Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Enkhuizen

Voor de verkoop van je woning in Enkhuizen is het belangrijk een ervaren makelaar te vinden. Onduidelijk over je beslissing? Een makelaar kan je informeren over de waarschijnlijke verkoopsnelheid van je woning en de verwachte opbrengst, wat je wellicht helpt bij het maken van je keuze.

Over makelaars in Enkhuizen

Enkhuizen en zijn omgeving huisvesten een aanzienlijk aantal makelaars, waardoor het kiezen van de juiste veel op een uitdaging kan lijken. Het is dan ook belangrijk dat je de nuances tussen deze makelaars nauwkeurig afweegt. Verschillen kunnen liggen in de manier van werken, zoals het wel of niet online aanbieden van de woningen, of in de vergoeding die ze vragen voor hun diensten.

Hier op deze pagina helpen we je bij je zoektocht door een overzicht te bieden van diverse manieren om de makelaars in Enkhuizen te vergelijken. Zo kun je een gedegen keuze maken, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. Alles wat je nodig hebt om je ideale makelaar te vinden - de verschillen, de vergelijkingen, en meer - wacht op je op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.468
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.287
Besparing (gem.)
€ 1.087

Actueel

 • De courtages van makelaars in Enkhuizen liggen momenteel rond de 1,13% van de verkoopprijs van jouw woning. Het exacte percentage kan verschillen per makelaar, dus het loont om goed te vergelijken.
 • De huidige verkoopprijzen in Enkhuizen liggen gemiddeld op € 395.425 euro. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt hier € 3.491 euro. Meer informatie over de actuele woningprijzen vind je op onze website.
 • Het vergelijken van makelaarstarieven in Enkhuizen kan interessant zijn. Momenteel bedragen de gemiddelde kosten voor een makelaar in Enkhuizen ongeveer € 4.468 euro. Het vergelijken van deze tarieven kan je een aanzienlijk bedrag besparen.

Uitgelichte makelaars in Enkhuizen

In Enkhuizen zijn er verschillende makelaars beschikbaar die aanzienlijke expertise hebben op het gebied van verkoop. Aansluitend presenteren we hieronder een selectie van toonaangevende verkoopmakelaars in dit gebied. Door een vergelijking te maken tussen deze makelaars, krijg je een duidelijk beeld van de variëteit in hun diensten, tarieven, en aanpak, wat jou helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Logo CMK Makelaars

CMK Makelaars

CMK Makelaars vormt al bijna 40 jaar ervaring in onroerende zaken een betrouwbare partner in de regio West-Friesland. Met een bekwaam team van vijf medewerkers bieden ze zes dagen per week ondersteuning in de verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie van kantoren, bedrijfsruimte, nieuwbouw en winkels. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging NVM en voorzien van VastgoedCert en NWWI certificaten. Als deelnemer van HuisMatch WF staat CMK voor betrouwbaarheid en kwaliteit.
Logo De Vesting Makelaars

De Vesting Makelaars

De Vesting Makelaars, gevestigd aan de Molenweg in Enkhuizen, staat voor een persoonlijke en servicegerichte aanpak in de woningmarkt. Met diensten zoals verkoop, verhuur, aankoop en taxaties beloven ze je graag van dienst te zijn. Als lid van NVM en in het bezit van VastgoedCert en NWWI certificaten, beschikken ze over de juiste kennis en kunde. Met hun regionale wortels kennen ze bovendien de lokale markt uitstekend.
Logo Jelle Ooteman Makelaars

Jelle Ooteman Makelaars

Wil je de woningmarkt op met een makelaar die het verschil maakt op een unieke manier? Kies dan voor Jelle Ooteman Makelaars. Met een alles-uit-de-kast-mentaliteit, innovatieve marketing en een slimme verkoopstrategie, biedt dit moderne kantoor met vier medewerkers een betrokken service. Het kantoor, gelegen aan de Westerstraat 88 in Enkhuizen, is zelfs 's avonds en op zondagen beschikbaar. De makelaars zijn aangesloten bij de NVM en hebben allemaal het VastgoedCert certificaat.

Bloemendaal Makelaars & Taxateurs BV

Bloemendaal Makelaars & Taxateurs, lid van branchevereniging VBO, heeft zich de afgelopen 30 jaar bewezen in West-Friesland en Lelystad. Ze zijn expert op het gebied van verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met kantoren in Bovenkarspel, Enkhuizen en Lelystad en een persoonlijke aanpak, zorgt Bloemendaal Makelaars altijd voor een succesvol ver- of aankooproces. Hun regionale kennis leidt tot de beste resultaten voor jou.

Let op: Naast de zojuist genoemde makelaars, zijn er nog meer verkoopmakelaars actief in Enkhuizen. Bij Huis Verkopen betrekken we al deze makelaars in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jou kan mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Ontdek wie het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past door een goede vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Enkhuizen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Enkhuizen?

Een verkoopmakelaar in Enkhuizen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 395.425 in Enkhuizen komt dit neer op € 4.468 aan makelaarskosten (update april 2024).

In Enkhuizen baseren makelaars hun kosten vaak op de waarde van jouw woning. Dit komt omdat het verkoopproces tijd en expertise vereist. De waarde van je woning bepaalt de tijdsinvestering en de mate van expertise die nodig is. Het is daarom verstandig om tarieven op te vragen bij diverse makelaars.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Enkhuizen 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.087 door eerst tarieven op te vragen. Vergelijken van makelaarstarieven draagt dus bij aan kostenbesparing in het verkoopproces van jouw woning.

Kosten van makelaars in Enkhuizen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Enkhuizen

Veel makelaars in Enkhuizen rekenen zogenaamde opstartkosten. Deze kosten worden berekend om de initiële diensten te dekken die de makelaar levert bij de verkoop van jouw woning. Opstartkosten kunnen breed variëren, afhankelijk van de specifieke diensten die de makelaarskantoren aanbieden en hun prijsstructuur.

Opstartkosten zijn bedoeld om aspecten zoals marketing, fotografie, het plaatsen van je woning op verkoopsites en het opstellen van de verkoopbrochure te dekken. Bijvoorbeeld, professionele foto's van je huis kunnen een aantrekkelijke online aanwezigheid creëren en potentiële kopers aantrekken. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar en de uiteindelijke kosten voor de verkoop van je woning te berekenen.

Intrekkingskosten van makelaars in Enkhuizen

Intrekkingskosten: In Enkhuizen rekenen de meeste makelaars deze kosten als je jouw huis voortijdig uit de verkoop haalt. Maar wat betekent dit precies voor jou? Deze kosten betreffen een vergoeding voor de makelaar voor de tijd en moeite die hij tot dan toe heeft geïnvesteerd. Vaak worden ze berekend op basis van een percentage van de afgesproken courtage (de vergoeding voor de makelaar bij de verkoop van je woning). Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een verkoop start.

Er zijn tal van situaties waarin je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Misschien verandert je financiële situatie of krijg je plotseling een geweldige baan aangeboden in een andere stad waardoor je besluit om in je huidige woning te blijven. Of er doet zich een persoonlijke situatie voor waardoor de verkoop even geen prioriteit meer heeft. Houd er in deze situaties rekening mee dat intrekkingskosten kunnen worden toegepast.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Enkhuizen met een vast tarief

In Enkhuizen is er ook een groep makelaars die werken met vaste tarieven. Dat betekent dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn en dit geeft je zekerheid. Je komt hierdoor niet voor onverwachtse kosten te staan, omdat alles al vooraf vastgesteld is.

Een gemiddeld vast tarief dat makelaars in Enkhuizen hanteren is € 3.250 (update: april 2024). Een nadeel hiervan zou kunnen zijn dat, stel dat je woning voor 200.000 euro verkocht wordt, je relatief meer betaalt vergeleken met een courtage van 1%. In dat geval kost de makelaar namelijk slechts 2.000 euro.

Tip: Het is belangrijk om te kijken naar wat in jouw situatie het beste past. Een vast tarief kan voordelig zijn als je woning een hoge verkoopwaarde heeft. Bij een lagere verkoopwaarde, is een courtage in de meeste gevallen voordeliger. Neem de tijd om dit goed te onderzoeken en te beslissen.

4 feitjes over makelaars in Enkhuizen

 • Makelaars in Enkhuizen kunnen een significant verschil maken bij de verkoop van jouw huis. Verkoop je jouw huis via een makelaar, dan kun je tussen de 5% en 15% meer opbrengst verwachten dan wanneer je het zelf probeert te verkopen.
 • Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar in Enkhuizen is van groot belang, gezien zij woningen op verschillende waarden kunnen inschatten. De waardebepalingen kunnen zelfs tot 55.000 euro verschillen, afhankelijk van de makelaar.
 • Bij het selecteren van een makelaar in Enkhuizen is het nuttig om te weten dat de courtage van de duurst makelaar in de stad 1,52% is. Maar wees gerust, de meeste makelaars rekenen lagere tarieven.
 • Voordat woningverkopers in Enkhuizen definitief een makelaar inschakelen voor verkoop, vragen ze gemiddeld aan drie makelaars om verkoopadvies. Dit helpt hen bij het maken van de juiste keuze.

Wat levert de beste makelaar in Enkhuizen op?

Topmakelaars in Enkhuizen onderscheiden zich niet alleen met uitstekende beoordelingen, maar leveren ook aantoonbaar betere resultaten op. Zij blinken uit in eigenschappen zoals het sneller verkopen van woningen en het behalen van een hogere verkooprijs in vergelijking met hun collega's.

We willen je nu laten zien hoe je deze vooraanstaande makelaars kunt herkennen:

 • Verkoopprijs: Uit onze statistieken blijkt dat de beste makelaars in Enkhuizen woningen doorgaans voor een bedrag boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars weten te verkopen. Hierbij houden we rekening met de prijsklassen van de woningen. Zo leveren ze gemiddeld een bedrag op dat rond de € 12.326 hoger ligt dan bij andere makelaars.
 • Verkoopsnelheid: Volgens onze gegevens slagen de snelste makelaars in Enkhuizen erin huizen gemiddeld 14 dagen sneller te verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dit komt hoofdzakelijk doordat zij de woningen realistisch waarderen, wat resulteert in snellere verkopen.

De beste makelaar in Enkhuizen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Enkhuizen? Dit hoeft zeker niet de duurste te zijn. Het gaat erom een makelaar te vinden die begrijpt wat jouw behoeften zijn en een plan heeft om je woning succesvol te verkopen.

Met ons vergelijkingsformulier wordt het eenvoudig om makelaars te vergelijken. Vul je adres, situatie en voorkeuren in en ontdek welke makelaar het beste aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Laat het perfecte matchen beginnen!

Waar moet je op letten bij makelaars in Enkhuizen?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Enkhuizen voor de verkoop van je woning, zijn er een aantal essentiële aandachtspunten waarop je kan letten:

Ervaring in Enkhuizen

De ervaring die de makelaar heeft in Enkhuizen kan een grote rol spelen. Een lokale makelaar kent de markt en kan beter inspelen op de behoeftes van potentiële kopers.

Kosten en commissie

De kosten die een makelaar in rekening brengt, kunnen verschillen. Het is aan te raden om deze goed te vergelijken. Op deze pagina kan je de tarieven van verschillende makelaars opvragen.

Vakkennis

Een makelaar moet over de nodige vakkennis beschikken. Ga na of de makelaar over relevante diploma’s en certificaten beschikt om te verzekeren dat deze vakkundig is.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is belangrijk. Je wilt niet slechts een nummertje zijn. Kies daarom voor een makelaar die tijd voor je neemt en je vragen geduldig en duidelijk beantwoordt.

Marketingstrategie

Een goede marketingstrategie kan het verschil maken. Informeer daarom bij de makelaar hoe je huis gepresenteerd zal worden op de woningmarkt en via welke kanalen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Enkhuizen heb je de keuze uit verschillende makelaars voor de verkoop van je woning. Je komst bijvoorbeeld uit bij NVM-makelaars. Deze zijn goed bekend met de lokale woningmarkt, wat voordelig is bij het inschatten van de juiste verkoopprijs.

Naast NVM-makelaars, zijn er ook de VBO en VastgoedPRO-makelaars in Enkhuizen. Iedere organisatie heeft eigen specialismen en waarden. Een NVM-verkoopmakelaar zal je bijvoorbeeld begeleiden bij bezichtigingen en onderhandelingen, maar ook zorgen voor juridisch correcte contracten. Het is daarmee een waardevolle ondersteuning bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Enkhuizen?

Een makelaar in Enkhuizen kan je bijstaan bij het verkopen van jouw huis. Deze expert kent de lokale vastgoedmarkt goed en kan je begeleiden in het volledige verkoopproces.

Het takenpakket van de makelaar is zeer uitgebreid. Van het bepalen van de verkoopprijs tot het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers, de makelaar heeft een brede expertise en kent het verkoopproces door en door.

 • Waarderen van jouw vastgoed.
 • Opstellen van een effectief verkoopplan.
 • Uitvoeren van bezichtigingen met potentiële kopers.
 • Correspondentie en onderhandelen met geïnteresseerden.
 • Afronding van de verkoop via de notaris.

Waarom een makelaar in Enkhuizen inschakelen?

Bij de verkoop van je huis komt meer kijken dan je misschien denkt. De markt is dynamisch en voortdurend in beweging. Het is in deze omstandigheden dan ook makkelijk om het overzicht te verliezen. Een professionele makelaar in Enkhuizen beschikt echter over de juiste kennis, ervaring en netwerk waardoor je huis snel en voor een goede prijs kan worden verkocht.

Diepgaande marktkennis

Marktkennis is onmisbaar bij een succesvolle woningverkoop. Een lokale makelaar heeft actuele inzage in de huizenmarkt van Enkhuizen. Ze kennen de prijsontwikkelingen en weten welke wijken in trek zijn. Hierdoor kunnen ze je huis strategisch in de markt zetten.

Professionele woningpresentatie

Een makelaar weet precies hoe je woning moet worden gepresenteerd om kopers aan te trekken. Denk hierbij aan professionele foto's, gedetailleerde beschrijvingen en doelgerichte marketing. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van je woning en kan de verkoopsnelheid aanzienlijk versnellen.

Uitgebreid netwerk

Makelaars in Enkhuizen genieten van een breed netwerk dat voor jouw woningverkoop cruciaal kan zijn. Ze brengen jouw huis onder de aandacht bij potentiële kopers waardoor meer mensen weet krijgen van jouw woningverkoop. Dit zorgt voor een grotere kans op een snelle en succesvolle verkoop.

Persoonlijke begeleiding

De makelaar zorgt voor begeleiding gedurende het gehele verkoopproces. Dit betekent dat je niet alleen staat gedurende deze spannende periode. Ze begeleiden je bij het opstellen van het koopcontract, het verzorgen van de bezichtigingen en het afronden van de verkoop.

Informatie over Enkhuizen

Enkhuizen, gelegen in de provincie Noord-Holland, heeft een rijke historie. De stad herbergt een schat aan monumentale panden en is omringd door water.

Veel toeristen bezoeken Enkhuizen voor haar charmante oude haven en het bekende Zuiderzeemuseum. Enkele jaren geleden werd de stad benoemd tot één van de mooiste steden van Nederland.

Naast toerisme speelt de zaadteelt een belangrijke rol in de economie van Enkhuizen. Bedrijven als Enza Zaden en Incotec zijn internationale spelers in de sector.

Weetje: Er heerst beweging op de woningmarkt in Enkhuizen. Huizenprijzen zijn aan veranderlijkheid onderhevig. Voor recente informatie over deze prijsschommelingen kun je terecht op de pagina met de woningmarktcijfers van Enkhuizen.

Makelaars in Enkhuizen vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Enkhuizen voor jouw situatie? Het vergelijken van verschillende makelaars wordt kinderspel dankzij Huis Verkopen. Je krijgt snel en eenvoudig een volledig beeld van de mogelijkheden die het beste bij jouw woning en wensen passen.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Negatief te vissen naar scherper makelaarstarief
 • Vind de makelaar voor maximale verkoopprijs

Je hoeft alleen maar je adres en wensen in te vullen om gekoppeld te worden aan de verkoopmakelaars in Enkhuizen die het beste aansluiten bij wat jij zoekt. Zij informeren je over alles wat je moet weten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Met Huis Verkopen ben je altijd verzekerd van een ervaren makelaar die reeds vele succesvolle verkopen op zijn of haar naam heeft staan.

Vergelijk makelaars in Enkhuizen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Enkhuizen

De gemiddelde opstartkosten bij een makelaar in Enkhuizen zijn € 515. Je kan hier inzicht in krijgen door op onze site tarieven op te vragen.

Je kan makelaars met elkaar vergelijken door de tarieven op te vragen. Je krijgt hierdoor een overzicht en kan zien of de gemiddelde kosten in Enkhuizen in lijn liggen met deze tarieven.

Je kunt de juiste makelaar vinden door naar hun reputatie, tarieven en ervaring te kijken. Op onze website vind je handige tips om je keuze te vergemakkelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Enkhuizen is 48. Deze informatie en meer is te vinden in ons stappenplan.

Door het vergelijken van makelaars kun je gemiddeld € 1.087 besparen op de verkoopkosten van je woning in Enkhuizen. Het loont daarom zeker om te vergelijken!
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen