Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Medemblik

Sta je op het punt om je huis in Medemblik te verkopen? Het vinden van de juiste makelaar kan een flinke klus zijn. Ben je op zoek naar een betrouwbare expert die je begeleidt in dit proces en je helpt de beste prijs te krijgen voor je woning?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Medemblik

Als woningverkoper in Medemblik heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Misschien zoek je een snelle afhandeling omdat je al een andere woning op het oog hebt. Of misschien wil je juist de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Het kan ook zijn dat je vooral streeft naar een soepel verkoopproces zonder al te veel stress. Of wellicht speelt de presentatie van de woning een belangrijke rol voor jou, zodat potentiele kopers een optimale indruk krijgen.

Je bent misschien benieuwd hoe snel huizen in Medemblik worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Overweeg je jouw woning te verkopen en wil je graag een concreet verkoopadvies? Op deze pagina kan je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Medemblik:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
68 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 437.470
Besparing (gem.)
€ 1.422

Je huis snel verkopen in Medemblik

In Medemblik gaat de verkoop van huizen vlot; gemiddeld worden woningen binnen 68 dagen verkocht. Maar wil je jouw woning nog sneller verkopen? Volg dan onderstaande tips.

 1. Prijsstrategie is essentieel. Stel een concurrerende prijs vast die aantrekkelijk is voor kopers, maar die je ook een goede opbrengst oplevert. Overleg met je makelaar voor het bepalen van de ideale vraagprijs.
 2. Zorg voor een uitnodigende presentatie van je woning. Goed onderhoud draagt bij aan een positieve uitstraling. Verven, opruimen en lichte meubels kunnen de woning groter doen lijken.
 3. Hoogwaardige, professionele foto's en video's kunnen de verkoop versnellen. Ze geven potentiële kopers een eerlijke, gunstige eerste indruk van je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Medemblik

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Medemblik op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Medemblik is momenteel € 437.470. Deze prijs kan echter schommelen, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de woning, de grootte en de staat van onderhoud. Bovendien kan de prijs worden beïnvloed door de mate van vraag en aanbod op de woningmarkt in Medemblik in deze specifieke periode van februari 2024.

Wat ook een rol speelt bij het bepalen van de verkoopprijs, is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Medemblik. Door de gemiddelde prijs per m2, die momenteel € 3.558 bedraagt, in overweging te nemen, kun je een beter inzicht krijgen in de mogelijke opbrengst van je huis. Een goede tip is om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, om zo de kans op een hogere verkoopprijs te vergroten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Medemblik

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Medemblik bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Medemblik.

Feitjes over Medemblik

 • Medemblik is de oudste stad van West-Friesland.
 • Het Kasteel Radboud in Medemblik dateert uit de 13e eeuw.
 • Medemblik staat bekend om de stoomtrein Hoorn-Medemblik.

Tips om je woning te verkopen in Medemblik

Overweeg je je huis in Medemblik te verkopen? Een succesvolle en voordelige verkoop gaat niet vanzelf, maar met een gerichte aanpak kan je effectief kosten besparen tijdens het verkoopproces. Hieronder volgen nuttige tips om je hierbij te helpen.

 • Marktonderzoek: Een goed inzicht in de huidige huizenmarkt in Medemblik is essentieel. Kijk naar recent verkochte woningen in je buurt om een marktconforme vraagprijs te bepalen.
 • Fotografie: Goede foto's kunnen de verkoop versnellen. Maak de woning dus goed schoon, knap kleine defecten op en zorg voor voldoende belichting tijdens de fotosessie.
 • Energiezuinigheid: Laat een energieaudit uitvoeren en verbeter waar mogelijk de energie-efficiëntie van je woning. Dit kan een aantrekkelijke eigenschap zijn voor potentiële kopers.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingstijden om meer potentiële kopers te trekken. En overweeg het accepteren van verschillende soorten financiering.
 • Makelaar: Neem een ervaren lokale makelaar in de arm. Hoewel dit een uitgave is, kan een goede makelaar tijd, stress en uiteindelijk ook geld besparen door een vlotte verkoop te realiseren.

Ontdek jouw stappenplan in Medemblik:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Gratis en interactieve tool om woningverkoop te regelen
 • Optie om zelf bij te houden wat er nog moet gebeuren
 • Potentieel tot het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Medemblik?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Medemblik kost je als verkoper gemiddeld € 5.553. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Medemblik In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 437.470) € 4.856
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.553

Kosten van makelaars in Medemblik

Wanneer je van plan bent om je huis in Medemblik op de markt te brengen, kun je gebruik maken van een professionele makelaar om dit proces te vergemakkelijken. De meeste makelaars brengen opstartkosten in rekening voor het verkopen van een huis en deze bedragen gemiddeld € 515. Daarnaast rekenen ze een courtage, die doorgaans1,11% van de verkoopprijs van je woning is.

Het is belangrijk om te weten dat een makelaarstarief niet vaststaat. Je kunt hierover onderhandelen met de makelaar. Door de tarieven van verschillende makelaars in Medemblik te vergelijken en onderhandelingen te voeren, kun je wellicht een gunstiger tarief afspreken. Makelaartarieven hoeven dus absoluut geen vaste gegeven zijn.

Lees meer over makelaars in Medemblik.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Een belangrijke post op de lijst van kosten bij het verkopen van je huis is de verkoopstyling en klein onderhoud. Mooie presentatie en goede conditie van je huis kunnen potentiële kopers sneller overtuigen. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf op muur, deur of kozijn of het bijwerken van de tuin.

Investeren in de verkoopstyling en klein onderhoud loont vaak terug in de verkoopprijs. De gemiddelde kosten hiervan zijn echter ook aanzienlijk. De kosten liggen gemiddeld rond de € 875. Maar juist met deze investering trek je kopers over de streep.

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opstellen van de overdrachtsakte en eventueel voor het doorhalen van de hypotheek. Het is belangrijk je hierover goed te laten informeren.

Een specifieke notariskostenpost is het doorhalen van de hypotheek, ook wel royeren genoemd. Wanneer jouw huis wordt verkocht, moet de hypotheek worden afgelost en de inschrijving bij het Kadaster worden doorgehaald. De gemiddelde prijs voor het doorhalen van een hypotheek ligt rond de € 350.

Energielabel aanvragen

Voordat je jouw huis verkoopt, ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. De kosten hiervoor verschillen per aanbieder, maar zijn een noodzakelijke investering. Het geeft kopers inzicht in de energieprestaties van het huis.

Het energielabel aanvragen kan online met jouw DigiD, maar je hebt ook een energieadviseur nodig die de gegevens moet controleren. Deze controle kost geld. Bedenk wel dat het energielabel bijdraagt aan de waarde en aantrekkelijkheid van jouw huis voor potentiële kopers.

Wanneer mijn huis verkopen in Medemblik?

Vraag je jezelf ook af of dit een goed moment is om je huis te verkopen in Medemblik? Je bent niet de enige. De woningmarkt in Medemblik toont veel parallellen met de lokale woningmarkten in vergelijkbare plaatsen op het gebied van omvang en ligging in Nederland. Het is dus zeker een gunstig moment om in actie te komen, aangezien de vraag naar woningen momenteel behoorlijk groot is.

Oké, maar hoe zit het met de effecten van de huidige markttrends, met name in februari 2024, op jouw situatie? Nou, hoewel we geen exacte voorspellingen kunnen doen, lijkt het erop dat de omstandigheden optimaal zijn om je huis te verkopen. Velen hebben succes gehad, en je kunt zich zeker bij hen voegen!

Vergelijk makelaars in Medemblik Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De voorbereiding is het halve werk, ook bij het verkopen van je huis. Met het unieke stappenplan dat Huis Verkopen biedt, zorg je ervoor dat je niks vergeet en volledig klaar bent voor de verkoop. Het stappenplan is speciaal afgestemd op jouw woning, wat het een persoonlijke en inzichtelijke ervaring maakt. Wij raden het aan om gebruik te maken van het stappenplan omdat dit de voorbereiding op de woningverkoop optimaliseert en invloed kan hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat.

Gratis waardebepaling

Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen krijg je direct een goed beeld van de marktwaarde van je huis. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen van de verkoopprijs en bij het onderhandelen met potentiële kopers.

Vergelijken van makelaars

Op Huis Verkopen kun je makkelijk en transparant makelaars vergelijken. Hierdoor selecteer je gemakkelijk de beste makelaar in Medemblik die past bij jouw behoeftes en wensen.

Onafhankelijk en gratis

Het online platform van Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je als verkoper de best mogelijke deal krijgt bij alle lokale specialisten in Medemblik.

Effectieve woningverkoop

Met Huis Verkopen regel je op een moderne, gemakkelijke manier de verkoop van je huis. Het platform biedt ook data over makelaarsstatistieken en prestaties waardoor je verzekerd bent van een effectieve woningverkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Medemblik

Het verkopen van je huis in Medemblik vraagt om een aantal documenten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een energielabel, kopieën van je legitimatiebewijs, de akte van levering en informatie over eventuele verbouwingen.

De waarde van je huis in Medemblik bepaal je door te kijken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in je buurt, de staat van je woning en de vraag en aanbod op de markt. Voor een uitgebreide analyse kun je terecht op deze pagina.

Het vinden van de beste makelaar in Medemblik hangt af van je specifieke wensen. Sommige makelaars zijn sterker in prijsonderhandelingen, anderen in marketing. Kijk op deze pagina om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.

Een snelle verkoop van je huis in Medemblik hangt af van meerdere factoren zoals de vraagprijs, de staat van het huis en de marketingstrategie. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen