Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Joure

In Joure je huis verkopen vraagt om een kundige makelaar. Je wilt immers de beste deal voor je woning. Het is belangrijk om een professional te kiezen die ervaring heeft in de lokale markt, efficiënt te werk gaat en zich toegewijd inzet om voor jou de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen.

Over makelaars in Joure

Makelaars in Joure verschillen op diverse manieren van elkaar en het is precies die variatie die het vergelijken zo waardevol maakt. Verschillen zijn er niet alleen in de gebruikelijke aspecten zoals werkwijze, kosten en verkoopresultaten, maar ook in andere zaken. Denk aan specialisaties in bepaalde type woningen, het bieden van extra services of het hebben van een uitgebreid netwerk. Door te vergelijken op huisverkopen.nl vind je de makelaar die zowel qua prestaties als voorwaarden perfect bij jouw woning en situatie past.

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat kosten de beste makelaars in Joure? Hoe goed zijn hun onderhandelingsresultaten en hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Het zijn logische vragen als je op het punt staat om je woning in Joure te verkopen. Je wilt immers weten wat de absolute top voor jou kan betekenen. Hieronder zul je de antwoorden op deze vragen vinden, want we hebben de actuele cijfers voor je op een rijtje gezet:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.467
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.534
Besparing (gem.)
€ 922

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Joure, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in deze plaats op dit moment op het niveau van 1,11% liggen. Dit gegeven is relevant om mee te nemen in je besluitvorming.
 • Bij het overwegen van de verkoop van je huis, speelt de huidige marktwaarde natuurlijk ook een grote rol. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Joure bedraagt momenteel € 312.385. De gemiddelde prijs per m2 is € 3.498. Meer informatie over de actuele huizenprijzen in Joure kun je op onze site vinden.
 • Naast de courtagetarieven kunnen ook andere tarieven van makelaars invloed hebben op het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt aan de verkoop van je woning. De gemiddelde kosten voor een makelaar in Joure zijn op dit moment € 3.467. Het is daarom zinvol om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Uitgelichte makelaars in Joure

In Joure vind je een diversiteit aan verkoopmakelaars waar je uit kunt selecteren. We helpen je om overzicht te creëren door er een aantal op een rijtje te zetten. De ideale makelaar voor jou in Joure is de makelaar die het best past bij jouw woning, jouw situatie en je voorkeuren, het is daarom aan te raden hen eens naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken.

Logo A7 Makelaars

A7 Makelaars

A7 Makelaars staat klaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten, met gespecialiseerde adviseurs voor elke vastgoedbehoefte. Ze bieden diensten aan zoals verhuur, verkoop, aankoop en taxaties. Als lid van de NVM en met diverse certificaten tonen ze hun betrouwbaarheid en deskundigheid. Ze zijn ook aanspreekbaar in het Duits, Engels en Fries. Met oog voor detail en expertise op gebieden zoals nieuwbouw en recreatie, is A7 Makelaars een solide keuze.
Logo Makelaardij Hoekstra Joure

Makelaardij Hoekstra Joure

Bij Makelaardij Hoekstra Joure profiteer je van meer dan 30 jaar ervaring in de Friese vastgoedsector. Met inzet van hun deskundige team, bieden zij diensten aan in verkoop, aankoop, taxaties en blinken ze uit in nieuwbouw en recreatieprojecten. Je kunt in het Fries en Nederlands met hen communiceren. Door actieve betrokkenheid en professionele begeleiding, nemen ze je alle zorgen uit handen voor het ideale resultaat.

H4O makelaardij

Kies voor H4O Makelaardij voor hoogwaardige en betaalbare service. Deze makelaar staat garant voor doorzichtigheid met vaste tarieven. Ze werken snel en accuraat, waardoor je altijd op hen kunt rekenen. Met hun persoonlijke aanpak en deskundigheid zorgen ze voor een goed advies en begeleiding bij het vinden van jouw droomhuis. Gevestigd op de Torenstraat in Joure, kennen ze de Friese woningmarkt als geen ander. Lid van branchevereniging VBO en divers gecertificeerd.

Let op: de ideale makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Er zijn vele verkoopmakelaars actief in en rondom Joure. Bij Huis Verkopen zorgen we ervoor dat we alle makelaars in Joure meenemen in onze vergelijking. Zo zorgen we ervoor dat je de perfecte match vindt.

Vergelijk makelaars in Joure Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Joure?

Een verkoopmakelaar in Joure rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 312.385 in Joure komt dit neer op € 3.467 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage stimuleert de verkoopmakelaar om jouw woning voor de hoogste prijs te verkopen. Als dat lukt, ontvangt hij immers een hoger bedrag aan courtage. Dit zorgt ervoor dat jouw belangen en die van de makelaar gelijklopen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Joure 0,59% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 922 door eerst tarieven op te vragen. Het raadplegen van verschillende makelaarstarieven is niet alleen kosteloos, maar ook zonder enige verplichting.

Kosten van makelaars in Joure

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Joure

In de wereld van woningverkoop tref je vaak de term 'opstartkosten' aan. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen nog voordat je woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Deze kosten worden gemaakt voor diensten zoals het verzorgen van de fotografie, opstellen van woningteksten, meten van jouw woning en het aanmelden op huizensites zoals Funda.

Het is een veelvoorkomend fenomeen dat makelaars in Joure opstartkosten in rekening brengen. De bedragen hiervoor verschillen per makelaar, maar gemiddeld kun je verwachten dat deze kosten variëren tussen de € 400 en € 700. Door op de hoogte te zijn van deze kosten, kom je niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan bij de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Joure

Als je in Joure jouw woning te koop zet en later besluit om deze voortijdig uit de verkoop te halen, kan het zijn dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Deze kosten worden door de meeste makelaars gerekend om de tijd en inspanningen die in de promotie van jouw woning zijn gestoken, te compenseren. Intrekkingskosten zijn dus een vergoeding voor de reeds geleverde diensten zodat de makelaar niet met lege handen achterblijft als een woning niet verkocht wordt.

Stel, je hebt een andere woning gevonden en besluit jouw eigen huis zelf te gaan bewonen of je krijgt spijt van jouw beslissing de woning te verkopen. In dat geval zul je de verkoop moet intrekken en wordt door de makelaar een bedrag in rekening gebracht. Dit bedrag varieert per makelaar, maar in Joure liggen de gemiddelde intrekkingskosten rond de € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Joure met een vast tarief

Er zijn twee hoofdtypen makelaars als het gaat om de manier waarop ze hun tarieven berekenen: makelaars die werken met een courtage en makelaars die werken met een vast tarief. De eerste groep rekent een percentage van de verkoopprijs van jouw woning, wat de courtage wordt genoemd. De tweede groep rekent een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis. Makelaars in Joure die met vaste tarieven werken, hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Er kleven zowel voordelen als nadelen aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een voordeel is dat je vooraf precies weet wat je moet betalen, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Een potentieel nadeel is echter dat de kwaliteit van de service kan variëren. Sommige vaste tarief makelaars bieden een uitstekende service, terwijl anderen minder diensten aanbieden of minder aandacht aan jou en je woning geven.

Tip: Het vinden van de juiste makelaar voor jouw situatie is veel eenvoudiger als je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken kun je een makelaar vinden die niet alleen bij je budget past, maar ook bij de specifieke eigenschappen en wensen die verbonden zijn aan jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Joure

 • De opstartkosten en voorwaarden kunnen sterk variëren tussen verschillende makelaars in Joure. Alvorens een keuze te maken, kan het verstandig zijn tarieven op te vragen om een juiste vergelijking te kunnen maken.
 • Er is sprake van variatie bij de verkoopsnelheid van de makelaars in Joure. De tijd dat een huis te koop staat, ligt gemiddeld rond de 42 dagen.
 • Huizen in Joure blijken gemiddeld met een percentage van bijvoorbeeld 13% winstgevender te kunnen worden verkocht bij het inschakelen van een makelaar dan zonder makelaar.
 • Zo'n 86% van de verkopende partijen in Joure kiest over het algemeen voor een traditionele makelaar die iedere stap van het verkoopproces begeleidt, in tegenstelling tot een online makelaar die slechts de woning te koop zet.

Wat levert de beste makelaar in Joure op?

Het selecteren van de beste makelaar in Joure is niet zomaar gebaseerd op beoordelingen. Echte topmakelaars onderstrepen hun kwaliteit in concrete resultaten. Zij verkopen sneller en weten vaak een hogere verkoopprijs te realiseren.

Hieronder de sleutelindicatoren voor topmakelaars in Joure:

 • In de cijfermatige analyse van onze database blijkt dat de snelste makelaars in Joure woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan anderen. Dit kan doorgaans worden teruggevoerd op hun effectieve verkoopstrategie.
 • Onze statistieken tonen ook aan dat de beste makelaars, vergeleken met andere makelaars in Joure, woningen verkopen voor gemiddeld een hoger bedrag van € 12.133. Dit bewijst dat een kundige makelaar zich in rendement uitdrukt.

De beste makelaar in Joure vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Joure? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken passend bij jouw situatie en wensen. Met ons vergelijkingsformulier maken we dit een stuk eenvoudiger voor je.

Je vult jouw adres, situatie en voorkeuren in, waarna we de beste makelaars voor jou vinden. Deze geschikte makelaars zullen je informeren over hun tarieven, verkoopstrategie, ingeschatte waarde van je woning en geven tips voor de verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Joure?

Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het selecteren van de juiste makelaar in Joure voor de verkoop van je huis:

Branchevereniging

Controleer of de makelaar deel uitmaakt van een branchevereniging. Dit garandeert doorgaans een zeker kwaliteitsniveau en betrouwbaarheid.

Eerdere ervaringen

Het is waardevol om de ervaringen van eerdere klanten te onderzoeken. Beoordelingen en reviews kunnen veel vertellen over de service die je kunt verwachten.

Vergelijk tarieven

Om een ​​goede prijs-kwaliteit verhouding te vinden, is het belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars naast elkaar te leggen. Via hier kun je de tarieven opvragen.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een andere aanpak voor de verkoop. Bespreek de verkoopstrategie en bepaal of deze aansluit bij jouw wensen.

Persoonlijke klik

Een goede samenwerking staat of valt bij een persoonlijke klik. Het is dus belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Joure opereren diverse makelaars onder de vlag van de NVM, de grootste Nederlandse coöperatie voor makelaars. De makelaars onderscheiden zich in kwaliteit en service, om je optimale ondersteuning te bieden bij het verkooptraject van je woning.

Buiten de NVM, zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars werkzaam in Joure. Hoewel kleiner dan de NVM, bieden ook deze verenigingen betrouwbare makelaars met lokale kennis en een persoonlijke benadering. Welke makelaar je kiest, is sterk afhankelijk van je eigen voorkeuren en verwachtingen.

Weetje: Wist je dat de NVM niet alleen de grootste vereniging voor makelaars in Nederland is, maar dat ze ook een eigen academie hebben? Hier volgen makelaars trainingen en cursussen om hun kwaliteit te waarborgen en continue te verbeteren.

Wat doet een makelaar in Joure?

Een makelaar in Joure begeleidt je gedurende het gehele proces van het verkopen van je huis. Dit varieert van het geven van gedegen advies en het vaststellen van de vraagprijs, tot aan een succesvolle afsluiting bij de notaris.

Daarbij is het bijzonder nuttig dat deze makelaar tevens bemiddelt met potentiële kopers, zodat je zelf minder stress ervaart. Tevens beschikt een makelaar over specifieke kennis enervaring om de onderhandelingen succesvol te laten verlopen.

 • Adviseren over de vraagprijs van je huis
 • Presenteren van je woning op diverse platforms
 • Begeleiden van bezichtigingen met geïnteresseerden
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Afronding van de verkoop bij de notaris

Waarom een makelaar in Joure inschakelen?

Het is geen mysterie dat het inschakelen van een deskundige makelaar in Joure je flinke voordelen oplevert bij de verkoop van je woning. Een ervaren makelaar kent namelijk de lokale woningmarkt op zijn duimpje. Daardoor kan hij jou de meest effectieve verkoopstrategie voorstellen. Een proactieve makelaar laat geen steen onomgedraaid om potentiële kopers te interesseren voor jouw huis. Hij weet precies hoe hij de maximale verkoopprijs kan behalen en een verkoop kan bespoedigen.

Marktkennis

De lokale marktkennis van een makelaar is pure goud waard. Door het kennen van de juiste prijs voor jouw soort woning in Joure kan hij een juiste vraagprijs vaststellen die gelijk de aandacht van geïnteresseerde kopers trekt.

Marketinginspanningen

Een goede makelaar doet er alles aan om je woning in de kijker te plaatsen. Met uitgekiende marketinginspanningen bereikt hij het juiste doelpubliek en weet hij de aandacht op jouw pand te vestigen.

Proactieve benadering

Een verkoop kan aanzienlijk versneld worden door een actieve benadering van potentiële kopers. Een goede makelaar springt hier handig op in en weet geïnteresseerden persoonlijk te bereiken en overtuigen van jouw woning.

Maximale verkoopprijs

En niet onbelangrijk: een makelaar heeft de expertise om de maximale verkoopprijs voor jouw woning te realiseren. Door de juiste onderhandelingsstrategie te volgen, laat hij geen winst liggen op de onderhandeltafel.

Makelaars in Joure vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Joure via Huis Verkopen biedt tal van voordelen. Het kiepstelt je in staat om een weloverwogen keuze voor een makelaar te maken, gebaseerd op lokale expertise en ervaring.

 • Ontvang een gratis woningwaardebepaling
 • Bepaal de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Maak kennis met ervaren makelaars
 • Bespaar op makelaarskosten

Aan de hand van jouw voorkeuren, koppelen wij je aan de beste makelaars in Joure. Iedere makelaar geeft je een gedetailleerd beeld van jouw verkoopmogelijkheden, waarmee je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Het stelt je in staat om de woning snel te verkopen en toch maximaal rendement uit de verkoop te halen.

Vergelijk makelaars in Joure Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Joure

De gemiddelde kosten van een makelaar in Joure zijn € 3.467. Deze kosten kunnen variëren, dus het is aan te raden om via deze pagina de tarieven op te vragen.

Het gemiddelde makelaarscourtage percentage in Joure ligt rond de 1,11%. Dit percentage kan variëren per makelaar. Vergeet niet de courtage te vergelijken bij verschillende makelaars.

Het is belangrijk om te kijken naar de marktkennis, courtage, klanttevredenheid en de verkoopsnelheid van de makelaar in Joure. Voor het vinden van de beste makelaar in Joure kun je hier makelaars vergelijken.

Een huis in Joure wordt gemiddeld binnen 42 dagen verkocht. Deze snelheid kan variëren afhankelijk van vele factoren. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je makelaar.

Door het vergelijken van makelaars in Joure kan je gemiddeld besparen € 922. Het is aan te raden om via deze pagina te vergelijken en zo besparen op makelaarskosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen