Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vollenhove

Als je overweegt je woning in Vollenhove te verkopen, treft je een boeiende woningmarkt. Met prijzen die veranderen, opvallende vraagprijzen en frequente transacties krijg je een interessant overzicht van de vastgoedwereld hier. Duik dieper in de cijfers en statistieken van Vollenhove's vastgoedmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vollenhove

De gemiddelde verkoopprijs in Vollenhove is in de laatste 3 maanden € 231.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 518.500 euro. Deze prijzen reflecteren de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Vollenhove. Om je een helder beeld te geven van de verkoop- en vraagprijzen, hebben we deze data in een overzichtelijke grafiek gebundeld:

Huizenprijzen in Vollenhove

Afgelopen 3 maanden

€ -556.000
€ 6.000
€ 569.000

Bij het inschatten van de verkooppotentie van je woning in Vollenhove, speelt de waarde per vierkante meter een cruciale rol. Stel, je vermenigvuldigt de oppervlakte van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in deze regio. Het resultaat geeft een indicatieve waarde van je huis en opent deuren naar het inschatten van de verkoopverwachtingen. Nu, bekijk in de onderstaande grafiek de meest recente verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Vollenhove:

Huizenprijzen in Vollenhove per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.800

Prijsontwikkeling Vollenhove laatste 12 maanden

De woningprijzen in Vollenhove hebben de afgelopen 12 maanden een bepaalde beweging doorgemaakt. Het gemiddelde verkoopbedrag van afgelopen maand in deze stad was € 231.250. Net als het landelijke gemiddelde, zijn ook hier schommelingen zichtbaar. Deze ontwikkelingen zie je terug in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Vollenhove waard?

De waarde van jouw woning in Vollenhove is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen zaken als de locatie van het huis, het bouwjaar en de staat van onderhoud een grote rol. Maar ook de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving hebben een flinke invloed op jouw woningwaarde.

Ben je benieuwd naar de exacte waarde van jouw woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekende optie. Dit is een goed startpunt of je nu van plan bent om je huis te gaan verkopen of enkel een duidelijk beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je woning. Via deze link kun je een gratis waardebepaling aanvragen.

Bij zo'n gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Dit geeft de makelaar de kans om een accurate inschatting van de waarde te maken op basis van de huidige staat en eigenheden van je woning. Hierdoor heb je een realistisch en betrouwbaar beeld van de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Inzicht in de woningmarkt betekent meer dan alleen kijken naar cijfers van één plaats. Het is van belang om de huizenprijzen in bredere context te zien. Met andere woorden, hoe ontwikkelen de prijzen zich in gemeenten, die met Vollenhove vergelijkbaar zijn?

Ondanks dat we ons in deze analyse concentreren op Vollenhove, moet je niet de prijzen in omringende locaties negeren. Juist door dit vergelijk te maken, krijg je een completer marktbeeld dat kan bijdragen aan jouw begrip van de huidige huizenprijstrends.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Vollenhove

Op ons platform hebben we inzicht in de statistieken van verschillende makelaars in Vollenhove en omgeving. Dit bevat onder andere hoe snel ze een woning verkopen, hoeveel woningen ze verkocht hebben en ook de gemiddelde verkoopprijs. Hierdoor kunnen we beter begrijpen welke makelaar het beste resultaat krijgt en je helpen bij het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw situatie in Vollenhove.

Het selecteren van de juiste makelaar kan een grote impact hebben op de verkoop van jouw woning. Een makelaar met een goede trackrecord en bewezen resultaten kan een hogere verkoopprijs behalen en jouw woning sneller verkopen. Daarom gebruiken wij onze grondige analyse van de makelaarsstatistieken in Vollenhove om je te helpen de beste keuze te maken voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Vollenhove Of lees meer over makelaars in Vollenhove

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vollenhove

Wist je dat de courtage, ofwel het tarief dat makelaars in rekening brengen, enorm kan verschillen? In Vollenhove, ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,18%. Dit betekent dat wanneer jouw woning voor een gemiddelde prijs van € 231.250 euro wordt verkocht, je hiervan een flink deel aan de makelaar betaalt. Vergis je niet, deze kosten kunnen razendsnel oplopen. Goed vergelijken is dus echt de moeite waard.

Vergeet niet dat het laagste tarief niet per se het beste is. Kwaliteit, ervaring en een persoonlijke klik zijn minstens net zo belangrijk. Het gaat hier tenslotte om de verkoop van jouw kostbare bezit. Ook de kleine lettertjes in de overeenkomst zijn van groot belang. Let op verborgen kosten en onduidelijke voorwaarden. Om je te helpen met de selectie van een goede makelaar, kun je via deze link verschillende tarieven van makelaars in en rond Vollenhove opvragen. Zo ben je goed voorbereid en voorkom je onaangename verrassingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vollenhove

Er zijn in Vollenhove koopwoningen. Dit zijn woningen die iemand in bezit heeft en zelf bewoont, maar ook kan verhuren of verkopen. Je woning kan dus verschillende bestemmingen hebben, zoals een thuis voor jezelf, een onderkomen voor huurders of een investering voor de verkoop. Bedenk goed wat je wilt: wil je er zelf blijven wonen, ga je verhuren of zet je jouw woning te koop?

Aantal verkochte woningen in Vollenhove

In de laatste 12 maanden hebben we in Vollenhove een interessante beweging gezien. Er zijn woningen aangemeld om te verkopen en er zijn ook verkopen, oftewel transacties, geweest. Het exacte aantal verkochte woningen, uitgebeeld door transacties, is 18. Kijk naar de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Vollenhove te verkopen?

Ben jij van plan om je woning in Vollenhove van de hand te doen? Dan raden we je aan om je verkoopproces te regelen via een overzichtelijk stappenplan zoals het onze. Met dit handige plan kun je er zeker van zijn dat je geen enkele belangrijke stap in het proces over het hoofd ziet en alles soepel zal verlopen.

De keuze van een goede makelaar is een niet te onderschatten onderdeel van je verkoopproces. Deze professional geeft je niet alleen waardevol advies, maar begeleidt je ook bij iedere stap van de weg naar de succesvolle verkoop van je huis. En om dit alles in goede banen te leiden, wordt het regelen van zaken als een energielabel en mogelijk een verhuisbedrijf, opgevangen door het hierboven genoemde stappenplan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De cijfers over de woningmarkt in Vollenhove zijn voortdurend in beweging. Niet vreemd, want situaties veranderen, kansen verschijnen en interessante trends dienen zich aan. Juist daarom houden we de statistieken op deze pagina steevast actueel. Dit continue actueel houden van de woningmarktcijfers in Vollenhove zorgt ervoor dat je altijd een correct beeld van de markt hebt. Het biedt je inzicht in de actuele situatie en helpt je beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige en tijdige informatie.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij verkoop

De website Huis Verkopen gaat verder dan de marktcijfers. Ze helpt je bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo vraag je via de site snel en eenvoudig een gratis waardebepaling aan of vergelijk je makelaars om de beste makelaar in Vollenhove te vinden. Bovendien kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op de verkoopkosten van je woning. Het online platform is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. Daarnaast is er een handig stappenplan dat je stap voor stap begeleidt bij de voorbereiding op de verkoop van je woning. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet, zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van de beste verhuizer, ontruimer of woningstylist.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen