Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stavoren

Het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning in Stavoren vereist overwogen beslissingen. Begrijpelijk streef je naar een makelaar die je woning niet alleen opbrengt wat het waard is, maar ook binnen een realistische tijdsperiode afrondt. Zorg dus voor een weloverwogen keuze om aan deze verwachtingen te voldoen.

Over makelaars in Stavoren

Selecteren van een makelaar in Stavoren voor de verkoop van je huis kan een moeilijke taak zijn. Verschillende factoren kunnen je beslissing beïnvloeden. Bijvoorbeeld de reputatie van de makelaar, zijn ervaring in de vastgoedmarkt van Stavoren en zijn kennis van de recente huizenverkoop in jouw omgeving. Ook de mate waarin je denkt dat hij voor jouw belangen zal opkomen en de service die hij biedt, zijn belangrijke overwegingen.

Maar hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Ben je benieuwd welke makelaar de hoogste verkoopprijzen behaalt of welke makelaar het snelst huis verkoopt in Stavoren? Of misschien wil je weten welke makelaar de meeste ervaring heeft met jouw type woning? Dit zijn allemaal vragen die je misschien in je hoofd hebt. Om je te helpen hebben we een platform waar je makelaars kunt vergelijken. Hiermee kan je de makelaar vinden die het beste past bij jouw wensen en situatie.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.577
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.087
Besparing (gem.)
€ 1.409

Actueel

 • Als je van plan bent om je huis te verkopen, is het goed te weten dat in Stavoren de gemiddelde courtage die een makelaar vraagt rond de 1,19% ligt. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Dit geldt voor de situatie in april 2024.
 • Daarnaast is het ook interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Stavoren zich op dit moment rond de € 0 bevindt. Meer informatie over de huidige woningsmarkt in Stavoren kan je op onze website vinden.

Makelaars in de omgeving van Stavoren

In Stavoren zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Stavoren gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Stavoren verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Stavoren Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stavoren?

Een makelaar in Stavoren rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 552.714 in Stavoren komt dit neer op € 6.577 aan makelaarskosten (update april 2024).

Veel mensen hebben de vraag hoe makelaars tot hun courtage komen. Deze courtage wordt voornamelijk bepaald door het type en de waarde van de woning. Een makelaar kijkt bij het bepalen van zijn courtage dus naar de woningwaarde.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Stavoren 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.409 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont om de courtages te vergelijken voor je een beslissing neemt. Dit is kosteloos en zonder verdere verplichtingen.

Kosten van makelaars in Stavoren

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stavoren

In de wereld van de woningverkoop dragen makelaars vaak bij aan een soepel verkoopproces. Echter, net als veel andere diensten, zijn er kosten aan verbonden. Vrijwel alle makelaars in Stavoren rekenen opstartkosten. Deze kosten dekken de eerste basiswerkzaamheden die de makelaar voor je uitvoert vóór het daadwerkelijke verkoopproces begint.

Wat valt precies onder opstartkosten? Denk bijvoorbeeld aan het waarderen van jouw woning, opstellen van de verkoopstrategie, maken van professionele foto’s en het opstellen en plaatsen van de verkoopadvertentie. Omdat deze kosten per makelaar kunnen verschillen, zou het handig zijn om een beeld te krijgen van verschillende tarieven. Via deze link kun je gemakkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Stavoren.

Intrekkingskosten van makelaars in Stavoren

Als je van plan bent jouw woning in Stavoren te verkopen, is het belangrijk op de hoogte te zijn van mogelijke bijkomende kosten. Intrekkingskosten zijn een goed voorbeeld hiervan. Dit zijn kosten die je aan de makelaar moet betalen als je beslist de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je van gedachten verandert of dat er onverwachte omstandigheden ontstaan die je dwingen de verkoop te staken.

De hoogte van de intrekkingskosten kan per makelaar verschillen en wordt vaak vermeld in de verkoopovereenkomst die je tekent. Dit zijn kosten bovenop de courtage die je al betaalt voor de diensten van de makelaar. Dus wanneer je bijvoorbeeld een beter bod krijgt van de buurman of een plotselinge verandering in je persoonlijke situatie hebt, zul je de makelaar nog steeds deze kosten moeten betalen, zelfs als de woning niet verkocht wordt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stavoren met een vast tarief

In Stavoren heb je de keuze uit verschillende makelaars die werken met een vast tarief. Dit kan een groot voordeel bieden; je weet van tevoren precies wat je kwijt bent aan makelaarskosten. Geen verrassingen achteraf, geen percentage van de verkoopprijs waarvan de hoogte nog onzeker is. Gemiddeld is dit in Stavoren € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen hebben. Stel, je hebt een woning van aanzienlijke waarde. Als je een makelaar inschakelt die op basis van courtage werkt, wordt hij direct gestimuleerd om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw huis te realiseren. Zijn fee stijgt immers mee. Bij een makelaar met een vast tarief ontbreekt deze prikkel.

Tip: Overweeg of een vast tarief of courtage beter past bij jouw situatie. Kijk niet alleen naar het bedrag, maar ook naar de waarde van je huis en de mogelijke moeite voor de makelaar om het te verkopen. Vergelijk daarnaast de diensten en reputatie van verschillende makelaars met een vast tarief in Stavoren.

4 feitjes over makelaars in Stavoren

 • Gemiddeld nodigen huiseigenaren in Stavoren drie makelaars uit om hun woning te bezichtigen voordat ze een definitieve selectie maken. Wil je makelaars vergelijken en uitnodigen? Dan kan je dat doen door meerdere professionals uit te nodigen.
 • Met behulp van een makelaar kunnen huizen in Stavoren gemiddeld 12% winstgevender worden verkocht dan wanneer je de verkoop zelf regelt. Dit laat het belang zien van de expertise die een ervaren makelaar in kan brengen.
 • Waardebepalingen van verschillende makelaars in Stavoren kunnen enorm van elkaar verschillen. De verschillen kunnen oplopen tot wel €32.000. Overweeg om je woningwaarde goed te laten bepalen bij een betrouwbare makelaar door een waardebepaling aan te vragen.
 • De courtage die een makelaar in Stavoren gemiddeld in rekening brengt bedraagt 1,19%. Deze kosten zijn het overwegen waard, gezien de mogelijke winst en het gemak van de diensten die daartegenover staan.

Wat levert de beste makelaar in Stavoren op?

In de pittoreske stad Stavoren ligt de woningmarkt in de handen van verschillende makelaars. Niet iedere makelaar levert dezelfde prestatie, waardoor het voor mensen die hun huis willen verkopen interessant is om de verschillende makelaars tegen elkaar af te wegen. Doe je het slim, dan kan dit aardig wat voordelen opleveren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Stavoren herkent:

 • Uit ons uitgebreide onderzoek naar makelaars in Stavoren blijkt dat de koplopers in de markt huizen vaak voor een prijs verkopen die bovengemiddeld is. Sterker nog, deze makelaars halen gemiddeld een verkoopprijs die € 11.292 boven de verwachting ligt.
 • Daarnaast weten de beste makelaars in Stavoren de huizenverkoop aanzienlijk te versnellen. Uit onze statistieken blijkt dat deze makelaars de huizen gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars in de stad.

De beste makelaar in Stavoren vinden

Wat vind je het belangrijkst aan een makelaar? Is dat zijn kennis van de lokale huizenmarkt, zijn verkoopstrategie of misschien zijn persoonlijke aanpak en communicatieve vaardigheden? Makelaars kunnen sterk verschillen op deze en vele andere aspecten.

Het kiezen van een makelaar is een belangrijke voorbereidende stap bij de verkoop van jouw woning. Op basis van jouw adres, situatie en voorkeuren, helpen we je met het vinden van de meest geschikte makelaar in Stavoren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stavoren?

Sta je op het punt om jouw huis in Stavoren te verkopen? Zorg dan dat je de juiste makelaar kiest. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten:

Kennis van de lokale woningmarkt

Een goede makelaar is op de hoogte van de lokale woningmarkt in Stavoren. Ze weten welke huizen er te koop staan, welke huizen net verkocht zijn en tegen welke prijzen.

Ervaring en specialisatie

Kijk naar de ervaring en specialisatie van de makelaar. Hebben ze bijvoorbeeld ervaring met het type huis dat je wilt verkopen? Dit kan essentieel zijn voor een succesvolle verkoop.

Transparantie over kosten

Transparantie over de kosten is bepalend bij de keuze van de makelaar. Zorg dat je van tevoren duidelijk weet welke kosten je kunt verwachten bij de verkoop van je huis.

Bereikbaarheid en communicatie

Een makelaar die goed bereikbaar is en helder communiceert, zorgt voor een soepel en transparant verkoopproces. Je wilt immers graag op de hoogte blijven van de vorderingen.

Marketingstrategie

Ten slotte is het waardevol om te kijken naar de marketingstrategie van de makelaar. Hoe gaan ze jouw huis promoten? Een goede online aanwezigheid is bijvoorbeeld zeer belangrijk voor het snel verkopen van je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Je woning verkopen in Stavoren kan een uitdaging zijn, maar een makelaar kan dit proces aanzienlijk vergemakkelijken. Een NVM-makelaar heeft veel ervaring en beschikt over gedetailleerde kennis van de lokale huizenmarkt, wat beide zeer voordelig kunnen zijn.

Vergelijkbaar met de NVM-, beschikken VBO- en VastgoedPRO-makelaars over aanzienlijke expertise en een brede kennis van de vastgoedsector. Ze kunnen je adviseren over de prijsstelling, marketingstrategieën voor je woning en kunnen de onderhandelingen voeren. Hierdoor haal je mogelijk meer uit de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Stavoren?

Een makelaar in Stavoren is er om je te ondersteunen bij de verkoop van je huis, of dit nu een Gronings grachtenpand of een Fries boerenhuisje is. Ze voorzien je van persoonlijk advies en helpen je bij de gehele verkoopprocedure.

Dit houdt in dat ze alle zorg van je overnemen - van het bepalen van de juiste verkoopprijs en het organiseren van bezichtigingen, tot het onderhandelen over de uiteindelijke verkoopprijs. De makelaar is jouw gids in de complexe wereld van de huizenmarkt.

 • Voert een waardebepaling van jouw huis uit
 • Bereidt de bezichtigingen voor
 • Onderhandelt met potentiële kopers
 • Helmpt met het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Zorgt voor een correcte en complete overdracht bij de notaris

Waarom een makelaar in Stavoren inschakelen?

Aan deze punt van de Friese kust, waar de IJsselmonding uitkomt in het IJsselmeer, ligt een stad van historisch sos en unieke kansen: Stavoren. Misschien woon jij wel in deze prachtige plek en ben je klaar voor de volgende stap in je leven – de verkoop van je huis. Als je denkt aan het proces van het verkopen van een eigendom, kan het in eerste instantie overweldigend lijken. Veel mensen realiseren zich echter niet dat er professionele hulp beschikbaar is – een makelaar in Stavoren kan het verkoopproces begeleiden en de last van het hele proces op zich nemen.

Wat een makelaar doet

Om te beginnen, zal een makelaar in Stavoren je bijstaan bij elk aspect van de verkoop van je huis. Hierbij kun je denken aan het inschatten van de waarde van je woning, de marketing van je huis, onderhandelingen met potentiële kopers en het afhandelen van de wettelijke aspecten van de verkoop.

Jouw tijd is belangrijk

De verkoop van huizen kost heel veel tijd. Tijd die je wellicht niet hebt, of die je liever besteedt aan andere zaken. Het inschakelen van een makelaar verlicht deze last, waardoor je meer tijd hebt voor andere belangrijke zaken.

Marktkennis en netwerk

Daarnaast beschikt een lokale makelaar over diepgaande kennis van de huizenmarkt in Stavoren en heeft een sterk netwerk. Dit netwerk en deze kennis komen goed van pas bij het vinden van potentiële kopers en bij het bepalen van de juiste verkoopprijs.

Geen stress bij verkoop

Tenslotte neemt een makelaar alle zorgen en stress die bij de verkoop van een huis horen uit handen. Denk aan de bezichtigingen, de juridische formaliteiten en de eindinspectie. Met de hulp van een professionele makelaar weet je zeker dat je huis op de best mogelijke manier wordt verkocht.

Makelaars in Stavoren vergelijken

Huis Verkopen maakt het eenvoudig om lokale makelaars in Stavoren te vergelijken op bijvoorbeeld verkoopopbrengst en snelheid. Het is een handige manier om de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

 • Vergelijken op prestaties
 • Vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Vrijblijvende gratis waardebepaling

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs en snelheid, maar ook naar de voorwaarden van de verschillende makelaars. Huis Verkopen helpt je bij het maken van goed geïnformeerde keuzes en het vinden van de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Stavoren Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stavoren

Vergelijk meerdere makelaars in Stavoren op hun trackrecord, courtage en werkwijze. Bezoek hiervoor de vergelijkingspagina van Huis Verkopen. Hierbij kun je aanzienlijk besparen op € 6.577.

Ja, het is handig om makelaars te vergelijken op hun kosten. In Stavoren zijn de gemiddelde opstartkosten € 515, deze kunnen variëren per makelaar.

De verkoopsnelheid varieert, maar de gemiddelde verkoopsnelheid in Stavoren is 136 dagen. Voor meer tips kun je terecht op onze website.

Let op zaken zoals de verkoopstrategie van de makelaar, zijn kennis van de lokale markt in Stavoren en de gemiddelde makelaarskosten die hij hanteert. Deze zijn gemiddeld € 6.577.

Vraag altijd duidelijk naar alle kosten, inclusief mogelijke intrekkingskosten. De gemiddelde intrekkingskosten in Stavoren zijn € 500. Het vooraf opvragen van tarieven kan verrassingen voorkomen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen