Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Stavoren

Het verkopen van je huis in Stavoren vereist voorbereiding en inzicht in de lokale vastgoedmarkt. Het kennen van recente transactiecijfers kan hierbij zeer waardevol zijn. Met deze informatie kun je een realistische verkoopprijs bepalen en je positief onderscheiden in de competitieve vastgoedmarkt van Stavoren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Stavoren

Als verkoper in Stavoren heb je diverse doelen wanneer je je huis verkoopt. Misschien wil je snel je woning van de hand doen of mik je op het behalen van de hoogst mogelijke prijs. Het kan ook zijn dat je streeft naar een soepel verkoopproces en minimale overlast, of wellicht heb je het vinden van een kwalitatieve koper als voornaamste doel.

Vast en zeker ben je ook nieuwsgierig naar bepaalde woningmarktinfo. Hoe vlug worden huizen in Stavoren bijvoorbeeld verkocht? Wat is de doorsnee verkoopopbrengst en hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Een goede keuze voor een makelaar die aantoonbaar presteert in Stavoren kan je helpen om een vlotte verkoop te realiseren. Wil je uitgebreid advies voordat je begint met de verkoop? Dan kan je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder vind je actuele cijfers over de woningmarkt in Stavoren:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 359.715
Besparing (gem.)
€ 917

Je huis snel verkopen in Stavoren

De gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Stavoren is 105 dagen. Dit betekent dat een huis in deze stad gemiddeld binnen dit tijdsbestek van eigenaar wisselt. Maar wat als je je woning sneller wilt verkopen? Hier zijn enkele nuttige tips.

 1. Ga voor een aantrekkelijke prijsstelling. Een huis dat net onder de marktprijs is geprijsd, trekt vaak meer geïnteresseerden aan. Doe je voordeel met het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een van onze professionele makelaars en stel een aantrekkelijke prijs in voor jouw woning.
 2. Investeer in vastgoedfotografie. Hoogwaardige, aantrekkelijke foto's kunnen potentiële kopers ertoe aanzetten een bezichtiging aan te vragen. Een professionele fotograaf weet de beste kenmerken van je huis te accentueren en kan zo de tijd die nodig is om het te verkopen aanzienlijk verminderen.
 3. Richt je woning aantrekkelijk in. Een neutrale inrichting en een opgeruimde woning kan het voor potentiële kopers gemakkelijker maken om zich hun eigen leven in jouw huis voor te stellen. Dit kan het verkoopproces versnellen, maar ook de verkoopprijs verhogen. Ons overzicht van verkooptips kan je hierbij helpen.

Tips in Stavoren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Stavoren op?

Als je je afvraagt wat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Stavoren momenteel is, dan zit je op dit moment rond de € 359.715. Dit is een gemiddelde, dus de verkoopprijs van jouw huis kan hier natuurlijk wel van afwijken. Dit verschil hangt onder andere af van de locatie van het huis, de staat van onderhoud, de grootte en de huidige woningmarkt in Stavoren.

Het is ook interessant om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m2. Op dit moment ligt deze prijs in Stavoren op € 3.776. De woningprijzen zijn altijd in beweging, zowel landelijk als lokaal. Het kan verstandig zijn om dit goed in de gaten te houden, zodat je altijd op de hoogte bent van de meest actuele trends en ontwikkelingen in de woningmarkt van Stavoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Stavoren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.500
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Stavoren bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Stavoren.

Tips om je woning te verkopen in Stavoren

Als je overweegt om je huis in Stavoren te verkopen, zijn er verschillende strategieën die je kunnen helpen om de beste prijs te krijgen. Hier zijn enkele kosteneffectieve tips die je kunt volgen om je woning klaar te maken voor de verkoop.

 • Basis onderhoud: kleine reparaties zoals het bijwerken van afbladderende verf of het repareren van lekkende kranen kunnen een wereld van verschil maken. Ze geven de indruk dat de woning goed onderhouden is.
 • Kleine upgrades: grote renovaties zijn niet altijd nodig. Kleine upgrades zoals het vernieuwen van de keukenkastjes of het plaatsen van een nieuw douchescherm kunnen aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.
 • Goede foto's: zorg voor professionele foto's van je woning. Mooie, heldere foto's kunnen je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Dit hoeft geen fortune te kosten, vraag c.q. vergelijk offertes.
 • Concurrerende prijsstelling: zorg ervoor dat je huis geprijsd is in overeenstemming met vergelijkbare woningen in Stavoren. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Energiebesparende maatregelen: verkoop je de potentie van lagere energiekosten door verbeteringen die je hebt aangebracht, zoals betere isolatie of zuinige apparaten.

Ontdek jouw stappenplan in Stavoren:

 • Gratis stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Interactief overzicht helpt vergeten stappen voorkomen
 • Biedt opties voor waardeverhoging van je woning
 • Faciliteert vergelijkingen, kan duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Stavoren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Stavoren kost je als verkoper gemiddeld € 5.646. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Stavoren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 359.715) € 4.281
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.646

Kosten van makelaars in Stavoren

Als je een huis in Stavoren wilt verkopen, komen hier makelaarskosten bij kijken. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,19% over de uiteindelijke verkoopprijs. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 359.715 de kosten voor de makelaar gemiddeld oplopen tot € 4.281.

Het is mogelijk om een scherpere prijs te krijgen door meerdere offertes op te vragen en de makelaar thuis langs te laten komen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de exacte kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Bespreek altijd duidelijk je wensen en verwachtingen om verrassingen achteraf te voorkomen.

Lees meer over makelaars in Stavoren.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de notaris. Je hebt een notaris nodig voor het opstellen van de koopakte. Dit document bevat de afspraken die je met de koper hebt gemaakt, zoals de verkoopprijs en de datum van overdracht.

Daarnaast maakt de notaris de afrekening voor je. Hierop staan de verkoopprijs en alle kostenposten, waaronder de notariskosten en eventuele resterende hypotheek. Als verkoper betaal je deze notariskosten zelf, tenzij je met de koper afspreekt dat zij dit doen.

Onderhoudskosten

Voor het verkopen van je woning in Stavoren wil je wellicht nog enkele onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk aan het bijwerken van kozijnen en muren, het vervangen van lekkende kranen of het repareren van beschadigde vloeren. Deze investeringen kunnen nodig zijn om een gunstige verkoopprijs te bereiken.

Daarnaast kunnen potentiele kopers een bouwtechnische keuring aanvragen. Eventuele gebreken die hierbij naar voren komen, kun jij als verkoper op jouw kosten verhelpen. Dit kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van jouw woning.

Energielabel

Als je jouw woning in Stavoren gaat verkopen, dan moet je een definitief energielabel aanvragen. De koper wil immers weten hoe energiezuinig de woning is. Het aanvragen van een energielabel doe je via een erkend deskundige en gaat gepaard met kosten.

Het energielabel is tien jaar geldig. Als je al een recent energielabel hebt, dan hoef je geen nieuwe aan te vragen. Let op dat een voorlopig energielabel niet voldoende is; je moet een definitief energielabel presenteren bij de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Stavoren?

Vraag je je af of dit het juiste moment is om je huis te verkopen in Stavoren? Goed nieuws: met de huidige woningmarkt ben je zeker niet aan het verkeerde adres. Natuurlijk speelt een scala aan factoren mee bij zo'n belangrijke beslissing, maar over het algemeen is deze periode gunstig voor verkopers.

Een goede makelaar in Stavoren kan je het beste adviseren over de verkoopmogelijkheden van je woning in deze tijd. Hoe zit de lokale markt precies in elkaar, welke trends zijn er gaande en hoe kan jouw woning daar het beste op inspelen? Een lokale makelaar heeft het antwoord op die vragen. Neem dus zeker contact op om je opties te bespreken.

Vergelijk makelaars in Stavoren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning komt veel kijken en het kan voelen als een ingewikkelde taak. Daarom is Huis Verkopen ontworpen, een website boordevol hulpmiddelen om je door het proces te begeleiden. Het doel? De verkoop van jouw huis gemakkelijk maken. Met het onafhankelijke en gratis te gebruiken platform van Huis Verkopen kun je zelf de controle behouden en slimme stappen zetten in de verkoop van je woning. Je vindt er alle benodigde informatie en hulpmiddelen om niets over het hoofd te zien en zeker te zijn van de beste deal bij alle lokale specialisten.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Eén van de eerste stappen bij de verkoop van je woning is het vaststellen van de juiste waarde. Huis Verkopen biedt gratis waardebepaling aan. Daarnaast kun je op de website makkelijk en snel makelaars vergelijken om de best passende makelaar in Stavoren voor jouw woning te vinden.

Onafhankelijk tarieven opvragen

Onnodige kosten willen we zoveel mogelijk vermijden. Via Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten. Op deze manier kun je zeker zijn dat je niet teveel betaalt voor de diensten van de makelaar.

Aanvullende diensten eenvoudig regelen

Of je nu op zoek bent naar een energielabel, een verhuizer of woningstyling, op Huis Verkopen kun je allerlei aanvullende diensten eenvoudig regelen. Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je je kunt concentreren op de essentiële aspecten van de woningverkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Stavoren

Om de waarde van jouw huis in Stavoren te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze zal rekening houden met factoren als de ligging, staat van onderhoud en de lokale huizenmarkt.

De verkoop brengt diverse kosten met zich mee. Denk aan de courtage voor de makelaar, kosten voor een notaris en eventueel voor het energielabel. Meer over de kosten van de verkoop van een huis vind je op onze website.

Om je huis in Stavoren snel te verkopen, kun je zorgen voor een aantrekkelijke presentatie en prijsstelling. Daarnaast helpt het om een professionele makelaar in te schakelen, met kennis van de lokale markt. Bekijk ook onze tips om een woning snel te verkopen.

Een goede makelaar helpt je met het hele verkoopproces en heeft kennis van de lokale markt in Stavoren. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun ervaring, tarieven en verkoopresultaten. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken.

Een aantrekkelijke presentatie van je huis kan de verkoop versnellen. Dit kan je doen door goede foto's te maken, een aantrekkelijke beschrijving van het huis te geven en eventueel een virtuele rondleiding te bieden. Meer tips voor de verkoop van je huis vind je op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen