Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Steenwijk

Zoek je een goede makelaar in Steenwijk voor de verkoop van je huis? Op deze pagina kun je makelaars vergelijken via diverse handige manieren. Vraag tarieven op, vraag offertes aan of vraag een waardebepaling aan, zo vind je de makelaar die het best bij jouw situatie past.

Over makelaars in Steenwijk

Het kiezen van de juiste makelaar in Steenwijk kan een grote impact hebben op het verkoopproces van jouw woning. Niet alleen hebben sommige makelaars meer ervaring en expertise dan anderen, maar daarnaast kan hun netwerk, verkoopstrategie en kennis van de lokale markt ook bijdragen aan hoe snel en voor welke prijs je je woning verkoopt. Het is dus een belangrijke stap in jouw verkoopproces.

We houden continu alles bij over alle makelaars in Steenwijk. Door deze gegevens minutieus te bestuderen, hebben we een goed beeld van welke makelaars er het meest succesvol zijn. Of het nu gaat om de verkoopsnelheid, prijsrealisatie of klanttevredenheid, we houden het allemaal bij. Dus ben je benieuwd welke makelaar het best presteert in Steenwijk? Je vindt hier op deze pagina een schat aan informatie over alle makelaars in Steenwijk.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.081
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.223
Besparing (gem.)
€ 917

Actueel

 • Bereid je voor op de marktomstandigheden van mei 2024 in Steenwijk. Verwacht makelaarskosten variërend van courtages tussen 1,03% en 1,56%. Andere mogelijke kosten kunnen zijn voor marketing, administratie en eventuele extra diensten.
 • De huidige huizenprijzen in Steenwijk kunnen flink variëren. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per m2 maar liefst € 2.931. Neem een kijkje op de huizenmarkt voor een uitgebreid overzicht.
 • De tarieven van de makelaars in Steenwijk zijn constant in beweging. Het vergelijken van deze tarieven kan erg voordelig zijn. Je kunt momenteel gemiddeld € 917 besparen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de beste deals!

Uitgelichte makelaars in Steenwijk

In Steenwijk vind je een variëteit aan makelaars die jou kunnen ondersteunen bij het verkopen van een woning. Direct na deze tekst bieden we je een overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is verstandig om deze te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de variatie aan diensten, tarieven en ervaringen die zij aanbieden.

Logo De Boer + Ten Hoeve

De Boer + Ten Hoeve

Bij De Boer + Ten Hoeve draait alles om vertrouwen, ervaring en een volledige service. Dit makelaarskantoor in Steenwijk biedt al sinds 1978 professionele en persoonlijke begeleiding met verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. De deskundigheid van het team komt tot uiting in hun brede specialisaties, van bedrijfsruimte tot recreatie. Onder genot van een kopje koffie verneem je meer over hun integriteit, marktkennis en gedrevenheid. Daarnaast kun je bij dit multilinguale team ook in het Duits of Engels terecht.
Logo Greveling Adviesgroep

Greveling Adviesgroep

Greveling Adviesgroep is een professioneel en betrokken makelaarskantoor in Steenwijkerland. Met kennis en jarenlange ervaring bieden ze een breed pallet aan diensten, van verkoop en verhuur tot taxaties en financieel advies. Ze hebben een sterke affiniteit voor bedrijfsruimtes en kantoren. Hun klantgerichtheid en persoonlijke benadering vertalen zich in een actieve en gedreven houding om de beste kansen te vinden voor hun opdrachtgevers.
Logo Mijn Makelaar Steenwijk

Mijn Makelaar Steenwijk

Mijn Makelaar Steenwijk is al 40 jaar een betrouwbare partner voor het verkopen, aankopen, verhuren en taxeren van woningen in en rond Steenwijk. Met aandacht voor jouw wensen en transparante communicatie, zijn ze een vanzelfsprekende keuze. Ze kenmerken zich door hun courtage-op-maat systeem en specialismen in woningfotografie en -styling, nieuwbouw en monumenten. Met hun twee ervaren medewerkers en ondersteuning van collega-kantoren, bieden ze een deskundige en betrokken aanpak.
Logo Prinsen Makelaars bv Lid NVM

Prinsen Makelaars bv Lid NVM

Prinsen Makelaars is een actief en innovatief NVM-makelaarskantoor uit Steenwijk. Het team van drie gedreven professionals garandeert een hoogwaardige dienstverlening bij aankoop, verkoop en taxatie van woningen, zowel lokaal als landelijk. Met hun unieke aanpak, duidelijke communicatie en klantgerichte garanties onderscheiden ze zich in de markt. Verwacht van Prinsen Makelaars een persoonlijke benadering en 24/7 bereikbaarheid. Ze gaan voor optimaal resultaat. Niet tevreden? Dan geen courtage. Dat is hun tevredenheidsgarantie.

Makelaardij Wapstra

Makelaardij Wapstra is een energiek, modern kantoor, bekend om haar persoonlijke en vriendelijke service. Je ervaart hun toegevoegde waarde in hun klantgerichte aanpak en deskundig, betrouwbaar advies. Als gecertificeerd makelaar en -taxateur, zijn ze goed op de hoogte van de huidige markt en wetgeving. Ze specialiseren zich in bedrijfsruimtes, buitenlands vastgoed en recreatiewoningen. Deel uitmakend van branchevereniging VBO weten ze resultaten te boeken, zoals bewezen door hun recente transacties.

Van Stenwic

Van Stenwic is een gerespecteerd makelaarskantoor en trotse lid van branchevereniging VBO. Ze bieden hun klanten een professionele service met een hoge kwaliteitsstandaard, onderstreept door hun certificeringen. Van Stenwic kan de ideale partner zijn als je zoekt naar kennis en zekerheid bij de verkoop of aankoop van een huis.

Van Stenwic Makelaardij

Van Stenwic Makelaardij is gedreven, begeleidt je bij de aankoop en verkoop van woningen en is lid van branchevereniging VBO. Ondanks dat er de afgelopen maanden geen transacties zijn geweest, heeft dit kantoor momenteel 11 woningen in het aanbod. Kies voor Van Stenwic Makelaardij voor een heldere, zorgvuldige en betrouwbare begeleiding.

Let op: de ideale verkoopmakelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. In en rondom Steenwijk zijn meer makelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Steenwijk mee in onze vergelijking. Het vinden van de juiste makelaar is mogelijk als je alle opties goed naast elkaar legt.

Vergelijk makelaars in Steenwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Steenwijk?

Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs die jouw makelaar ontvangt, als beloning voor zijn werk. Dit prikkelt de makelaar om jouw huis voor de beste prijs te verkopen; hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer de makelaar verdient.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Steenwijk 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 917 besparen door makelaars te vergelijken. Het zorgvuldig vergelijken van de prijzen en diensten van verschillende makelaars kan dus een betekenisvolle bijdrage leveren aan een succesvolle woningverkoop.

Kosten van makelaars in Steenwijk

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 4.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Steenwijk

Als je je huis wilt verkopen in Steenwijk, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Maar wat zijn opstartkosten eigenlijk? Dit zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw woning te gaan verkopen. Denk hierbij aan kosten voor het maken van foto's, plaatsen van jouw woning op Funda en andere verkoopsites, en het opstellen van verkoopdocumenten.

De opstartkosten kunnen flink variëren tussen makelaars. Gemiddeld liggen deze kosten in Steenwijk tussen de € 400 en € 700. Het is dus belangrijk om dit mee te nemen in je overweging bij het kiezen van een makelaar. Vraag altijd naar een duidelijk overzicht van deze kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Steenwijk

Bij het verkopen van jouw huis in Steenwijk is het goed om te weten dat makelaars vaak intrekkingskosten in rekening brengen. Dit betekent dat als jij besluit om jouw huis voortijdig van de markt te halen, je een bepaald bedrag moet betalen aan de makelaar. Deze kosten zijn bedoeld als vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar tot dan toe in de verkoop van jouw woning heeft gestoken.

Situaties waarin intrekkingskosten aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld wanneer je je bedenkt en besluit toch in de woning te blijven wonen, of als je een bod van een particuliere koper accepteert voordat jouw makelaar een koper heeft kunnen vinden. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Steenwijk in rekening brengen, zijn € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Steenwijk met een vast tarief

Naast makelaars die werken met courtage, bestaan er ook makelaars die opereren met een vast tarief. Het verschil zit in de betalingsstructuur. Bij courtage is de prijs een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning, maar bij een vast tarief wordt een vooraf bepaald bedrag gehanteerd, ongeacht de verkoopwaarde van het huis. In Steenwijk werken makelaars gemiddeld met een vast tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de grote voordelen is dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn, wat voor budgetzekerheid zorgt. Echter, als de verkoopprijs van de woning uiteindelijk lager uitvalt, kan je duurder uit zijn dan bij een courtage. Het nadeel van een vast tarief is dat de makelaar wellicht minder gemotiveerd is om voor een hogere verkooprijs te gaan, omdat dit geen invloed heeft op zijn verdiensten.

Tip: Het is altijd verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Elke makelaar werkt namelijk anders en hanteert eigen tarieven. Door te vergelijken, krijg je een helder beeld van de mogelijkheden en kun je de makelaar kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen, woning en persoonlijke situatie.

4 feitjes over makelaars in Steenwijk

 • Als eigenaar van een huis in Steenwijk kan het met de hulp van een makelaar zo zijn dat jouw huis 12% winstgevender verkoopt dan zonder makelaar.
 • De waarde-inschatting van huizen door verkoopmakelaars in Steenwijk kan flink uiteenlopen. Met verschillen die soms oplopen tot wel €39.000. Wil je weten wat jouw woning waard is, vraag dan een gratis waardebepaling aan.
 • Voor hun diensten hanteren makelaars in Steenwijk een gemiddelde courtage. Dit ligt gemiddeld rond de 1,18% van de verkoopprijs.
 • Gemiddeld nodigen huizenbezitters in Steenwijk ongeveer drie makelaars uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je verschillende makelaars vergelijken, gebruik dan dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Steenwijk op?

In Steenwijk wordt duidelijk dat het inzetten van een makelaar die boven de rest uitstijgt, zeker zijn vruchten afwerpt. Het verschil in resultaat tussen de gemiddelde makelaar en die topper is niet voor de poes en zou wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor jouw portemonnee.

Laten we ontdekken hoe de excellente makelaars in Steenwijk te herkennen zijn:

 • Het loopt uiteen, maar in onze onafhankelijke cijfers zien we dat de beste makelaars in Steenwijk huizen doorgaans voor een bedrag boven de ingeschatte verkoopwaarde verkopen. In harde euro's praten we dan over een gemiddeld bedrag van € 11.272 meer.
 • Ons databasewerk onthult nog iets interessants: de vlotste makelaars in Steenwijk doen er gemiddeld 15 dagen minder over om een huis te verkopen dan hun collega's. Zo'n snellere deal kan je gemoedsrust én tijd besparen.

De beste makelaar in Steenwijk vinden

De beste makelaar in Steenwijk is degene die perfect bij jouw persoonlijke situatie en verkoopvoorkeuren past. Deze makelaar heeft een excellent trackrecord, begrijpt jouw wensen en matcht ze moeiteloos met concrete acties in de verkoopstrategie van jouw woning.

De meest geschikte makelaar vinden doe je door te vergelijken. Hierdoor krijg je een volledig beeld van jouw eigen verkoopkansen, de makelaars die het goed doen in Steenwijk en hun voorwaarden en tarieven. Dit maken wij gratis en vrijblijvend mogelijk voor je.

Waar moet je op letten bij makelaars in Steenwijk?

Wil je jouw huis in Steenwijk verkopen? Een makelaar kan je daarbij helpen. Hier zijn vijf zaken om op te letten bij jouw keuze:

Ervaring

Kijk hoeveel ervaring de makelaar heeft. Iemand met veel ervaring in de Steenwijkse huizenmarkt kan je beter adviseren en begeleiden in het verkoopproces.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden goed door voordat je een contract tekent. Kijk naar wat er wel en niet inbegrepen is in de dienstverlening en of er verborgende kosten zijn.

Beoordelingen

Controleer de beoordelingen van andere verkopers. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van de dienstverlening en het level van klanttevredenheid.

Communicatie

Let op hoe de makelaar communiceert. Je wilt iemand die duidelijk en op tijd informatie geeft, en altijd bereikbaar is voor vragen of zorgen.

Persoonlijke klik

Zorg dat je een klik hebt met de makelaar. Je gaat nauw samenwerken, dus het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Steenwijk wilt verkopen, kan een NVM-makelaar een belangrijke rol spelen. Niet alleen voor de juiste prijsbepaling, maar ook voor het hele verkoopproces. Ze hebben immers een brede netwerk en jarenlange ervaring.

Een NVM-makelaar houdt niet alleen rekening met de lokale marktcondities, maar ook met de geldende juridische aspecten. Vergelijkbare organisaties zoals de VBO- en VastgoedPRO-makelaarsbureaus bieden ook soortgelijke diensten aan. De keuze voor de juiste makelaar kan je uiteindelijk veel kosten en zorgen besparen.

Wat doet een makelaar in Steenwijk?

Als je jouw huis in Steenwijk wilt verkopen, kiezen veel mensen voor de diensten van een verkoopmakelaar. Deze specialisten hebben de kennis, ervaring en strategieën die nodig zijn om het hele proces soepeler, sneller en minder stressvol te laten verlopen.

Een verkoopmakelaar in Steenwijk doet eigenlijk veel meer dan alleen 'verkopen'. Laten we verder gaan met de vijf belangrijkste taken die je van ze kunt verwachten:

 • Deskundige waardebepaling van jouw woning
 • Promotie van jouw huis in de vastgoedmarkt
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de prijs en voorwaarden
 • Begeleiden bij de juridische afronding

Waarom een makelaar in Steenwijk inschakelen?

Als je op het punt staat je huis in Steenwijk te verkopen, is het verstandig om jezelf eerst goed af te vragen: wat maakt een makelaar beter dan de rest? Een goede makelaar doet meer dan enkel een bord in je voortuin plaatsen en wachten op biedingen. Bij het verkopen van je huis komt veel kijken en dit proces kan stressvol en complex zijn. Een uitstekende makelaar begrijpt dit en helpt je van begin tot eind, door het geven van het juiste advies, het onderhandelen over prijzen en het begeleiden bij de juridische aspecten.

Lokale marktexpertise

Een uitstekende makelaar heeft een diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt in Steenwijk. Deze kennis helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs, maar ook bij het onderhandelen. Daarnaast kunnen ze door hun netwerk potentiele kopers vinden en data over recente verkopen in de buurt leveren.

Communicatieve vaardigheden

Een goede makelaar is een uitstekende communicator. Ze houden je constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de verkoop van je huis. Daarnaast kunnen ze op een duidelijke wijze complexe vastgoedterminologie uitleggen en zullen ze al je vragen snel en helder beantwoorden.

Onderhandelingsbekwaamheid

Een topper van een makelaar bezit sterke onderhandelingsvaardigheden. Ze beschikken over de nodige ervaring en finesse om de beste verkoopprijs voor je woning te realiseren. Die verdienen daarbij hun courtage ruimschoots terug.

Eerlijkheid en transparantie

Een makelaar die eerlijk en transparant is, maakt een wereld van verschil. Ze zijn open over de voortgang, eventuele uitdagingen en geven eerlijk advies, ook als dat niet is wat je wil horen. Dit draagt bij aan het succes van de verkoop en helpt bij het opbouwen van vertrouwen.

Makelaars in Steenwijk vergelijken

Wanneer je van plan bent jouw woning te verkopen, wil je natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Maar hoe vind je die? Huis Verkopen biedt daarbij hulp. We maken het vergelijken van makelaars in Steenwijk gemakkelijk.

 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Zelf voorkeuren en wensen aangeven
 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Scherper makelaarstarief door vergelijken

Huis Verkopen neemt je het werk uit handen: je geeft je adres en wensen door, wij koppelen je aan de makelaars die daar het best bij passen. Zo krijg je inzicht in de beste prijs/kwaliteit-verhouding en kan je een weloverwogen keuze maken. Bespaar op makelaarskosten en vind de makelaar met de grootste kans om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Vergelijk nu met Huis Verkopen!

Vergelijk makelaars in Steenwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Steenwijk

De gemiddelde makelaarskosten in Steenwijk zijn € 4.081. Deze kosten variëren per makelaar. Je kunt tarieven opvragen om makelaars te vergelijken.

Het vinden van de juiste makelaar in Steenwijk begint met vergelijking. Kijk naar relevantie ervaring, tarieven en beoordelingen. Probeer meerdere makelaars te vergelijken en kies de juiste voor je situatie.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Steenwijk is 64 dagen. Dit is belangrijk om in gedachten te houden tijdens het verkoopproces.

Door makelaars in Steenwijk te vergelijken, kun je gemiddeld € 917 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om de tijd te nemen voor een goede vergelijking.

Belangrijke stappen zijn het bepalen van de woningwaarde, het kiezen van een makelaar en het optimaliseren van de woningpresentatie. Bekijk ons gedetailleerde stappenplan om je verkoopproces soepel te laten verlopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen