Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Medemblik

De huizenmarkt in Medemblik is voortdurend in beweging. Om een goed overzicht te krijgen is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de actuele woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Medemblik met ingang van mei 2024. Zo krijg je inzicht in de huidige stand van zaken en kun je weloverwogen je huis verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Medemblik

De gemiddelde verkoopprijs in Medemblik is in de laatste 3 maanden € 341.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 378.888 euro. Door veranderend aanbod kunnen deze prijzen fluctueren, ze geven dus een goed beeld van het woningmarkt klimaat gedurende het afgelopen kwartaal. Laten we eens een kijkje nemen bij de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Medemblik

Afgelopen 3 maanden

€ 136.000
€ 282.000
€ 429.000

Ben je benieuwd naar de prijsdynamiek in Medemblik, dan is een blik op de waarde per vierkante meter zeker nuttig. Door te kijken naar deze specifieke metriek krijg je namelijk een helder en gedetailleerd beeld van de lokale marktomstandigheden. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Medemblik op € 3.646. De onderstaande grafiek biedt een visuele representatie van deze en andere relevante data van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Medemblik per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Medemblik laatste 12 maanden

De markt in Medemblik laat diverse bewegingen zien, waarbij de woningprijzen een duidelijke indicator vormen van deze patronen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedroeg € 341.000.

Ondanks dat we geen conclusies kunnen trekken over opvallende trends, biedt de prijsontwikkeling een neutrale kijk op de marktcijfers van woningen. Hierna volgt de onderstaande grafiek waarin deze ontwikkelingen verder geïllustreerd worden:

Wat is mijn woning in Medemblik waard?

Of je besluit om je huis in Medemblik te verkopen, hangt vaak sterk af van de vermoedelijke opbrengst op de huidige woningmarkt. Medemblik heeft een gevarieerde woningmarkt, en hoeveel je huis waard is kan enorm verschillen. De potentiële verkoopprijs van je woning speelt daarom een significante rol bij je beslissing om te verkopen of niet.

Overweeg je de verkoop van jouw woning in Medemblik? Dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandige strategie zijn. Het geeft je namelijk inzicht in de mogelijke opbrengst van je woning, de verkoopstrategie en de lokale woningmarkt. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen door dit formulier in te vullen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft een schatting van wat je huis in Medemblik waard zou kunnen zijn op de huidige markt. Let wel, elke makelaar zal een eigen schatting geven die kan verschillen. Het is daarom aan te raden om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij diverse makelaars. Je kunt dit aangeven op het aanvraagformulier voor de waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is dynamisch en variëert sterk per locatie. Zo kunnen we constateren dat de gemiddelde huizenprijzen in gelijkaardige plaatsen als Medemblik, aanzienlijke verschillen vertonen met die in Medemblik zelf. Dit verschijnsel onderstreept het belang van het betrekken van regionale analyses in de waardering van woningmarktcijfers:

Om een betrouwbare schets te krijgen van de huidige marktsituatie, is het raadzaam niet alleen te focussen op één specifieke plaats. Door tevens de woningmarktsituatie in omliggende gemeenten in kaart te brengen, verkrijgen zowel potentiële kopers als verkopers een meer genuanceerd en volledig beeld:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Medemblik

Het kiezen van de juiste makelaar bij het verkopen van je huis in Medemblik kan nog een hele opgave zijn. Medemblik kent namelijk een verscheidenheid aan makelaars, die ieder uitblinken op hun eigen gebied. Zo zijn er makelaars die beter scoren op klantvriendelijkheid, terwijl anderen zich juist hebben gespecialiseerd in snelle verkoop.

De keuze voor een passende makelaar heeft invloed op jouw verkoopervaring. Het scheelt niet alleen een hoop stress, maar kan ook het verschil maken in verkooptijd en verkoopprijs. Profiteer van de kennis en expertise van verschillende makelaars door ze naast elkaar te leggen en te vergelijken op relevantie voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Medemblik Of lees meer over makelaars in Medemblik

Gemiddelde tarieven van makelaars in Medemblik

Je bent waarschijnlijk verrast om te ontdekken dat courtages van makelaars in Medemblik flink kunnen variëren. Over het algemeen ligt de gemiddelde courtage in Medemblik rond de 1,11%. Dat klinkt misschien als een klein percentage, maar met een gemiddelde verkoopprijs van huizen in Medemblik van € 341.000, kom je op gemiddelde makelaarskosten uit van € 3.785.

Besef goed dat makelaars niet alleen op tarief verschillen. Bijvoorbeeld, sommige zijn gespecialiseerd in het verkopen van bepaalde soorten huizen, hebben een uitgebreid netwerk of bieden extra service zoals professionele fotografie of interieuradvies aan. Dus naast het tarief, houd ook deze factoren in de gaten als je een makelaar kiest voor de verkoop van jouw huis. Een goede match kan het verkoopproces een stuk aangenamer maken!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Medemblik

In Medemblik zijn er tal van koopwoningen, elke aangeduid als 2221 op onze site, waar mensen graag hun eigen nestje creëren of investeren in onroerend goed voor verhuur. Echter, ondanks dit aanzienlijke aantal, is er slechts een fractie van deze woningen op enig moment beschikbaar voor aankoop of huur. Dus als je naar een plek in Medemblik uitkijkt, houd er dan rekening mee dat het aanbod op elk moment kan variëren.

Aantal verkochte woningen in Medemblik

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Medemblik zich actief getoond, met veel aangemelde woningen en voltooide transacties. De statistieken tonen dat 74 woningen verkocht zijn. De volgende grafiek toont gedetailleerde verkoopaantallen en aanmeldingen:

Ben je van plan jouw huis in Medemblik te verkopen?

Ben je van plan je woning in Medemblik te verkopen? Dat is een besluit van belang en het is goed om elk aspect zorgvuldig te regelen. Het kiezen van een betrouwbare makelaar is daarin een belangrijke eerste stap. Niet te vergeten het nauwkeurig volgen van alle stappen in het verkoopproces. Gelukkig is er op Huis Verkopen een uiterst praktisch stappenplan aanwezig dat je hier verder mee kan helpen.

Het verkoopproces bevat verschillende onderdelen. Van het regelen van een energielabel tot aan het vinden van een mogelijk verhuisbedrijf. Een gedegen aanpak hiervan is dan ook van groot belang. Daarom is het raadzaam om het stappenplan van Huis Verkopen door te nemen. Met de juiste begeleiding wordt de verkoop van je woning in Medemblik een stuk vlotter en zorgelozer. Van bepalen van de juiste verkoopprijs tot de sleuteloverdracht; elke stap verdient zorgvuldige aandacht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt je huis in Medemblik te verkopen, dan weet je dat de markt voortdurend verandert. Diverse factoren zoals vraagprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen beïnvloeden deze voortdurende prijsverandering. Maak je geen zorgen, want we houden al deze ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten op deze pagina. Zo blijf je altijd op de hoogte van de meest actuele prijsontwikkelingen, waardoor je een beter beeld krijgt van de potentiële waarde van jouw woning.

Het gemak van Huis Verkopen bij het regelen van je verkoop

Huis Verkopen maakt het voorbereiden en regelen van je verkoop veel eenvoudiger. Met onze handige tools, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, helpen we je om de beste makelaar in Medemblik te vinden. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen en op deze manier besparen op de verkoopkosten. Daarnaast bieden we een overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van je woning, om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Tevens hebben wij nog andere aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, waardoor je zonder zorgen de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen