Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harlingen

Denk je eraan je huis in Harlingen te verkopen? Het kan een spannende tijd zijn, vol met potentiële kansen en beslissingen te nemen. Hier vind je nuttige inzichten om je op weg te helpen bij dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harlingen

Als je overweegt om jouw huis in Harlingen te verkopen, zijn er een aantal zaken om goed op te letten. Een goede verkoopprijs is hierin natuurlijk essentieel. Je wil het maximale uit je woning halen zonder dat de kosten voor een makelaar hier een te groot gedeelte van wegsnoepen. Daarnaast wil je er vanzelfsprekend voor zorgen dat de verkoop zo vlot mogelijk verloopt, zodat dubbele woonlasten je bespaard blijven.

Waarschijnlijk vraag je je als mogelijke verkoper af hoe snel woningen in Harlingen doorgaans verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je eigenlijk kunt besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Het goede nieuws is dat je dat laatste eenvoudig kunt ontdekken door een kijkje te nemen op deze pagina, een handige bron voor het vinden van een succesvolle makelaar in Harlingen. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Harlingen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 317.909
Besparing (gem.)
€ 954

Je huis snel verkopen in Harlingen

Ben je op zoek naar informatie over de woningmarkt in Harlingen? Het gemiddelde aantal dagen waarin een woning in deze stad wordt verkocht is 62 dagen. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat jouw woning sneller verkocht wordt? Hier zijn enkele nuttige tips.

 1. Maak goede foto's. Online zichtbaarheid is goud waard bij het verkopen van jouw woning. In deze digitale tijd bepalen foto's vaak de eerste indruk. Zorg dus voor professionele, aantrekkelijke foto's waarop jouw woning goed en helder te zien is.
 2. Verkoop via openbare platformen. Het gebruik van populaire woningplatformen, zoals Funda, kan je helpen bij de snelle verkoop van je woning. Door jouw woning breed te promoten, bereik je een grotere groep potentiële kopers.
 3. Werk aan de uitstraling. Een verzorgd en aantrekkelijk huis trekt meer kopers aan. Maak het huis schoon, doe kleine reparaties en zorg voor een nette, uitnodigende voortuin. Zo verhoog je de kans op een snelle verkoop.

Tips in Harlingen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harlingen op?

Huizen in Harlingen worden momenteel gemiddeld verkocht voor € 317.909. De definitieve verkooprijs van een huis is uiteraard variabel en hangt altijd af van diverse factoren. Zo kunnen de staat van het huis, de locatie van de woning binnen Harlingen en de grootte van zowel het huis als het bijbehorende perceel invloed hebben op deze prijs.

Om een beter inzicht te krijgen in de huidige marktprijs in Harlingen, is het zinvol om ook te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Doorgaans wordt er in deze fraaie stad aan het water in mei 2024 een gemiddelde prijs van € 2.810 per vierkante meter gerekend voor een huis. Deze prijs geeft je een goed overzicht van de huidige tegenwaarde bij de verkoop van een huis binnen Harlingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harlingen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.700
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harlingen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harlingen.

Feitjes over Harlingen

 • Harlingen is de enige zeehaven van de provincie Friesland.
 • De stad kent een rijke geschiedenis van zeevaart en visserij.
 • Harlingen heeft meer dan 600 rijksmonumenten, waaronder het stadhuis.

Tips om je woning te verkopen in Harlingen

Als je je huis in Harlingen wilt verkopen, is een goede voorbereiding essentieel. Je wilt tenslotte dat je huis er op zijn best uitziet, en dat potentiële kopers zich er onmiddellijk in thuis voelen. De onderstaande tips kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Opgeruimd huis: Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. Presenteer het op een manier die de ruimtelijkheid en functionaliteit benadrukt.
 • Aantrekkelijke foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis te fotograferen. Goede foto's zijn essentieel om online belangstelling te trekken.
 • Reparaties uitvoeren: Kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden kunnen een groot verschil maken in hoe je huis wordt waargenomen door potentiële kopers.
 • Neutrale decoratie: Probeer je interieur zo neutraal mogelijk te houden. Zo kunnen kopers zich gemakkelijker voorstellen hoe ze het huis naar hun eigen smaak kunnen inrichten.
 • Prijsstelling: Zorg voor een realistische vraagprijs, gebaseerd op vergelijkbare woningen in Harlingen. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Harlingen:

 • Samengesteld op basis van jouw specifieke woning
 • Gratis, interactief en eenvoudig te volgen stappenplan
 • Voorkomt dat er belangrijke stappen overgeslagen worden
 • Kan helpen bij het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harlingen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harlingen kost je als verkoper gemiddeld € 5.188. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harlingen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 317.909) € 3.751
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.188

Kosten van makelaars in Harlingen

Als je een huis wilt verkopen in Harlingen, zul je rekening moeten houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars rekenen opstartkosten voor het verkoopproces, deze kosten zijn gemiddeld € 515. Daarnaast maken veel makelaars gebruik van een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Harlingen is 1,18%.

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar wat een makelaar kost, maar vooral ook naar wat een makelaar je kan opleveren. Een goede makelaar kan je helpen bij het realiseren van een hogere verkoopprijs voor je huis en kan je ondersteunen bij de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke kosten van een makelaar sterk kunnen variëren, afhankelijk van de diensten waar je gebruik van maakt.

Lees meer over makelaars in Harlingen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. Hoewel de leveringsakte op naam van de koper komt, zijn er vaak toch notariskosten die voor jouw rekening komen. Dit zijn de kosten die de notaris maakt voor het opstellen van de akte van royement.

De akte van royement is nodig om de hypotheek die je op het huis had, officieel te beëindigen. Het bedrag kan verschillen per notaris, dus het is een goed idee om prijzen te vergelijken. Zo houd je invloed op de totale kosten van de verkoop van je huis.

Hypotheekadviseur

Denk ook aan de kosten voor de hypotheekadviseur. Als de verkoop van je huis betekent dat je een nieuwe hypotheek moet afsluiten voor een ander huis, dan komen daar advieskosten bij kijken. Deze kosten zijn voor het advies over en het regelen van de nieuwe hypotheek.

De kosten voor een hypotheekadviseur kunnen flink uiteenlopen, daarom is het slim om meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je helder in beeld wat je kunt verwachten en kun je de kosten beter inplannen binnen jouw financiële plaatje.

Opheldering over de kosten

Bij het verkopen van je huis denk je vaak aan de kosten van de makelaar. Toch zijn er diverse kosten bij de verkoop van je huis. Het is belangrijk om zicht te houden op deze kosten, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Goed zicht op de kosten bij de verkoop van je woning geeft je rust en duidelijkheid. Je weet precies waar je aan toe bent en kunt de best mogelijke financiële beslissingen nemen. Zo help je de verkoop van je huis tot een geslaagde afronding te brengen.

Wanneer mijn huis verkopen in Harlingen?

Vraag je je af of het momenteel een goed moment is om je huis in Harlingen te verkopen? Het antwoord is ja, en hier zijn de redenen. Op het moment is er een grote vraag naar woningen in de markt, waardoor er een goede kans is dat je huis snel verkocht kan worden.

Hoewel cijfers en gegevens belangrijk zijn, zijn het vooral lokale makelaars in Harlingen die een glashelder beeld kunnen scheppen van de lokale marktomstandigheden en de mogelijke waarde van je huis. Zeker in deze woelige tijden van mei 2024 kunnen makelaars met hun ervaring en kennis je het beste adviseren. Raadpleeg dus altijd een professional voor de meest accurate informatie.

Vergelijk makelaars in Harlingen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop jouw huis eenvoudig en efficiënt met behulp van onze website, Huis Verkopen. Het verkopen van een huis is iets wat je meestal maar een paar keer in je leven doet; daarom wil je het proces zeker goed aanpakken. Ons unieke stappenplan helpt je daarbij. Het gaat specifiek in op jouw situatie en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het gebruik van deze stapsgewijze aanpak bespaart je tijd en energie en verhoogt je kansen op een succesvolle verkoop.

Gratis waardebepaling

Een belangrijk aspect van de verkoop is het bepalen van de juiste waarde van jouw huis. Op Huis Verkopen bieden wij een gratis waardebepaling aan waarmee je een realistische vraagprijs voor jouw woning kunt opstellen. Daarmee bespaar je op dure taxatiekosten en trek je potentiële kopers aan.

makelaars vergelijken

Het vinden van de beste makelaar in Harlingen kan lastig zijn. Met Huis Verkopen kun je verschillende makelaars vergelijken, inclusief hun tarieven en statistieken. Dit geeft je een beter inzicht in wat je kunt verwachten en helpt je bij het maken van de juiste keuze.

besparen op makelaarskosten

Door op Huis Verkopen de tarieven van verschillende makelaars op te vragen, kun je eenvoudig besparen op makelaarskosten. Wij bieden je de mogelijkheid om de meest voordelige, maar ook de meest geschikte makelaar voor jouw woning te vinden.

Aanvullende diensten

Naast de verkoop van jouw woning, biedt Huis Verkopen ook aanvullende diensten aan zoals een energielabel, verhuizer, woningstyling en meer. Hierdoor wordt de verkoop van jouw woning een stuk eenvoudiger en sneller geregeld.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harlingen

De kosten voor het verkopen van jouw huis in Harlingen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de keuze voor een makelaar en de verkoopstrategie. Deze kosten kunnen bestaan uit makelaarsprovisie, notariskosten, marketingkosten en eventuele opknapkosten. Voor een overzicht, bekijk onze pagina over kosten.

De snelheid waarmee je jouw huis in Harlingen kunt verkopen, hangt af van de vraag en het aanbod in de markt, de aantrekkelijkheid van het huis en de juiste vraagprijs. Het kan variëren van een paar dagen tot enkele maanden. Lees het artikel over hoe snel woningen verkocht worden voor meer informatie.

Bij het verkopen van je huis in Harlingen heb je verschillende documenten nodig, waaronder eigendomsbewijs, ID-bewijs, energielabel, kadastrale gegevens en bouwkundige tekeningen. Ga voor een volledige lijst naar onze pagina over benodigde documenten.

Het bepalen van de vraagprijs van je huis in Harlingen begint bij een taxatie om de waarde van je huis te bepalen. Factoren zoals de staat van het huis, de ligging en de marktvraag beïnvloeden deze prijs. Neem een kijkje op onze pagina over hoe je de vraagprijs voor een huis bepaalt voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen