Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Medemblik

Het vinden van een competente makelaar in Medemblik vereist aandacht voor drie specifieke gebieden. Allereerst, hun kennis van de lokale markt. Een goede makelaar kent de unieke kenmerken van Medemblik en de naburige gemeenschappen. Ten tweede, hun ervaring; je hebt iemand nodig die eerder huizen zoals de jouwe heeft verkocht. Ten slotte, hun netwerk; een makelaar met goede connecties kan potentiële kopers sneller aantrekken.

Over makelaars in Medemblik

Als je van plan bent je huis in Medemblik te verkopen, zijn er enkele zaken die je goed in overweging moet nemen bij de keuze van een verkoopmakelaar. Je wilt natuurlijk een verkoopmakelaar die een uitgebreide kennis heeft van de lokale markt. Ook ervaring in het onderhandelen over de verkoopprijs is een belangrijk aspect. De communicatievaardigheden van de verkoopmakelaar spelen eveneens een grote rol; je wilt een verkoopmakelaar die je helder en tijdig informeert over het verkoopproces.

Er zullen zeker een aantal vragen zijn die door je hoofd spelen bij het verkopen van je woning. Welke verkoopmakelaar is bijvoorbeeld het snelst in het verkopen van woningen in Medemblik? Of welke verkoopmakelaar is in staat de hoogste verkoopprijs te behalen? En hoe zit het met de kosten; welke verkoopmakelaar biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding? Het antwoord op deze en andere vragen vind je door verkoopmakelaars te vergelijken. Via deze handige webpagina kun je een verkoopmakelaar vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.018
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.550
Besparing (gem.)
€ 1.762

Actueel

 • In Medemblik ligt de gemiddelde courtage van makelaars op dit moment rond de 1,11% van de verkoopsom. Houd er rekening mee dat dit percentage in april 2024 kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die worden aangeboden.
 • Op de woningmarkt in Medemblik is de gemiddelde verkoopprijs € 542.202 en de gemiddelde verkoopprijs per m² € 4.287. Deze cijfers geven een indicatie van wat je voor je eigen huis kunt vragen.
 • Om een goede deal te krijgen voor het verkopen van je huis is het zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt met deze vergelijking gemiddeld € 1.762 besparen. Het loont dus zeker om hier tijd in te steken.

Uitgelichte makelaars in Medemblik

Wat je hierna gaat zien, is een overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Medemblik. Het is goed om te weten dat er nog veel meer makelaars in Medemblik actief zijn, echter hebben zij allemaal hun eigen specialisaties. Bij het kiezen van de beste makelaar in Medemblik is het daarom belangrijk om een makelaar te vinden die goed aansluit bij jouw type woning, persoonlijke situatie en specifieke voorkeuren.

Logo Groot & Nieuweboer Makelaardij

Groot & Nieuweboer Makelaardij

Bij Groot & Nieuweboer Makelaardij draait alles om jouw woonwens. Dit bevlogen team van drie professionals, gevestigd in de Nieuwstraat in Medemblik, biedt betrouwbare diensten aan zoals verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Ze zijn gecertificeerd bij de NVM, met certificaten van NWWI en NRVT, en overtreffen graag je verwachtingen door net dat beetje harder voor je te lopen.

Anna de Graaff Makelaars

Anna de Graaff Makelaars is lid van branchevereniging Vastgoedpro en staat bekend om haar competente dienstverlening. Deze makelaar kan je op professionele wijze ondersteunen in jouw zoektocht naar een nieuw huis of bij de verkoop van je huidige woning. Ze onderscheiden zich door hun kennis en betrokkenheid en zijn daarom een goede keuze.

Heddes makelaardij

Bij Heddes Makelaardij vind je een makelaar zonder poespas. Gevestigd in Medemblik, gedreven en resultaatgericht. Ze hebben geen certificaten of branchevereniging nodig om te laten zien wat ze waard zijn. Tevreden klanten zijn hun beste visitekaartje, zoals blijkt uit de hoge score van 8,5 op Funda. Zoek je een nuchtere, betrouwbare makelaar? Kies voor Heddes Makelaardij.

MWW Makelaardij BV - Arnold Goedegebure

MWW Makelaardij is een zelfverzekerd makelaarskantoor zonder branchevereniging. Arnold Goedegebure staat aan het roer met een helder doel: jouw vastgoedbehoefte realiseren. Als je waarde hecht aan vertrouwen, persoonlijke aanpak en expertise, dan is MWW Makelaardij je ideale partner. Of je nu jouw eerste huis koopt of als investeerder diverse panden aan je portefeuille wilt toevoegen, dit kantoor helpt je efficiënt verder.

Piet Swart Vastgoed BV

Piet Swart Vastgoed is een erkende makelaar met specialismen in maatschappelijk vastgoed en monumenten. Met een klein, maar toegewijd team biedt het diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Deze makelaar is hoog aangeschreven met een gemiddelde Funda beoordeling van 9,6. Je vindt Piet Swart Vastgoed aan de Bagijnhof in Medemblik. Ideaal als je een betrouwbare partner zoekt voor vastgoed vraagstukken.

Let op: In en rondom Medemblik zijn meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Hoewel we een uitgebreide lijst hebben bij Huis Verkopen, is het mogelijk dat jouw ideale makelaar daar niet tussen staat. Daarom is het belangrijk om een bredere vergelijking te maken. We nemen alle makelaars in Medemblik mee in onze vergelijking om ervoor te zorgen dat je de beste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Medemblik Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Medemblik?

Een makelaar in Medemblik rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 542.202 in Medemblik komt dit neer op € 6.018 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars stemmen hun courtage af op de woningwaarde en het type woning. Dit betekent dat de makelaarskosten hoger kunnen zijn voor dure of bijzondere woningen. Zo kan de courtage aanzienlijk variëren per huis.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Medemblik 0,65% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.762 besparen door makelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het vergelijken van makelaars totaal kosteloos en zonder verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Medemblik

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.500
€ 6.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Medemblik

In de woningmarkt van Medemblik is het gangbaar dat makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn een soort startprijs voor de dienstverlening van de makelaar. De opstartkosten verschijnen meestal op de factuur voordat de daadwerkelijke verkoop van de woning plaatsvindt. Het dient ter dekkingskosten om jouw woning op de markt te brengen, en het is een veelvoorkomende praktijk bij veel makelaars in Medemblik.

Wat houden de opstartkosten precies in? Ze dekken vaak de basisdiensten die nodig zijn om je woning te koop aan te bieden. Denk hierbij aan het maken van professionele foto’s, het opstellen van een heldere verkoopomschrijving en de inschrijving op diverse woningwebsites. Het kan ook de kosten van de 'te koop' bord of de opstelling van het koopcontract omvatten. Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten kunnen variëren van makelaar tot makelaar, dus het is slim om dit vooraf te checken.

Intrekkingskosten van makelaars in Medemblik

Bij het in de verkoop brengen van jouw woning in Medemblik is het belangrijk om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die je betaalt op het moment dat je besluit de verkoop van de woning voortijdig te staken. Bijvoorbeeld als je om persoonlijke redenen hebt besloten om toch niet te verhuizen, of als je een betere deal hebt gevonden met een andere makelaar.

Deze intrekkingskosten zijn een vergoeding voor het werk en de tijd die jouw makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Het is belangrijk om hierover afspraken te maken voordat je een overeenkomst met een makelaar aangaat. De gemiddelde intrekkingskosten kunnen variëren, maar in Medemblik bedragen deze gemiddeld € 500

. Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Medemblik met een vast tarief

In Medemblik vind je makelaars die werken met een vast tarief. Hierdoor weet je direct wat je kunt verwachten qua kosten. Je komt niet voor verrassingen te staan en kunt alles van tevoren goed plannen. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je woning wordt verkocht voor 225.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3000 euro. Dit is omgerekend 1,3% van de verkoopprijs. Als jouw woning voor een lager bedrag verkocht zou worden, bijvoorbeeld 200.000 euro, dan is het percentage van het vaste makelaarstarief hoger, namelijk 1,5%. Het is dus niet altijd voordeliger.

Tip: Kijk verder dan enkel het vaste tarief. Hoeveel brengt de makelaar aan extra diensten in rekening zoals het plaatsen van advertenties of het organiseren van bezichtigingen? Het is belangrijk om goed te kijken wat inbegrepen is bij het vaste tarief. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

4 feitjes over makelaars in Medemblik

 • Door hulp van een makelaar kunnen woningbezitters in Medemblik hun huis tot wel 10% winstgevender verkopen dan zonder makelaar. Dit percentage kan aanzienlijk bijdragen aan de verkoopopbrengst.
 • Er kunnen forse variaties zijn in de geschatte marktwaarden van woningen die makelaars in Medemblik afgeven. Deze verschillen kunnen in sommige gevallen wel oplopen tot €30.000. Voor een betrouwbare schatting, kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Het courtage percentage van de duurste makelaar in Medemblik is 1,55%. Het is echter belangrijk om op te merken dat de meeste makelaars in Medemblik aanzienlijk lagere tarieven hanteren.
 • Voordat ze definitief een makelaar selecteren, vragen veel huiseigenaren in Medemblik gemiddeld advies aan drie verschillende makelaars. Dit onderstreept het belang van het vergelijken van makelaars en hun advies. Vraag nu zelf verkoopadvies aan.

Wat levert de beste makelaar in Medemblik op?

Wanneer je in Medemblik je huis wilt verkopen, kan het kiezen van de juiste makelaar een groot verschil maken. Niet alle makelaars zijn gelijk; sommige presteren aanzienlijk beter dan anderen en kunnen de verkoop van je huis soepeler, sneller en lucratiever maken.

Hoe herken je de meest effectieve makelaars in Medemblik:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Medemblik zeer goede verkoopprijzen bewerkstelligen. Deze makelaars weten een huis gemiddeld te verkopen voor een bedrag dat boven de verwachte verkoopprijs ligt, namelijk met € 11.036 euro extra. Dat is een aanzienlijke meeropbrengst die je in je zak kunt steken.
 • Onze statistieken tonen ook aan dat de top makelaars in Medemblik sneller handelen dan hun collega's. Zo weten zij een huis gemiddeld binnen 16 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars in Medemblik. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, maar ook mogelijk onnodige kosten.

De beste makelaar in Medemblik vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Medemblik? Wij houden alle verkoopstatistieken bij van makelaars in Medemblik en omgeving. Hierdoor kunnen wij goed inschatten welke makelaar het beste presteert en dus het meest geschikt is voor de verkoop van jouw huis.

Maar een goede makelaar is meer dan alleen verkoopresultaten. Een makelaar moet ook goed aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. Via ons vergelijkingsformulier kun je makelaars vergelijken op basis van hun aanpak, tarieven en verkoopstrategie. Zo vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Medemblik?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Medemblik voor de verkoop van je huis zijn er een aantal aandachtspunten om in gedachten te houden:

Ervarenheid in de regio

Een makelaar die bekend is met Medemblik en omstreken kan je beter van dienst zijn. Deze kennis is voordelig voor zowel de prijsbepaling als de verkoopstrategie van je huis.

Kennis van jouw type woning

Niet elke makelaar heeft ervaring met elk type woning. Zoek een makelaar die bekend is met de verkoop van jouw soort huis om een optimale verkoopkans te waarborgen.

Vergelijken van makelaars

Bij het bepalen van de geschikte makelaar kunnen vergelijkingen nuttig zijn. Gebruik hiervoor ons handige vergelijkingsformulier om de best passende makelaar te selecteren.

Beoordelingen en referenties

Bekijk beoordelingen en vraag naar referenties om een goed beeld van de makelaar en zijn werkwijze te krijgen. Dit kan je helpen bij het maken van je keuze.

Transparantie in kosten

De kostenstructuur van de makelaar dient helder te zijn. Er mogen geen verborgen kosten zijn en de makelaar moet bereid zijn om alle kosten openlijk met je te bespreken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Op zoek naar een makelaar in Medemblik? Je keuze wordt beïnvloed door verscheidene factoren. Zo kun je kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar, bekend vanwege hun expertise en specifieke werkwijze in onroerend goed.

Maar naast NVM, zijn er ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Deze respectievelijke brancheorganisaties bieden eveneens kwalitatief sterke en betrouwbare dienstverlening. De keuze hangt dus af van je persoonlijke voorkeur en specifieke situatie.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zich makelaar kan noemen. Daarom is het slimmer om een makelaar te kiezen die aangesloten is bij een branchevereniging. Zo ben je verzekerd van bepaalde kwaliteitsnormen en professionaliteit.

Wat doet een makelaar in Medemblik?

Een makelaar in Medemblik houdt zich bezig met diverse taken bij de verkoop van jouw woning. Van waardebepaling tot fotoreportage, een makelaar weet exact wat er nodig is voor een succesvolle verkoop.

Een goede makelaar zorgt voor een soepele verkoop, zoekt naar potentiële kopers en voert namens jou de onderhandelingen. Zo heb je minder stress en krijg je de beste prijs voor jouw woning.

 • Kennis over de lokale woningmarkt
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Opstellen van de koopovereenkomst
 • Rondleiding en afhandelen van de uiteindelijke verkoop

Waarom een makelaar in Medemblik inschakelen?

Als je besluit jouw huis in Medemblik te verkopen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Je kunt zelf proberen de verkoop te regelen, maar een ervaren makelaar kan hierbij veel waarde toevoegen. Van prijsbepaling tot onderhandelingen, een goede makelaar kan jou begeleiden bij elk deel van het proces. We nemen je mee door de stappen en laten zien hoe een goede makelaar jou kan helpen.

Prijsbepaling en waardebepaling

De eerste stap is het bepalen van de vraagprijs van jouw huis. Een erkende makelaar kent de lokale huizenmarkt goed en zal een nauwkeurige en realistische prijs voor jouw woning kunnen vaststellen. Bovendien kun je ook vertrouwen op zijn expertise voor een correcte waardebepaling van jouw eigendom.

Marketing en promotie

Na de prijs- en waardebepaling, moet jouw huis aan potentiële kopers worden gepresenteerd. Een sterke online aanwezigheid via relevante platforms is hierbij essentieel. Jouw makelaar weet precies hoe hij jouw huis aantrekkelijk kan presenteren door gebruik te maken van professionele fotografie en pakkende beschrijvingen.

Bezichtigingen beheren

Jouw makelaar is ook verantwoordelijk voor het beheren van de bezichtigingen. Hij zorgt ervoor dat de afspraken met potentiële kopers samenvallen met jouw schema en zal alle vragen van geïnteresseerden deskundig beantwoorden. Zo kun jij je concentreren op andere zaken.

De eindronde: contracten en onderhandelingen

Tot slot neemt de makelaar het voortouw bij het afsluiten van de verkoop. Of het nu gaat om het vormgeven van contracten of het uitvoeren van onderhandelingen, een goede makelaar zorgt ervoor dat alle juridische en praktische aspecten correct worden afgehandeld, terwijl hij jouw belangen beschermt.

Makelaars in Medemblik vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Medemblik via Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken voor de verkoop van je woning. Onze statistieken geven je inzicht in prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, waardoor je de makelaar kunt kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Kostenbesparing op makelaarskosten
 • Onafhankelijke vergelijking
 • Garantie op ervaren makelaars

Bij het vergelijken van de makelaars is het verstandig om niet enkel de kosten in ogenschouw te nemen, maar ook naar ervaring en eerdere prestaties te kijken. Het platform maakt deze vergelijking eenvoudig en gratis, en biedt je een goed en volledig beeld van je mogelijkheden. Twijfel niet langer, met Huis Verkopen vind je snel en eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Medemblik Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Medemblik

Het vergelijken van makelaars in Medemblik kan je een flinke besparing opleveren. Gemiddeld bespaar je € 1.762 op makelaarskosten door te vergelijken. Zo kun je de makelaar kiezen die het best bij jouw wensen past.

De gemiddelde makelaarskosten in Medemblik bedragen € 6.018. Deze kosten variëren echter per makelaar. Het is dus aan te raden om verschillende tarieven op te vragen en makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Medemblik is 68 dagen. De verkoopsnelheid is afhankelijk van verschillende factoren zoals de vraag en aanbod in je buurt en de strategie van de makelaar.

De beste makelaar is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Wil je bijvoorbeeld snel verkopen of wil je de hoogste prijs? Op onze website kun je verschillende makelaars vergelijken op basis van hun diensten en tarieven.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar zijn in Medemblik ongeveer € 515. De specifieke kosten kunnen verschillen per makelaar, dus het loont om verschillende offertes op te vragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen