Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoorn

Ben je nieuwsgierig naar de huidige stand van de woningmarkt in Hoorn? De pagina die je nu bezoekt, actualiseert met de meest recente gegevens tot februari 2024 over wat er speelt qua verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal woningtransacties. Al deze relevante data over het verkopen van je huis in Hoorn vind je hier overzichtelijk bij elkaar. Het huidige klimaat op de Hoornse huizenmarkt kan je verrassend inzicht geven.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Hoorn is in de laatste 3 maanden € 404.438 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 394.826 euro. Hieruit blijkt dat er een interessante spreiding is binnen de vastgoedmarkt in Hoorn. Als je overweegt om je huis te verkopen, is het waardevol om te weten waar je kunt staan in de markt gezien de huidige huisprijzen. Hieronder is de onderstaande grafiek te zien waarin deze prijzen overzichtelijk worden weergegeven:

Huizenprijzen in Hoorn

Afgelopen 3 maanden

€ 256.000
€ 355.000
€ 454.000

Interessant genoeg kan het zeer informatief zijn om naar de verkoopprijs per vierkante meter te kijken, zeker ook in Hoorn. Niet alleen geeft dit een scherper beeld van de investering die je mogelijk overweegt, het kan je tevens een indicatie geven van de huidige stand van de huizenmarkt aldaar. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Hoorn op € 3.982. De volgende grafiek biedt een gedetailleerd overzicht van de recente ontwikkelingen:

Huizenprijzen in Hoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 3.900
€ 4.100

Prijsontwikkeling Hoorn laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Hoorn beweging gekend. De exacte trends en de veranderingen die zich hebben voorgedaan worden zichtbaar in de onderstaande grafiek met marktcijfers. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hoorn was afgelopen maand € 404.438 euro:

Wat is mijn woning in Hoorn waard?

De waarde van jouw woning in Hoorn hangt af van diverse factoren. Deze factoren kunnen variëren van de ligging van je woning tot aan de huidige staat ervan. Ook zaken zoals de grootte van je huis en de lokale woningmarkt spelen een rol. Daardoor kan de woningwaarde sterk variëren op basis van deze zeer uiteenlopende variabelen.

Mocht je graag een nauwkeurige waardebepaling van je woning willen hebben, dan biedt een winstdelinquent de oplossing. Of je nu van plan bent om je huis daadwerkelijk te verkopen of alleen een helder beeld wilt hebben van de huidige waarde, een gratis waardebepaling door een makelaar is de ideale eerste stap voor elk scenario.

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je langs voor een beoordeling. Dit is volledig kosteloos en het geeft je een deskundig inzicht in de waarde van je woning. Vooral als je overweegt je woning te verkopen, is de kennis en ervaring van een verkoopmakelaar ontzettend waardevol.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je kijkt naar de woningmarkt, zie je dat er een aanzienlijk verschil zit in de huizenprijzen per stad of dorp. Dit geldt ook voor jouw stad, Hoorn. De prijzen van de huizen variëren daar enigszins in vergelijking met de prijzen in nabijgelegen plaatsen. Het is interessant om de nuances in deze verschillen te zien en te ontdekken waarom de huizenprijzen in Hoorn niet gelijk zijn aan die in de omliggende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hoorn

Als online platform onderscheiden we ons door het grondig bestuderen van de woningmarkt in Hoorn en gedetailleerde statistieken van makelaars in de omgeving. We analyseren wie de beste prestaties levert, wie huizen het snelst verkoopt, en welke makelaar gemiddeld een hogere verkoopprijs weet te behalen. Ook houden we bij hoeveel huizen elke makelaar verkoopt en hoeveel tijd ze gemiddeld nodig hebben om deze te verkopen. Kortom, we verzamelen belangrijke informatie die je helpt bij het vinden van de meest geschikte makelaar op basis van prestaties en klantbeoordelingen.

Omdat we weten dat ieders ervaring met makelaars uniek is, raden we je aan gebruik te maken van het vergelijken van makelaars. We geven je inzicht in hoe verschillende makelaars presteren, zodat je de makelaar kunt kiezen die het beste bij je past. Immers, een goede makelaar kan je veel voordelen bieden. Het kan het verschil zijn tussen het snel verkopen van je huis voor een goede prijs en je huis dat lang op de markt blijft staan. Onze gegevens helpen je dus bij het maken van een slimme beslissing.

Vergelijk makelaars in Hoorn Of lees meer over makelaars in Hoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoorn

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt hoe het courtage van makelaars elkaar kan beïnvloeden in Hoorn. Het standaard tarief van een makelaar is vaak een percentage van de verkoopprijs van jouw huis, ook wel courtage genoemd. Sterker nog, makelaars in Hoorn rekenen gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Dit bedrag wordt betaald zodra de verkoop van het huis officieel is voltooid.

Houd bij de verkoop van je huis altijd rekening met deze kosten. Dit is belangrijk, want zo kom je niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan tijdens het verkoopproces. Voor een gedetailleerdere uitleg over alle kosten bij de verkoop van je huis, kun je altijd terecht op ons online platform. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en maak je de beste keuzes bij de verkoop van jouw woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoorn

Hoorn, een stad met een totaal van koopwoningen, heeft op dit moment slechts een fractie hiervan beschikbaar voor verkoop. Door deze gelimiteerde beschikbaarheid is dit het perfecte moment om jouw woning op de markt te brengen. Er is geen twijfel over mogelijk dat jouw woning de aandacht van potentiële kopers zal trekken.

Ben je van plan jouw huis in Hoorn te verkopen?

Het verkopen van je huis in Hoorn kan best complex zijn. Je wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen zoals het regelen van allerlei papierwerk, zoals het energielabel, het vinden van de juiste makelaar en misschien zelfs het inschakelen van een verhuisbedrijf. Gelukkig, er zijn oplossingen beschikbaar om je werk een stuk eenvoudiger te maken.

Er is een specifiek stappenplan dat is ontworpen om je te helpen bij elk aspect van het verkoopproces van jouw woning in Hoorn. Dit omvat ook de mogelijkheid om de hulp van professionals in te schakelen, die ervaring hebben met de lokale vastgoedmarkt en het vereiste papierwerk. Het volgen van dit stappenplan kan je veel tijd en stress besparen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Hier bij Huis Verkopen streven we ernaar om je zo goed mogelijk te adviseren over de huizenmarkt in Hoorn. Daarbij hechten wij zeer veel waarde aan de actualiteit en betrouwbaarheid van onze gegevens. Zodoende staan we er garant voor dat de woningcijfers die je op deze plek ontdekt, met de grootste zorg en aandacht zijn samengesteld. Zo dragen we bij aan jouw woningverkoop proces. Je kunt er dus op vertrouwen dat de gegevens hier gepresenteerd altijd up-to-date en relevant zijn om het beste verkoopmoment voor jouw woning te selecteren.

Optimale ondersteuning bij je woningverkoop

Als jij jouw woning wilt verkopen, kan Huis Verkopen jou optimaal ondersteunen. We bieden hulp bij verschillende aspecten van de verkoop. Zo kun je bij ons gratis een waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste makelaar in Hoorn te vinden. Ook heb je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen om zo te besparen op de makelaarskosten. Ons platform is volledig gratis en onafhankelijk te gebruiken. Daarnaast helpen we je stap voor stap met ons overzichtelijke stappenplan door het verkoopproces heen. Onze diensten maken de verkoop van jouw huis eenvoudig en efficiënt, zodat jij je kunt focussen op de belangrijke beslissingen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen