Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Giethoorn

Benieuwd naar de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Giethoorn? Op juni 2024 geven wij je de meest recente vastgoedcijfers over de verkoopprijzen, vraagprijzen en de hoeveelheid aan- en verkopen van huizen in dit unieke dorp. Het is van groot belang om de vraagprijzen in Giethoorn in de gaten te houden; deze kunnen namelijk flink schommelen, maar bieden je wel inzicht in jouw verkoopkansen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Giethoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Giethoorn is in de laatste 3 maanden € 648.952 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 780.972 euro. Hierdoor krijg je een goed beeld van de huidige marktsituatie. Het verschil tussen deze prijzen kan laten zien hoe bereidwillig kopers in de huidige markt zijn om het gevraagde bedrag te betalen. Bekijk de volgende afbeelding voor een mooie weergave van deze prijzen:

Huizenprijzen in Giethoorn

Afgelopen 3 maanden

€ 224.000
€ 528.000
€ 831.000

In de onderstaande grafiek presenteren we de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Giethoorn over de laatste drie maanden. Deze specifieke data biedt een uitstekend inzicht in de huidige staat van de woningmarkt in dit gebied. Deze informatie kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het verkoopproces van je eigen woning:

Huizenprijzen in Giethoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 3.800
€ 5.600

Prijsontwikkeling Giethoorn laatste 12 maanden

De laatste 12 maanden in de woningmarkt van Giethoorn zijn vol beweging geweest. Gegevens van onroerend goed hebben de patronen en trends van woningprijzen voor dit unieke gebied licht geworpen.

Specifiek, de gemiddelde verkoopprijs van een woning in deze prachtige Nederlandse stad afgelopen maand was € 648.952. Kijk naar de marktcijfers hieronder voor een meer gedetailleerd overzicht:

Wat is mijn woning in Giethoorn waard?

De waarde van je woning in Giethoorn is afhankelijk van verschillende factoren. Elementen zoals het soort huis dat je bezit, de grootte van het oppervlak, de onderhoudssituatie en natuurlijk de huidige woningmarkt hebben allemaal invloed op de huiswaarde. Deze factoren fluctueren voortdurend, wat verkoopplannen tot een uitdaging maakt.

Heb jij ook de vraag "Wat is mijn huis in Giethoorn waard?" in je gedachten? Dan adviseren we om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit geeft je namelijk een helder inzicht in de potentiële verkoopwaarde, wat je helpt in het maken van een beslissing om al dan niet te verkopen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op deze pagina.

Een gratis waardebepaling door een makelaar omvat een grondige analyse van jouw woning en de vergelijking met soortgelijke huizen in de buurt. Dit resulteert in een nauwkeurige schatting van de verkoopwaarde. Het laten uitvoeren van deze waardebepaling is een slimme stap om meer inzicht te krijgen in de waarde van je huis, zonder dat het je iets kost.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Belangrijk is om te beseffen dat de woningmarkt per plaats kan variëren. Niet alleen Giethoorn speelt een rol bij het bekijken van de woningmarkt, maar ook omliggende plaatsen zijn hierin bepalend. Tevens is het goed om te constateren dat de huizenprijzen in Giethoorn variëren ten opzichte van deze plaatsen.

Zicht op de markttrends en een bredere blik op de huizenprijzen in vergelijkbare gemeenten kunnen je helpen een completer beeld van de huidige situatie op de woningmarkt te krijgen. Dit geven de volgende grafieken weer, die de gemiddelde verkoopprijzen in Giethoorn en vergelijkbare plaatsen tonen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Giethoorn

Wij van het online platform weten dat er een behoorlijk verschil in prestaties is tussen makelaars in Giethoorn. Wij houden de cijfers bij, variërend van de snelheid van het verkopen van een woning tot de uiteindelijke verkoopprijs. Dit stelt jou in staat om verschillende makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken die past bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste makelaar kiest. Een geschikte makelaar kan je voorzien van waardevolle marktinformatie en strategieën, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop van je woning. Daarom is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het selecteren van je makelaar. Wij bieden je de tools en informatie om die keuze weloverwogen te maken.

Vergelijk makelaars in Giethoorn Of lees meer over makelaars in Giethoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Giethoorn

Weet je dat courtages, de kosten die een makelaar rekent bij de verkoop van een huis, aanzienlijk kunnen variëren? Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 648.952 euro in Giethoorn betekent een courtage van 1,12% een bedrag van € 7.268 euro. Dat is aanzienlijk, dus je wilt zeker weten dat je een makelaar kiest die zijn kosten waard is.

Overweeg deze tip als je een huis wilt verkopen: het is goed te begrijpen wat verschillende makelaars kosten, maar het is vooral belangrijk om te kijken wat ze je kunnen opleveren. Een makelaar die iets duurder is maar een hogere verkoopprijs realiseert, kan op den duur voordeliger uitvallen. Via deze bron kun je makelaarstarieven in Giethoorn en omgeving opvragen en de kwaliteit van de makelaars tegen elkaar afwegen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Giethoorn

In Giethoorn vind je voornamelijk koopwoningen. Met een totaal van 956 koopwoningen in het dorp, is dit woonvorm dominant aanwezig. Dit betekent niet dat elke woning een koopwoning is - er zijn ook andere woonvormen terug te vinden, zoals sociale huurwoningen of panden met een andere dan woonbestemming. Het is deze gemengde aard van het woningaanbod die het karakter van het wonen in Giethoorn mede bepaalt.

Aantal verkochte woningen in Giethoorn

In de afgelopen 12 maanden heeft Giethoorn een interessante beweging gezien in het aantal woningen dat werd aangemeld en verkocht. Met 32 afgeronde transacties en een indrukwekkend aantal aanmeldingen, laat het zien hoe actief het dorp was op de woningmarkt. Let op de onderstaande grafiek, die de verkoopaantallen duidelijk laat zien:

Ben je van plan jouw huis in Giethoorn te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Giethoorn zijn er tal van zaken om te overwegen. Allereerst is het bepalen van de waarde van je woning een cruciale stap, waarbij je kunt overwegen een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. In combinatie daarmee wil je wellicht vergelijken welke makelaar het beste past bij jouw wensen en eisen. Bovendien, om je woning optimaal te presenteren aan potentiële kopers, kan het behulpzaam zijn tips voor de verkoop van je huis door te nemen en een energielabel aan te vragen als je dit nog niet hebt gedaan.

Het lijkt misschien ontmoedigend om al deze zaken te moeten coördineren. Daarom kan een gestructureerd stappenplan voor de verkoop van je huis een nuttig hulpmiddel zijn om overzicht te houden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en alles op tijd worden geregeld, zodat de verkoop van je woning efficiënt en succesvol verloopt. De ondersteuning van een goede makelaar kan hierbij ook van grote meerwaarde zijn.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het platform van Huis Verkopen vind je zorgvuldig verzamelde en actuele woningcijfers. In dit geval gaat het over de woningmarkt in Giethoorn. Deze cijfers zijn van essentieel belang tijdens jouw verkoopproces en helpen je bij het kiezen van het ideale verkoopmoment. Je blijft hierdoor altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen over de huizenprijzen in dit dorp. Jouw woonverkoopstrategie wordt hiermee ondersteund en je kunt een weloverwogen keuze maken.

Maak jouw verkoop makkelijker met Huis Verkopen

Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning vlot en eenvoudig. Ons platform biedt tal van handige tools; vraag gemakkelijk een gratis waardebepaling aan, of vergelijk de tarieven van verschillende makelaars met elkaar. In ons uitgebreide en stapsgewijze stappenplan ontdek je wat er nodig is om een succesvolle verkoop te realiseren. Onze diensten zijn volledig gratis en onafhankelijk, zodat je erop kunt vertrouwen dat je een eerlijke en betrouwbare service ontvangt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen