Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Purmerend

Wil je jouw huis in Purmerend verkopen en dat voor de hoogste prijs? Verkoopstrategie en een gedegen voorbereiding maken het verschil. Ontdek hoe je de verkoop van jouw woning in Purmerend zo voordelig mogelijk maakt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Purmerend

Als je jouw woning in Purmerend aanbiedt voor verkoop, streef je meerdere doelen na. Allereerst wil je de beste prijs voor je huis krijgen. Daarnaast is er een specifieke tijdlijn waarbinnen je je huis verkocht wil hebben. Ook wil je een voorspoedig verkoopproces zonder onaangename verrassingen en met variërende kosten zo laag mogelijk. Jouw doelen kunnen variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel woningen in Purmerend verkocht worden of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Voor een goed inzicht in deze zaken, is de pagina makelaars vergelijken een uitstekend startpunt. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Purmerend:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 378.386
Besparing (gem.)
€ 1.400

Je huis snel verkopen in Purmerend

Als je jouw woning in Purmerend zo snel mogelijk wilt verkopen, dan is een goede strategie belangrijk. Woningen in Purmerend worden gemiddeld binnen 40 dagen verkocht. Maar met de juiste aanpak kan het sneller, hieronder delen we enkele tips.

 1. Groot netwerk: Maak gebruik van je persoonlijke en professionele netwerk om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de verkoop. Hoe meer mensen het weten, hoe sneller de woning verkocht kan worden.
 2. Foto's en presentatie: Besteed veel aandacht aan de foto's en de manier waarop je jouw woning presenteert. Kwalitatief hoogwaardige, professionele foto's kunnen een groot verschil maken in hoe snel je woning wordt opgemerkt.
 3. Openbare woningverkoop: Zorg ervoor dat je huis op alle grote huizensites zoals Funda staat. Dit verhoogt de zichtbaarheid van je huis en is de snelste manier om een koper te vinden.

Tips in Purmerend

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Purmerend op?

Wil je weten wat je huis in Purmerend in deze periode op kan leveren? De gemiddelde verkoopprijs in Purmerend ligt momenteel rond de € 378.386 euro. Natuurlijk is de verkoopsom van een huis van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de locatie, omvang, staat van onderhoud en de marktsituatie in mei 2024.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2, dan ligt die in Purmerend momenteel op € 4.277 euro. Echter, de waarde van jouw huis hangt niet alleen af van deze gemiddelde prijs per vierkante meter. Factoren zoals de locatie, de staat van onderhoud van het huis en de huidige woningmarkt spelen ook een grote rol bij het bepalen van de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Purmerend

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.900
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Purmerend bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Purmerend.

Feitjes over Purmerend

 • Purmerend is opgericht in de dertiende eeuw aan de Where.
 • Het historisch centrum is gevuld met prachtige grachtenpanden.
 • De stad is omringd door de prachtige polderlandschappen.

Tips om je woning te verkopen in Purmerend

Het verkopen van je huis in Purmerend kan een stressvol proces zijn, maar een goede voorbereiding maakt het al een stuk eenvoudiger. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om de verkoop zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

 • Maak een goede eerste indruk door je huis grondig schoon te maken en op te ruimen. Een huis dat er verzorgd uitziet, trekt meer potentiële kopers.
 • Licht en ruimte zijn belangrijk voor de beleving van de woning. Zorg voor voldoende daglicht en plaats geen grote of overbodige meubels die de ruimte kleiner laten lijken.
 • Goed onderhoud is een pré voor kopers. Zorg dat kleine gebreken zijn gerepareerd en houd de tuin netjes. Zo kan de koper zien dat de woning met zorg is onderhouden.
 • Het bepalen van de juiste vraagprijs is cruciaal. Te hoog en je krijgt geen kijkers, te laag en je verliest geld. Een makelaar kan je hier goed bij helpen door een realistische waardebepaling van je huis te doen.
 • Een professionele fotograaf kan je huis op de best mogelijke manier in beeld brengen. Goede foto’s kunnen de doorslag geven voor potentiële kopers om jouw huis te bezichtigen.

Ontdek jouw stappenplan in Purmerend:

 • Vermijd het overslaan van stappen bij woningverkoop
 • Interactieve to-do-lijst, speciaal voor jouw woning
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
 • Gratis, vrijblijvend en direct regelbaar vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Purmerend

Purmerend heeft een aantal bezienswaardigheden dat de plaats aantrekkelijk maakt voor potentiële huiskopers, wat ruggensteun biedt bij het verkopen van je huis. De charme van de stad, historische waarde en recreatieve activiteiten werken als een magneet voor diverse groepen van mensen, mogelijk ook jouw toekomstige kopers.

De volgende bezienswaardigheden in Purmerend dragen bij aan de aantrekkelijkheid voor kopers:

 • Historisch centrum: Met vele historische gebouwen en gezellige straten vormt het oude centrum een aantrekkelijke plek voor zowel bewoners als bezoekers.
 • Purmerends Museum: De rijke geschiedenis van de stad wordt prachtig weergegeven in dit lokale museum.
 • Koemarkt: Het bruisende hart van de stad, met een ruim aanbod aan winkels, café's en restaurants.
 • Makado winkelcentrum: Een groot overdekt winkelcentrum met een breed scala aan winkels en voorzieningen.
 • BurgGolf Purmerend: Voor de golfliefhebbers is er een prachtige golfbaan in de stad geïntegreerd.

Wat kost een huis verkopen in Purmerend?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Purmerend kost je als verkoper gemiddeld € 5.781. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Purmerend In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 378.386) € 3.973
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.781

Kosten van makelaars in Purmerend

Als je van plan bent je huis in Purmerend te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar bestaan uit een courtage van 1,05% van de uiteindelijke verkoopprijs. In Purmerend, waar de gemiddelde verkoopprijs van een woning nu € 378.386 bedraagt, betekent dit een flinke som: € 3.973. Maar dit makelaarstarief is vaak slechts een voorstel en is zeker onderhandelbaar.

Elke makelaar biedt andere diensten en hanteert verschillende tarieven. Het is daarom waardevol om verschillende makelaars in Purmerend te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door deze vergelijking kun je besparen op je makelaarskosten en er zeker van zijn dat je de juiste ondersteuning krijgt bij de verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Purmerend.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparatie

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, is het verstandig om nodig onderhoud en eventuele reparaties uit te voeren. Ook al zijn het kleine klusjes, ze kunnen een groot verschil maken in de waardering van potentiële kopers. Achterstallig onderhoud kan namelijk een afknapper zijn en de verkoopprijs drukken.

In sommige gevallen kunnen onderhoud en reparaties flink in de papieren lopen. Het is daarom belangrijk om een inschatting te maken van de kosten en het mogelijke effect op de verkoopprijs. Onderhouds- en reparatiekosten dragen bij aan de presentatie van je woning en kunnen uiteindelijk een positieve invloed hebben op de verkoopprijs en de verkoopsnelheid.

Stylen en presenteren

De presentatie van jouw woning speelt een belangrijke rol bij de verkoop. Een woning die er aantrekkelijk en verzorgd uitziet, spreekt meer tot de verbeelding van kopers. Daarom kan het verstandig zijn om te investeren in de styling van je woning. Professionele woningstylisten kunnen hierbij helpen, maar brengen uiteraard wel kosten met zich mee.

Goede presentatie betekent ook investeren in kwalitatief goede foto's. Professionele woningfotografen kunnen de beste hoeken en lichtinval van je woning vangen, wat resulteert in aantrekkelijkere foto's. Dergelijke professionele foto's kunnen een potentiele koper over de streep trekken om een bezichtiging te plannen.

Energielabel

Wanneer je jouw woning verkoopt, ben je verplicht om een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee. Over het algemeen zijn deze kosten relatief laag, maar het is alsnog een post om rekening mee te houden.

Een goed energielabel kan de verkoop van je woning bevorderen. Het geeft de koper inzicht in de te verwachten energiekosten en kan daarmee een extra verkoopargument zijn. Het is dus naast een wettelijke verplichting ook in het belang van een geslaagde verkoop om een energielabel aan te vragen.

Wanneer mijn huis verkopen in Purmerend?

Is dit het moment om je huis in Purmerend te verkopen? Absoluut! De woningmarkt heeft de afgelopen jaren pieken en dalen gekend, waardoor het nu in mei 2024 een uitstekend moment is om de stap te zetten. Geen reden om onzeker te blijven; de markt is niet onvoorspelbaar voor wie goed kijkt.

Maar hoe weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt? Door op de expertise van professionals te vertrouwen kan je gerichte stappen zetten. Een gratis verkoopadvies kan daar enorm bij helpen. Vraag daarom direct een gratis verkoopadvies aan via deze link en zet de eerste stap naar een succesvolle verkoop van jouw huis in Purmerend.

Vergelijk makelaars in Purmerend Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis is geen eenvoudige taak, maar met het doordachte stappenplan van Huis Verkopen wordt het proces een stuk overzichtelijker. Dit stappenplan gidst je door elke fase van het verkoopproces en herinnert je aan elk noodzakelijke onderdeel dat je mag regelen - of het nu gaat om de verplichte energielabels of het vinden van de meest geschikte makelaar. Met dit interactieve stappenplan blijf je altijd goed geïnformeerd en weet je precies waar je aan toe bent. Haal je voordeel uit het stappenplan van Huis Verkopen en neem de controle over het verkoopproces van jouw woning. Bekijk het hele stappenplan op onze website.

Statistieken van makelaars in Purmerend

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot compleet bijgewerkte statieken voor alle makelaars actief in Purmerend. Deze statistieken bieden je inzichten in de prestaties van makelaars op basis van verkoopsnelheid en verkoopopbrengst, zodat je de beste keuze kunt maken.

Kosten efficiënte oplossing

Huis Verkopen is jouw kosten efficiënte oplossing. Het platform stelt je in staat om verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform dat zich inzet voor het belang van woningverkopers. Met dit platform kun je objectieve en nauwkeurige informatie vinden die je helpt bij het regelen van de verkoop van jouw huis.

Compleet overzicht

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je het complete overzicht van het verkoopproces van jouw woning. Je weet altijd welke stappen je nog moet nemen en welke stappen je al hebt voltooid, waardoor het proces naadloos en efficiënt verloopt.

Appartement verkopen in Purmerend

Verkoop je een appartement in Purmerend, dan zijn er enkele bijzondere aandachtspunten. Zo speelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) een grote rol in de verkoop. Is de VvE actief en gezond financieel? Dit zijn zaken die de waarde en verkoopbaarheid van je appartement kunnen beïnvloeden. Je wilt je natuurlijk goed voorbereiden, dus bekijk ons stappenplan voor de verkoop van je huis eens grondig voor alle nodige stappen.

Daarnaast is het slim om het energielabel van je appartement te controliseren. Een zuinig appartement is niet alleen aantrekkelijk vanwege mogelijke lagere energielasten, maar sommige potentiële kopers kijken ook naar duurzaamheid. Advies nodig? Overweeg dan verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen. Zo ben je verzekerd van een professioneel begeleiding naar een succesvolle verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Purmerend

De waarde van je huis in Purmerend is onder andere afhankelijk van de locatie, het bouwjaar, de staat van onderhoud, de grootte en de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt overwegen om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze heeft toegang tot uitgebreide databases met informatie over recente lokale woningverkopen.

Het proces van je huis verkopen kan complex zijn, maar kan worden onderverdeeld in overzichtelijke stappen. Dit zijn onder andere de waardebepaling, het opstellen van een marketingplan, het organiseren van bezichtigingen, en het afronden van de verkoop. In dit handige stappenplan vind je meer informatie.

Bij de verkoop van je huis in Purmerend kun je denken aan kosten zoals makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel en mogelijk ook kosten voor het verbeteren van de staat van je woning. Raadpleeg deze pagina op onze website voor meer informatie over de kosten van de verkoop van een huis.

Hoewel de huizenmarkt altijd fluctueert, lijkt het momenteel een gunstige tijd voor de verkoop van je huis in Purmerend. Echter, ieder geval is uniek en het is raadzaam om een lokale makelaar te raadplegen voor gepersonaliseerd advies. Het kan daarbij handig zijn om met onze tool makelaars te vergelijken op basis van jouw specifieke situatie en doelen.

Het versnellen van de verkoop van je huis in Purmerend kan op verschillende manieren. Zorg voor mooie, professionele foto's, prijs je woning slim geprijsd en zorg dat je al je papierwerk op orde hebt. Ook kan het opruimen en opknappen van je woning helpen. Check ook deze tips op onze website over het snel verkopen van een woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen