Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wolvega

In Wolvega zijn diverse makelaars actief, wat jou als woningverkoper de nodige keuzemogelijkheden biedt. Overweeg echter elke optie zorgvuldig en ga niet overhaast te werk. Het vinden van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het proces van je huis verkopen.

Over makelaars in Wolvega

In Wolvega variëren makelaars op aanzienlijk verschillende manieren. Natuurlijk zijn er de gebruikelijke factoren zoals werkwijze, kosten en verkoopresultaten die variëren, maar kijk ook naar zaken zoals afhandelingssnelheid, communicatiestijl en betrokkenheid bij lokale marktontwikkelingen. Hier komt zelfs het aspect van persoonlijkheid om de hoek kijken - je wilt tenslotte iemand die bij jouw eigen temperament en aanpak past. Door het actief vergelijken van makelaars kan je op maat gemaakte keuzes maken die jouw verkoopavontuur ten goede komen.

Als potentiële woningverkoper ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de financiële ins en outs. Wat kosten de beste makelaars in Wolvega? Hoe onderhandelen ze en welk resultaat behalen ze gemiddeld? En laten we de hamvraag niet vergeten: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Deze informatie is immers essentieel om een weloverwogen beslissing te nemen. Blijf zeker afgestemd, want hieronder vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Wolvega:

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.949
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.860
Besparing (gem.)
€ 1.234

Actueel

 • Als je overweegt je huis te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Wolvega op dit moment 1,12% is. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij de verkoop van jouw woning. Deze informatie is actueel en betrouwbaar, omdat we werken met data die we maandelijks bijwerken (sterk>juni 2024).
 • Het is nuttig om ook te kijken naar de huidige verkooptarieven per vierkante meter in Wolvega. Op basis van recente cijfers, is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Wolvega€ 2.982. Je kunt actuele lokale woningmarktcijfers nagaan op onze huizenmarkt pagina voor een compleet beeld van de woningmarkt aldaar.

Uitgelichte makelaars in Wolvega

Als je jouw woning wilt verkopen, zijn er diverse makelaars in Wolvega waar je uit kunt kiezen. Wij presenteren een overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Wolvega om jou een handje te helpen. Het is zeer raadzaam om deze makelaars te vergelijken, omdat je hierdoor de makelaar vindt die het beste bij jouw wensen past en wellicht kosten bespaart.

Logo Makelaardij Hofstee

Makelaardij Hofstee

Makelaardij Hofstee is een langbestaand en gerenommeerd makelaarskantoor in Wolvega. Het richt zich op diverse vastgoeddiensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Met bijna 50 jaar kennis en ervaring helpt dit team je bij het realiseren van jouw huisvestingsambities, of je nou een starter, een gezin of een ondernemer bent. Hun betrokken en persoonlijke benadering wordt door klanten hoog gewaardeerd: op Funda krijgen ze gemiddeld een 9,2. De wereld van de Zuid-Friese en Overijsselse vastgoedmarkt kent voor ze geen geheimen.
Logo RMW Makelaars

RMW Makelaars

RMW Makelaars is een actief en professioneel makelaarskantoor met een sterke focus op klantgerichtheid en marktkennis. Actief in verschillende regio's en specialist in nieuwbouw en recreatie, biedt het zowel verkoop, aankoop, verhuur als taxaties aan. Met betrouwbare certificaten en aansluitingen binnen de branche, kan je erop vertrouwen dat zij de expertise in huis hebben om je optimaal van dienst te zijn.

De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters | NVM

Als je op zoek bent naar een betrouwbare makelaar, is De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters | NVM een sterke optie. Gevestigd aan de Hoofdstraat Oost in Wolvega, is dit kantoor lid van branchevereniging NVM, die de kwaliteit van dienstverlening waarborgt. Met een positieve waardering op Funda geniet dit makelaarskantoor een goede reputatie bij haar klanten.

De Linde Makelaars

De Linde Makelaars is een professioneel makelaarskantoor, betrouwbaar lid van branchevereniging Vastgoedpro. Je vindt ze in de Van Harenstraat in Wolvega. Ze onderscheiden zich met hun respectabele certificaten. Ze zijn een goede keuze vanwege hun betrouwbaarheid en professionele dienstverlening in de vastgoedsector.

Margreeth van den Berg makelaardij

Bij Margreeth van den Berg makelaardij krijg je persoonlijke service met kennis van zaken. Als lid van Vastgoedpro en met diverse certificaten op zak zorgt deze makelaar voor betrouwbare verkoop, aankoop en taxaties. Hoewel er maar één medewerker is, kun je rekenen op een professionele aanpak. Dienstverlening gaat in het Nederlands. Dit is een solide keuze voor jouw makelaarszaken.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Wolvega die niet in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Wolvega mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou kan dus ergens anders te vinden zijn. Neem de tijd om ze te vergelijken en de beste keuze voor jou te maken.

Vergelijk makelaars in Wolvega Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wolvega?

Een makelaar in Wolvega rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 352.574 in Wolvega komt dit neer op € 3.949 aan makelaarskosten (update juni 2024).

De courtage is een term die makelaars gebruiken om hun tarief aan te duiden. Het is een bepaald percentage dat wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van een huis. Dit betekent dat hoe hoger de verkoopprijs van jouw huis is, hoe hoger de makelaarskosten zullen zijn.

Let op: de courtages van makelaars in Wolvega verschillen gemiddeld 0,70%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.234 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Wolvega. Dus het is zeker de moeite waard om de tarieven van verschillende makelaars in Wolvega te vergelijken, want dit kan je een aanzienlijke besparing opleveren.

Kosten van makelaars in Wolvega

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wolvega

Opstartkosten bij makelaars in Wolvega zijn een vast gegeven. Deze kosten worden gerekend naast de courtage voor de dienstverlening. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw woning te kunnen verkopen. Ze dekken bijvoorbeeld de prijs van de professionele foto's, de plattegronden, het plaatsen van de woning op huizensites en Funda, en de afhandeling van het papierwerk rondom de woning.

Deze opstartkosten variëren per makelaar en zijn vaak een vast bedrag. Je kunt hierbij denken aan bedragen variërend van een paar honderd tot meer dan duizend euro. Het is belangrijk om deze opstartkosten in acht te nemen bij het verkopen van jouw woning, omdat ze een aanzienlijk deel van de totale kosten kunnen vormen. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van alle kosten voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Wolvega

Verkoop je jouw huis in Wolvega via een makelaar, dan doe je dit doorgaans met de intentie dit volledig uit te voeren. Er kunnen echter altijd onvoorziene omstandigheden opduiken waardoor je besluit de woning toch (tijdelijk) uit de verkoop te halen. In dergelijke gevallen rekenen de meeste makelaars zogeheten intrekkingskosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht als compensatie voor de tijd, moeite en kosten die de makelaar heeft geïnvesteerd in de werkzaamheden voor jouw woning.

Intrekkingskosten kunnen bijvoorbeeld in beeld komen als je vanwege persoonlijke redenen besluit te stoppen met de verkoop, eigenlijk liever verhuurt of de woning uit de verkoop haalt omdat je besluit zelf in het huis te blijven wonen. Wil je weten hoeveel je gemiddeld aan intrekkingskosten kunt verwachten in Wolvega? Dat ligt rond de € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wolvega met een vast tarief

In Wolvega zijn er makelaars die werken op basis van een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt geen verrassingen in de vorm van onvoorziene kosten en kunt je budget strakker managen. De makelaars in Wolvega hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: juni 2024).

Echter, er zitten ook een paar addertjes onder het gras. Stel je voor dat jouw huis in Wolvega voor een hogere prijs wordt verkocht dan initieel gedacht. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, profiteert de makelaar mee van deze meevaller. Bij een vast tarief echter, zien zij geen extra beloning voor hun inspanningen. Ze hebben dus mogelijk minder stimulans om voor de absolute topverkoopprijs te gaan.

Tip: Als je wilt dat jouw makelaar extra gemotiveerd is om jouw huis voor de hoogstmogelijke prijs te verkopen, dan is het misschien beter om een makelaar te kiezen die werkt op basis van een courtage. Dit zorgt ervoor dat de belangen van zowel jou als jouw makelaar optimaal op elkaar zijn afgestemd.

4 feitjes over makelaars in Wolvega

 • Het merendeel van de woningverkopers in Wolvega, maar liefst 93%, spreekt een duidelijke voorkeur uit voor de traditionele makelaars die de volledige verkoopprocedure managen, in plaats van enkel een online aanbieding te plaatsen.
 • Woningen in Wolvega worden 60% sneller van de hand gedaan als er een makelaar in het spel is, vergeleken met de situaties waarin er geen professionele hulp betrokken is bij de verkoop.
 • Woningverkoop in Wolvega kan aanzienlijk winstgevender zijn met hulp van een makelaar. Verkopers zien vaak een 20% hogere winstmarge bij de verkoop van hun huis vergeleken met de keren dat zij zelf de verkoop regelen.
 • Wanneer verkopers in Wolvega de verschillende makelaars vergelijken, blijkt dat ze een sterke voorkeur hebben voor makelaars die kunnen aantonen dat ze beter presteren. Meer informatie over het vergelijken van makelaarprestaties vind je hier.

Wat levert de beste makelaar in Wolvega op?

De beste makelaars in Wolvega onderscheiden zich niet alleen door hun hoogwaardige beoordelingen, maar ze leveren ook aanzienlijk betere resultaten. Dit is onderbouwd door feiten en cijfers, te zien aan een versnelde verkoopcyclus en een verkoopprijs die hoger is dan standaard.

De eigenschappen van deze succesvolle makelaars zijn als volgt:

 • Hun trackrecord laat zien dat ze consistent een aanzienlijk hoger bedrag voor huizen krijgen dan de verwachte verkoopprijs. Zo blijkt uit onze gegevens dat topmakelaars in Wolvega woningen verkopen voor een bedrag boven de initiële schatting van € 10.186.
 • Volgens onze analyse verkopen de meest efficënte makelaars in Wolvega een woning gemiddeld 15 dagen sneller dan hun concurrenten. Dit betekent dus dat je woning sneller wordt verkocht, waardoor je sneller kunt verhuizen.

De beste makelaar in Wolvega vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Wolvega? Realiseer je dat elke makelaar jouw woning verschillend op waarde inschat en er uiteenlopende tarieven gehanteerd worden. Een zorgvuldige selectie is vervolgens geen overbodige luxe.

Het vergelijken van makelaars loont daadwerkelijk om te voorkomen dat je appels met peren vergelijkt. Ontdek wie jouw situatie, voorkeuren en behoeften het beste begrijpt en ondersteunt, voor een optimaal verkoopproces van jouw huis. Vergelijken levert je altijd voordeel op!

Waar moet je op letten bij makelaars in Wolvega?

Bij het kiezen van een makelaar in Wolvega voor het verkopen van je huis zijn er meerdere factoren waar je rekening mee zou moeten houden:

Ervaring in de regio

Het is belangrijk dat de makelaar ervaring heeft met de huizenmarkt in Wolvega. Kijk naar welke woningen ze in het verleden hebben verkocht en hoe hun verkoopstrategie is.

Tarieven

Het tarief van de makelaar is ook een bepalend punt. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten, bezoek je deze pagina.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van de makelaar zorgvuldig door. Vergeet niet om te kijken welke diensten inbegrepen zijn en welke niet, voordat je een overeenkomst tekent.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. De makelaar moet altijd bereikbaar zijn, je op de hoogte houden en je vragen duidelijk beantwoorden.

Beoordelingen

Bekijk de beoordelingen van andere klanten. Zo krijg je een goed beeld van de betrouwbaarheid en tevredenheid over de dienstverlening van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Wolvega zijn er diverse NVM-makelaars die je kunnen helpen bij het kopen of verkopen van een huis. Deze makelaars hebben kennis van de lokale markt en kunnen je van deskundig advies voorzien.

Natuurlijk zijn er naast de NVM ook andere brancheverenigingen actief in de makelaardij, zoals de VBO en VastgoedPRO. Elke vereniging heeft zijn eigen specialiteiten en kwaliteitsnormen om je optimaal van dienst te kunnen zijn.

Weetje: Wist je dat de NVM, voluit Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., de grootste vereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland is?

Wat doet een makelaar in Wolvega?

Een verkoopmakelaar is veelal de eerste keus wanneer je besluit je woning in Wolvega te verkopen. Deze makelaars hebben de expertise en ervaring om je door het complexe verkoopproces te leiden.

Dit zijn vijf belangrijke taken die een makelaar in Wolvega op zich neemt bij de verkoop van jouw huis:

 • Waardering van de woning: bepalen van een marktconforme vraagprijs.
 • Opstellen van de verkoopstrategie: inclusief marketing en presentatie.
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen.
 • Onderhandelingen met geïnteresseerden: teneinde een optimale prijs te behalen.
 • Afhandeling van het juridische en administratieve proces: tot bij de notaris.

Waarom een makelaar in Wolvega inschakelen?

Als je je huis in Wolvega gaat verkopen, wil je natuurlijk de best mogelijke prijs krijgen en zo snel mogelijk verkopen. Een goede makelaar kan je hierbij helpen. Een gemiddelde makelaar zal je huis aan de man brengen, dat is hun taak. Maar een goede makelaar doet meer dan dat. Een uitstekende makelaar zorgt ervoor dat het gehele verkoopproces soepel verloopt en doet er alles aan om jouw belangen te behartigen.

Kennis van de markt

Een goede makelaar is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt in Wolvega. Dit stelt hem in staat om een realistische vraagprijs te bepalen en je te adviseren over de beste verkooptactieken.

Persoonlijke aanpak

Een andere kracht van een sterke makelaar is een persoonlijke aanpak. Ze luisteren naar je wensen en behoeften en passen hun verkoopstrategie hierop aan. Ze zijn bereid om dat extra stukje te lopen om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent.

Actieve verkoopstrategie

Een professionele makelaar ontwikkelt een actieve verkoopstrategie om jouw huis in Wolvega te verkopen. Ze zullen je huis breed adverteren, open huizen organiseren en potentiële kopers benaderen om de beste prijs voor jouw huis te krijgen.

Paperassen en legaliteit

Naast promotie van je huis is er ook een legaal aspect aan de verkoop. Een goede makelaar helpt met de contractuele zaken als koopovereenkomsten en zorgvuldige afhandeling van de verkoopakte bij de notaris.

Makelaars in Wolvega vergelijken

Wanneer je jouw huis in Wolvega wilt verkopen, wil je natuurlijk de beste verkoopprijs behalen. Hiervoor kun je op Huis Verkopen makelaars in Wolvega vergelijken op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid.

 • Vergelijken is gratis en vrijblijvend
 • Je krijgt een goed beeld van de marktwaarde van jouw woning
 • Door te vergelijken bespaar je op makelaarskosten
 • Je vindt de makelaar die het best aansluit bij jouw wensen

Dankzij onze uitgebreide statistieken van alle makelaars in Wolvega, helpen we je om de juiste keuzes te maken. Het vergelijken gebeurt volledig objectief en onafhankelijk waardoor je verzekerd bent van de beste prijs-kwaliteitverhouding en dus de hoogste verkoopprijs.

Vergelijk makelaars in Wolvega Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wolvega

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Wolvega liggen rond de € 515. Het precieze bedrag kan variëren, dus het is raadzaam om meerdere tarieven op te vragen.

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun diensten, tarieven en ervaring. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze website om makelaars te vergelijken in Wolvega.

In Wolvega ligt de gemiddelde courtage van makelaars rond de 1,12%. Weer geldt, dit kan per makelaar verschillen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Wolvega ligt rond de 39 dagen. Uiteraard is de snelheid afhankelijk van diverse factoren zoals de vraagprijs en de staat van de woning.

Door makelaars te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.234 besparen. Deze maakelaarsvergelijking kan je eenvoudig doen op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen