Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Marknesse

In de huidige markt van juni 2024 is het verkopen van je huis in Marknesse een interessante uitdaging. De huizenprijzen zijn constant in beweging en de vraag naar woningen is groot. Als potentiële woningverkopers is het belangrijk om jezelf te informeren over de laatste trends en cijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Marknesse

De gemiddelde verkoopprijs in Marknesse is in de laatste 3 maanden € 414.543 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 394.083 euro. Deze prijzen geven weer hoe de woningmarkt in Marknesse zich ontwikkelt. Ben je van plan je huis te verkopen of ben je juist geïnteresseerd in aankoop in deze regio? Neem dan een kijkje naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Marknesse

Afgelopen 3 maanden

€ 230.000
€ 347.000
€ 465.000

Bij de aan- of verkoop van een woning in Marknesse, is het belangrijk te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze prijs wordt gerealiseerd door de totale transactieprijs van een huis te delen door de grootte in vierkante meters en geeft een waarheidsgetrouw beeld van de actuele woningwaarde. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Marknesse op € 2.785. Het is interessant om op te merken dat de verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter altijd zullen variëren. De volgende grafiek biedt hier een duidelijk overzicht van:

Huizenprijzen in Marknesse per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Marknesse laatste 12 maanden

In Marknesse kun je via de huizenprijzen een inzicht krijgen in de beweging van de markt. Hierbij geeft de gemiddelde verkoopprijs een goed beeld van de algemene tendens.

Vorige maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in Marknesse € 414.543 euro. Deze bewegingen lopen parallel aan de landelijke prijsontwikkelingen. Zie ook de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Marknesse waard?

De waarde van jouw woning in Marknesse is afhankelijk van tal van factoren. Zo spelen onder andere de ligging, het formaat en de staat van de woning een grote rol. Maar ook recente verkoopcijfers van vergelijkbare huizen in de buurt en de huidige marktsituatie hebben invloed op de woningwaarde.

Wil je weten wat jouw woning exact waard is? Het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar is de beste manier om daar achter te komen. Deze waardebepaling vormt een goed startpunt als je zeker jouw woning wil gaan verkopen, of als je juist een duidelijk beeld wilt krijgen van de woningwaarde om te beslissen of verkoop nu interessant is. Bij het aanvragen van deze gratis waardebepaling word je gematcht met een ervaren makelaar in jouw regio.

Een gratis waardebepaling laat een makelaar bij je thuis komen voor de waardebepaling van jouw woning. Dit is geheel kosteloos en kan je veel voordelen bieden. Zo krijg je een realistisch beeld van wat jouw huis waard is en zonder kosten advies van een professional. Hiermee is de waardebepaling een slimme eerste stap bij het overwegen van een woningverkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te ontdekken hoe de woningmarktcijfers en huizenprijzen per locatie kunnen variëren. Zo laten de vastgoedcijfers van omliggende plaatsen rondom Marknesse een ander prijsbeeld zien dan Marknesse zelf.

Door deze prijsverschillen in ogenschouw te nemen en te vergelijken met andere gemeenten, krijgen we een breder en genuanceerder beeld van de huidige huizenmarkt. De volgende grafieken illustreren dit verschil in detail:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Marknesse

Terwijl je je voorbereidt op de verkoop van je huis in Marknesse, zul je merken dat makelaars er sterk uiteenlopende prestatiegegevens op nahouden. Van verschillen in gemiddelde verkooptijden, tot variërende succespercentages en variaties in het behalen van de vraagprijs. De keuze voor de juiste makelaar is daarom geen sinecure.

Om te zorgen dat je de beste beslissing neemt, is het nuttig om een kijkje te nemen bij het vergelijken van makelaars. Deze stap kan je enorm helpen om de beste match te vinden en kan er zelfs voor zorgen dat je meer uit de verkoop van je huis haalt dan je aanvankelijk had verwacht.

Vergelijk makelaars in Marknesse Of lees meer over makelaars in Marknesse

Gemiddelde tarieven van makelaars in Marknesse

Als je een woning wilt verkopen, is het belangrijk om je te realiseren dat de courtage die makelaars rekenen kan variëren. In Marknesse ligt het gemiddelde courtagepercentage van makelaars rond 1,14% van de uiteindelijke verkoopprijs. Want hoewel de verkoop van een woning in Marknesse gemiddeld € 414.543 euro oplevert, zijn de vergoedingen die makelaars hiervoor rekenen niet inbegrepen in dit bedrag.

Het is echter niet alleen belangrijk om naar de courtage te kijken, maar ook naar de kwaliteit die een makelaar levert. Daarom adviseren we je om meerdere tarieven op te vragen en deze te vergelijken.

Dit geeft je een goed overzicht van de mogelijke makelaarstarieven in Marknesse en stelt je in staat om een bewuste keuze te maken. Het beste advies is daarom: kijk niet alleen naar de kosten, maar vooral naar wat een makelaar je oplevert.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Marknesse

Marknesse telt een aanzienlijk getal van 1184 koopwoningen. Echter, maar een piepkleine fractie daarvan wordt op dit moment aangeboden voor verkoop. Daarom, als je van plan bent om jouw woning in Marknesse te verkopen, heb je nu bijzonder gunstige omstandigheden. Het huidige beperkte aanbod aan koophuizen staat garant voor interesse in jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Marknesse

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Marknesse volop in beweging geweest. Er zijn talloze woningen aangemeld voor verkoop en er zijn woningen succesvol verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen in Marknesse, oftewel het aantal transacties, is 33. Hieronder vind je een duidelijke grafiek waarin deze aantallen overzichtelijk zijn weergegeven:

Ben je van plan jouw huis in Marknesse te verkopen?

Plannen om jouw huis in Marknesse te verkopen? Zo'n beslissing betekent dat er veel te regelen valt. Het proces kan overweldigend zijn, maar met de juiste oriëntatie en voorbereiding, kan elke stap overzichtelijk gemaakt worden. Daarom heeft Huis Verkopen een handig stappenplan ontwikkeld om je te helpen bij de organisatie van jouw huisverkoop.

De keuze van een goede makelaar mag je niet onderschatten. Een ervaren professional kan jou ondersteunen en waardevol advies bieden tijdens elke stap van de verkoop. Daarbij is het belangrijk om details als het energielabel van jouw woning te regelen, en mogelijk ook een verhuisbedrijf. Door zorgvuldig aan het werk te gaan en elke fase in het verkoopproces stap voor stap te regelen, kan je met vertrouwen jouw huis verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Sta je op het punt je huis in Marknesse te verkopen? Het is van vitaal belang dat je op de hoogte blijft van de recentste cijfers uit de huizenmarkt. Er is een constante fluctuatie in dit kerngebied van de vastgoedmarkt. Hier houden we alles nauwkeurig bij, zodat iedere update toegankelijk en bij de tijd blijft. Het begrijpen van deze marktcijfers geeft jou net dat beetje extra inzicht, om de kansen te benutten en een zo goed mogelijke verkoop van je woning te stimuleren.

De veelzijdige mogelijkheden van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl is het onze missie om je zo goed mogelijk bij te staan in het proces van huisverkoop. Je kan op deze website talloze resources vinden, van een handige vergelijkingstool voor makelaars tot het direct opvragen van tarieven bij makelaars. Heb je concrete prijsinformatie nodig voor de waarde van je huis? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een ervaren lokale makelaar via onze waardebepalingspagina. Wij onderhouden ook een uitgebreide sectie met adviezen om je huis op de verstandigste en meest succesvolle wijze op de markt te zetten. Check ook of je huis een degelijk energielabel heeft of vraag meteen één aan bij een lokale energieadviseur op onze energielabelpagina. Hier bij HuisVerkopen.nl streven we ernaar om je een volledig beeld te geven van wat er komt kijken bij het verkopen van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen