Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Enkhuizen

Verkoop je je huis in Enkhuizen? Zelfs in deze tijd van februari 2024 kan het verkopen van een woning een uitdaging zijn. Onze actuele statistieken en vastgoedcijfers over vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties kunnen helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes. De diepgaande informatie over de huizenmarkt in Enkhuizen kan een waardevolle ondersteuning bieden in jouw verkoopproces.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Enkhuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Enkhuizen is in de laatste 3 maanden € 361.482 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 396.580 euro. Deze prijsinformatie kan een duidelijk inzicht geven in de huidige stand van de woningmarkt in onze stad. Onderstaand presenteert de grafiek deze cijfers op een begrijpelijke manier, zodat je de huisprijs fluctuaties in Enkhuizen beter kunt begrijpen:

Huizenprijzen in Enkhuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 163.000
€ 305.000
€ 447.000

Wanneer je jouw woning in Enkhuizen wilt verkopen, is het zinvol om de waarde van je huis in kaart te brengen op basis van de prijs per m2. Bereken dit door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Enkhuizen. Deze strategie biedt je een ruwe voorspelling van hoe het verkoopproces van je huis mogelijk zal verlopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor de recente prijsontwikkeling per m2 in Enkhuizen:

Huizenprijzen in Enkhuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.600

Prijsontwikkeling Enkhuizen laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizen in Enkhuizen geeft inzicht in de richting waarin de markt zich beweegt. Deze beweging zegt niets over toekomstige ontwikkelingen, maar vormt een waardevolle indicatie van de huidige stand van zaken.

Ter illustratie, de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Enkhuizen bedroeg afgelopen maand € 361.482 euro. Hieronder presenteren we marktcijfers in een grafiek, zodat je deze prijsontwikkeling visueel kunt overzien:

Wat is mijn woning in Enkhuizen waard?

De waarde van je huis in Enkhuizen hangt af van verschillende factoren. Met name het soort huis, het oppervlakte, de staat van onderhoud en de huidige stand van de huizenmarkt spelen een rol. Huizenprijzen fluctueren en wat je huis waard is kan dus van moment tot moment veranderen.

Als je benieuwd bent naar de actuele waarde van je huis in Enkhuizen, is het aanvragen van een gratis waardebepaling een uitstekende stap. Dit geeft je duidelijkheid en helpt je bij het maken van de beslissing om wel of niet te verkopen. Voor een correcte inschatting kan je terecht bij een ervaren makelaar door de waardebepaling aan te vragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een verstandig idee. De makelaar heeft ervaring en kennis van de lokale markt, en kan op basis hiervan een realistische waardebepaling doen. Zo'n waardebepaling geeft een duidelijk beeld van wat je woning momenteel waard is op de markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt is er een duidelijk verschil in cijfers tussen steden. Dit betekent dat de waarde van huizen in steden rondom Enkhuizen niet dezelfde is als in Enkhuizen zelf. Een completer beeld van de huidige markt krijg je door de prijzen in deze omliggende gemeenten eveneens te beschouwen:

In de onderstaande grafieken wordt dit verder geïllustreerd door de gemiddelde verkoopprijzen in Enkhuizen en vergelijkbare steden aan te geven. Of je nu een mogelijke koper bent of plannen hebt tot verkoop, deze prijsinformatie is van grote waarde:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Enkhuizen

Op het gebied van vastgoed is Enkhuizen een ware uitdaging met diverse actieve makelaars die elk hun eigen methode van werken hebben. Precies daarom houdt Huis Verkopen de prestaties van deze makelaars uit Enkhuizen gedetailleerd bij. We monitoren zaken zoals de snelheid van verkoop, het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs per makelaar. Elk huis en elke situatie is uniek, dus onze informatie helpt je een makelaar te selecteren die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie.

Het kiezen van een geschikte makelaar is een essentiële stap in de vaak stressvolle reis om je huis te verkopen. Onze informatie en analyses kunnen je daarom goed van pas komen, omdat ze meer inzicht geven in de complexe woningmarkt en de prestaties van de verschillende makelaars. Ons doel? Je te voorzien van alle kennis die je nodig hebt om een geïnformeerde keuze te maken voor een makelaar die je goed kan bijstaan bij de verkoop van je woning in Enkhuizen.

Vergelijk makelaars in Enkhuizen Of lees meer over makelaars in Enkhuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Enkhuizen

Bij het verkopen van een huis komen er altijd makelaarskosten om de hoek kijken, ook wel courtages genoemd. In Enkhuizen liggen deze kosten gemiddeld rond de 1,13% van de verkoopprijs van jouw huis. Dit lijkt wellicht een klein percentage, maar bij een woning van enkele tonnen kan dit al snel oplopen tot een flink bedrag.

Voordat je een makelaar inschakelt, is het handig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en diensten die makelaars in jouw omgeving aanbieden. Belangrijk is hierbij een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Weet dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste keuze hoeft te zijn. Voor meer informatie over de kosten bij het verkopen van een huis kun je op onze site terecht. Let goed op en maak een weloverwogen keuze.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Enkhuizen

In Enkhuizen vinden we momenteel een totaal van koopwoningen. Een woning hier kan verschillende doeleinden hebben. Het kan dienen als je hoofdverblijf, maar ook een investering zijn voor de verhuur. Als je jouw woning wilt verkopen, bedenk dan goed wat je woning voor de potentiële koper zou kunnen betekenen. Zo'n doordachte benadering kan je helpen om je woning op de best mogelijke manier te presenteren.

Ben je van plan jouw huis in Enkhuizen te verkopen?

Verkopen van je huis in Enkhuizen kan een uitdaging zijn, met name door de huidige huizenmarkt en de histroische waarde van veel panden in deze wereldberoemde VOC-stad. Een voortdurend fluctuerende huizenprijs kan bijvoorbeeld als een belemmering gezien worden. Daarnaast kan het vinden van een geschikte en ervaren makelaar soms ook wat lastiger zijn. Bij het verkopen van een huis komt er nogal wat kijken en het is daarbij belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Om dit proces van verkopen van je huis ietwat gemakkelijker te maken, kunnen enkele maatregelen genomen worden. Op de eerste plaats is het cruciaal om te investeren in een betrouwbare makelaar with ervaring in de Enkhuizense markt, die jouw bij de gehele verkoopproces kan ondersteunen. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om goed voorbereid te zijn. Dit kan door bijvoorbeeld het stappenplan te doorlopen, dat specifiek alle stappen uitlegt die je moet regelen bij de verkoop van jouw woning in Enkhuizen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij je betrouwbare bron van informatie over de huizenmarkt in Enkhuizen. Het is een constant veranderend landschap met steeds bijgewerkte statistieken. Marktcijfers zijn een essentiële tool om de waarde en trends van de huizenmarkt in de vingers te krijgen. Ze helpen je inzicht te krijgen in de kosten van huizen, populariteit van buurten en de algemene vraag en aanbod. In andere woorden, ze verschaffen je een solide basis voor het nemen van belangrijke beslissingen omtrent de verkoop van je woning.

Functionaliteiten van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is niet alleen je gids in de huizenmarkt van Enkhuizen, het is ook een one-stop-shop voor al jouw huisverkoopbehoeften. Hier kun je de benodigde documenten te weten komen, leren hoe je de snelheid waarmee woningen worden verkocht kunt verbeteren en hoe je de perfecte vraagprijs voor je huis instelt. Het platform helpt je ook op weg met het vinden van de beste lokale makelaar, het berekenen van de overwaarde en het voorbereiden van je woning voor de verkoop om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te bereiken. Mocht je woning niet over een energielabel beschikken, dan biedt HuisVerkopen.nl service om direct een energielabel aan te vragen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen