan, ook wel 'aanmeldingen' genoemd. Maar belangrijker nog, een groot aantal daarvan is succesvol verkocht - de zogenaamde 'transacties'. Maar hoeveel is dat precies? Met 145 verkochte woningen geven de verkoopcijfers van Steenwijk een interessant inzicht. Neem een kijkje in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Steenwijk te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Steenwijk komen een hoop zaken kijken. Zo moet je onder andere denken aan het bepalen van de juiste vraagprijs, het vinden en inschakelen van een bekwame makelaar en het regelen van een geldig energielabel. Bovendien, nieuwe lokale wet- en regelgeving kunnen het verkoopproces beïnvloeden, waardoor gedegen kennis en planning cruciaal zijn.

Een gestructureerde aanpak kan helpen om het verkoopproces overzichtelijk en beheersbaar te maken. Daarom is een handig stappenplan ontwikkeld, speciaal voor het verkopen van jouw woning in Steenwijk. Het stappenplan neemt je bij de hand vanaf het bepalen van de vraagprijs tot aan het contact met het verhuisbedrijf, zodat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom! We weten allemaal dat de woningmarktcijfers in Steenwijk continu veranderen. De meest recente cijfers vind je hier op Huis Verkopen, zodat je op ieder moment inzicht hebt in de huidige stand van zaken. Deze actuele statistieken zijn uitstekend bruikbaar als je een woning bezit in Steenwijk en overweegt om deze te verkopen. De marktcijfers helpen je om een realistisch beeld te vormen van de huidige marktwaarde en de mogelijke verkoopwaarde van jouw huis.

Zo maakt HuisVerkopen.nl de verkoop van je woning eenvoudiger

Bij de voorbereiding en organisatie van de verkoop van jouw woning kan HuisVerkopen.nl je ondersteunen met verschillende tools en diensten. Van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaars, het helpt je om de beste makelaar te vinden zonder dat je onnodig veel betaalt. Daarnaast geeft ons handige stappenplan je een duidelijk overzicht van wat er allemaal geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Hiermee voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet. Kortom, met Huis Verkopen kun je op efficiënte wijze de verkoop van jouw woning in Steenwijk regelen en tegelijkertijd kosten besparen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen