Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hoorn

Op zoek naar een makelaar in Hoorn om je huis te verkopen? Op deze pagina ontdek je welke makelaar het beste bij jouw voorkeuren aansluit. We bieden meerdere manieren om makelaars te vergelijken zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw verkoopproces.

Over makelaars in Hoorn

Als je erover denkt om je woning in Hoorn te verkopen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Een van de meest essentiële stappen in dit proces is het kiezen van een betrouwbare makelaar. Deze keuze kan een wereld van verschil maken in hoe snel en voor welke prijs je woning verkocht wordt. Andere belangrijke zaken om aan te denken zijn bijvoorbeeld het in de juiste staat brengen van je huis en het verzorgen van een overtuigende presentatie. Voor een compleet overzicht van alles wat erbij komt kijken bij de verkoop van jouw woning in Hoorn, kun je terecht bij ons handige stappenplan.

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste makelaar in Hoorn in je eentje een uitdagende klus kan zijn. Daar helpen wij je graag bij. Ons platform is speciaal ontworpen om jou te matchen met de voor jou meest geschikte verkoopmakelaar. Wij kijken naar alles, zoals de ervaring en deskundigheid van de makelaar, maar ook het soort woning dat je verkoopt en de specifieke kenmerken van de vastgoedmarkt in Hoorn. Zo zorgen wij ervoor dat je met vertrouwen je woning te koop kunt zetten.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.058
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.910
Besparing (gem.)
€ 1.287

Actueel

 • Op het moment is de gemiddelde courtage van makelaars in Hoorn 1,14%. Natuurlijk kunnen de tarieven variëren, het is dus handig om vooraf goed inzicht te krijgen in de mogelijke kosten.
 • In april 2024 zijn de gemiddelde huizenprijzen in Hoorn berekend op € 443.706 met een prijs per vierkante meter van € 4.118. Bekijk hier de recente woningprijzen voor een gedetailleerd overzicht.
 • De tarieven van makelaars in Hoorn bewegen continu en variëren aanzienlijk. Daarom is het vergelijken van makelaarstarieven absoluut zinvol. Door te vergelijken, bespaar je gemiddeld € 1.287.

Uitgelichte makelaars in Hoorn

In de stad Hoorn vind je een breed palet aan verkoopmakelaars waarbij je de keuze hebt om mee samen te werken. Om het je gemakkelijker te maken, hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet. Onthoud dat de keuze voor de beste makelaar in Hoorn een persoonlijke is, degene die perfect past bij jouw huis, jouw huidige levensfase en jouw persoonlijke voorkeuren, vandaar dat het slim is om een vergelijking te maken tussen verschillende makelaars.

Logo Boekweit | Olie Makelaars/taxateurs

Boekweit | Olie Makelaars/taxateurs

Boekweit | Olie Makelaars/taxateurs is een toonaangevend kantoor met een sterke reputatie. Ze onderscheiden zich door hun optimaal verkoopproces; hun succes blijkt uit hun marktaandeel, opbrengsten en snelle verkoop. Het team van vijf makelaars zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid en klantenservice. Of je nu wilt kopen, verkopen of huren, bij Boekweit | Olie ben je aan het juiste adres. Ze zijn met name sterk in bedrijfsruimtes, kantoren en monumenten.
Logo Kingma Makelaars

Kingma Makelaars

Kingma Makelaars is een innovatief kantoor dat een frisse en vernieuwende aanpak van de makelaardij biedt. Ze zijn gevestigd in Hoorn en bedienen ook Enkhuizen, Medemblik en oostelijk Westfriesland. Ze onderscheiden zich door hun heldere communicatie en het houden aan afspraken. Met hun team van 6 enthousiaste professionals, biedt Kingma Makelaars diverse diensten aan zoals verkoop, verhuur, taxaties en aankoop. Ze zijn lid van de NVM en hebben zowel het VastgoedCert als het NWWI certificaat.
Logo Van Overbeek Makelaars o.g. Hoorn

Van Overbeek Makelaars og Hoorn

Van Overbeek Makelaars in Hoorn is een betrouwbare makelaar met meer dan 50 jaar lokale ervaring. Met aandacht voor zowel emotionele als financiële belangen bij de aankoop of verkoop van je huis, biedt dit bedrijf een mix van diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en zelfs woningstyling en woningfotografie. Het team bestaat uit gemotiveerde professionals die je voorzien van nuchter, betrouwbaar advies en een gratis waardebepaling van je woning.
Logo Van 't Riet De-Makelaar B.V.

Van 't Riet De-Makelaar BV

Bij Van 't Riet De-Makelaar kun je rekenen op een toegewijd en professioneel team dat jouw belangen voorop stelt bij de aankoop, verkoop, taxatie of verhuur van een woning. Met kennis van de lokale markt in Hoorn, Heerhugowaard en Alkmaar en een gemiddelde klantbeoordeling van 9,5 op Funda, staan ze garant voor deskundige begeleiding. Hun diensten zijn erkend door NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs

Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs

Bij Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs staat persoonlijke aandacht en integriteit centraal. Het team van vier NVM-makelaars is gedreven en vakkundig met sinds 2001 ervaring in de vastgoedwereld. Ze bieden een breed dienstenpakket aan: van verkoop, aankoop en taxaties tot woningstyling en -fotografie. Ook met bedrijfsruimtes, kantoren en winkels weten ze raad. Wil je onbezorgd en met vertrouwen navigeren in de immomarkt, dan is Vidra Vastgoed de makelaar voor je.

4x1 Makelaardij

Bij 4x1 Makelaardij vind je de kennis en ervaring die je nodig hebt bij je zoektocht naar een nieuw thuis. Als lid van branchevereniging Vastgoedpro garandeert dit kantoor betrouwbaarheid en professionaliteit. Je krijgt advies op maat en kunt rekenen op een uitstekende ondersteuning tijdens het gehele proces. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare partner in onroerend goed, is 4x1 Makelaardij de keuze voor jou.

Esther van Dijk Makelaardij

Esther van Dijk Makelaardij is een betrokken makelaarskantoor in West-Friesland dat net even anders werkt. Ze combineert haar makelaars- en taxateursachtergrond met marketingexpertise voor een klantgerichte aanpak. Communicatie is snel en helder via verschillende kanalen, zelfs op zondag. Diensten omvatten verkoop, aankoop, aanhuur en taxaties, met specialismen in woningstyling, expat servicering en monumenten. Bij Esther ontvang je lokale service tegen een vast tarief, voor optimale duidelijkheid en ontzorging.

De Hoornse Makelaardij

De Hoornse Makelaardij, gevestigd aan het Kerkplein in Hoorn, is een professioneel makelaarskantoor met een lidmaatschap bij branchevereniging Vastgoedpro. Ze hebben diverse diensten om je optimaal te ondersteunen bij al je vastgoedbehoeften. Kies voor deze makelaar voor betrouwbare en kundige ondersteuning bij het aan- of verkoopproces. Ze staan bekend om hun deskundigheid en kwalitatieve service.

Let op: Hoorn en zijn omgeving tellen tal van verkoopmakelaars. De ideale makelaar voor jouw huisverkoop staat misschien niet eens in onze bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we echter alle makelaars in Hoorn mee in onze vergelijking. Door te vergelijken, ontdek je makelaar die bij je past.

Vergelijk makelaars in Hoorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hoorn?

Naast de courtage, rekenen makelaars in Hoorn vaak opstartkosten. Dit zijn voorbereidende kosten die de makelaar maakt, zoals advertentiekosten, fotograaf en het opmaken van de koopakte. Over het algemeen variëren deze kosten tussen de 300 en 500 euro. Voor meer informatie over courtage en kosten, klik hier.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hoorn 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.287 door eerst tarieven op te vragen. Het is daarom zeker de moeite waard om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, dat zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van de totale kosten.

Kosten van makelaars in Hoorn

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hoorn

In Hoorn hebben de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voordat een woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Deze kosten maken deel uit van de voorbereidende werkzaamheden van de makelaar zoals het opstellen van het verkoopplan, opmeten van jouw woning en laten maken van professionele foto's. Het kan ook kosten omvatten voor een advertentie op Funda of andere huizensites. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de aard van de diensten die hij of zij aanbiedt.

De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Hoorn rekenen, liggen rond de € 515. Dit is echter slechts een gemiddelde en kan afwijken per makelaar. Sommige makelaars rekenen misschien lagere opstartkosten, maar compenseren dit met een hoger courtage of andere kosten. Het is daarom raadzaam om altijd goed te kijken naar wat er allemaal onder deze opstartkosten valt en wat je ervoor terugkrijgt, voordat je een keuze maakt voor een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Hoorn

Er is iets dat je wellicht nog niet weet over de makelaardij in Hoorn. Wanneer je besluit dat je jouw woning toch niet wilt verkopen en je haalt deze uit de verkoop, dan is het goed mogelijk dat de makelaar intrekkingskosten in rekening brengt. Deze kosten zijn een soort compensatie voor de gemaakte kosten en moeite die de makelaar heeft geïnvesteerd in de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten, wat zijn dat eigenlijk? Stel, je hebt de knoop doorgehakt om je huis te verkopen. De makelaar begint met een verkoopstrategie, het promoten van de woning, regelt bezichtigingen en onderhandelt mogelijk zelfs met potentiele kopers. Maar dan verandert je situatie en je besluit je huis toch niet te verkopen. De makelaar heeft in de tussentijd werk verricht en kosten gemaakt waarvoor je ze normaal gesproken zou betalen bij een succesvolle verkoop. Echter, als je de woning uit de verkoop haalt, krijgt de makelaar deze vergoeding niet. Vandaar dat veel makelaars in Hoorn intrekkingskosten in rekening brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hoorn met een vast tarief

In Hoorn zijn er diverse makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet wat de kosten zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en zijn er geen extra kosten als je huis boven de verwachte waarde verkocht wordt. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren, is € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief transparantie biedt, kan het ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor 200.000 euro en je makelaar rekent een vast tarief van 3.500 euro. Dit staat gelijk aan een courtage van 1,75%. Als je woning echter voor 300.000 euro verkoopt, zou diezelfde 3.500 euro nog slechts 1,17% zijn. Hierdoor betaal je relatief gezien meer voor een minder waardevolle woning.

Tip: denk goed na over welke betalingsstructuur het beste past bij jouw situatie. Als je verwacht dat je woning veel waard is, kan een vast tarief voordeliger uitpakken. Echter, als je een minder waardevolle woning verkoopt, kun je met een courtage in sommige gevallen goedkoper uit zijn.

4 feitjes over makelaars in Hoorn

 • Een behoorlijke 95% van de woningverkopers in Hoorn geeft de voorkeur aan het volledige verkooptraject uit te besteden aan een traditionele makelaar in plaats van alleen de woning online te laten plaatsen door een internetmakelaar.
 • Huizen in Hoorn worden gemiddeld 67% sneller verkocht als er gebruik wordt gemaakt van een makelaar dan wanneer men ervoor kiest om zelf de verkoop te regelen.
 • Veel verkopers in Hoorn geven aan dat zij bij het kiezen van een makelaar de voorkeur geven aan iemand die een aanzienlijk beter trackrecord heeft dan andere makelaars. Hier is een handige tool voor het vergelijken van makelaars.
 • Vastgoed in Hoorn wordt gemiddeld 15% winstgevender verkocht als er gebruik wordt gemaakt van een makelaar in plaats van de verkoop zelf te regelen.

Wat levert de beste makelaar in Hoorn op?

Het inschakelen van een makelaar in Hoorn draait meer om wat deze jou oplevert dan om de kosten. Een makelaar met goede prestaties kan namelijk een hogere winst garanderen bij de verkoop van je huis dan wat je met een budgetmakelaar in kosten zou besparen.

Laten we bekijken hoe we de toppers onder de makelaars in Hoorn kunnen herkennen:

 • Eén van de factoren waaruit blijkt dat een makelaar uitstekend werk levert, zijn onze statistieken. Deze laten zien dat de beste makelaars in Hoorn huizen gemiddeld voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs verkopen. Dit komt neer op een meerwaarde van € 12.075.
 • Bovendien blijkt uit dezelfde data dat de hoog scorende makelaars in Hoorn een huis gemiddeld sneller weten te verkopen. Om precies te zijn, de verkoop gebeurt ongeveer 14 dagen rapper dan bij andere lokale makelaars.

De beste makelaar in Hoorn vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Hoorn? Denk eraan: de beste makelaar is degene die je woning verkoopt tegen de hoogst mogelijke prijs. Het gaat erom dat de makelaar alle potentie van je woning naar voren laat komen.

Het slimste wat je kunt doen, is de makelaars in jouw regio vergelijken. Via een eenvoudige vergelijking kom je erachter wie de beste deal biedt en het beste plan heeft voor de verkoop van je huis.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hoorn?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Hoorn voor de verkoop van je huis, zijn er meerdere aandachtspunten waar je op moet letten:

Ervaring van de makelaar

Vergelijk het aantal jaren ervaring dat elke makelaar bezit. Een ervaren makelaar kent de lokale markt op zijn duimpje.

Beoordelingen van klanten

Lees de beoordelingen van eerdere klanten. Dit geeft inzicht in de tevredenheid en de kwaliteit van de diensten van de makelaar.

Tarieven van de makelaar

De tarieven van de makelaar vormen ook een belangrijk aandachtspunt. Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je kunt verwachten. Kijk hiervoor op tarieven opvragen.

Communicatie van de makelaar

De makelaar is je belangrijkste contactpersoon tijdens het verkoopproces. De communicatie moet goed en soepel verlopen.

Verkoopstrategie van de makelaar

Wat is de strategie van de makelaar? Kan hij of zij deze goed aan je uitleggen? Dit is essentieel voor een succesvolle verkoop van je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Hoorn hebben veel ervaring in het helpen van mensen bij de verkoop van hun huis. Ze weten goed hoe ze jouw woning het beste kunnen presenteren en wat een eerlijke prijs is. Ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars leveren uitstekende diensten en hebben vergelijkbare kennis en expertise.

Er is echter een verschil in de verkoopcijfers van de NVM-makelaars in Hoorn. De keuze voor de 'beste' makelaar is erg persoonlijk. Daarom is het verstandig om goed te kijken welke makelaar het beste bij jou en je woning past. Hierbij speelt naast verkoopcijfers ook je persoonlijke gevoel een belangrijke rol.

Wat doet een makelaar in Hoorn?

Een makelaar in Hoorn helpt je met allerlei zaken rondom de verkoop van jouw woning. Van het bepalen van de verkoopprijs tot aan het begeleiden van bezichtigingen en het onderhandelen over de voorwaarden van de koopovereenkomst.

Zo'n makelaar gebruikt zijn of haar lokale marktkennis, ervaring en onderzoek om te zorgen voor een soepele verkoopprocedure. Dit bespaart je een hoop tijd en energie en minimaliseert de risico's rondom de verkoop van je woning in Hoorn.

 • Inspectie en waardering van jouw woning
 • Opstellen en plaatsen van de woningadvertentie
 • Coördineren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Ondersteuning bij juridische en administratieve taken

Waarom een makelaar in Hoorn inschakelen?

De verkoop van je huis in Hoorn is een proces dat zorgvuldig moet worden ondergaan. Het begint met het vinden van een betrouwbare verkoopmakelaar. Je wil tenslotte dat je huis voor de beste prijs wordt verkocht en dat de gehele verkoop soepel verloopt. In dit stappenplan leggen we uit hoe een goede verkoopmakelaar je kan helpen bij elke stap van het proces.

Vinden van een betrouwbare verkoopmakelaar

De eerste stap is het vinden van een betrouwbare verkoopmakelaar in Hoorn. Een goede verkoopmakelaar heeft kennis van de lokale markt en zal je bijstaan gedurende het gehele proces. Zo kan de verkoopmakelaar je advies geven over de vraagprijs van je huis, op basis van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Bepalen van de vraagprijs

De volgende stap is het bepalen van de vraagprijs van je huis. Een verkoopmakelaar helpt je bij het bepalen van een realistische prijs die aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Daarnaast kan een verkoopmakelaar onderhandelingen aan de gang houden, zodat je optimaal profiteert van de verkoop.

Huis klaarmaken voor bezichtigingen

Voordat de bezichtigingen beginnen, zal de verkoopmakelaar je huis op de beste manier presenteren. Dit kan gaan om het inrichten van het huis voor foto's voor online lijsten, maar ook om het geven van tips voor het klaarmaken van je huis voor bezichtigingen. Zo verhoog je de kans op een snelle verkoop.

Onderhandelingen en verkoop

Tenslotte zal de verkoopmakelaar de onderhandelingen leiden met potentiële kopers. Ze zorgen ervoor dat je belangen worden behartigd en dat je huis wordt verkocht voor de beste prijs. Na de succesvolle verkoop van je huis, helpen ze je met de benodigde papierwerk, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is.

Informatie over Hoorn

Het West-Friese Hoorn behoort tot de oudste steden van Nederland. Het is een belangrijke stad vol geschiedenis en erfgoed, voornamelijk uit de Gouden Eeuw.

Hoorn telt iets meer dan 73.000 inwoners. Het biedt een fijne mix van stedelijke charme en een rustige woonomgeving. Je geniet hier van prachtige architectuur en uitgestrekte natuur.

Hoorn is bekend om het historische havengebied, de vele musea, en als geboorteplaats van de beroemde zeevaarder Jan Pieterszoon Coen. Het is een stad met een boeiend verleden en een uitnodigend heden.

Weetje: De huizenmarkt in Hoorn kent flinke ontwikkelingen. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod, waardoor de prijzen steeds verder oplopen. Het is zeker interessant te noemen voor potentiële kopers en verkopers.

Makelaars in Hoorn vergelijken

De keuze voor een makelaar kan van grote invloed zijn op de verkoop van jouw woning. Bij Huis Verkopen ondersteunen we je in dit proces door het bieden van een objectieve vergelijking tussen makelaars in Hoorn.

 • Vergelijk makelaars op verkoopprestaties
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg persoonlijk verkoopadvies

Met onze vergelijking ontdek je welke makelaar het beste bij jouw situatie past. Of je nu jouw huis zo snel mogelijk wilt verkopen, of juist voor een maximale prijs, wij koppelen je aan de meest geschikte makelaars, op basis van jouw wensen. Vergelijken via Huis Verkopen levert je niet alleen een efficiëntere verkoop op, maar helpt je ook kosten te besparen.

Vergelijk makelaars in Hoorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hoorn

In Hoorn bedragen de gemiddelde opstartkosten € 515. Deze kosten variëren per makelaar, dus het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen via deze pagina om een goede keuze te maken.

Als je besluit om niet verder te gaan met de verkoop van je huis, dan kunnen makelaars in Hoorn gemiddeld € 500 in rekening brengen. Het vergelijken van meerdere makelaars kan je helpen om de juiste te vinden.

Makelaars met een vaste prijs hanteren in Hoorn een gemiddeld tarief van € 3.250. Het is interessant om te weten dat je vaak kan besparen door makelaars goed te vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Hoorn ligt rond € 443.706. Dit kan per wijk en type woning verschillen, dus een waardebepaling kan hierbij helpen.

In Hoorn hanteren makelaars een gemiddelde courtage van 1,14%. Het is mogelijk dat je een lager percentage kunt onderhandelen door meerdere makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen