Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoorn

Met HuisVerkopen.nl wordt het proces om je huis in Hoorn op de markt te brengen efficiënter en gemakkelijker. Deze online dienst helpt je bij het voorbereiden van alle benodigde stappen, van het opstellen van een aantrekkelijke advertentie tot aan het afronden van de verkoop. Een naadloos traject om jouw woning in Hoorn te verkopen is binnen handbereik.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoorn

Als woningverkoper in Hoorn heb je behoorlijk wat ambities voor jouw huisverkoop. Misschien wil je vooral snel je huis kwijt, omdat je al een nieuwe woning op het oog hebt. Of je streeft boven alles naar de best mogelijke verkoopprijs, want elke extra euro is welkom voor jouw volgende stappen. Of wellicht wil je jouw huis verkopen zonder te veel gedoe, zodat je je op andere zaken kunt focussen. Balans tussen deze doelen vinden is een uitdaging op zich.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat je kan verwachten als verkoper in Hoorn. Hoe snel worden woningen hier doorgaans verkocht? Wat is momenteel de gemiddelde verkoopprijs? En niet onbelangrijk: Kun je kosten besparen door het vergelijken van makelaars? Om te ontdekken op welke makelaar jouw verkoopdoelen het best aansluiten, kun je gebruik maken van de handige vergelijkingstool voor makelaars in Hoorn. De actuele cijfers over de woningmarkt in Hoorn vind je hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 442.114
Besparing (gem.)
€ 1.282

Je huis snel verkopen in Hoorn

In Hoorn worden woningen gemiddeld binnen 48 dagen verkocht. Is dat snel genoeg voor jou? Als je jouw woning nog sneller wilt verkopen, dan hebben we hieronder een paar handige tips om de verkoop te versnellen.

 1. Realistische prijsstelling speelt een cruciale rol bij de snelle verkoop van je huis. Het is belangrijk om je huis niet te hoog te prijzen; het kan potentiële kopers afschrikken. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar om een accurate prijs te bepalen.
 2. Denk aan de presentatie van je woning. Een opgeruimd en schoon huis trekt meer geïnteresseerde kopers. Daarnaast zijn goede, heldere foto's een must. Investeer in een professionele fotograaf die je huis aantrekkelijk weergeeft.
 3. Mobiliseer je netwerk. Vertel vrienden, familie en buren dat je huis te koop staat. Ook kunnen social media platforms zoals Facebook en LinkedIn handig zijn om meer aandacht te genereren voor je woning.

Tips in Hoorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoorn op?

In Hoorn ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel op € 442.114. Deze verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type woning, de ligging en de staat van afwerking en onderhoud. De prijsbepaling is complex en kan sterk fluctueren afhankelijk van huidige woningmarkt en vraag en aanbod in juni 2024.

Wat betreft de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in Hoorn, die ligt nu rond de € 3.871. Dit bedrag is gebaseerd op de laatste drie maanden en geeft een goede indicatie van de huidige marktwaarde per vierkante meter. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van een woning, zoals de indeling en ligging, kan de prijs per m2 variëren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.600
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoorn bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoorn.

Feitjes over Hoorn

 • Hoorn is de geboorteplaats van de beroemde VOC-zeevaarder Jan Pieterszoon Coen.
 • De stad herbergt meer dan 300 rijksmonumenten binnen haar grenzen.
 • Hoorn beschikt over een historische haven die een belangrijk deel van de stadseconomie vormt.

Tips om je woning te verkopen in Hoorn

Overweeg je jouw huis in Hoorn te verkopen? Een succesvolle verkoop vraagt om een goede voorbereiding en strategie. Hierbij enkele praktische tips die je kunnen helpen om de verkoop van je woning efficiënt en voordelig te regelen.

 • Vaststelling vraagprijs: Start met een marktconforme vraagprijs. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken en te laag kan je inkomsten schaden.
 • Onderhoud: Voer kleine reparaties zelf uit. Het zijn vaak deze kleine gebreken die kopers kunnen afschrikken.
 • Presentatie: Zorg voor nette, opgeruimde kamers en een verzorgde tuin. Overweeg het inhuren van een professionele fotograaf voor de beste foto's.
 • Makelaar: Kies voor een lokaal bekende makelaar met een groot netwerk. Zij kennen de markt in Hoorn goed en kunnen je huis snel en tegen de juiste prijs verkopen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Een ruime beschikbaarheid kan meer potentiële kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Hoorn:

 • Stappenplan op maat voor jouw unieke woning
 • Bevordert overzicht in woningverkoop proces
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar kosten door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoorn kost je als verkoper gemiddeld € 5.931. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 442.114) € 5.040
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.931

Kosten van makelaars in Hoorn

Als jij je huis in Hoorn wilt verkopen, rekent een makelaar hier vaak opstartkosten voor. Deze kosten vallen gemiddeld op € 515 en variëren per makelaar. Daarnaast betaal je de makelaar ook een courtage, dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit courtagepercentage ligt gemiddeld op 1,14%.

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat het tarief van een makelaar slechts een voorstel is. Dit betekent dat de courtage die ze vragen, nog onderhandelbaar is. Daarom is het altijd de moeite waard om offertes van verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je wellicht besparen op de makelaarskosten bij het verkopen van je huis in Hoorn.

Lees meer over makelaars in Hoorn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de kosten voor de makelaar, krijg je als woningverkoper ook te maken met notariskosten. Deze kosten betaal je voor de overdrachtsakte en eventueel een nieuwe hypotheekakte. De kosten verschillen per notaris en het is zelfs mogelijk dat je ze kunt meenemen in de onderhandeling over de verkoopprijs.

Voor een toelichting op deze kosten kun je terecht op de pagina notariskosten van onze website. Weten wat je te wachten staat qua kosten, helpt je om een realistisch beeld te krijgen van de netto-opbrengst van je woning.

Onderhoudskosten

Eventuele onderhoudskosten voor je woning zijn ook jouw posten. Zit er nog onderhouden werk aan je huis, bijvoorbeeld schilderwerk of een dakkapel die aan vervanging toe is? Dit zijn kosten die je mogelijk zult maken voordat je het huis te koop zet.

Dit soort kosten kunnen soms hoger zijn dan verwacht, zeker als je huis al wat ouder is. Zorg daarom dat je een realistische inschatting maakt van deze kosten. Zo voorkom je verrassingen tijdens het verkoopproces.

Energielabel

Niet te vergeten zijn de kosten voor het aanvragen van een energielabel als je die nog niet hebt. Sinds 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Je kunt het label online aanvragen bij een energieadviseur.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel kunnen verschillen. Het is dus slim om dit van tevoren te checken. Het hebben van een energielabel kan bijdragen aan de verkoopbaarheid van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoorn?

Sta je op het punt om jouw huis te verkopen in Hoorn? De huidige periode is interessant. De woningmarkt in Hoorn vertoont veel gelijkenissen met die in vergelijkbare plaatsen in Nederland. Het is druk op de markt en huizen worden relatief snel verkocht.

Je vraagt je misschien af of je nog wel moet wachten met de verkoop van je huis? Het antwoord is: waarom uitstellen? In de huidige tijd, juni 2024, is er volop interesse in woningen. Het kan dus juist een goed moment zijn om je huis nu te verkopen in Hoorn.

Vergelijk makelaars in Hoorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je de verkoop van je woning op een slimme manier voorbereiden? Met het heldere stappenplan van Huis Verkopen is het kinderlijk eenvoudig. Door dit speciaal voor jouw huis gecreëerde stappenplan te gebruiken, hoef je je niet meer druk te maken over wat er moet worden geregeld. Klik hier om te ontdekken hoe ons stappenplan bijdraagt aan een soepele woningverkoop.

Gratis waardebepaling

Als onderdeel van de website kun je gebruik maken van een gratis waardebepaling. Het is immers belangrijk om inzicht te hebben in wat jouw woning waard is. Deze tool helpt je daar bij, zonder extra kosten.

Vergelijk makelaars

Met Huis Verkopen is het eenvoudig om makelaars te vergelijken. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, vind je de beste makelaar in Hoorn. Zo maak je altijd de juiste keuze!

Besparen op makelaarskosten

Een ander voordeel is dat je makelaarstarieven op kunt vragen. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten, zodat je meer overhoudt na de verkoop van je woning.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Op Huis Verkopen krijg je inzicht in makelaarsstatistieken. Door de prestaties van makelaars te bekijken, kun je een weloverwogen keuze maken voor de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Hoorn.

Appartement verkopen in Hoorn

Het verkopen van een appartement in Hoorn verschilt in enkele aspecten van de verkoop van een woonhuis. Een belangrijke en wettelijk verplichte stap bij het verkopen van jouw appartement is dat je zorgt voor een up-to-date energielabel. Dit label geeft de energiezuinigheid van je appartement aan en kan inspelen op de duurzaamheidsinteresse van potentiële kopers.

Neem bij het voorbereiden van de verkoop voldoende tijd om jouw appartement zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Let daarbij op het creëren van een ruimtelijk gevoel, het optimaal benutten van natuurlijk licht en het eventueel opfrissen van de verf of het uitvoeren van kleine reparaties. Het zijn vaak deze details die een grote invloed hebben op de eerste indruk van mogelijke kopers, die veel waarde hechten aan de uitstraling en de sfeer van het appartement.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoorn

De beste makelaar is degene die aansluit bij jouw behoeften en wensen met betrekking tot de verkoop van je huis. Je kunt via onze tool makelaars vergelijken in Hoorn om de beste keuze te maken.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van je huis, zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een volledig overzicht verwijzen we je graag naar de pagina over alle kosten van het verkopen van een huis.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je huis te bepalen, het aanvragen van een taxatie bij een makelaar is een van hen. Je kunt ook een gratis waardebepaling aanvragen op onze website.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een succesvolle woningverkoop. Enkele tips zijn onder andere: een goede presentatie van je huis, prijsstelling en timing. Op onze tips pagina vind je meer uitgebreid verkoopadvies.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren zoals de vraagprijs, de staat van je woning en de huidige woningmarkt. Onze snelle verkoop pagina geeft je alle nodige informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen